Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за смяна на клавиши.

Featured Replies

Здравейте имам една 60% китайска механична клавиатура. Много ме дразни когато съм на фонетика и искам да напиша буквата "Ч". та дали от Windows 10 може да се промени вместо бутона " `/~ " да натискам "tab" и да ми изписва "Ч".

или някоя програма която да прави това нещо. с оригиналния софтуер на клавиатурата не мога да се оправя нещо. мислех си да използвам QMK но контролера в клавиатурата не се поддържа. другия вариант ми е да сменям контролера но там вече ще е голяма играчка. клавиатурата е motospeed CK61

Благодаря :)

• Автор

не това ми трябваше но благодяря. ако има начин да коригирам пакета (bulgarian(Phonetic Traditional)) може и да стане.

преди 8 минути, dgeorgiev92 написа:

не това ми трябваше но благодяря. ако има начин да коригирам пакета (bulgarian(Phonetic Traditional)) може и да стане.

Има, да. Ето ти и драйвер за клавиатурата, ако го нямаш:

https://dox.abv.bg/download?id=ae9f2e1a48

преди 16 минути, dgeorgiev92 написа:

как става това чудо?

Ето: Използвай бутон "Опции" за избор на "традиционна фонетика". Вдясно, на снимката.

ScreenShot002.jpg

• Автор
преди 13 минути, Kolev71 написа:

Ето: Използвай бутон "Опции" за избор на "традиционна фонетика". Вдясно, на снимката.

не е това начина!!! как на тази клавиатура със фонетика да напиша "Ч"Buy Cigooxm MOTOSPEED CK61 RGB Mechanical Gaming Keyboard Kailh Box Blue  Switches Keyboard 61 Keys Anti-ghosting with Backlight for Gaming Black  Online in Vietnam. B07SR18YXW

затова вместо TAB трябва да е "Ч". но как?

преди 1 минута, dgeorgiev92 написа:

не е това начина!!! как на тази клавиатура със фонетика да напиша "Ч"Buy Cigooxm MOTOSPEED CK61 RGB Mechanical Gaming Keyboard Kailh Box Blue  Switches Keyboard 61 Keys Anti-ghosting with Backlight for Gaming Black  Online in Vietnam. B07SR18YXW

Имаш ли избрана традиционна фонетика от картината, която ти показах? Аз клавиатурата я зная какво представлява, даже и драйвер съм ти пуснал за нея!

• Автор
преди 3 минути, Kolev71 написа:

Имаш ли избрана традиционна фонетика от картината, която ти показах? Аз клавиатурата я зная какво представлява, даже и драйвер съм ти пуснал за нея!

Да избрана е както на картинката. да видях драйвера. снощи си го сложих но нещо не мога се оправя с него.

преди 10 минути, dgeorgiev92 написа:

Да избрана е както на картинката. да видях драйвера. снощи си го сложих но нещо не мога се оправя с него.

Посети тогава сервиза и всичко ще се оправи. Това е дребна работа за да ти е скъпо.

преди 30 минути, dgeorgiev92 написа:

Buy Cigooxm MOTOSPEED CK61 RGB Mechanical Gaming Keyboard Kailh Box Blue  Switches Keyboard 61 Keys Anti-ghosting with Backlight for Gaming Black  Online in Vietnam. B07SR18YXW

Виж клавиш, вляво от Enter [PD]
За редактиране - Microsoft Keyboard Layout Creator (MSKLC)

преди 1 час, dgeorgiev92 написа:

Абе човек!!!
Освен език - BDS, фонетик и ... бла-бла-бла - виж каква клавиатура си избралр!!! С колко клавиша!

преди 37 минути, dgeorgiev92 написа:

Моята е такава

NBALLKM5101080K004UK_680x680.jpg

и "Ч" е на третия ред - отдолу нагоре, трети клавиш - отдясно наляво. Ентър, скоби и тогава "Ч".

За remap аз съм ползвал преди SharpKeys и ми вършеше добра работа. Подобни програми има бол.

https://www.randyrants.com/category/sharpkeys/

преди 2 минути, ghost2 написа:

ако ползваш традиционна българска фонетика буквата Ч се намира над таб бутона

На стандартна клавиатура да, но неговата е компактна и няма клавиша до 1.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

На стандартна клавиатура да, но неговата е компактна и няма клавиша между ESC и 1.

да прав си.втората снимка ми прилича на клавиатура на lenovo thinkpad затова му написах така

преди 1 час, ghost2 написа:

да прав си.втората снимка ми прилича на клавиатура на lenovo thinkpad затова му написах така

Точно за Lenovo Thinkpad R60 писах по-рано!

преди 3 часа, jhoro написа:

Абе човек!!!
Освен език - BDS, фонетик и ... бла-бла-бла - виж каква клавиатура си избралр!!! С колко клавиша!

Моята е такава

NBALLKM5101080K004UK_680x680.jpg

и "Ч" е на третия ред - отдолу нагоре, трети клавиш - отдясно наляво. Ентър, скоби и тогава "Ч".

• Автор

идеята ми е когато е на english да работи TAB-a. когато е на българска фонетична TAB-a ми да е "Ч". SharpKeys няма ли да го направи да е перманентно?

преди 6 часа, dgeorgiev92 написа:

идеята ми е когато е на english да работи TAB-a. когато е на българска фонетична TAB-a ми да е "Ч". SharpKeys няма ли да го направи да е перманентно?

Перманентно ще ги направи без да се съобразява с подредбата. Като искаш да е само за конкретна подредба, @цър-вул вече ти е дал правилното решение. MS Layaout Creater.

Честита нова програма - още един инструмент, за да имаш контрол над предпочитания от теб сакат хардуер! Уникален избор на техниката. Честито! :camera2:

преди 21 минути, Бонбон с катран! написа:

Честита нова програма - още един инструмент, за да имаш контрол над предпочитания от теб сакат хардуер! Уникален избор на техниката. Честито! :camera2:

Паак се изцопа с поредната простотия!

преди 17 минути, цър-вул написа:

Паак се изцопа с поредната простотия!

Да се радва, че започва колекция от програми, които са излишни на компютъра, но за него са необходимост... и инсталацията на нова система няма да свърши бързо без да направи конфигуриране и поправка на сакатата техника, която е поръчал. :no-no: Това е негов избор.

Ако със софтуера от сайта на производителя не става (или си се отказал от това), няма много какво да се направи според мен. Евентуално може с AutoHotkey да се пипне, но тогава пак няма за какво да се хванеш в стандартния случай и точно това, което искаш да направиш с Caps Lock/Tab - т.е. трябва да се направи хардуерно клавиатурата да вади например `/~ при натискане на Caps Lock/Tab, и от там нататък AutoHotkey да хване символа, когато е на латиница, и да изпрати Caps Lock/Tab вместо него, а в другия случай директно ще си излезе "ч" без намеса. Това пак ще зависи от OS и в случая от AutoHotkey, така че по-скоро бих погледнал дали не може примерно Fn+Esc да стане като клавиша, който на нормална подредба е под Esc. Впрочем Caps Lock според мен е доста удобно място за Fn - аз така съм си го направил.

В архива доколкото видях има "драйвер" и фърмуер. Фърмуерът ти е нужен ако в момента този в клавиатурата е по-стар, и се инсталира директно на контролера на клавиатурата. Предполагам така нареченият "драйвер" не е нужен постоянно, а служи само временно за променяне на клавишите за това, което не може да се направи от самата клавиатура (и от там нататък клавиатурата си помни сама какво трябва да подава на изхода).

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

ще сменям контролера на клавиатурата и ще стане с QMK там поне е много по гъвкаво свичко.. Благоадря ви все пак.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.