Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Момиче избяга след 8 г. в плен

Featured Replies

В Австрия бе разкрит може би един от най-странните и необясними случаи в криминалната история на страната, след като вчера полицията съобщи, че изчезналата преди 8 години Наташа Кампуш се явила във виенско полицейско поделение. Навършилото вече 18 години момиче изчезна безследно на 2 март 1998 г. "Аз съм Наташа Кампуш", заявило момичето, което преди 8 години бе отвлечено на път за училище.

Предполагаемият похитител се самоубил след нейното бягство. 44-годишен електротехник се хвърлил пред влак край Виена. Момичето казало пред полицаите, че била държана в скривалище под гаража на къща в градчето Щрасдорф. Криминалисти направиха допълнителни ДНК анализи и компютърно сравнение на снимки на Кампуш сега и от преди осем години. Роднини на момичето успели вече да я разпознаят при очната ставка, заяви шефът на австрийската криминална служба Хервих Хайдингер.

При разпита момичето споделило, че по време на своето пленничество е могло да слуша радио и да чете вестници. Полицейски източник заяви пред ORF, че мъжът вероятно давал уроци на Кампуш. Похитителят на детето е далечен неин роднина, който е бил разпитван от полицията при изчезването.

Източник: в-к Монитор

Звучи ужасно - 8 години , това е почти цялото детство на момичето - от 10 до 18 години не е точно детство , но ... angry.gif

В Австрия бе разкрит може би един от най-странните и необясними случаи в криминалната история на страната, след като вчера полицията съобщи, че изчезналата преди 8 години Наташа Кампуш се явила във виенско полицейско поделение. Навършилото вече 18 години момиче изчезна безследно на 2 март 1998 г. "Аз съм Наташа Кампуш", заявило момичето, което преди 8 години бе отвлечено на път за училище.

Предполагаемият похитител се самоубил след нейното бягство. 44-годишен електротехник се хвърлил пред влак край Виена. Момичето казало пред полицаите, че била държана в скривалище под гаража на къща в градчето Щрасдорф. Криминалисти направиха допълнителни ДНК анализи и компютърно сравнение на снимки на Кампуш сега и от преди осем години. Роднини на момичето успели вече да я разпознаят при очната ставка, заяви шефът на австрийската криминална служба Хервих Хайдингер.

При разпита момичето споделило, че по време на своето пленничество е могло да слуша радио и да чете вестници. Полицейски източник заяви пред ORF, че мъжът вероятно давал уроци на Кампуш. Похитителят на детето е далечен неин роднина, който е бил разпитван от полицията при изчезването.

Източник: в-к Монитор

АМи ей това.....страшно звучи изцяло...далеч неин роднина...ужас - и е бил разпитван. От други източници знам, че дори макйка му,к оято му е готвела и редовно го е посещавала не е знаела за това. Ужас ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Това е трагедията на обществото ни. Някакви големи чичковци в желанието си да задоволят всеки свои каприз, нараняват дори собствените си роднини. Странна работа е човешкият мозък..

Всъщност, доколкото знам повечето такива престъпления се извършват именно от близки на жертвата. Това естествено ги прави толкова по-отвратителни. Хората на които жертвата има доверие и от които се очаква да я защитават всъщност правят обратното

Много интересно че този се е самоубил още същия ден ,т.е. не че е толкова интересно той човека е бил наясно какво го чака но някак си не е съвсем типичната педофилска гадна история в която жертвата е в стрес не може и името да си каже а злодея е в съда с леко невменяем вид..сега ще се напишат какви ли не версии,вече на някои места е написано че била като цяло щастлива и усмихната че е избягала и че била живяла добре там ; на други че била едва ли не в посттравматичен стрес и не можела почти да говори...

Много интересно че този се е самоубил още същия ден ,т.е. не че е толкова интересно той човека е бил наясно какво го чака но някак си не е съвсем типичната педофилска гадна история в която жертвата е в стрес не може и името да си каже а злодея е в съда с леко невменяем вид..сега ще се напишат какви ли не версии,вече на някои места е написано че била като цяло щастлива и усмихната че е избягала и че била живяла добре там ; на други че била едва ли не в посттравматичен стрес и не можела почти да говори...

Съществува тъй наречения "Стокхолмски Синдром" психологочески ефект, който кара жертвата да разбира и съчуства на похитителя. Нищо чудно и тук да наблюдаваме проявлението му.

Съществува тъй наречения "Стокхолмски Синдром" психологочески ефект, който кара жертвата да разбира и съчуства на похитителя. Нищо чудно и тук да наблюдаваме проявлението му.

да и аз четох за този синдром но точно това си мислех естествено не съм специалист нито мога да си представя какво е да си затворен за 8 години но какъв трябва да е този синдром все пак ако той се е държал зверски с нея, блудствал биел ,а на повечето места пише че не изглеждала така някак си изтормозенаи т.н. би ли могло да има наистина нещо такова просто не ми е ясно просто много чудно дали ще излязат някакви невероятни "отговори на мистерията" по-нататък.. а и я е учил явно и е давал някакви уроци или поне така пише имало е книги радио телевизия..не се е държал съвсем зверски опитвал се е да поддържа някакво ниво ..но какво ли се чудим има какви ли не хора по света..

Това е трагедията на обществото ни. Някакви големи чичковци в желанието си да задоволят всеки свои каприз, нараняват дори собствените си роднини. Странна работа е човешкият мозък..

Baby_muse !

Мило момиче! Не е странна работа. никак даже. Изрод, който за цял живот усакатява една невинна човешка душица! а тук даже имаше тема "ЗА или ПРОТИВ смъртното наказание.

На такъв - До стената и от упор да се застрелва. Аз бих го направил без да ми мигне окото за неговия живот. И тука е пълно с такива изроди! Казват им "Чичко - паричко"

Реалност! Жестока, но е - реалност!

Мен ако питаш смъртното наказание е най-лесния и безболезнен начин.

Друго си е доживотната присъда.

Колкото до случая слушах го по новините. Не знам, наистина не знам какво да кажа. Този човек е отнел на това дете 8 години от живота й и то много важни за нея. Вреемето когато трябва да се изгражда като личност, да създава приятелства, да има интереси...

Просто наистина е нечовешко. И за какво? За да я държи в стая с размер 6 кв.м. !

В историята има някои неясноти - ако е била отвлечена и скрита така успешно, че дори майката на похитителя, която му готвела и т.н. не е разбрала и за изминалите 8 години, той е бил толкова акуратен в предпазните си мерки, че жертвата му не е можала, да избяга и ли да привлече чуждо внимание, как девойчето се е измъкнало..?? angry.gif Или похитителя е имал желязна програма за деня: в 9ч. - освобождаване на отвлечени.., в 9,30ч самоубийство с влак, докато отвлечените тичкат кам полицията... cool.gif

Редактирано от kao (преглед на промените)

Винаги в такива истории има много неясноти, които в повечето случай така и не се изясняват. Все пак това са 8 години и момичето е избягало съвсем скоро, преполагам, че като се поуспокои и се климатизира може и да разкаже някой неща.

Какво е правил с нея цели 8 години...!И как тя не е могла да намери път за бягство през цялото това време... ohmy.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.