Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

image.png.2e036791a42fbe34d1c819667c123299.png

image.png.6ea07ceb6dc78454bdcbaf3ebc925ff0.png

няма прилика

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Браво на Winaero Tweaker. Вече може да се върне нормалното контекстно меню със само един десен клик на мишката. Няма го глупавото и безмислено "Show more options"  :beer:

Ясно е че се пипа някъде из регистрите, но като са го направили хората, защо да се ровим.

Впрочем, това ми беше едва ли не единствената (засега) забележка към външния вид на Win11.

2021-09-25-18-11-LI.jpg

на 24.09.2021 г. в 17:28, Kolev71 написа:

рябва ли да се разбира от думите ти, че до ден днешен сборката на Win 11  ти е все още  - 22000.65

Не, не трябва, аз съм се изразил лошо-исках да кажа, че тогава намерих инсталатор на български и актуализиран до версия 65, който се оказа много добър-никакви проблеми. Тогава тази версия 65 беше последната в момента. Веднага, онзи ден, след преинсталацията, още преди да се отвори 11, се актуализира до край. Този 11 е свързан вече с моя акаунт в Майкрософт и се активира за втори път автоматично след преинсталиране( за което голяма заслуга има едно приятелче от форума, на което пак благодаря!)

113.png

преди 4 минути, NEVADA написа:

Не, не трябва, аз съм се изразил лошо-исках да кажа, че тогава намерих инсталатор на български и актуализиран до версия 65, който се оказа много добър-никакви проблеми. Тогава тази версия 65 беше последната в момента. Веднага, онзи ден, след преинсталацията, още преди да се отвори 11, се актуализира до край. Този 11 е свързан вече с моя акаунт в Майкрософт и се активира за втори път автоматично след преинсталиране( за което голяма заслуга има едно приятелче от форума, на което пак благодаря!)

113.png

Ти ли си компилира исото или използва готово

преди 7 минути, ninov написа:

използва готово

Готово, от него си направих флашка с Руфус и до сега два пъти с нея инсталирам. Тук се вижда още едно противоречие-за да се използва Руфус, трябва да се забрани Секюрити боот, а за да се инсталира 11, трябва да е разрешено-значи с Руфус по обикновения начин няма да може. 

преди 4 минути, NEVADA написа:

Готово, от него си направих флашка с Руфус и до сега два пъти с нея инсталирам. Тук се вижда още едно противоречие-за да се използва Руфус, трябва да се забрани Секюрити боот, а за да се инсталира 11, трябва да е разрешено-значи с Руфус по обикновения начин няма да може. 

Аз винаги ползвам тулчето на Мирософт и никога не ми е правило проблеми. На всичкото отгоре ползвам старата версия, която бе пусната за  Win7. Eто това, от снимката.

ScreenShot042.jpg

преди 1 час, vpvelev написа:

пипа някъде из регистрите

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32]
@=""

Restore the classic context menus in Windows 11.reg

• Автор

Дами и Господа, да поздравиме НОВИЯТ/АТА - стар/а участник/чка в темата @Artemida897, която/който е един от многото акаунти на тъмния ръб /@DarkEdge/, свален от поста модератор, подвизаващ се и с името @цър-вул ! :hush:

Не е никак мъжкарско да се преоблича като мишок и да мишкува под женски акаунт, но... някои и до там стигат...

Господине, нали знаете какво се полага за клевета? Не е никак, ама никак коректно това, което правите!
А за това колко е обиден тонът ви няма да споменавам.
Появявам се от време на време в този форум, но явно ще трябва да спра изобщо да го правя.
Не подобава на човек, ползващ за ник името на такъв корав герой, такова курвенско поведение.

• Автор
преди 5 минути, Artemida897 написа:

Господине

Сам се издаде с кода в горния пост, а и доста смехотворно бе представянето ти като "дъщерята на тъмния ръб" в темата с големия рев по DarkEdge. Кой знае още колко "резервни" акаунта си си спретнал, и това е в типично твой стил...

Разконспириран си за пореден път!

странно,
ако тия имат достъп до TPM 2.0, какво ли могат да направят микромеките
https://www.kaldata.com/игри/игра-ще-изисква-присъствието-на-tpm-моду-367911.html

Цитат

Ceгa oбaчe, Rіоt пpaвят oщe eднa cтъпĸa в пpaвилнaтa пocoĸa, ĸaтo игpaтa щe изиcĸвa пpиcъcтвиeтo нa cпoмeнaтия чип и вĸлючeн Ѕесurе Вооt. A aĸo cтe чийтъp и иcĸaтe дa paзвaлятe игpaтa нa дpyгитe във Vаlоrаnt, тo тoвa oзнaчaвa, чe cлeд пъpвия бaн щe тpябвa дa cи ĸyпyвaтe нoв ĸoмпютъp, зa дa пpoдължитe c пъĸлeнитe cи дeлa. 

• Автор
преди 5 минути, дpъндю написа:

какво ли мгат да направят микромеките

ТРМ не е някаква панацея за сигурност, но дава още възможности в ръцете на производители и търговци. Никой не може да гарантира 100% сигурна система все още и специално въпроса с ТРМ е типично  мятане на прах в очите. Има го от 2015 г. и какво от това ?!

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Дами и Господа

простащината на тоя няма край! Не те ли е срам, бе! Простащината ти няма край, господин Преведена на бългаски база на Google по някоя думичка критерий!
Да беше признал грешките, т.е. да започнеш първо да виждаш гредите в твоите очи и после треските в очите на другите.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

ТРМ не е някаква панацея за сигурност,

съгласен съм, ама до сега не можеха да контролират компютрите на хората, а с новите изисквания
 ако преценят че си активирал  джама по заобиколен начин....бам и до там 
и после нов компютър
баси

Цитат

тo тoвa oзнaчaвa, чe cлeд пъpвия бaн щe тpябвa дa cи ĸyпyвaтe нoв ĸoмпютъp

преди 15 минути, цър-вул написа:

@дpъндю, що не ползваш [Alt]+[PrtScr] да снимаш само активния прозорец?

няма да е нужно
днес се връщам вкъщи...тъй де на LTSC-то

преди 43 минути, дpъндю написа:

днес се връщам вкъщи...тъй де на LTSC-то

Аз не бих се върнал. 11-ката кефи :) . Харесват ми заоблените прозорци, харесват ми новите икони на папките, новите Start и Context менюта. Върви много гладко и приятно на компа ми. 

Да, има недостатъци, но с течение на времето ще се намерят начини за преодоляването им.

И аз реших да го тествам с чиста инсталация. На лаптоп менте (TurboX) се оказа, че процесора intel core i3 4030u не се поддържа и не е включено от биос Secure boot, но пък има TPM 2.0 се инсталира без проблем. Без да показва по време на инсталацията, че не е включено Secure boot и процесора е извън поддържаните. Явно това исо което компилирах държи като изискване само TPM 2.0, но не и Secure boot и съвместим процесор!

2007849068_Screenshot(6).png.ba14c818cefabce4a00ec12d049c7134.png

преди 24 минути, plamen74 написа:

процесора intel core i3 4030u

Полезно ще е да споделиш как се държи на по-слаб и стар процесор. Още повече, ако можеш да сравниш с Win10.

преди 59 минути, Rudy M. написа:

Аз не бих се върнал. 11-ката кефи

бях с инсайдърска версия, свалена от тук
https://uup.rg-adguard.net/

Здравейте! Чрез Winaero съм си качил горе таскбара, но при поставяне на мишката върху отворена програма, не показва миниатюра. Знае ли някой това как може да се оправи? Много неудобно е при отворени две или повече папки не можеш да ги избираш. 

преди 45 минути, Rudy M. написа:

Полезно ще е да споделиш как се държи на по-слаб и стар процесор. Още повече, ако можеш да сравниш с Win10.

Ами... въпреки, че е на хард диск 5400 оборота е поне три/четири пъти по-бърз и стабилен спрямо 10-ката и то качена на SSD. Което приятно ме учуди разбира се!

преди 41 минути, trifonivanov написа:

Чрез Winaero съм си качил горе таскбара, но при поставяне на мишката върху отворена програма, не показва миниатюра.

Това е нов фийтчер на W11, да не работят нещата нормално, когато таскбарът не е в долна позиция  🤣.

Няма оправяне хакерски, просто защото таскбарът  в W11 се пренаписва софтуерно и липсва тази му функционалност от W10 за други локации по екрана. 

току-що, Kuroyagi написа:

Това е нов фийтчер на W11, да не работят нещата нормално, когато таскбарът не е в долна позиция  🤣.

Няма оправяне хакерски, просто защото таскбарът  в W11 се пренаписва софтуерно и липсва тази му функционалност от W10 за други локации по екрана. 

Явно да не се надяваме да го ползваме пълноценно горе. 

преди 14 минути, trifonivanov написа:

Явно да не се надяваме да го ползваме пълноценно горе. 

Аз винаги съм ползвал таскбара горе, понякога вляво и съм изключително разочарован от решението на MS  да заковат таскбара долу. Но това е положението в момента, най-вероятно и за в бъдеще. 

p.s. Всъщност, като се замислих, W11 може и да показват 'миниатюрите', но понеже ги показват hover-over таскбара, а такбарът е горе, та в крайна сметка се показват над ... монитора 🤣

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.