Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блокиране на входящи обаждания от определена държава

Featured Replies

Здравейте,

напоследък зачестиха спамерски обаждания от други държави. С телефон Шаоми съм и блокирам контактите които звънят, но все пак се звъни постоянно от различни номера. Въпроса ми е как да блокирам входящи обаждания от съответната държава за да не е нужно постоянно да се занимавам с блокиране или в бързината да им вдигам ? Става въпрос за Кипър добавил съм в блок листата +357 и това дали е достатъчно или трябва още нещо да добавя като звездичка и т.н.?

преди 39 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Здравейте,

напоследък зачестиха спамерски обаждания от други държави. С телефон Шаоми съм и блокирам контактите които звънят, но все пак се звъни постоянно от различни номера. Въпроса ми е как да блокирам входящи обаждания от съответната държава за да не е нужно постоянно да се занимавам с блокиране или в бързината да им вдигам ? Става въпрос за Кипър добавил съм в блок листата +357 и това дали е достатъчно или трябва още нещо да добавя като звездичка и т.н.?

С това нещо имат проблеми всички оператори в БГ. Засега не могат да го спрат, но се работи по въпроса. 

преди 17 минути, Емил Костов написа:

С това нещо имат проблеми всички оператори в БГ. Засега не могат да го спрат, но се работи по въпроса. 

Що за оператори са тогава като не могат да спрат и ограничат нежелани обаждания?

Много силно се съмнявам че не могат наистина а не искат, или нарочно протакат всичко.

току-що, grizly написа:

Що за оператори са тогава като не могат да спрат и ограничат нежелани обаждания?

Много силно се съмнявам че не могат наистина а не искат, или нарочно протакат всичко.

И как да се разбере, че едно обаждане е нежелано?! Хайде мисли малко!

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Ползвам Truecaller Gold (днес 11.66.7)и нямам този проблем - само в лога на блокираните се вижда, че някой е опитал да ми ззвъни

Има ли настройка да се блокира входящи от такива с код от определена държава ?

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

напоследък зачестиха спамерски обаждания от други държави

Някъде си сгазил лука!Това е метод на проследяване...

преди 25 минути, Димитър 59 написа:

Никакъв лук не е сгазил. Стига глупости!

преди 29 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Има ли настройка да се блокира входящи от такива с код от определена държава ?

Давам ти решение, а дали ще ми погледнеш коментара си е твоя работа. Блокираш номерата, които ти звънят и след няколко дни всичко спира. Не е задължително да ти звънят от една държава. Обажданията може да са от различни места.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Никакъв лук не е сгазил. Стига глупости!

Дано да е така,но ти не можеш да знаеш истината,още повече да си толкова категоричен!

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Блокираш номерата, които ти звънят и след няколко дни всичко спира.

На теория е така,но няма да помогне,ако го следят,защото номерата всеки път са различни...

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Блокираш номерата, които ти звънят и след няколко дни всичко спира. Не е задължително да ти звънят от една държава. Обажданията може да са от различни места.

Иако има контакти извън България и са случайно с код на або на мошениците? Всичко под ножа

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Дано да е така,но ти не можеш да знаеш истината,още повече да си толкова категоричен!

На теория е така,но няма да помогне,ако го следят,защото номерата всеки път са различни...

Категоричен съм защото знам, че има проблем!

Във всеки телефон има функция да може да ти звъни телефона само, ако ти в в контактите. Ползвай я. Що се занимаваш с непознати?!

Успех!

п.п. Пък ако греша, то някой да ме поправи. 

• Автор

Не мога да се огранича само с номерата в контактите, как ще ме намерат хора и фирми като ми е даден номера на сто места ! Инак тея са прошляци дето те баламосват на телефона и зарибяват с някакви глупотии и докато се осетиш , че е номера от друга държава и си се набълбокал със сметка. Аз ги блокирам инак, но то постоянно на ден ти звънят поне по два пъти от различни номера. Как пък се не свършиха, та за това ! Ще видим дали ще се продължи това званене, като блокнах днес +357 - дано е правилен начин.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Ако е така то те са сгазили лука щото телефона ми е служебен - не се води на мое име и се слуша . Всичко ми е безплатно, но специални тарифни номера и такива подобни, там паркинги си плащам каквото си набера. Ще видя тези тупани, като без да искам им вдигнах без да се загледам , че не е  +359 един път, дали са ме таксували за 5мин.

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

как ще ме намерат хора и фирми като ми е даден номера на сто места !

Те, това ти е проблема ... други желаят нещо от теб. 

Или какво, въвеждаш дискриминация някаква ли?! 

п.п. Явно предлагаш някакво нещо което е "съблазнително" ... :) или пък търсиш нещо такова ... 

• Автор
преди 3 минути, dioib написа:

...........

п.п. Явно предлагаш някакво нещо което е "съблазнително" ... :) 

Магаре само за работа го търсят 🤑

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Магаре само за работа го търсят 🤑

На село, по-точно в най-близкия град има едно "магаре' де все го търсят за работа. Няма телефон и контакта е личен. ;) 

• Автор
преди 3 минути, dioib написа:

На село, по-точно в най-близкия град има едно "магаре' де все го търсят за работа. Няма телефон и контакта е личен. ;) 

Ако  бях си останал на село и аз щях да съм така , но уви , та столица ме засмука лошо от рано :newspaper:

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако  бях си останал на село и аз щях да съм така , но уви , та столица ме засмука лошо от рано :newspaper:

Мен още от по-рано, но успях да се освободя. Сега съм рахат. Дори да ми звънят непознати номера, то вдигам и скажувам: Пронто! ... (чувам ко ке каже...) И после: Я вери пил съм, за да ви обърна внимание ... Примерно .. :) 

п.п. Повярвай ми ... след такъв изказ не ще те търсят повече непознати ... :) 

• Автор
преди 9 минути, dioib написа:

Мен още от по-рано, но успях да се освободя. Сега съм рахат. Дори да ми звънят непознати номера, то вдигам и скажувам: Пронто! ... (чувам ко ке каже...) И после: Я вери пил съм, за да ви обърна внимание ... Примерно .. :) 

п.п. Повярвай ми ... след такъв изказ не ще те търсят повече непознати ... :) 

То и аз така - пронто, перке, скузи , но уви, не ми се случват така нещата 😅

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

То и аз така - пронто, перке, скузи , но уви, не ми се случват така нещата 😅

Ми теглий им една христостоичкуво словосъчетание и ке па йок па ке ги цвътеш фу несещету ... :) 

п.п. Нека питат, нека знаят, кой си ти ... :) и че не им се "отваря оършутъ" ... :) 

И аз съм го имал този проблем.Но като наблокирам 6-7 номера и престават за около година.Звънкали са и от ЮАР,Кипър,Лондон и от къде ли не.А колкото до нашите скъпи мобилни оператори,шматките са напълно наясно със такива обаждания.А и то не са само обажданията,има и някакви седмични  абонаменти.Къде си цъкнал,къде си невидял и бам.Ама като отидеш във офиса,даже веднага ги блокирват.

П.П.Към автора,затваряш и блокирвай наред,ще им писне да звънят

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.