Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетен Андроид телефон с добър ОБХВАТ

Featured Replies

преди 6 часа, нушо написа:
Честота 2 GHz 1.8 GHz

Нещо си се объркал. Това е честотата на процесора.

Цитат

Not to be confused with Realme 7i for Global market

NETWORK Technology GSM / HSPA / LTE
2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
3G bands HSDPA 850 / 900 / 2100
4G bands 1, 3, 5, 8, 38, 40, 41
Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A

• Отговори 66
  • Прегледи 20,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 54 минути, jhoro написа:

Като за начало … изпуснал си и друго.
Я виж

Телефонията на „колко” G е?

Понеже съм с 2 сим карти на вивата....и двете ги маркирах на 4g-VolTE-то на сим1 е приказка....и сим2 за нет.Обаче се получава така-джуркам си в нета,нема проблеми...изведнъж смс-номер едикой си ви е търсил преди минута....Няколко пъти така и бил съм бил извън обхат....Принудих се да мина сим1 на 2G/3G-нямам проблеми вече.

евтиното е скъпо

Понеже съм с 2 сим карти на вивата....и двете ги маркирах на 4g-VolTE-то на сим1 е приказка....и сим2 за нет.Обаче се получава така-джуркам си в нета,нема проблеми...изведнъж смс-номер едикой си ви е търсил преди минута....Няколко пъти така и бил съм бил извън обхат....Принудих се да мина сим1 на 2G/3G-нямам проблеми вече.
евтиното е скъпо
Затова много апарати, с две карти, позволяват само едната да е 4G/3G/2G, а другата - само 2G (чиста телефония).

Пп. Ако имаш и активен WiFi - понякога телефона „зарязва” мобилната мрежа.
преди 22 минути, jhoro написа:

Затова много апарати, с две карти, позволяват само едната да е 4G/3G/2G, а другата - само 2G (чиста телефония).

Пп. Ако имаш и активен WiFi - понякога телефона „зарязва” мобилната мрежа.

другио месец ги обединявам....

ънлимитед 150...

другио месец ги обединявам....
ънлимитед 150...
4b65ac653994635bc967e7ac68f7305f.jpg

Хайде да не ме карате да ходя по вас и да трия, ако обичате.

Ограничете цинизмите и забележките към писалите в темата и се постарайте да бъдете полезни на търсещия съвет, а не спорете с писалите преди вас - всеки писал в раздела е полезен с нещо, а ако дадено мнение не ви харесва, просто го подминете или докладвайте при нарушение.

преди 4 часа, Kolev71 написа:

Ти си един дървен филосов в този форум. Нищо повече.

Ама само малко 😆

преди 3 часа, dioib написа:

Да но там има ментета също ... ;) 

Не, според мен стига да не е менте, то, апарата си работи както трябва независимо от това дали е по бюджета на някой или не. 

Да напомням ли, че производството на една марка не е само в Китай?! 

При iPhone има ментета? Абе ти изпърдял. Apple е най-голямата технологична компания! Как, според теб, ще си позволи ментета? Само с разсъждения като твойте, ще съсипеш компанията. Хората ти пишат, че нищо не става от теб, обаче ти продължаваш да се надуваш. Глупаво.

Разликата между бюджетен апарат и среден клас е голяма. За високия клас да не споменавам.  В работата всеки ден, колегите ми дават да им оправям по някой дребен проблем с телефоните - все андроидчета. То не са сайомите, онори, монори и някой евтин самсунг... значи така лагват тия пръчки, че ти е бедна фантазията. Цъкаш на нещо и чакаш по 3-4 секунди да загрее. Ама такива кенефи, просто ми идеше да ги засиля с 200 в стената. Ама кенефи.... и то миризливи, батка.

По третия ти въпрос: в Китай не само се произвеждат, а и се сглобяват устройствата. На моя iPhone си пише "Assembled in China". Това китайски телефон ли го прави или само сглобката е там?

Та да обобщим: дрънкаш колко да не зАспиш. Язък за клавиатурата.

А СЕГА ПО ТЕМАТА: По всяка вероятност, телефона на жената е на 4G, тогава сигнала е слаб. Нека в настройките на телфона избере 3G и сигнала ще се усили. В мойта стая сигнала е на 1 чертичка и ту го има, ту го няма. Минах на 3ката и проблема изчезна. Само в мойта стая го прави тоя номер. И тук телефона няма нищо общо. Толкова си може клетката.

PS А сега с тия 5G, едно дърво да има или сграда, сигнал - ку*ец.  Баси технологията... и ми я хвалят...

преди 4 часа, dioib написа:

Да но там има ментета също ... ;) 

Я дефинирай понятието „менте“, моля!

Уви LTE на някои оператори не е добре навсякъде.  

Screenshot_20210706-004807.png

преди 10 минути, dioib написа:

Уви LTE на някои оператори не е добре навсякъде.  

А ... здрасти!

преди 2 часа, jhoro написа:

Я дефинирай понятието „менте“, моля!

Сега е модерно да им викат "Реплики" което ме дразни много.
Преди няколко години един познат си беше взел такова менте на ръфаните ябълки, всичко направено как си трябва, даже ОС, обаче менте от китай за няколко стотачки.

Братята китайци цели градове копират, някакъв смотан телефон ще им се опре.

преди 13 минути, jhoro написа:

А ... здрасти!

Проблема е че ползва и "мобилни данни", т.е. е свързана с интернет. В тоя случай при телефония, то "изгуби"" ли се LTE апарата превключва и прекъсва разговора. 

При мен LTE "се включва" само когато ползвам телефона за "пренос на данни". Да, имах проблем подобен, звъннах на оператора и след доволно кореспонденция го оправиха това G ... :) 

п.п. Не знам как някои успяват да водят безконечни разговори и успоредно с това да са в нета ... уникални са ... 

преди 7 минути, Bubbles написа:

Термина е ;Имитиращ продукт“!

преди 7 минути, Bubbles написа:

Преди няколко години един познат си беше взел такова менте на ръфаните ябълки, всичко направено как си трябва, даже ОС, обаче менте от китай за няколко стотачки.

Имитация, ама ...

преди 2 минути, dioib написа:

Проблема е че ползва и "мобилни данни", т.е. е свързана с интернет.  В тоя случай при телефония, то "изгуби"" ли се LTE апарата превключва и прекъсва разговора. 

п.п. При мен LTE "се включва" само когато ползвам телефона за "пренос на данни". Да, имах проблем подобен, звъннах на оператора и след доволно кореспонденция го оправиха това G ... :) 

Офффф - най-после разбра - за какво говорим!

на 6.07.2021 г. в 1:31, Bubbles написа:

Братята китайци цели градове копират, някакъв смотан телефон ще им се опре.

В Али-то можеш да намериш всичко, но това не означава, че Apple ги пуска на пазара, както беше писал ония идиот, пардон, диод. (Ей, виж една буква отпред и една отзад как променят значението на думата.)

на 6.07.2021 г. в 1:36, dioib написа:

Проблема е че ползва и "мобилни данни", т.е. е свързана с интернет. В тоя случай при телефония, то "изгуби"" ли се LTE апарата превключва и прекъсва разговора. 

При мен LTE "се включва" само когато ползвам телефона за "пренос на данни". Да, имах проблем подобен, звъннах на оператора и след доволно кореспонденция го оправиха това G ... :) 

п.п. Не знам как някои успяват да водят безконечни разговори и успоредно с това да са в нета ... уникални са ... 

При телефонен разговор, апарата автоматично минава на 3g, без значение с къв телефон си. Нещо операторите шмекеруват.

на 6.07.2021 г. в 1:56, jhoro написа:

Термина е ;Имитиращ продукт“!

Имитация, ама ...

Офффф - най-после разбра - за какво говорим!

Имитиращ продукт е за храните, а реплика е за колите, телефоните и всичко що не се яде.

При телефонен разговор, апарата автоматично минава на 3g

Даже на 2G - на базата на CDMA и GSM.
Следващите генерации -
2.5G, 2.75G EDGE, 3G UMTS, 4G LTE, 4G+ LTE Advanced и 5G - включват и пренос на данни.
преди 1 час, jhoro написа:

Даже на 2G - на базата на CDMA и GSM.
Следващите генерации -
2.5G, 2.75G EDGE, 3G UMTS, 4G LTE, 4G+ LTE Advanced и 5G - включват и пренос на данни.

При мен си минава на 3g. След край на разговора, пак се връща на 4G.

преди 3 часа, S197 написа:

При мен LTE "се включва" само когато ползвам телефона за "пренос на данни

Хмм при мен Lte постоянно е включено дори и без активирани моб данни .

преди 56 минути, adersa написа:

Хмм при мен Lte постоянно е включено дори и без активирани моб данни .

Хммм Я! Нали това е идеята на „включване-изключване на 4G LTE“?

Ти как разбираш, че е включено?

преди 10 часа, S197 написа:

Нещо операторите шмекеруват.

Марка Xiaomi са "бюджетни" телефони ...  

За да прекъсва телефонията, значи има друг проблем, а не до колко сигнала е силен. 

Възможно е апарата да е произведен за друг пазар, различен от България и от там да идва проблема с прекъсването. 

преди 5 часа, dioib написа:

Марка Xiaomi са "бюджетни" телефони ...  

Всички покупки са бюджетни! Има „бюджет“ (пари) - има покупка, няма бюджет - няма покупка! 
Искаше да кажеш - „НИСКО-бюджетни“!

преди 5 часа, dioib написа:

За да прекъсва телефонията, значи има друг проблем, а не до колко сигнала е силен. 

Възможно е апарата да е произведен за друг пазар, различен от България и от там да идва проблема с прекъсването. 

Я пак обясни, ама малко по-бавно и по-подробно!

Това не е WiFi !!!  Да го настроя „на 13-и канал“ (Япония) и да се чудя - що в Чикаго не баца (в САЩ ползват само „до 11-и канал“)!

преди 4 часа, jhoro написа:

Я пак обясни, ама малко по-бавно и по-подробно!

Цитат

Най-важните стандартизационни усилия в областта на мобилните телекомуникационни системи са направени от Международния Съюз по Телекомуникации ITU (International Telecommunication Institute), който е публикувал голям брой препоръки за безжични комуникации. Тези препоръки осигуряват еднакви изисквания по отношение на различните дефиниции, архитектурата и услугите, свързани с обществените мобилни клетъчни мрежи. Препоръките разглеждат и други много важни области от съвременните комуникации като: номерационен план, качество на обслужване, сигнализация и взаимодействие между мрежи. Дадени са препоръки за използването на радиочестотния спектър – ограничения естествен ресурс, необходим за работа на мобилните клетъчни мрежи.

Друга стандартизираща организация, които е оказала и оказва много голямо влияние в областта на безжичните комуникации е Европейският институт за стандарти в телекомуникациите ETSI (European Telecommunications Standard Institute). Организацията ETSI е разработила спецификации за Global System for Mobile Communications - GSM и е специфицирала цифровата система за безжична телефония - Digital Enhanced Cordless Telephony - DECT и системата за търсене, наречена European Radio Message System –ERMES.

от тук

Търсене на най-близкия до зададен от Вас адрес Източник на електромагнитно поле (government.bg)

По-лесно е да намирам материали, а не да обяснявам ... :) или да сменям в телефона 3G с 4G ... ба ... :) за да се "повиши" обхвата на телефона ... :) 

п.п. За да комуникира телефона с мобилната "клетка" му трябват антени, поне две. Някои телефони имат повече от две. Дали са бюджетните?! И дали ниско бюджетните не са само с една?! 

… или да сменям в телефона 3G с 4G ... ба ... [emoji4] за да се "повиши" обхвата на телефона ... [emoji4] 
п.п. За да комуникира телефона с мобилната "клетка" му трябват антени, поне две. Някои телефони имат повече от две. Дали са бюджетните?! И дали ниско бюджетните не са само с една?! 

Никой не те кара, да сменяш вида ръчно - това го прави самия телефон!
Колкото до антени и всичко останало - говорим за двустранна комуникация, не за „чисто приемане”! Питай [mention=10578]Kolev71[/mention] (LZ…) - той, като радиолюбител, ще ти обясни! Какво значи „чиста честота” и как се цапа (замърсява).
преди 5 минути, jhoro написа:

Какво значи „чиста честота” и как се цапа (замърсява).

:offtopic_s:Знам, постоянно ми "хакват" в района любимото "радио" ... :) 

Проблема е, че в някои райони определени оператори ползват "чужди клетки". Т.е. на една "мобилна клетка" са "закачени" няколко оператора, а капацитета на поемане на "клетъчни" телефони е ограничен и има приоритет. Примерно .. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.