Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 20 минути, цър-вул написа:

Последно?

Мислим TPM 2.0 изискването да е окончателно. Майкрософтската отсрочка и 'прошка' свърши.
Най-малкото - всички Интелски процесори от 2015 и АМД от 2017 насам притежават вграден fTPM ver 2.0.
Декларацията за отказ от отговорност мисля също ще важи, но за другите изискваеми параметри - за да не може някой примерно с dTPM 2.0 на дъното, но двуядрен процесор отпреди гореспоменатите години да предявява претенции към Майкрософт за потрошената си Windows 11 система.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 6 минути, adersa написа:

При мен не е дошло това 

Понякога идват със закъснение на различни компютри и инсайдери. Не зная дали има някакъв план или е случайно.

преди 15 минути, цър-вул написа:

Ама това са си твои някакви мисли.
Викам времето да покаже.

Цялата информация, която всички tech-медии цитират, се базира на това изказване:
"By instituting TPM 2.0 as a non-negotiable standard for the future of Windows, we elevate the security benchmark.
It allows you and us to better align with the growing need for formidable data protection in the modern digital sphere
.
"

TPM 2.0 – a necessity for a secure and future-proof Windows 11 | Microsoft Community Hub

Така че мислим да мислим праилно. 😇

Стягайте се и си съберете пари за нови компютри. Стига сте се мъчили да прецакате М$.

преди 12 минути, В. Велев написа:

Стягайте се и си съберете пари за нови компютри. Стига сте се мъчили да прецакате М$.

И от какъв зор? Защо да изхвърлям работеща машина, която ми върши перфектна работа и дори работи по-добре от някои от новите, които са официално поддържани? MS сами се прецакват. Има достатъчно алтернативи, ако няма други варианти. Да не говорим, че има още хора, които си ползват Windows 7, дори и по-стари версии и им вършат работа.

преди 2 минути, Raze написа:

И от какъв зор? Защо да изхвърлям работеща машина, която ми върши перфектна работа и дори работи по-добре от някои от новите, които са официално поддържани? MS сами се прецакват. Има достатъчно алтернативи, ако няма други варианти. Да не говорим, че има още хора, които си ползват Windows 7, дори и по-стари версии и им вършат работа.

Въпроса е че тук се притесняват че нямат ТРМ  модули, стари им са процесорите и се мъчат да излъжат Windows 11. А не искат да ползват Windows 7 и да нямат проблеми.

преди 31 минути, В. Велев написа:

Въпроса е че тук се притесняват че нямат ТРМ  модули, стари им са процесорите и се мъчат да излъжат Windows 11. А не искат да ползват Windows 7 и да нямат проблеми

Само глей какво ще става  - 2025 ще е изключително печеливша за компютърния бранш, както и за вторични суровини :lol6:
То и аз само чакам 2-рата генерация NPU процесори и се меткам също на нов хардуер.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

10 IoT LTSC + Kaspersky Free и си свиркаш до 2032 с неподдържан хардуер.

Тоя хардуер до 2032 ще е ръждясал най-малко 2 пъти :)

преди 27 минути, MZ/X написа:

То и аз само чакам 2-рата генерация NPU процесори и се меткам също на нов хардуер.

Както толкова те кефи тоя ИИ? По начало съм против всичко изкуствено.

преди 2 минути, adersa написа:

Откакто ъпгрейднах на 26 миналият месец на новата версия от тогава не съм получавал никакви ъпдейти .

И за вирусни дефиниции ли?

преди 17 минути, adersa написа:

Откакто ъпгрейднах на 26 миналият месец на новата версия от тогава не съм получавал никакви ъпдейти .

Ти да видиж - сели 10 дни без актуализация. Ко нещу.

преди 1 час, adersa написа:

Сега, на 10-ти  (ВТОРНИК) след 20.00 часа можеш да очакваш. Може да има евентуално и през останалото време, но тях ще ги видиш в "Каталога на Микрософт".

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ltsb 1607

Забравил съм да ти спомена, че като отвориш линка, горе вдясно ще напишеш твоята версия на Windows, а не това, което аз съм посочил.

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q= 24H2

на 7.12.2024 г. в 21:54, Колев 74 написа:

Сега, на 10-ти  (ВТОРНИК) след 20.00 часа можеш да очакваш. Може да има евентуално и през останалото време, но тях ще ги видиш в "Каталога на Микрософт".

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ltsb 1607

Забравил съм да ти спомена, че като отвориш линка, горе вдясно ще напишеш твоята версия на Windows, а не това, което аз съм посочил.

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q= 24H2

Екранна снимка 2024-12-10 220430.png

преди 1 час, adersa написа:

Екранна снимка 2024-12-10 220430.png

Това ти е първото обновление на опeртационна система, нали? Честито и да дочакаш до Windows 33. Тогава, на който бутона на  ON-OFF не е сиво пурпорен цвят, компютърът му няма да може въобще да се включва. Каза ми го един...индиец.

Добре че не си изключвам ъпдейтите ;)

N01DlEK.png

Windows 11 27764 като нов Insider в Canary Channel

Тя продължава с вътрешните хора в Канарския канал. Днес това е Windows 11 27764.1000, по-точно 10.0.27764.1000 rs_prerelease. И е съставен на 6.12.24 г., така че закъснял подарък за Свети Николай от Microsoft. Това вероятно е последният вътрешен човек тази година.

Корекции и подобрения в Windows 11 27764

• Започвам Ако щракнете с десния бутон върху приложения, които са закачени в менюто "Старт", ще видите списъци за прескачане за приложения, които ги имат, като PowerPoint.
  • Динамично осветление
  • Когато не са свързани съвместими устройства, страницата с настройки за динамично осветление вече показва съобщение за контейнер и контролите за яркост и ефекти са деактивирани.
  • На страницата с настройки за динамично осветление са добавени опции напред, назад, навън и навътре за ефекта на пулсациите и опцията напред за ефекта на градиента.
  • Въвеждане Започваме с въвеждане на промяна, при която лентата с инструменти на IME ще бъде скрита, когато приложенията са на цял екран, за тези, които имат активирана лента с инструменти на IME и докосват китайски или японски.
  • Гласов изход Добавихме нови функции към режима на сканиране на "Разказвач". Пропускане на връзки (N') ви позволява да навигирате до текста след връзка. Това е особено полезно при навигиране през дълги имейли, новинарски статии и уики страници. Функцията "Прескачане към списъци" (L') ви позволява бърз достъп до списък на уеб страница или документ. За да изпробвате тези нови функции, първо ще трябва да включите "Разказвач" (Win + Ctrl + Enter), след това да включите режима на сканиране, като натиснете Caps Lock + интервал и накрая да използвате новите клавишни комбинации – 'N' и 'L'. Моля, имайте предвид, че режимът на сканиране е активиран по подразбиране на повечето уебсайтове (напр. новинарски статии, уики страници и т.н.).
  • Език в Windows Подобрихме изживяването си при преобразуване на реч в текст и текст в говор в Windows. Потребителите на "Разказвач", "Гласов достъп", "Надписи на живо", "Превод на живо" и "Гласово въвеждане" може да видят съобщение с молба да актуализират ръчно своите гласови файлове. Езиковите файлове се публикуват отделно чрез Microsoft Store.
  • Корекции
  • Отстранен е проблем, който караше някои вътрешни лица да виждат проверка за грешки (BSOD) с грешката PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA при използване на компютъра си от компилация 27754 нататък.
  • Файлов мениджър Свършихме известна работа, за да коригираме проблем, при който файловият мениджър може да блокира при разглеждане на папка с много мултимедия в нея.
  • Лента на задачите и система Отстранен е проблем на вторичните монитори за потребители с ляво подравнена лента на задачите, където текстът на джаджите в лентата на задачите може да се наслагва върху датата и часа
  • Въвеждане Отстранен е проблем, при който, когато пистите на показалеца са активирани, курсорът на мишката може да стане невидим с черна кутия зад него.
  • Диспечер на задачите Отстранен е проблем, при който някои твърди дискове бяха неправилно посочени като SSD на страницата за производителност.
  • Дисплей Отстранен е проблем, който може да причини забавяне и разкъсване на екрана на вторични монитори с прозорци на цял екран.
  • Друг Отстранен е основен проблем, който понякога може да доведе до увисване на Excel при отваряне на определени файлове.
  • блогове.windows

Честито на печелившите!

Това беше за тая година. Другия билд е чаааак догодина.

pVNLo3J.png

Аз пък днес направих update от 23H2 към 24H2. Малко трудности срещнах, но се оправих. :) Единия проблем бе с ExplorerPatchher, a другия с БГ пакета.

image.png.14cd79878f21991c05328cae1a0fcc2c.png

Сега го оправям, т.е. малко е като "коледна елха" ... част е на анг, а част на бг. :) 

:beer:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.