Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 10 часа, Consigliere написа:

Ето я и AIO компилацията, която обещах да сработва с (2010 надолу дъна, конфигурации и ддр 2 ) Енджой!

22000.194.210912-1630.CO_RELEASE_SVC_PROD1_CLIENTMULTI_X64FRE_BG-BG_FIXED_2021-10-01.iso

при първите експерименти, разархивирах десетка в дял д: и замествах Install.wim с този от единайската
клик сетъп и съм в джаза с джам про
сега с твойто,  исо избрах да се инсталира  IoT версията и изненада, пак съм с про версията...баси
какво става не знам, ама вече ще чакам на микромеките исото за IoT

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

• Автор

Много народ са изтървали от Карлуково за пореден път в навечерието на уикенда... Имам и съмнения за  някои от тях, че са отрочета на един мишок, но... нека се излагат на воля!

Наистина не виждам по-голяма глупост от това, да се теглят и инсталират някакви исота от някакъв самозванко на два петъка служба, и то в навечерието на излизането на официалните от М$... Не е никак на добре това масово безумие във всяка посока!

оказа се че, ключът за активация промени версията oт про  на ентерпрайс
първо за да се включи другата версия, се вкарва ключа при което се деактивира активацията, а после с hwid.cmd за десетката и съм в джаза

Екранна снимка 2021-10-01 070910.jpg

• Автор
преди 3 минути, дpъндю написа:

То си е било винаги така - ключа определя версията.

преди 5 минути, дpъндю написа:

първо за да се включи другата версия, се вкарва ключа при което се деактивира активацията, а после с hwid.cmd за десетката и съм в джаза

Екранна снимка 2021-10-01 070910.jpg

дръндю от теб не очаквах този отговор човек с познание по win да не знае че с въвеждането лиценз кей се променя версията

преди 12 минути, ninov написа:

дръндю от теб не очаквах този отговор човек с познание по win да не знае че с въвеждането лиценз кей се променя версията

въпросът е в това, че в момента нямам валиден ключ за активация, а само ключ с който променям версията, но не мога да активирам с него

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

То си е било винаги така - ключа определя версията.

винаги е било така, ама не всеки ключ активира
трябва първо да се промени версията и после да се активира с некво кюфте

преди 14 минути, ninov написа:

че с въвеждането лиценз кей

може да е лицензен за некой друг, на мен променя само версията и деактивира лиценза който до момента съм имал

хъх, ти да видиш
:lol6:

238154405_2021-10-01151055.jpg.38b1036a1855ab1d5f97d631a5dd6a55.jpg

преди 20 минути, дpъндю написа:

може да е лицензен за некой друг, на мен променя само версията и деактивира лиценза който до момента съм имал

Явно е блокиран от MS и действа само локално като променя версията

преди 6 минути, ninov написа:

Явно е блокиран от MS и действа само локално като променя версията

видя ли картинката от предния пост
голем майтап
картинка на джам 11, а пише че е джам 10 IoT

уф, заболя ме корема от смях
интересно какви ъпдейти ще получавам

на 30.09.2021 г. в 12:42, B-boy/StyLе/ написа:

След като се разрових и аз всъщност открих, как се форсира тази инсталация за ъпдейт. И този начин отново е замяна на файл и взимане на права за замяна в Windows BT невидима папка.

Писах, че е без никакви замени! Само с един скрипт.

преди 5 минути, дpъндю написа:

видя ли картиката от предния пост
голем майтап
картинка на джам 11, а пише че е джам 10 IoT

уф, заболя ме корема от смях
интересно какви ъпдейти ще получавам

предполагам защото файла win.ini който си използвал  при модификацията е от lot версията на w10

преди 14 минути, ninov написа:

предполагам защото файла win.ini който си използвал  при модификацията е от lot версията на w10

не 
само вкарах ключ...тъй де лиценз кей на  lot версията на w10

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Много народ са изтървали от Карлуково за пореден път в навечерието на уикенда... Имам и съмнения за  някои от тях, че са отрочета на един мишок, но... нека се излагат на воля!

Наистина не виждам по-голяма глупост от това, да се теглят и инсталират някакви исота от някакъв самозванко на два петъка служба, и то в навечерието на излизането на официалните от М$... Не е никак на добре това масово безумие във всяка посока!

Приятел! 

Не ме слагай в спъсъка за Карлуково, щото неведнъж съм писал, даже и тук, че не съм вещ по операционните системи. Затова и пробвам. Нали именно с теб споделих че вземах още 2 SSD диска и понеже не ме мързи, а ми е приятно, използвам и това, което колегата е предоставил на всички тук. 22000.194 си ми стои непокътната и чака 5 октомври  и вашите коментари. След това, ръководейки се от резултатите, ще си инсталирам финалната версия, ще поработя със нея до Нова година и ако ми допадне всичко, минавам на Win 11. Ако ли не - твърдо на LTSC, без никакви увещания.

Единствено за това си позволявам да си правя експеримени - заради новите дискове. Все пак и на мен ми е интересно, както и на всички ВАС!

не знам дали тебе визираше дедо стефчо мисля че визираше други ,но аз не разбрах защо след като имаше вече инсталирана същата версия  на win11 я инсталира пак и то 5 дена преди пускането на официалната версия

Павка! Аз със седмицата съм приключил окончателно. Ама ти си спомняш явно...2017 година. Нали порастваме бре човече?

преди 35 минути, ninov написа:

не знам дали тебе визираше дедо стефчо мисля че визираше други ,но аз не разбрах защо след като имаше вече инсталирана същата версия  на win11 я инсталира пак и то 5 дена преди пускането на официалната версия

Първата беше на HDD. За проба. А втората ми е ОФИЦИАЛНА и ще си седи до Нова година, стига да ми допадне. Хората се учат и научават със действия, а не с философия бе моето момче!

Иначе, трябва да седна на дивана и като Белгиеца - да съзерцавам момите по цици на телевизора.

И официалната ми версия въобще не е инсталирана 5 дни преди анонса на операционната система а още края на месец август като съм почнал с версия 65 или 132 - вече не помня.

преди 41 минути, цър-вул написа:

Що, ве? Върни се на Влиндолз 7...😎

Аз се върнах и не съжалявам. Нема телеметрии, нема простоти.

A моята дилема е неописума 🤣 какво да направя първо:
- дали първо да инсталирам на чисто W11 и ако не ми дава по-добра пъргавост на празния ОС от препълнения W10, да върна W10 от бекъп и го ъпгрейдна до W11;
- дали първо да ъпгрейдна  от W10 и ако е резултат е по-лагав да го затрия и инсталирам W11 на чисто и пак изграждам системата си с дни и седмици. 

Проблемът е: ограничен NVMe ресурс, без възможност за паралелни инсталации, за да направя нормално сравнение между W11-чист и W11-ъпгрейднат

Седя и си мисля, мисля ..,и се усещам, че вече само седя...

преди 36 минути, Kolev71 написа:

Павка! Аз със седмицата съм приключил окончателно. Ама ти си спомняш явно...2017 година. Нали порастваме бре човече?

Първата беше на HDD. За проба. А втората ми е ОФИЦИАЛНА и ще си седи до Нова година, стига да ми допадне. Хората се учат и научават със действия, а не с философия бе моето момче!

Иначе, трябва да седна на дивана и като Белгиеца - да съзерцавам момите по цици на телевизора.

И официалната ми версия въобще не е инсталирана 5 дни преди анонса на операционната система а още края на месец август като съм почнал с версия 65 или 132 - вече не помня.

само да попитам какво правим ако на 5 чичо Бил каже че спира поддръжката на на бета версията след като е излязла официалната версия. А и да те питам откъде си сигурен че това копие е чисто демек не му е добавяно нещо

• Автор
преди 2 часа, Kolev71 написа:

Приятел! 

Не ме слагай в спъсъка за Карлуково, щото неведнъж съм писал, даже и тук, че не съм вещ по операционните системи. Затова и пробвам. Нали именно с теб споделих че вземах още 2 SSD диска и понеже не ме мързи, а ми е приятно, използвам и това, което колегата е предоставил на всички тук. 22000.194 си ми стои непокътната и чака 5 октомври  и вашите коментари. След това, ръководейки се от резултатите, ще си инсталирам финалната версия, ще поработя със нея до Нова година и ако ми допадне всичко, минавам на Win 11. Ако ли не - твърдо на LTSC, без никакви увещания.

Единствено за това си позволявам да си правя експеримени - заради новите дискове. Все пак и на мен ми е интересно, както и на всички ВАС!

След като си редовен потребител, не виждам защо се пишеш в групичката на "изтърваните за уикенда". Относно "компилациите" /които не би трябвало да са компилации, щом твърди, че нищо не е добавял или премахвал/, си е твой избор, който е оправдан, предвид скуката и желанието за експерименти. 

преди 1 час, ninov написа:

...А и да те питам откъде си сигурен че това копие е чисто демек не му е добавяно нещо

Мислиш ли, че "автора им" има толкова акъл?! Той не знае къде да си качи отрочетата, камо ли да добавя нещо скрито... Смятай до къде се стигна, щом в Калдата сульо и пульо започнаха да качват линкове към "часпром компилации" в темите...

преди 2 часа, ninov написа:

само да попитам какво правим ако на 5 чичо Бил каже че спира поддръжката на на бета версията след като е излязла официалната версия. А и да те питам откъде си сигурен че това копие е чисто демек не му е добавяно нещо

Чичо ти Бил не може нищо ни да спре, ни да пусне. На чичо ти Бил му е през фара , че оттатък. Но все пак - ако я спрат имам чудесна идея: Вземам флашката с LTSB/C и за два дни имам напълно работеща система с която съм и до сега. Това е по половината ти въпрос.

По другата половина: В нищо не съм сигурен, най вече в себе си. Аз ако можех да правя операционни системи, нямаше да съм нито във форума, нито в България, а в....Белгия.

Щяхме заедно да си клатим краката с нашия приятел и вечерно време да заспиваме спокойно от двете страни на русата красавица.

Както на чичо ти Бил не му пука за копието, така и на мен още по вече не ми пука от къде е, какво е, кой индианец го е правил и кой се е врял вътре. За мен е важно да работи.  Нито ме е страх от вашите често споменати следенита, нито мисля за тях. Днес съм тук, а утре, може би вече ще ме няма.  В този ред на мисли, най малкото е това, което ще мисля какво било копието - Определено - на човек, който все пак се е постарал да направи НЕЩО! Който не го одобрява, вади кесията и си купува - ОРИГИНАЛА!

Направих само една грешка!

Съжалявам за хубавата тема и ако знаех че нещата в нея ще се развият по този начин, нямаше нищо да споделям със ВАС! Не че съм Ви казал кой знае какво.

Сега Ви пожелавам приятни почивни дни и да се чуем след 5 октомври. До тогава няма да посещавам темата.

преди 41 минути, Kolev71 написа:

Чичо ти Бил не може нищо ни да спре, ни да пусне. На чичо ти Бил му е през фара , че оттатък. Но все пак - ако я спрат имам чудесна идея: Вземам флашката с LTSB/C и за два дни имам напълно работеща система с която съм и до сега. Това е по половината ти въпрос.

По другата половина: В нищо не съм сигурен, най вече в себе си. Аз ако можех да правя операционни системи, нямаше да съм нито във форума, нито в България, а в....Белгия.

Щяхме заедно да си клатим краката с нашия приятел и вечерно време да заспиваме спокойно от двете страни на русата красавица.

Както на чичо ти Бил не му пука за копието, така и на мен още по вече не ми пука от къде е, какво е, кой индианец го е правил и кой се е врял вътре. За мен е важно да работи.  Нито ме е страх от вашите често споменати следенита, нито мисля за тях. Днес съм тук, а утре, може би вече ще ме няма.  В този ред на мисли, най малкото е това, което ще мисля какво било копието - Определено - на човек, който все пак се е постарал да направи НЕЩО! Който не го одобрява, вади кесията и си купува - ОРИГИНАЛА!

Направих само една грешка!

Съжалявам за хубавата тема и ако знаех че нещата в нея ще се развият по този начин, нямаше нищо да споделям със ВАС! Не че съм Ви казал кой знае какво.

Сега Ви пожелавам приятни почивни дни и да се чуем след 5 октомври. До тогава няма да посещавам темата.

Чито ти Бил от години няма нищо общо с M$

преди 4 минути, PsyManDelic написа:

Чито ти Бил от години няма нищо общо с M$

Точно това съм им казал с първите си думи, но не искат да ме разберат. Сега белким им стане ясно че чичо им Бил не е дори в борда на директорите ма Микрософт.

преди 8 минути, adersa написа:

Чичо Бил отдавна не е в бизнеса за ОС .

Ти сега си виж download - а че нещо ми се вижда паднал тези дни. Прескочи до "мазето" От 2022 година, който има по малък download от 200 мегабита, го изключват от мрежата.

преди 8 часа, Joss Bomon написа:

Наистина не виждам по-голяма глупост от това, да се теглят и инсталират някакви исота от някакъв самозванко на два петъка служба

Не е важно на колко петъка има служба е важен акъла, който ти нямаш и няма и да имаш!

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Мислиш ли, че "автора им" има толкова акъл?! Той не знае къде да си качи отрочетата, камо ли да добавя нещо скрито... Смятай до къде се стигна, щом в Калдата сульо и пульо започнаха да качват линкове към "часпром компилации" в темите...

Като ти гледам рейтинга ти си последния, който трябва да дава оценки, кой колко акъл има по форумите. И къде е казано, че всичко трябва да се качва по тракери, всеки е свободен да ъплоадва колкото си иска и където си поиска, кой си ти да даваш наклон на к..а, кой къде да качва, господин НИКОЙ!. Като не са ти ясни някои работи по-добре не си напъвай умствения ти капацитет, който клони към 0 и си мълчи, изглеждаш в пъти по-интелигентен без малоумните си тиради.

От 2022 година, който има по малък download от 200 мегабита, го изключват от мрежата.

Дабеда до 100 мбпс плащам повече не ми тряв.И кой ще ми дръпне шалтера на нетя ?

Ти сега си виж download - а че нещо ми се вижда паднал тези дни

Не е паднал добре си е Tp link archer теста е правен от новият ми телефон с ас стандарт.Нета е на бергон Добрич ъплауда е нисък не ми тряя нищо не качвам .

Screenshot_2021-10-02-00-27-34-892_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.