Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дългосрочен проблем след профилактика на климатик

Featured Replies

Здравейте.

Лято 2019-та реших да си самопочистя климатика следвайки наставленията от този клип -

След въпросната профилактика обаче като пусна климатика има адски отровна миризма на обезмаслител и осмърдява цялата стая за секунди. Лято 2019 е работил около 10 дни без прекъсване на отворен прозорец. Миналата година почти 20 дни на отворен прозорец и сега около седмица. Пусна ли го обгазява стаята за секунди. Какво да направя за да премахна смрадта, която съм изпръскал? Заради едно самозвано клипче вече трето лято не само не мога да ползвам техника ами и плащам електоенергия за работата и без да има ефект.

Сваля се цялата пластмасова кутия на климатика. Потърси винтове и щипки и го разглоби. Този клоун от клипа, всъщност не почиства горната част от питата.

Аз почиствам моя с разреден обезмаслител и мека четка (за дрехи например). След това се изплаква хубаво с вода. Провери си и дренажната тръбичка, дали е здрава и дали не е запушена.

Ако мирише, може да го напръскаш и с разредена белина и после да го изплакнеш.

А стига тъпотии. Като го пукне и изпусне фреона ти ли ще му купиш нов?

Викай специалист и му покажи с какво си го "чистил" за да вземе съответна противоотрова.

преди 3 часа, baitexpo написа:

Сваля се цялата пластмасова кутия на климатика. Потърси винтове и щипки и го разглоби. Този клоун от клипа, всъщност не почиства горната част от питата.

Аз почиствам моя с разреден обезмаслител и мека четка (за дрехи например). След това се изплаква хубаво с вода. Провери си и дренажната тръбичка, дали е здрава и дали не е запушена.

Ако мирише, може да го напръскаш и с разредена белина и после да го изплакнеш.

Аз моя така го почиствам.С тази разлика, че не ползвам белина.

Добре е да се прецени дали мирише на обезмаслител или на нещо друго.Там имат навика да се заселват разни гадове които миришат гадно.Тогава се ползва антибактериален препарат.

преди 6 часа, mitosandov написа:

Здравейте.

Лято 2019-та реших да си самопочистя климатика следвайки наставленията от този клип -

След въпросната профилактика обаче като пусна климатика има адски отровна миризма на обезмаслител и осмърдява цялата стая за секунди. Лято 2019 е работил около 10 дни без прекъсване на отворен прозорец. Миналата година почти 20 дни на отворен прозорец и сега около седмица. Пусна ли го обгазява стаята за секунди. Какво да направя за да премахна смрадта, която съм изпръскал? Заради едно самозвано клипче вече трето лято не само не мога да ползвам техника ами и плащам електоенергия за работата и без да има ефект.

Ти ли си на клипчето? :bye1:

Само да ти кажа, че климатик не се чисти така с обезмаслител.

Пластмасовите части също не трябва да се пръскат с обезмаслител, защото ги разяжда, и съсипва боята.

Гадната миризма, от която не можеш да се оттървеш, най-вероятно идва от мухлясалата ваничка и/или от плесен по турбината, които няма как да премахнеш с имитацията на почистване, която си показал в клипа.

За да се измият както трябва е необходимо почти пълно разглобяване на вътрешното тяло, което не е особено лесна работа. Но не се ли измият и не се ли дезинфекцират гореизброените елементи, няма да се оттървеш от миризмата. Ето, може да видиш как става истинско почистване

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Аз моя така го почиствам.С тази разлика, че не ползвам белина.

Добре е да се прецени дали мирише на обезмаслител или на нещо друго.Там имат навика да се заселват разни гадове които миришат гадно.Тогава се ползва антибактериален препарат.

Щом с дни е работил на охлаждане, обезмаслителя отдавна се е измил. Миризмата е от бактерии и плесени в топлообменника. Възможно е само измиването с обезмаслител да ги премахне, ако още има миризма - да опита и измиване с друг подходящ препарат или белина. По магазините за техника съм виждал и специални флакони с пяна за почистване на климатици.

• 2 седмици по-късно...

Всякакви агресивни битови химии са вредни я за метала я за пластмасата!!! Има си специализирани потребителски спрейове и пяни за климатизатори! Тия обезмаслители могат така да изпекат пластмасата или да изядат метала, че ум да ви зайде, може и често ликвидират и малкото останала смазка на втулката на турбината и след кратък период - я турбина, я втулка, а това не е евтино!!! 

Прави се следното -> хладилен техник специалист по съответна процедура "прибира" хладилния агрент във външното тяло, сваля се вътрешното изцяло от стената и после разглобяване и водоструйка. За това се искат съответните познания и обучение. Специалистът след като изсъхне всичко сглобява вътрешното тяло, като се обръща внимание на турбинната втулка, където се слага специална, високооборотна грес не агресивна към пластмаса, след това при нужда се слага технически вазелин на движещите се части като жалузите и причие, защото при миенето всичко пада и има риск всичко да се разскърца и разтропа! После при монтажа измерва количеството фреон по везна, ако трябва дозарежда системата, вакуумира, проверява за пропуски и измерва токовете в основните работни режими.  А такъв човек е редно да има сертификат за работа с хладилни агенти и електротехническа квалификация, грамотност и най-вече опит!

Тез всичките неща се наричат истинска профилактика на вътрешно тяло, друг въпрос защо не се прави, как се прави, защо гаранциите "важат" при задължителна и осъзната "пунта мара" (в общия случай) един път в годината т.н. и т.н.

Обикновен потребител трябва да чисти - измива и изсушава филтрите редовно (веднъж месечно поне) и нищо повече, а и самите съвременни климатици си имат фунция "самопочистване", която в общия случай върши БЕЗОПАСНА и достатъчна работа, за разлика от аматьорското "къпане" от първия клип.

И преди всичко - не правете аматьорщини без да изключите климатизатора от електрическата мрежа, и въобще без каквито и да е познания, че токът бие веднъж!!!

• 11 месеца по-късно...

И аз се опитах да спестя пари, но след моето "почистване" извиках ето тези пичове clima-clean.com

Като видях какво извадиха след мен, вече не мисля да се пробвам отново аз.

Намазах стената, скъсах си нервите, и накрая нищо и половина (клони към две).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.