Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 19 часа, Joss Bomon написа:
преди 20 часа, vpvelev написа:

Обясних, че споделям

С кого? Само двамата с цървула си пускате номерцата на обновленията.

Добре че не те слушаме и се пускат "номерцата на обновленията".

преди 1 час, цър-вул написа:

22463.1000

При мен се беше свалило и чакаше да натисна "инстал". Можеше и цял ден да не разбера, ако не беше споделен новия билд.

Така че авторът на темата да не се обажда повече и най-вече по въпроси, които не са му ясни!!!

Цитат

Подобрения в Windows 11 Build 22463

С днешната актуализация Microsoft най -накрая коригира грешка, при която иконите на лентата на задачите не бяха подравнени на устройства с персонализирани настройки за мащабиране. Тази грешка засегна и виртуалните машини, а иконите бяха отрязани от лентата на задачите. След прилагане на днешната актуализация този проблем автоматично ще изчезне.

Освен това актуализацията на Windows 11 вече ви позволява да използвате CTRL + Shift + C, за да копирате пътя на файл или папка във File Explorer и да го запишете в клипборда, който може да се синхронизира между вашите устройства.

Въз основа на обратна връзка, Microsoft отстрани проблем, при който голям брой приложения може да доведе до проблеми с надеждността на менюто „Старт“. Например, менюто "Старт" може да е заседнало с икони. Тази грешка е забелязана, когато потребителите са променили DPI настройките на дисплея и е поправена в последната компилация.

Microsoft също така актуализира Бързите настройки с икона до плъзгача за сила на звука, за да направи опцията по -достъпна.

Windows 11 Build 22463 идва с няколко други подобрения:

• Microsoft е закръглила ъглите за изскачащи прозорци, показани в приложението за настройки.
  • Microsoft направи корекции в цветовете на контрастната тема, за да подобри достъпността.
  • Папката „Лесен достъп на Windows“ в менюто „Старт“ вече се нарича Достъпност.
  • Функцията Focus Assist получава нова опция, която ще ви позволи автоматично да активирате Focus Assist за първия час след прилагането на актуализация на вашето устройство.
  • Можете да натиснете и задържите стрелката след стартиране на Старт, за да отворите секцията с фиксирани приложения.
  • Microsoft отстрани проблем, засягащ производителността на Windows Narrator.
  • Иконите на лентата на задачите вече са правилно подравнени и центрирани.
  • Центърът за известия вече ще брои правилно и ще показва предупреждения в лентата на задачите.
  • Подобрена надеждност на explorer.exe.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

на 21.09.2021 г. в 18:48, B-boy/StyLe/ написа:

Тук не говорим само за нови версии на програми, говорим за изцяло нов софтуер и игри написани от нулата, които имат минимални изисквания 10. Ако не си геймър ок, но вече все повече игри искат 10. Предполагам е заради DX12 и другите технологии, WDDM модел, Ray Tracing, (DirectX 12 Ultimate, Direct Storage, Auto HDR пък засега се очертават налични само в 11 и един ден минималните ще скочат на 11). Всеки си знае.

DirectStorage ще го вкарат и в 10-ката - от 1909 нагоре, но в 11-ката ще работи по-бързо, заради направените оптимизации.

DirectStorage Is Coming to Windows 10: Here's How to Get Your PC Ready

преди 58 минути, саби написа:

DirectStorage ще го вкарат и в 10-ката - от 1909 нагоре, но в 11-ката ще работи по-бързо, заради направените оптимизации.

DirectStorage Is Coming to Windows 10: Here's How to Get Your PC Ready

Така де, аз затова писах, че сега минималните изисквания са вече Win 10, а в недалечно бъдеще ще станат Win 11. При всички положения вече геймърите ще трябва да минат на 10, освен ако не са с някоя стара система все още. Лека по-лека 7 и 8.1 започват да избледняват, както стана и с XP навремето. Разбира се, тук говорим основно за геймъри и за тези, които се нуждаят да работят с нови версии на някои програми. За всички останали макар и непрепоръчително да се използва стара и неподдържана система, все пак си е вариант, ако им върши работата и ако не разполагат с модерен хардуер.

на 19.09.2021 г. в 9:13, Rudy M. написа:

Вече около месец карам с Windows 11, засега никакви проблеми

Допускам, че повечето (особено тези, дето нямат никакви проблеми), нямат инсталиран модул ТРМ и не са направили Secure Boot Enable. Инсталацията на 11 е осъществена така или иначе без тези изисквания. За това, на моя 11 направих някои експерименти. Без включен ТРМ уиндоус 11 се държи съвсем нормално-горе-долу , като 10 . Работи със скенера с неговия си софтуер( на Канон 110), приема външен ХДД, фотоапарати и всичко, с което съм свикнал да работя. Само се регистрира след зареждането грешка (виж картинката). Включвам модула и нещата се променят-вече не ще скенера, външен диск и пр. На същия компютър , на друг ССД имам инсталирани 7 и 10, който диск беше изключен при инсталацията на 11, за да не се направят някакви записи, та тези две ОС работят нормално и като че ли модулът и настройката в биоса не им влияят. На 11 въпросът със скенера се решава лесно с приложение "Скенер" от магазина на Майкрософт, за другите капризи ще се търсят решения поетапно. Та молбата ми е, всички, които пишат за проявите на 11, да съобщават дали имат активен модул, за да разграничим неговото влияние. И още-ако модулът не е включен, а 11 си работи и без него-дали може да се очакват скоро някакви рестрикции от страна на Майкрософт, защото без него е по-добре.

11.png

12.png

Адаш, благодаря, но ако може , малко по-подробно.

преди 7 минути, цър-вул написа:

ое точно по-подробно

Естествено- какво ще стане от това добавяне?

Ще се увеличи времето за реакция на 60 000 милисекунди, защото според EventViewer грешката в момента 45 000 не са били достатъчни поради някаква причина.

Ако и 60 000 не стигнат можеш да пробваш с още по-голяма стойност като 100000.

reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control" /v ServicesPipeTimeout /t REG_DWORD /d 100000 /f

Всичко хубаво, но нали говорим за реакция на уиндоуса при липса на включен модул ТРМ, може да увеличим таймаута и на 2 часа, нищо няма да се промени. Въпросът е да спре да го търси.

• Автор
преди 3 часа, vpvelev написа:

Така че авторът на темата да не се обажда повече и най-вече по въпроси, които не са му ясни!!!

Ти ще се окажеш много тъпо парче обаче! Подобни "искания" можеш да си предявяваш у вас, а не в чужда къща!!! 

Ми ти явно толкова разбираш, щом чакаш някой постоянно да те ръчка и да ти слага с лъжичката в устата...

преди 2 минути, цър-вул написа:

Това вече е ново

Не е ново, ти така си свикнал да четеш постовете!

преди 39 минути, NEVADA написа:

Без включен ТРМ уиндоус 11 се държи съвсем нормално

А, бе адаш, аз ли бъркам с обясненията, ти ли не четеш, дадената информация от Event Viewer (грешката) е при невключен модул, какво да забранявам? Въпросът , накратко е-ако компютърът работи без модул, за да се избегнат капризите, ще има ли последствия и отчитането на тази грешка, попадайки в Майкрософт, дали няма да доведе до това.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Не е ново, ти така си свикнал да четеш постовете!

Ти нещо конкретно ще напишеш ли? Или ще продължаваш да нищоказваш. Ако е така - ай, чао. Моите машини бачкат, а аз неам нерви се разправям с простаци. Всички останали - прощавайте!

дай си ми куклата, на си ти парцалките
мама каза да не си играя с тебе, щот си правиш пишката на кокалче

стига ве
спрете се!
и преди съм го казвал
И ДВАМАТА СТЕ ПОЛЕЗНИ НА ФОРУМА
белким го чуят тва у другата маалъ

NEVADA!  Здравей!

Аз карам от самото начало до сега без TPM модул и не смятам да инсталирам на стари фабрични машини. То и на 3 -та   малки няма място за него  (HP)  Поне до сега нямам проблеми  с нищо след последната инсталация на ..........194. Ако след 5 ноември върви по същия начин, оставям го и продължавам. Иначе, веднага  им слагам LTSC и продължавам. Без даже да се замисля или консултирам с някой. Понеже искаше инфо за монтиран TPM затова и отговорих на въпроса ти. От мен, лек ден на всички в темата!

• Автор
преди 21 минути, цър-вул написа:

Радвам се

Е нали каза вече чао?! Много скоро се завърна!

преди 19 минути, дpъндю написа:

дай си ми куклата, на си ти парцалките

Нищо не ми е давал, нито аз на него. Всичко беше "на кантар", докато ръба не си показа рогцата по-назад в темата. 

@NEVADA

Най-вероятно проблемът ти е с версията 1.2 на TPM модула, след изричното изискване от MS модулът да е версия 2.0.
Значи излиза - без модул е ок, с 2.0 също е ок, но с 1.2 - греда, щото при детект на TPM, MS си сака 2.0.
A имам и някакви смътни спомени, че и vpvelev някъде в началото на темата имаше проблем точно с TPM 1.2.

преди 43 минути, NEVADA написа:

Въпросът , накратко е-ако компютърът работи без модул, за да се избегнат капризите, ще има ли последствия и отчитането на тази грешка, попадайки в Майкрософт, дали няма да доведе до това.

Ако е само за замазване на грешката, то я игнорирай. Мисля, че имаше вариант да се спре логването на определено събитие, но няма смисъл. защото ще е като заравянето на главата на щрауса в пясъка. Тя ще е там, просто няма да ти излиза. Вече дали ще има последствия без този модул е рано да се каже докато не излезе и финалната версия. Те самите MS май още не са много наясно какво точно трябва да се случи. Засега обаче си държат на него и дори вече виртуалните машини го изискват (което е малко too much). Времето ще покаже. Лично аз не бих ползвал нещо, ако не покривам изискванията за него. За теста да, но за постоянна работа по-скоро не. Разбира се има и изключения. Качил съм драйвер на BlackMagic без в момента да имам capture платката, защото добавя поддръжка на някои формати и контейнери и при сметнати такива файлове, ако не се качи този драйвер/кодек няма да могат да се отварят тези файлове на други системи освен на системата на която са сметнати (един вид за съвместимост). Но за цяла ОС не знам.

преди 22 минути, Kuroyagi написа:

Значи излиза - без модул е ок, с 2.0 също е ок, но с 1.2 - греда, щото при детект на TPM, MS си сака 2.0

хъх, амчи в моя биос, този модул може да се изключва
разбира се, че първо трябва да се включи в "clear" за да се изчисти всякакво инфо

пп
хъх
какво си намерих в нета
https://www.dell.com/support/kbdoc/en-bg/000139777/tpm-unable-to-change-between-1-2-or-2-0-because-tpm-is-owned

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

Според мен е друго положението в случая:
- хардуерно TPM 1.2 си е ОК и ОС  го разпознава и инсталира драйверите.
- обаче поради новите W11 изисквания за TPM 2.0 се прави изричен API TPM 2.0 call към него, TPM 1.2 не го разбира и заявката се оттича по нормален timeout. 

преди 21 минути, дpъндю написа:

какво значи този ред?
SpecVersion=1.2, 2, 3

TPM_SPEC_FAMILY  = 1.2
TPM_SPEC_LEVEL = 2
TPM_SPEC_VERSION  = 3

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.