Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 46 минути, Raze написа:

За момента изглежда няма решение за инсталиране на въпросните актуализации на неподдържан хардуер. Ще видим по-нататък или като излезе официален имидж с нова версия на windows 11 дали ще може да се ъпгрейдне. Изглежда вече съвсем режат възможностите за инсталиране и ъпдейт на windows 11 на неподдържан хардуер.

на 20.11.2024 г. в 18:13, Joss Bomon написа:

Вчера ъпгрейдвах на е дин "старец" с i5-2500K от 22Н2 към 24Н2 и отнесе сума ти време ъпгрейда, че и кумулативна актуализация се появи за капак след това...

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Така е, искаше ми се всичко да работи както трябва, но не е точно така. Ще видим по-нататък какво ще стане, засега ще го пробвам/ползвам така.

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Пускайте си чисти инсталации и няма да берете грижи. 

И аз това разправям от 5-6 години...

преди 4 часа, Raze написа:

TrustedInstaller e активен, просто не е на auto.

А трябва

преди 4 часа, Raze написа:

това какво е?

Dotnet framework

HP 250G1/Core i5 3320 Win 11 се инсталира и работи без проблем. Ъпгрейдва се през 2 седмици без забележки. Последно преди дни мина на 27754 през WU канала.

A добро утро разгеле стана най-накрая проблема според мене при мене беше от една съмнителна актуализация , която се инсталира автоматик в петък вечерта.Махнах я и стана ъпгрейта :)

Екранна снимка 2024-11-26 083649.png

Обнови се WinPE 11-10 Sergei Strelec (x64) 2024.11.27 English version

Spoiler

Описание
Checksums (*.iso file):
CRC32: FF064688
MD5: 01D10B2895C917399F01E2355923EC7E
SHA-1: 4A517B282AB53309F5409C83A41D79ACB4E68367

Сваляне:
MEGA
fex.net
Google Drive
pixeldrain.com

Забелязах промяна спрямо предния му пакет:

WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2024.11.08_English
WinPE11_10_Sergei_Strelec_x64_2024.11.27_English

Явно в новия е премахната поддръжката на Windows 8 и на x86 (32 битови) Операционни Системи.

преди 31 минути, цър-вул написа:

Обнови се WinPE 11-10 Sergei Strelec (x64) 2024.11.27 English version

Затвори скритото съдържание

Описание
Checksums (*.iso file):
CRC32: FF064688
MD5: 01D10B2895C917399F01E2355923EC7E
SHA-1: 4A517B282AB53309F5409C83A41D79ACB4E68367

Сваляне:
MEGA
fex.net
Google Drive
pixeldrain.com

Парола:strelec

Парола:strelec

И в крайна сметка, пак си връщам бекъпа на windows 10. Тази 11-ка ми работи доста тромаво, а и на свързания през HDMI телевизор му спира звука и трябва да ползвам говорителите на лаптопа или блутут колонка, ако искам да гледам филм (главно за това ползвам лаптопа в кухнята или ако искам да проверя нещо в интернет).

преди 27 минути, Raze написа:

И в крайна сметка, пак си връщам бекъпа на windows 10. Тази 11-ка ми работи доста тромаво, а и на свързания през HDMI телевизор му спира звука и трябва да ползвам говорителите на лаптопа или блутут колонка, ако искам да гледам филм (главно за това ползвам лаптопа в кухнята или ако искам да проверя нещо в интернет).

Ей затова и аз не бързам да минавам и все отлагам. :)

И от мързел де. :D

Този лаптоп ми е общо-взето и той за експерименти, още повече, че съм му архивирал основния диск и за около 20 минути го възстановявам. Имам си една основна машина, на която работя и втори десктоп също за експерименти с Windows 11 и Proxmox - dual boot (всички съм ги написал в подписа). От време на време тествам различни ОС. Но определено Windows 11 работи по-тромаво от Windows 10. Евентуално, някой бъдещ ден, като нямам друг избор, ще премина на windows 11 или какъвто там е актуален, или на някой Linux.

преди 1 час, Raze написа:

Пробвай инсайдърска версия(примерно 27754 IoT Ent). Много вероятно е да останеш приятно изненадан.

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

Но определено Windows 11 работи по-тромаво от Windows 10.

За да забелязваш разлика, то трябва да е осезаема, а такава при добри настройки няма. Съдиш от ъпгрейд до колкото си спомням, а това не е коректно сравнение. Щом имаш бекъп, забърши напълно диска на който ще инсталираш и си направи чиста инсталация на GPT. Която и да е версия на IoT Enterprise да сложиш, трябва да останеш доволен.

преди 10 часа, Raze написа:

11 работи по-тромаво от Windows 10

Така може да се каже и за 10, че е по-тромава от 7, която пък е по-тромава от ХР, а това наистина е факт, за разлика от сравнението между 10 и 11. 

Ами така е, по-бавно работи explorer и някак си самата система като цяло. И на чиста система съм го тествал. Това си е мое мнение.

преди 11 часа, Raze написа:

или на някой Linux.

Точно това щях да ти предложа, ама се уплаших да не ми се скараш.

За това за което използваш лаптопа в кухнята Линукса е идеален.

току-що, В. Велев написа:

Точно това щях да ти предложа, ама се уплаших да не ми се скараш.

За това за което използваш лаптопа в кухнята Линукса е идеален.

За момента win10 ми върши работа.

преди 16 часа, Raze написа:

Това с телевизора не го разбрах. На мен ми дава да избирам.

Clipboard_11-28-2024_01.jpg

Да, и аз избирам, но просто на телевизора звука малко след като пусна даден филм спира и не се оправя докато не рестартирам системата. Дори и да сменям между различните устройства, ако сменя на HDMI на телевизора няма звук. Може и да е от телевизора нещо, не съм го тествал на другия, но при windows 10 го няма този проблем.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Пробвай да преинсталираш драйвъра за звук на видеокартата. 

Пробвай Отстраняване на проблем със звука. 

Той вече е с Win10.

Разкарах я тази 11-ка, писна ми да се мъча :) Освен малко по-шарен интерфейс, нищо повече не ми дава, за сметка на проблемите и по-бавната работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.