Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Питане

Ако изтегля Windows 11 Home, ще ми даде ли да го инсталирам върху Windows 10 Home, въпреки, че не отговарям на изискванията (MBR. TPM 1.2)?
Ще получа ли ли предупредителен "джам" като Kuroyagi да си троша главата на моя отговорност или директно среден пръст?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 1 минута, parmobil написа:

Питане

Ако изтегля Windows 11 Home, ще ми даде ли да го инсталирам върху Windows 10 Home, въпреки, че не отговарям на изискванията (MBR. TPM 1.2)?
Ще получали ли предупредителен "джам" като Kuroyagi да си троша главата на моя отговорност или директно среден пръст?

той ще ти дойде като ъпдейт но дали ще можеш да го инсталираш или не знам

Някой успял ли е да покрие изискванията на новия инструмент на чичко Уили според който ако ти хареса машината ще получиш безплатен упгрейд до Джам 11?
На мен и на натолния(6 ядрен) и на лаптопа(4 ядрен) ми показа че не били ставали за новата бозъ.

Други W11 впечатления:
ISO-то което е достъпно за теглене днес от MS е абсолютно същото като инсайдерското 22000.194 отпреди 2 седмици, даже хешовете съвпадат.

Преди малко тръгнах да си бекъпвам W11 и с изненада установих, че ъпгрейдът W10 --> W11 е разпарчетосал системния диск и добавил още един рекaвери диск тип 2700 от 500 MB обем. При предищния ми ъпгрейд към 22000.51 такъв момент нямаше. Явно W11 не е вече 'W10 само със скин' и разцеплението и раздалечаването между двете ОС вече е започнало във всички направления.

на 5.10.2021 г. в 16:16, Kolev71 написа:

А при мен тази функция я няма, по точно не е активна (стои си сива)  Павка! Ползвах и твоя метод. Нищо не постигнах

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

За да стане активна трябва да направиш DevicePasswordLessBuildVersion от 2 на 0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device

Или с други думи да въведеш командата:

reg ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device" /v DevicePasswordLessBuildVersion /t REG_DWORD /d 0 /f

Клип:

https://dox.abv.bg/download?id=40997461f6

преди 8 минути, ninov написа:

той ще ти дойде като ъпдейт но дали ще можеш да го инсталираш или не знам

На който не му отговаря хардуера според изискванията на Майкрософт никога няма да получи нотификация за ъпгрейд.

Единственият начин е ръчен ъпдейт/ъпгрейд през ISO и картичката, която ви показах.

преди 7 минути, Kuroyagi написа:

че ъпгрейдът W10 --> W11 е разпарчетосал системния диск и добавил още един рекaвери диск тип 2700 от 500 MB обем

и защо се изненада?!
това си го прави дори да надградиш десятка с десятка

преди 13 минути, Kuroyagi написа:

На който не му отговаря хардуера според изискванията на Майкрософт никога няма да получи нотификация за ъпгрейд.

Единственият начин е ръчен ъпдейт/ъпгрейд през ISO и картичката, която ви показах.

Само да те попитам откъде в Майкрософт ще знаят дали имаш ТРМ или не

преди 7 минути, дpъндю написа:

и защо се изненада?!
това си го прави дори да надградиш десятка с десятка

Ами щото вече са два рекавъри дяла за едно и също нещо - ако се загуби единият то да се ползва другият?? А ако се загубят и двата?? Е, в същност аз въобще не ползвам рекавъри дялвое :lol6:

преди 3 минути, ninov написа:

Само да те попитам откъде в Майкрософт ще знаят дали имаш ТРМ или не

Съседката ме е издала!! :D

При ъпдейт ти влачи код от техния сайт и стартира проверка за хардуера ти

• Автор
на 4.10.2021 г. в 17:58, цър-вул написа:

Когато версията стане 11.X.XXXX тогава ще е единайска.

преди 16 минути, Kuroyagi написа:

ISO-то което е достъпно за теглене днес от MS е абсолютно същото като инсайдерското 22000.194 отпреди 2 седмици, даже хешовете съвпадат.

на 26.09.2021 г. в 15:13, Joss Bomon написа:

Без да искам се оказах прав, че финалната версия ще е тази, която ползваме в момента:

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-пусна-финалната-версия-на-windows-11-за-вътре-369108.html

Мдаммм... Просто да се припомни кой какво е писал.

преди 3 минути, Kuroyagi написа:

Ами щото вече са два рекавъри дяла за едно и също нещо - ако се загуби единият то да се ползва другият?? А ако се загубят и двата?? Е, в същност аз въобще не ползвам рекавъри дялвое :lol6:

Съседката ме е издала!! :D

При ъпдейт ти влачи код от техния сайт и стартира проверка за хардуера ти

ама при ъпдейт а не преди ъпдейт

преди 19 минути, parmobil написа:

затова питам за "насилствено" инсталиране

Не съм разигравал всички възможни комбинации има-няма CPU/TPM/версии всякакви разни/MBR/Security Boot/ и т.н.

При мен само CPU не отговаряше и получих този джам.

преди 12 минути, ninov написа:

ама при ъпдейт а не преди ъпдейт

не разбирам какво искаш да кажеш, сори

хъх, спря да мъ сърби крастата
тамън се  бех наканил пак да орезиля десетката
:giggle1:

Не съм разигравал всички възможни комбинации

що не пробваш с ключ на LTSC или IoT, тъй като единайската към момента, по същество си е десетка с внесени ограничения от микромеките
нямам друга идея за експерименти в момента

Екранна снимка 2021-10-01 151055.jpg

преди 13 минути, Kuroyagi написа:

Не съм разигравал всички възможни комбинации има-няма CPU/TPM/версии всякакви разни/MBR/Security Boot/ и т.н.

не разбирам какво искаш да кажеш, сори

Че майкрософт не знае версията на windows на компютъра да не говорим за хардуер

За всички нетърпеливи фенове искащи да инсталират Windows 11 на неподдържан хардуер - одобрен хак директно от и с благословията на Майкрософт:
https://support.microsoft.com/en-us/windows/ways-to-install-windows-11-e0edbbfb-cfc5-4011-868b-2ce77ac7c70e 

Е, ще си получите и въпросния джам за съгласие, де. 

преди 4 минути, Kuroyagi написа:

За всички нетърпеливи фенове искащи да инсталират Windows 11 на неподдържан хардуер - одобрен хак директно от и с благословията на Майкрософт:
https://support.microsoft.com/en-us/windows/ways-to-install-windows-11-e0edbbfb-cfc5-4011-868b-2ce77ac7c70e 

То че може  да се инсталира джама може, дори и без хака, дърпаш от някъде и инсталираш, стига да имаш ресурсите да подкараш ОС-то.
Въпроса обаче защо са одобрени само най новите модели процесори?
Малко мирише на картел.

преди 1 час, parmobil написа:

затова питам за "насилствено" инсталиране

Да, има начин за заобикаляне на липсата на TPM. Аз съм с машина без TPМ и току-що инсталирах безболезнено 22471.1000.210929-1415.RS_PRERELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US
Първо впечатление - с предходнаа версия на Win11 и предходнаа версия на Bluestack имаше проблем с рекламните видеа.
Сега новият BStack работи чувствително по-бързо.

преди 19 минути, Kuroyagi написа:

Само дето дадения там линк явно вече не работи, защото като го последвам получавам това :

Цитат

We are sorry, the page you requested cannot be found.

The URL may be misspelled or the page you're looking for is no longer available.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Само дето дадения там линк явно вече не работи, защото като го последвам получавам това :

ето доказателство че работи

Screenshot_20211005_191100.png.3bff5681f7bd877d4ac745ad2cd19124.png

преди 3 минути, цър-вул написа:

Ето ви един скрипт за заобикаляне на TPM

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd 2 kB · 0 изтегляния

благодаря

преди 33 минути, Kuroyagi написа:
Цитат

Create an image install

Use DISM or 3rd party tools to directly apply an existing Windows 11 image to the disk.

Important: An image install of Windows 11 will not check for the following requirements: TPM 2.0 (at least TPM 1.2 is required) and CPU family and model.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.