Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преброяване 2021 г

Featured Replies

Абсилютно!

А после ще направим дружинка да помогнем на цървулкин, че отиде 160 кинти глоба... :)

• Отговори 188
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е че как бе за всичко сме виновни Сега сериозно за аматьорите всеки който бачка на компютър е програмист

• "Сайта" не "крашва"! Хоста не може да се спеави с трафика. Кой е виновен - Организарора - в случая - Служебния кАбиНет

Публикувани изображения

преди 1 час, JKirilov написа:

И да поясня - требе си компютърна грамотност, не става със спам по форуми и блогове/влогове... :)

Ами требе си ама онези бавноразвиващите от НСИ не го мислят така. Как очакват пенсионер на 80+ години да се справи с регистрация, имейл, потвърждение, анкета, местоположение по сателитно изображение и какво ли още не...

Или както някой беше написал, чантаджията вкъщи и давай интервю да попълва там листата.

преди 29 минути, JKirilov написа:

цървулкин

Кухар, явно не правиш разлика в изписването на никовете! И никой не те е упълномощавал да ме правиш руснак! 
Анадънму?
Мноого си оригинален- като оригинално менте на цар Киро.

Аре, още един "умник". А, чепиците от какво се правят? Май ти си одрал някого? И що така първосигнално, бе, Миме?
Не можа да схванеш разликата между цър-вул и цървул? Е, здраве да е - явно толко' си мо'еш...

на 7.09.2021 г. в 21:18, valka79 написа:

Здравейте. Има ли някой, който се е преброил електронно? Пълно безобразие! Цял ден ми дава - bad gateway, server error . Какви са тези програмисти..

Аз се преброих, но когато исках да направя същото с данните на съпруга ми, ми отхвърля като пише, че лицето е вече преброено, защото данните му вече ги има като на мой съпруг или втори член от семейството. И излиза, че вече е преброен, но имаме един общ номер и обща карта. Което е абсурдно.

Не знам при това положение как с една карта, ще определят колко хора от какви религии има. Ако аз например съм написала една религия или че не съм вярваща, излиза автоматично, че и съпругът ми има същите вярвания. Или ако съпругът е християнин, излиза, че и жената е такава, а тя може да е будистка или мюсюлманка.

Ако живеете заедно значи трябва да го впишете като второ/трето лице в жилището.

В инструкцията за попълване на картата си е написано.

Цитат

С една преброителна карта се брои едно жилище и всички хора, които обичайно живеят в него.

преди 10 часа, Aumii написа:

И излиза, че вече е преброен, но имаме един общ номер и обща карта. Което е абсурдно.

Не е абсурдно. Направено е с един номер да се преброи цяло семейство, та дори и да е от 10 човека на адреса.

преди 8 часа, ncl написа:

Нещо не си направила както трябва.

Напротив. Направих го няколко пъти и все изписва, че вече е регистриран.

После питах и ми отговориха, че след като съм въвела данните му веднъж, вече се счита за преброен.

Интересно е, тези чиито членове от семействата работят извън България - броят ли се за живеещи в България или не?

преди 10 минути, Aumii написа:

Интересно е, тези чиито членове от семействата работят извън България - броят ли се за живеещи в България или не?

Не, не се броят!

преди 1 минута, AGD написа:

Не, не се броят!

Да, но когато попълваш картата, се изпасва броят на хората живеещи в жилището.

Ако съпругът, съпругата, или друг човек от семейството живее и работи временно в чужбина, много хора ще го пишат че живее на същият адрес тук, а не в чужбина.

Така че, това преброяване ще е доста неточно и данните ще са относителни.

преди 6 минути, Aumii написа:

Да, но когато попълваш картата, се изпасва броят на хората живеещи в жилището.

Ако съпругът, съпругата, или друг човек от семейството живее и работи временно в чужбина, много хора ще го пишат че живее на същият адрес тук, а не в чужбина.

Така че, това преброяване ще е доста неточно и данните ще са относителни.

А прочетохте ли инструкцията за попълване на картата и често задаваните въпроси? Там всичко е обяснено. И колко е точно преброяването не е наша работа. 

Добре, че не ни броиха Юни, че всички бяха в Гърция......

преди 46 минути, VeeeSeLa написа:

А прочетохте ли инструкцията за попълване на картата и често задаваните въпроси? Там всичко е обяснено. И колко е точно преброяването не е наша работа. 

Да, разбира се, дори след това ги питах по телефона.

офците да ги броят

аз ще ги плъзна  по пързалката 1.5 милиона офци са се доказаи по интернет 

тия данни са вече продънени и ги знае който не трябва да ги знае 

преди 1 час, Aumii написа:

Да, разбира се, дори след това ги питах по телефона.

и да питаш и да не питаш късно е моме за сълзи

И аз вече съм овца с номер на ушото

на 7.09.2021 г. в 20:18, valka79 написа:

Какви са тези програмисти..

Като на коча клопките……..

За какво ти е да се преброяваш? Каква ти е далаверата от цялата работа? 

преди 1 час, Бял Кон написа:

За какво ти е да се преброяваш? Каква ти е далаверата от цялата работа? 

Защо пък да идват в вкъщи и разни мошенници да ни се представят за пребролители ? най-добре онлайн бързо стана за 15 мин .

Няма далавера , а има глоба при отказ .

преди 19 минути, adersa написа:

Защо пък да идват в вкъщи и разни мошенници да ни се представят за пребролители ? най-добре онлайн бързо стана за 15 мин .

Няма далавера , а има глоба при отказ .

За 20 годни в Нидерландия, никога не са ме търсили за преброяване. Еле пък да ме заплашват с глоба. Преброяването би трябвало да се случва като се взимат данни от регистъра за адрес в общината.

преди 16 минути, Бял Кон написа:

За 20 годни в Нидерландия, никога не са ме търсили за преброяване. Еле пък да ме заплашват с глоба. Преброяването би трябвало да се случва като се взимат данни от регистъра за адрес в общината.

Мисля, че и в Германия е така. Задължен си да си направиш адресна регистрация.
Без нея не може да си направиш другите документи. Да си откриеш банкова сметка, здравна осигуровка…. 

Постоянно ти искат и те питат за адресната регистрация. Трябва постоянно да си я показваш в най-различни институции.

https://www.gesetze-im-internet.de/bmg/__17.html

И на база това, се показва постоянно, как стоят нещата с преброяването.

току-що, JKirilov написа:

Ти 15, аз 4-5, а цървюлкин още се мота... :)

Трудно е да си кух, ама на теб ти отдава. Ти да не ми светиш, м? Играеш го воайор? Видя ли като го преместих У другийо крачол?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.