Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация.

Featured Replies

преди 2 часа, freen написа:

Точно! И е добре да можеш да си върнеш информацията, а не да се осланяш на късмета.

Късмет в IT сферата няма. Никога не съм го твърдял.

Не говоря да си изгубиш дисковете, а информацията. Всички RAID контролери имат едно слабо място - трябва им непрекъснато захранване, за да няма загуба на информация. В подобни случаи е важна информацията, а не хардуерът.

А нали затова казах, че си трябва UPS. Ние имаме. И също така казах, че от толкова монтажни машини нито една не е загубила данните си за 15 години, нито и е изгорял контролера.

Ако първото ти твърдение беше вярно, намаше да си написал второто.

Просто написах, че е по-удачен начин. Едно е да имаш една машина с едно M.2 SSD 512GB или 1ТБ и да мяташ по ок. 30-40ГБ всеки ден по няколко пъти на НАС-а, друго е да имаш 12TB на нея, с 8 диска, да вибрира и шуми, да е огромна и да правиш бекъпи от по 3-4-8TB

Явно не си вдянал. Въпроса не е само къде ще прехвърлиш готовата продукция на съхранение. За да стане готова готов трябва първо да я сглобиш. Ако се използват, както писах всевъзможно източници на файлове ти трябва временно място на машината на която ще го сглобяваш + място за кешовете на програмите за монтиране + място за рендировките. Нали не мислиш, че удачно да се монтира по мрежата? Така че да караш на монтажна машина с 1TB е несериозно. Пък после го пращай, където искаш, на NAS, на друг сървър и т.н.

И не дай си боже да се наложи и да ползваш тежички програми през това време. И то не на каква да е ОС, а Windows... Айде няма нужда.

Да, айде няма нужда, че стана ясно, че изобщо не си се занимавал с такива неща. То щото повечето програми за монтаж са едни такива лекички. И какво като е на Windows. За която и да е ОС си имаш Image на дяла на ОС и си в играта за минути ако нещо стане. Информацията пък я имаш на няколко места по сървъра. Всичко се връща към живот буквално за минути.

преди 7 часа, Veronika91 написа:

Защо мислите така?

Защото в мрежата няма такива резолюции по поне 10 причини.

- Струват скъпо, но никой няма да гледа авторски права, просто ще ги краднат

- Големи са и всички сайтове ги компресират до по-малък размер

- Няма монитори, на които да се отварят такива файлове, а няма и смисъл...

Такива файлове, след обработката, се дават на хората на флашки или на външни дискове, да си ги гледат на домашните 4К, 8К, 12К и т.н. телевизори. Или се използват за печат на голямоформатни постери/билбордове

преди 7 часа, Veronika91 написа:

Да разбирам значи че, 3070TI е най - добра от изборените която се вписва в бюджета и ще ми върши работа. А след време вече мога да подсиля компютъра с по - силна карта например 3090. А на това дъно, което сте ми посочили в по - горен коментар, 3090 ще бъде ли съвместима?

На тези карти силата е в игрите, т.е. при 3D рендиране.

преди 23 часа, Veronika91 написа:

Adobe, Ps,Lr,Pp,Af

При тези полза няма, освен едно изхвърляне на пари и его...

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Photoshop-139/Hardware-Recommendations

преди 7 часа, MAdZh4R написа:

Понеже имам подобна дилема ще използвам тази тема, за някои последни въпроси

Подобна конфигурация ми направиха, гледам и тук предлагате почти същите части. Не разбрах това дъно защо е толкова скъпо, а е малко по размери? С какво го препоръчвате, подходящо ли е за Ryzen 5900? За мен е проблем, че има само две места за оперативна памет.

На мен ми сложиха Silent Loop 2 240, дали Pure Loop е по-добро? Защо тази памет е толкова по-скъпа, по-добра ли е с нещо? Видях, че е 3200.

Направиха ми по-добра оферта за SSD, този Samsung за 465 е само 1TB :ohmy:.

Не съм следил темата ти и нямам и намерение, но все пак:

- за дъното забележката е правилна и съм писал по-долу

- SL 240 е с 2 перки, докато PL 360 с 3 и съответно по-голям радиатор. Иначе PL е по-бюджетната серия

- и за паметите и за флаш дисковете е валидно едно - за качество и скорост се плаща съответната цена

преди 20 часа, Raze написа:

Много небалансирано при такъв ограничен бюджет.

Хм, от кога 5К са ограничен бюджет? И си е достатъчно балансирано точно според бюджета. Обаче се е получила някаква грешка при създаването на количката, защото се е маркирало дъно, което не съм избирал (с 2 слота за памети, както по-горе някакъв друг потребител отбеляза). Явно грешка в SKU, която са оправили от Пласико. Трябваше да е VIII Dark Hero. Както и да е. Може да се мине и с X570 Pro примерно. И влиза и посочената от теб 3060-ка, но аз лично не бих дал тази сума. Когато е 800BGN (почти еквивалент на 2060S) може. 

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Отделно се замислете дали това място ще ви е достатъчно, защото 4k, 8k файловете са обемисти. Та освен SSD-тата предложени горе в конфигурацията ако останат пари аз бих заложил на стандартни дискове в RAID масив. В работата сме с RAID 6 - 8 диска на Hitachi по 2 TB).

B-boy, сложил съм в червено част от цитата. Останах с впечатлението, че госпожата не се занимава толкова професионално с тези неща. Затова смятам, че това, което съм предложил засега стига. Когато пробва тя самата ще установи дали е така. Ако ли не винаги може да се добави дисково пространство и оперативна памет. Но съм против за кеширане да се ползват конвенционални твърди дискове. За другите неща не виждам смисъл от споровете ви. Нямат много общо с темата.

Поздрави и приятно гледане на мачовете довечера.:)

преди 7 минути, Jorge написа:

Хм, от кога 5К са ограничен бюджет? И си е достатъчно балансирано точно според бюджета. Обаче се е получила някаква грешка при създаването на количката, защото се е маркирало дъно, което не съм избирал (с 2 слота за памети, както по-горе някакъв друг потребител отбеляза). Явно грешка в SKU, която са оправили от Пласико. Трябваше да е VIII Dark Hero. Както и да е. Може да се мине и с X570 Pro примерно. И влиза и посочената от теб 3060-ка, но аз лично не бих дал тази сума. Когато е 800BGN (почти еквивалент на 2060S) може. 

Такава цена няма да има най-вероятно никога, дори и втора употреба, за RTX 3060 (евентуално след 3-4 години, като и изтече гаранцията и има нови поколения). Паметта е излишно скъпа и за тези пари се взема двоен капацитет, дъното също няма нужда да е толкова скъпо, SSD-то самсунг, както и охлаждането. Кутия също може да се намери по-евтина. Спестените пари по-добре да се вложат във видеокарта или по-голям капацитет дискове.

преди 10 минути, Jorge написа:

B-boy, сложил съм в червено част от цитата. Останах с впечатлението, че госпожата не се занимава толкова професионално с тези неща. Затова смятам, че това, което съм предложил засега стига. Когато пробва тя самата ще установи дали е така. Ако ли не винаги може да се добави дисково пространство и оперативна памет. Но съм против за кеширане да се ползват конвенционални твърди дискове. За другите неща не виждам смисъл от споровете ви. Нямат много общо с темата.

Поздрави и приятно гледане на мачовете довечера.:)

Това не беше към потребителката. Беше само пример защо е нужно повече място (ако ще е за професионална работа), а никой не инвестира няколко хиляди в нещо, ако няма да иска да си избие инвестицията после (изключвам геймъри, ентусиасти и богаташи). Например ако се прави по-мащабен филм/проект, където се снима няколко седмици с няколко камери и нали после трябва да се изсипе цялото това съдържание някъде за да се сглоби. Това беше примера. Не към нея.

Към нея беше само, че 3600 и е достатъчна (вместо 3700TI) и с разликата от парите да си вземе 5900X, вместо 5800X заради повечето нишки.

Аз от хардуер не твърдя, че разбирам и не се бутам да предлагам конфигурации. Включих се от наблюденията си по отношение на видео монтажите с каквито съм се занимавал над 15 години. Това е.

Хубава вечер на всички! :beer:

преди 1 минута, Raze написа:

3060?

3070TI?

Така де, така. Хвана ме, но като е гладен човек бърка. Сядам да хапвам, че ще изстине манджата. ;)

преди 59 минути, Raze написа:

Такава цена няма да има най-вероятно никога, дори и втора употреба, за RTX 3060 (евентуално след 3-4 години, като и изтече гаранцията и има нови поколения). Паметта е излишно скъпа и за тези пари се взема двоен капацитет, дъното също няма нужда да е толкова скъпо, SSD-то самсунг, както и охлаждането. Кутия също може да се намери по-евтина. Спестените пари по-добре да се вложат във видеокарта или по-голям капацитет дискове.

Ради, бързаш да пишеш без да помислиш малко. Разбери, че няма нужда да се пести в такава конфигурация за 5К, особено за видеокарта. За тези цели просто няма смисъл от нещо повече от 3060/70, че даже и по-надолу. Къде виждаш проблем, че съм предложил най-доброто consumer ssd на пазара? Кога тества процесора, за да твърдиш, че охлаждането е излишно? Кутията е перфектна за парите си. Но ти вероятно за 5К конфигурация ще сложиш Deep Cool за 100 кинта. Вложението в качествено дъно е логично, но ти не виждаш явно логиката и няма тепърва да тръгна да ти я визуализирам. За паметите - намери ми за 445 левчета 64GB и ще те почерпя каквото пожелаеш. Общо взето пишеш по инерция, което не е полезно за питащите. 

П.П. А за цените на видеокартите - въобще нямаш идея и да твърдиш написаното от теб с такава убеденост е неправилно. Аз примерно смятам, че до края на годината ще имаме по-нормални цени, но не го твърдя като 100% истина. Затова сега не бих предложил на човек, когото не познавам да е на загуба. 

П.П.П. Не ми отговаряй, защото не ми се водят повече спорове. Аз съм дал моето предложение, ти твоето и авторката ще прецени на кое да се спре, ако въобще го направи. 

преди 22 часа, Veronika91 написа:

Canon EOS R5 е апарата. Така и не съм снимала на 8К, само на 4К но след време като навлезе повече вероятно ще трябва. След време ще заделя повече бюджет за надграждане и за 8К. За момента ми трябва предимно за обработка на снимки и по - рядко за обработка на видео 4К. Благодаря за съвета. 

Като техника ползвам Canon EOS R5 със няколко стъкла. Вероятно не зададох въпроса правилно. За момента ми е необходима конфигурация предимно за снимки, когато снимам събития било то бал, кръщенка или някакъв друг повод, мога да снимам и 4К не само HD. За 8К вероятно ще ползвам след дълго време когато заделя повече средства за по - добра конфигурация и по - скъп монитор. За момента ми е достатъчно да мога да обработвям снимки съответно от това тяло на canon както и най - много за 4К видео. Благодаря Ви за отговора.

Ако, не смятате да снимате в, или , то тогава 5900X си е изхвърляне. 5800X, ще се справи прилично, като го подпрете със RTX 3060 или RTX 3070

Но имайте дно наум, че 5800X, е най-горещият процесор от Ryzen 5000 Series. Не колкото 9900K. Но, все пак.

По новите версии на Adobe Premiere използват CUDA, ядрата (доста по ефективно)и намаляват драстично времето за рендване/експортване на файла.

За редактиране на Видео, минимума за капацитета на оперативната памет е 32 GB. Aкo, може да си позволите вземете RAM поне на 3600 МHz (която е златната среда) или повече със стегнати тайминги, за Ryzen.

Относно заснемането на видео в 4К (8К), има доста ревюта в youtube, които съобщават че Canon R5, "прегравява"  при дълго времетраене.

Офтопик: Едно видео за dual ranks RAM, което е доста интересно:

The Dirty Way Manufacturers are Downgrading Your PC

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Ако, не смятате да снимате в, или , то тогава 5900X си е изхвърляне. 5800X, ще се справи прилично, като го подпрете със RTX 3060 или RTX 3070

Но имайте дно наум, че 5800X, е най-горещият процесор от Ryzen 5000 Series. Не колкото 9900K. Но, все пак.

По новите версии на Adobe Premiere използват CUDA, ядрата (доста по ефективно)и намаляват драстично времето за рендване/експортване на файла.

Бъркаш се. 3070 е изхвърляне. 5090X не е, защото са 8 нишки отгоре спрямо 5080X. CUDA се използва по време на монтажа и поема ефектите в реално време без нужда от рендиране (при това не всички - Unsharp си иска рендиране). Най-лесно се вижда от самата sequence. Ако ефектите не са изрендени са в червен цвят, ако са изрендени са в зелен, ако нямат нужда от рендиране са в жълт.

Точно при export (encoding) се използва повече процесора и по-малко видеокартата. Та, времето за смятане ще намалее с по-мощен процесор, а не с по-мощна видеокарта. (И разбира се ако диска на който се смята файла също е бърз). Поне от моите тестове.

Освен ако не са го добавили в някоя нова версия на програмата, защото аз не ползвам последните версии по ред причини. (Намерил съм кои са стабилни за мен и си карам с тях). Сега прочетох, че през 2020 са добавили и хардуерен encoding (защото преди Mercurity преди си беше само за playback почти). Ако е така, ще е супер наистина.

Някой с последната версия на Premiere може ли тогава да даде една снимка от Task Manager-a по време на encoding, че ми е интересно процентите на натоварване на CPU и GPU по време на смятането?

Но пък с по-добър процесор някои ефекти се прилагат по-бързо като Warp Stabilizer например. Ами не знам...и двете дядо попе и двете накрая. :biggrin:

• Автор

Благодаря изключително много на всички включили се. Тъй като не разбирам и си го казвам че не разбирам толкова много от хардуер, затова се допитах до вас, като приятели ме насочиха към този форум. Оставам приятно изненадана колко хора се включиха със съвети. Опитвам се да осмисля всичко написано, колкото и да ми е трудно в някои моменти и си водя записки. Накрая ще напиша на какво съм се спряла, като ще взема мнение от всички вас и от други хора ако се включат разбира се. Благодаря Ви отново на всички! :)

Ето ти снимка при експорт на 2160p файл, от преди две седмици (преди да сменя PC-то) Умишлено използвах по старата версия PP, поради стария хардуер, с който раьполагах.

http://picbg.net/img.php?file=761efb2a11caf2a7.jpg

В момента пиша от телефона, ще пусна снимка при енкодинг при първа възможност. 

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Premiere-Pro-AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Performance-1960/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Premiere-Pro-AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Performance-1960/

Както се вижда от бенчовете, видеокартата която използват в теста RTX 3080. 

Мерси. Но това, което ми направи впечатление (както си и мислех), че процесора се натоварва до над 96%, а видеокартата само до 12%. Което отново ме кара да се замисля, дали оползотворя ресурсите на картата като хората. Иначе пак е напредък, че са вкарали хардуерен encoding.

Аз понеже монтирам основно в HD карам на CS6. За мен това е най-стабилната и добра версия на програмата. Да, няма много от екстрите на CC, които спестяват време, няма и много благинки и ефекти, няма и хардуерен encoding (само такъв за playback + за някои от ефектите), но ми върши работа. Работя и с CC разбира се, но такива аномалии, каквито съм срещал с CC (като почнем от 2013-та до 2019-та, която съм пробвал, 2020 и 2021 май още не съм ги тествал) и съм се хващал за главата, а при CS6 никога не съм имал тези проблеми (на един и същи хардуер и ОС). Все се надявам да я изчистят най-накрая за да оставя в забрава CS6 и все още това не се случва. Ще тествам новите скоро да видя как ще се представят.

Колкото до бенчовете и аз съм дал линк на предишната страница към такива на pugetsystems и там пък се видя, че разликата между 3060 и 3070 не е голяма. А в линка ти отгоре се потвърждава, че 5900X, все пак се представя по-добре от 5800X. Ами не знам...май е най-добре, ако може човек да си вземе и добър процесор и добра видео карта, а не да избира едно от двете.

на 26.06.2021 г. в 21:55, Raze написа:

Много небалансирано при такъв ограничен бюджет. Излишно скъпи дъно и охлаждане, няма и видеокарта.

Небалансирана е меко казано. След като прочетох поста му, бих избягал с 200 км/ч към друг форум. А бе всяка тема тук вместо да се помага, отговарящите влизат в някакви спорове, като петгодишни.

Към автора на темата - единствената балансирана конфигурация от 2 страници глупости e тази на RAZE. Може би бих взел 3060ti, която е много близо до 3070 и 3070ti като производителност, но с 500лв. по-евтина - 1500 лв. RTX 3060 е с около 30% по-бавна от RTX 3060ti и 40% зад RTX 3070.
Препоръчвам за подобни въпроси да питаш в hardwarebg форума.

алтернативи за диск и дъно също са kingston kc2500 и msi b550 tomahawk. Виж ревютата на hardware unboxed. Това дъно не само ще подкара 5900x, че и може и овърклок без проблем.

Ще дам предложение и от нашия магазин с професионална видео карта Quadro RTX A4000, която e с двойно повече памет 16 GB GDDR6 with ECC и има малко повече CUDA ядра от 3070 (колкото 3070Ti), но в същото време е и доста по-икономична и не е нужно да се взема 750-800W захранване. Ако се едитва видео всеки ден смятам, че ще се усети разликата и в сметките за ток. Професионалните карти идват и с професионални драйвъри, които са много по-обстойно тествани от геймърските за да се предотвратят евентуални сривове. Аз не мога да твърдя дали си струва по-високата цена и ще оставя това да си прецени авторката на темата. В крайна сметка офертата за RTX 3060 за 1200лв. е много добра, но при нас такива карти на такива цени не са пристигали от много време. Нито с Quadro RTX A4000, нито с 3070/Ti ще се едитва видеото двойно по-бързо от 3060, но ако ще се дават все пак над 2000лв. за видео карта аз бих заложил на професионална ако с това си изкарвам хляба.

https://factorbravo.com/product/msi-mag-b550-tomahawk

https://factorbravo.com/product/pny-quadro-rtx-a4000

https://factorbravo.com/product/t-force-vulcan-z-red-ddr4-64gb-2x32gb-3200mhz-cl16

https://factorbravo.com/product/gigabyte-m2-nvme-pcie-ssd-1tb

https://factorbravo.com/product/toshiba-p300-4tb-5400rpm-128mb-sata-3

https://factorbravo.com/product/be-quiet-pure-base-500dx-black

https://factorbravo.com/product/ryzen-7-5800x

https://factorbravo.com/product/be-quiet-dark-rock-4-pro-bk022

https://factorbravo.com/product/super-flower-legion-gx-650w-80-plus-gold-pro

Общо: 5437лв.

Сглобяването, тестването на конфигурацията и доставката са безплатни. Разбира се може да се правят и всякакви промени, например да се смени кутията с по-евтина.

ПП. Иначе имаме и ASUS ROG STRIX RTX 3070 Ti OC - 2331лв.  Вече не е налична!

ПП. Нови ограничени наличности на по-нормални цени, до няколко часа ще са заминали предполагам
GIGABYTE AORUS RTX 3070 TI MASTER - 1842лв.

GIGABYTE RTX 3070 TI VISION OC - 1651лв.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
на 29.06.2021 г. в 13:48, Gaming_Solutions написа:

Ще дам предложение и от нашия магазин с професионална видео карта Quadro RTX A4000, която e с двойно повече памет 16 GB GDDR6 with ECC и има малко повече CUDA ядра от 3070 (колкото 3070Ti), но в същото време е и доста по-икономична и не е нужно да се взема 750-800W захранване. Ако се едитва видео всеки ден смятам, че ще се усети разликата и в сметките за ток. Професионалните карти идват и с професионални драйвъри, които са много по-обстойно тествани от геймърските за да се предотвратят евентуални сривове. Аз не мога да твърдя дали си струва по-високата цена и ще оставя това да си прецени авторката на темата. В крайна сметка офертата за RTX 3060 за 1200лв. е много добра, но при нас такива карти на такива цени не са пристигали от много време. Нито с Quadro RTX A4000, нито с 3070/Ti ще се едитва видеото двойно по-бързо от 3060, но ако ще се дават все пак над 2000лв. за видео карта аз бих заложил на професионална ако с това си изкарвам хляба.

https://factorbravo.com/product/msi-mag-b550-tomahawk

https://factorbravo.com/product/pny-quadro-rtx-a4000

https://factorbravo.com/product/t-force-vulcan-z-red-ddr4-64gb-2x32gb-3200mhz-cl16

https://factorbravo.com/product/gigabyte-m2-nvme-pcie-ssd-1tb

https://factorbravo.com/product/toshiba-p300-4tb-5400rpm-128mb-sata-3

https://factorbravo.com/product/be-quiet-pure-base-500dx-black

https://factorbravo.com/product/ryzen-7-5800x

https://factorbravo.com/product/be-quiet-dark-rock-4-pro-bk022

https://factorbravo.com/product/super-flower-legion-gx-650w-80-plus-gold-pro

Общо: 5437лв.

Сглобяването, тестването на конфигурацията и доставката са безплатни. Разбира се може да се правят и всякакви промени, например да се смени кутията с по-евтина.

ПП. Иначе имаме и ASUS ROG STRIX RTX 3070 Ti OC - 2331лв.  Вече не е налична!

ПП. Нови ограничени наличности на по-нормални цени, до няколко часа ще са заминали предполагам
GIGABYTE AORUS RTX 3070 TI MASTER - 1842лв.

GIGABYTE RTX 3070 TI VISION OC - 1651лв.

Въпрос относно процесорът, кой е по добър RYZEN 7 5800X или AMD RYZEN 9 5900X. Гледам че единият е 8 ядра а другият е 12? Каква съществена разлика имат двата, тъй като цената не е много различна.

Не е голяма разликата, ама 200 лв. са си 200 лв... Ако е само за игри и 6-ядрения 5600х ще ти е предостатъчен, дори и 3600 ще се справи без проблем със всяка игра, че и ще има ресурс за още неща.

В твоя случай за видео обработка процесора е доста важен и там в повечето случаи колкото повече ядра и нишки имаш, толкова по-бързо ще става обработката на видео.

преди 9 часа, Veronika91 написа:

Въпрос относно процесорът, кой е по добър RYZEN 7 5800X или AMD RYZEN 9 5900X. Гледам че единият е 8 ядра а другият е 12? Каква съществена разлика имат двата, тъй като цената не е много различна.

Ще повторя казаното от Raze, 5900X е определено по-добрият процесор от 5800X за нуждите за които ще го използвате, но 200лв. са си 200лв. (даже 250лв.) и при положение, че вече надхвърлихме първоначално предвиденият бюджет реших да не ви го предлагам. Иначе процесора е съвместим с останалите компоненти, дъното е едно от най-добрите за АМ4, охлаждането също, а захранването е достатъчно ако се избере икономичната професионална карта.

• Автор
преди 8 часа, Raze написа:

Не е голяма разликата, ама 200 лв. са си 200 лв... Ако е само за игри и 6-ядрения 5600х ще ти е предостатъчен, дори и 3600 ще се справи без проблем със всяка игра, че и ще има ресурс за още неща.

В твоя случай за видео обработка процесора е доста важен и там в повечето случаи колкото повече ядра и нишки имаш, толкова по-бързо ще става обработката на видео.

Благодаря много, не за игри ще е последното нещо за което ще го ползвам аз, може би детето ми след някоя година но за сега ще се ползва предимно за видео и фото обработка. Значи картата остава Quadro RTX A4000 и процесор 5900X със 64гб рам. Все пак няма да правим конфигурации и подсилвания всяка година, идеята е няколко години тази машина да функционира както трябва и се предполага. Благодаря много Raze!

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Ще повторя казаното от Raze, 5900X е определено по-добрият процесор от 5800X за нуждите за които ще го използвате, но 200лв. са си 200лв. (даже 250лв.) и при положение, че вече надхвърлихме първоначално предвиденият бюджет реших да не ви го предлагам. Иначе процесора е съвместим с останалите компоненти, дъното е едно от най-добрите за АМ4, охлаждането също, а захранването е достатъчно ако се избере икономичната професионална карта.

За 5800 прочетох че е един от най горещите процесори, на ревюта които гледах, също го потвърдиха, затова обмислям да остане 5900X и видео карта Quadro RTX A4000, рампамет 64гб инче токът не ме притеснява, конфигурацията ще си избие парите определено за норматив, но искам да направя нещо добро което ще работи няколко години поне по предназначение. Като гледам спрямо останалите, Quadro RTX A4000 е със 8гб повече от 3070TI а разликата е около 400лева, със оглед на крайната цена на конфигурацията е нищо, затова ще заложа на Quadro, надявам се и някой друг искаже мнение за тази видеокарта. Благодаря и на вас! :)

преди 13 минути, Veronika91 написа:

Благодаря много, не за игри ще е последното нещо за което ще го ползвам аз, може би детето ми след някоя година но за сега ще се ползва предимно за видео и фото обработка. Значи картата остава Quadro RTX A4000 и процесор 5900X със 64гб рам. Все пак няма да правим конфигурации и подсилвания всяка година, идеята е няколко години тази машина да функционира както трябва и се предполага. Благодаря много Raze!

За 5800 прочетох че е един от най горещите процесори, на ревюта които гледах, също го потвърдиха, затова обмислям да остане 5900X и видео карта Quadro RTX A4000, рампамет 64гб инче токът не ме притеснява, конфигурацията ще си избие парите определено за норматив, но искам да направя нещо добро което ще работи няколко години поне по предназначение. Като гледам спрямо останалите, Quadro RTX A4000 е със 8гб повече от 3070TI а разликата е около 400лева, със оглед на крайната цена на конфигурацията е нищо, затова ще заложа на Quadro, надявам се и някой друг искаже мнение за тази видеокарта. Благодаря и на вас! :)

Да, 5800 е малко по-горещ от 5900, защото при първия всички 8 ядра са разположени на един чиплет, докато при 5900 12-те ядра са разположени на два чиплета по 6 ядра. Иначе Dark Rock 4 Pro ще се справи и с двата процесора.

• Автор
преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Да, 5800 е малко по-горещ от 5900, защото при първия всички 8 ядра са разположени на един чиплет, докато при 5900 12-те ядра са разположени на два чиплета по 6 ядра. Иначе Dark Rock 4 Pro ще се справи и с двата процесора.

А захранвето ще се справи ли? 

преди 23 минути, Veronika91 написа:

А захранвето ще се справи ли? 

преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

... а захранването е достатъчно ако се избере икономичната професионална карта.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.