Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

На виртуалка всичко работи :)

Така, моя проблем го няма под safe mode, поправките след цял следобед чакане нищо не направиха. Ще пробвам да деинсталирам драйвери и други неща да видим дали няма да се оправи нещо.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 1 час, Raze написа:

Така, моя проблем го няма под safe mode,

Значи е от видеото. Представям си тоя стар лаптоп какво видео има.

И какво му е на видеото? За 4 поколение мобилен процесор, параметрите ги има в подписа, отделно nvidia 860m. Не е толкова стар, windows 11 върви и на по-стари машини. Ако пусна чиста инсталация най-вероятно всичко ще си работи нормално.

За момента спирам със спортуването, върнах си имиджа на диска на windows 10, както си беше.

И там работеше таск бар-а, старт менюто и таск мениджъра не забиваше, единствено в дясно нямаше икони и часовник.

преди 28 минути, Raze написа:

Не е толкова стар, windows 11 върви и на по-стари машини.

Той че върви-върви. Ама ми прави впечатление, че оплакващите се за проблеми с Windows 11 са 90% с лаптопи, 5% са с настолни и 5% нямат мнение по въпроса :)

На чиста инсталация ще работи без проблеми, просто този ъпгрейд нещо се чупи. По спомен го бях тествал и на чисто преди време. Иначе на другия десктоп с китайско дъно HUANANZHI X99 QD4, E5-2680V4 и GTX 1060 3GB съм му инсталирал на единия диск Windows 11 24H2, работи си и се обновява без проблеми, въпреки че пак е неподдържан хардуер.

Напълно нормално е на неподдържан хардуер да ги има тези проблеми и то най вече с надстройка а не със чиста инсталация.

Аз например когато бях със win11 22H2 надградих до 23H2 от друг образ и веднага започнаха проблемите та ми се наложи да преинсталирам 23H2 на чисто. Известно време нямах проблеми но няколко месеца след бъгавите ъпдейти на меките системата взе че клекна и сега ми се налага да я преинсталирам на чисто но все отлагам защото все не намирам свободно време и като намеря свободно време мисля направо да кача 24H2.

Това са глупости общо-взето. Нещо се чупи от драйвер най-вероятно. Преди да ъпдейтна ъпгрейда, имах task bar, някой ъпдейт го счупи. Единствено проблема с task manager си го имаше и преди година и нещо, като пак пробвах windows 11. Както писах, при safe mode или diagnostic startup, проблема с task manager го няма.

Също и на другата машина, за която писах по-назад, нямам проблеми, ползвам я от края на август, даже първоначално беше 23H2, ако не се лъжа.

kNwZUaA.png

Някой все пак успял  ли е да ъпгрейдне ? аз ще чакам петъка за новите актуализации ако има поправка за грешката .Иначе за сега съм ги спрял , че след рестарт или включване пак започва да тегли и инстал .

преди 14 часа, vlado1985 написа:

като намеря свободно време мисля направо да кача 24H2.

ако имаш достатъчно бърз нет и машината ти е съвременна за не по малко от половин час и си готов .Но при мене стига до 80 % и бам син екран 

И за спорта - втори опит. Проблема беше, че 
DISM /online /get-intl
ми връщаше

Default system UI language : en-GB

По този начин How to change the language of Windows Automatic Repair interface? - Super User в регистрите го смених на

Default system UI language : en-US, понеже bcdedit командите даваха грешка. После пробвах от тук 

https://www.elevenforum.com/t/24h2-in-place-upgrade-fix-for-rufus-v4-5-created-24h2-install-usb.29103/

командите с регистрите, но като не помогнаха, изпълних 2 пъти този скрипт MediaCreationTool.bat/bypass11/Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd at main · AveYo/MediaCreationTool.bat, пуснах инсталатора по 'втория' начин

G:\sources> .\setupprep.exe /product server

и тръгна. Ще видим дали ще ги има пак старите бъгове и ще поразкарам разни неща, да видим дали ще заработи всичко както трябва.

gSpWk0X.png

• Автор
преди 1 час, adersa написа:

Някой все пак успял  ли е да ъпгрейдне ?

Нали вече ти казах, че ъпгрейднах безпроблемно на неподдържан хардуер от флашка с Руфус. На поддържан, с форсирано натискане от  груповата полиция също без проблем се ъпгрейдна:

image.png.246a8d72114561e12f1ed2666b275649.png

преди 8 минути, Raze написа:

Проблема беше, че 
DISM /online /get-intl
ми връщаше

Default system UI language : en-GB

Ами сто пъти сме коментирали, че се ъпгрейдва от исо на същата версия и език. 

То това ясно, но няма такова iso en-gb, просто нещо беше омазано при мен и едва днес намерих решение с промяна на регистри, което заработи. Досега ми попадаха все някакви други решения, които не ставаха да го променя това.

И вече имам работещ windows 11 24H2. Още при стартирането ми каза, че е блокиран някакъв драйвер, който в последствие намерих, че е от asus приложения. Деинсталирах 'asus'  всичко каквото имаше инсталирано, но пак продължава съобщението, ще го видя с autoruns къде е това да го махна. За момента всичко работи нормално, единствено зарежда малко по-бавно от windows 10 за момента, но аз така и иначе не го спирам лаптопа, не е особен проблем това. Таск мениджъра също работи нормално. Ще пусна и windows update да видим какво ще обнови и как ще е след това.

SfSSChJ.png

zokNcCL.png

преди 1 час, Raze написа:

пуснах инсталатора по 'втория' начин

G:\sources> .\setupprep.exe /product server

и тръгна.

Нали каза, че си пробвал вече с setupprep.exe назад в темата и аз останах с впечатление, че са го пачнали вече. Но пък Максим потвърди, че работи на виртуалка все още метода...

на 24.11.2024 г. в 11:34, Raze написа:

Пачнато е, пробвах и с по-старата версия на windows 11, дори вътре от папка \sources\setupprep.exe с въпросните параметри пак не става.

...

преди 19 часа, Maxim Todorov написа:

setupprep.exe /product server работи

На виртуалка!

@Raze@Raze виж с AsIO4All дали ще се реши проблемът:

https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/115000204630-Setting-up-ASIO4ALL-Windows

Ако не - претърси регистрите за asio.sys архивирай записите и ги изтрий. 

Аз имах подобен проблем с един по-дрът лазерен принтер (SCX-4300) - един от драйвърите за скенера беше блокиран. С изтриването на един запис в рег. се реши проблемът. 

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Нали каза, че си пробвал вече с setupprep.exe назад в темата и аз останах с впечатление, че са го пачнали вече. Но пък Максим потвърди, че работи на виртуалка все още метода...

Да, проработи след пачване с различни инструменти и добавяне/премахване на неща от регистрите, преди това не искаше. То толкова неща мъчих вчера, че и аз не знам кое работеше и кое не :)

преди 32 минути, цър-вул написа:

@Raze@Raze виж с AsIO4All дали ще се реши проблемът:

https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/115000204630-Setting-up-ASIO4ALL-Windows

Ако не - претърси регистрите за asio.sys архивирай записите и ги изтрий. 

Аз имах подобен проблем с един по-дрът лазерен принтер (SCX-4300) - един от драйвърите за скенера беше блокиран. С изтриването на един запис в рег. се реши проблемът. 

Спрях го с autoruns драйвера да не се зарежда и изчезна съобщението. То дори при ъпдейта си инсталира нещо на Asus. За сега всичко работи без проблеми, ще се види тези дни как ще е. За момента с този ъпдейт има греда KB5046740 - не се инсталира. Иначе дори defender е деактивиран, което ми харесва, бях го деактивирал и на windows 10.

преди 6 минути, Raze написа:

0x800736b3

Изтеглих и standalone инсталаторите, там ми дава

9IVc0rf.png

изглежда пак засича неподдържан хардуер.

и аз като се пробвах от каталога да изтегля и инсталирам актуализацията и на мене ми излезе това 

преди 37 минути, Raze написа:

0x800736b3

DNF 3.5 активен ли е?

Trusted installer работи ли? 

cmd as admin и изпълни:

sc config trustedinstaller start=auto

Рестарт и пусни проверка за актуализация. 

преди 9 минути, цър-вул написа:

DNF 3.5 активен ли е?

това какво е? TrustedInstaller e активен, просто не е на auto.

За момента изглежда няма решение за инсталиране на въпросните актуализации на неподдържан хардуер. Ще видим по-нататък или като излезе официален имидж с нова версия на windows 11 дали ще може да се ъпгрейдне. Изглежда вече съвсем режат възможностите за инсталиране и ъпдейт на windows 11 на неподдържан хардуер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.