Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зъб имплантант предимства и недостатъци

Гост

Препоръчан отговор

Наскоро ми извадиха един кътник и обсъждахме с моя зъболекар най-доброто решение, мост за 1200 евро или имплантант за 1600. Каза, че имплантанта е вечен. Какво ще рече имплантант. Еми нещо като зъб на винт. Някаква вида ти слагат във венеца и на нея завиват порцеланова корона.Показа ми снимки на други пациенти , които са си сложили имплантант, много красиво седи  и е вечен. Не се разваля за разлика от естествения зъб. Обаче да ми пробива венеца и да ми слага тая вида, незнам честно казано. Някой има ли такъв имплант, и ако да да разкаже как е минало всичко и да ли се усеща, че си с имплантант в устата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Питай го това дето го набиват в костта дали организма няма тенденция да го отхвърля и какви хапчета трябва да се пият и колко време.
После се обади на български зъболекари и ги питай колко струва при тях, щото тия 1600€ ми се виждат много пари само за един зъб.
Гледал съм предаване как французи ходят до Унгария там да им набиват много зъби, щото е скъпотия във Франция, пък продуктите са същите, унгарката ги купуваше от Германия.

А моят зъболекар каза че си може и без кътници, като ми извади един ( най-крайния назад). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моя ми излезе около 2200 лв. Проблеми не съм имал и лекарства не съм пил. Цялата процедура отне около 7-8 месеца. След поставянето също не съм имал каквито и да е проблеми. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Белгиеца написа:

щото тия 1600€ ми се виждат много пари само за един зъб.

тамън толкова е импланта
лошото е че няма кадърни зъболекари в БГ, развалят зъбите на хората, а после искат да им се плаща за това
лично познавам човека на който импланта беше по-висок и зъболекаря вместо търкане на импланта, изтърга насрещния зъб и го остави те така..без емайл, само на пулпа
добре че друг зъболекар се съгласи да оправя бакиите
и това съгласие е някакво изключение, защото се оказа познат, завърнал се от чужденеция

http://dentapro.bg/зъбни_импланти_–_какво_е_добре_да_знаете_преди_да_се_решите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Недостатък е високата цена и времето, за което е цялата процедура. Предимствата са, че издържат много повече от естествените зъби. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Цялата процедура отне около 7-8 месеца.

Това коя година е било?

2017 преди да тръгна от България, си направих цялата долна челюст с импланти - Каквото беше останало от зъбите ми беше извадено и на момента зъболекаря ме надупчи, сложи имплантите(6), взе мярка за моста и ми сложи временен, всичко общо за няма и 2 часа... ...и 4К евро, след да кажем 2-3 седмици металокерамичния мост беше готов и ми го сложи(През тия 2-3 седмици. както малко след поставянето на истинския мост няколко пъти ходих на контролен преглед).

Автора :

1. Всичко зависи от стоматолога, ако е добър ни болка ще усетиш ни проблем ще имаш, ако е кофти може и с двете да се запознаеш.
2. Зъбите не са порцеланови...
...е ок има и едни такива дето са от подобна материя но тя я доста нездрава, така че не се препоръчва много. Най добрия вариант ти е металокерамика, хем е красиво, хем е здраво.
3. Можеби най важното - Не всеки може да има импланти в устата си, а дали можеш зависи от венеца и по-точно от челюстната кост, но това ще ти го каже стоматолога.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Bubbles написа:

Това коя година е било?

2020 ми сложиха първо абатманта (някъде юли), казаха че трябва да се изчака 6 месеца. След като изтекоха, продължих с останалата част и ми го приключиха средата на февруари тази година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Петър Ангелов написа:

2020 ми сложиха първо абатманта (някъде юли), казаха че трябва да се изчака 6 месеца. След като изтекоха, продължих с останалата част и ми го приключиха средата на февруари тази година.

И си карал само с абатменти 6 месеца? :eek:
Явно значи си е до стоматолог или вид имплант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Питах го за мост. Не защото ми се свидят 400 евро от горе, но мразя операции, болници и хапчета. Каза, че няма да е стабилен бля бля бля, кадърен е, ама е голяма лисица.Все гледа да ми одира кожата. И тука има недостиг на кадърни зъболекари. За това не ми се занимава да търся други. При него съм от 2005г. Иначе е харабия и точен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Бял Кон написа:

Питах го за мост. Не защото ми се свидят 400 евро от горе, но мразя операции, болници и хапчета. Каза, че няма да е стабилен бля бля бля, кадърен е, ама е голяма лисица.Все гледа да ми одира кожата. И тука има недостиг на кадърни зъболекари. За това не ми се занимава да търся други. При него съм от 2005г. Иначе е харабия и точен.

Ами ти си преценяваш. Имплантът ти го е показал какво представлява. Мостът пък става по-лесно но пък за да се захване се изпилва част от двата здрави зьъба, които ще го държат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Бял Кон написа:

Наскоро ми извадиха един кътник и обсъждахме с моя зъболекар най-доброто решение, мост за 1200 евро или имплантант за 1600.

Този те будалка нещо.Кътник,ако е най-вътрешен,къде ще хване единия край на моста?Плюс това всеки зъболекар знае,че вътрешните кътници не вършат работа,защото не се използват при хранене.За какво му е на човек да прави тогава имплант там?Освен да за ти вземе парите,друго обяснение няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Този те будалка нещо.Кътник,ако е най-вътрешен,къде ще хване единия край на моста?Плюс това всеки зъболекар знае,че вътрешните кътници не вършат работа,защото не се използват при хранене.За какво му е на човек да прави тогава имплант там?Освен да за ти вземе парите,друго обяснение няма.

Ако е 7ми зъб си прав, той е последен и няма как мост, варианта е ако човека има приблеми и с някой от по предните примерно 5ти и/или 6ти да се мушне имплант и от него да се почне моста до първия здрав зъб който да бъден изпилен(Желателно жив).
В случай 7ми е единствен развален говорим само за коронка върху импланта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Димитър 59 написа:

Кътника не е вътрешен, но дори и да беше той пак е нужен за сдъвкване на храната. Дори от естетична гледна точка е желателно човек да няма липсващи или счупени зъби.Навремето дадох 3500 евро да ми ги изправят перфектно, макър, че не бяха много криви, и не ми пречеше с нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Бял Кон написа:

Кътника не е вътрешен, но дори и да беше той пак е нужен за сдъвкване на храната. Дори от естетична гледна точка е желателно човек да няма липсващи или счупени зъби.Навремето дадох 3500 евро да ми ги изправят перфектно, макър, че не бяха много криви, и не ми пречеше с нищо.

Какво е това изправяне? :ohmy:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Какво е това изправяне? :ohmy:

Шини, брекети...
Ама за тия пари ще да са били златни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Импланта е най лошото нещо което можеш да си сториш.

Вероятно организма ти ще го почувства като чуждо тяло и ще поиска да го отхвърли като ще се надуе мястото много лошо и зъболекарят ти ще те излъже,че се пият хапчета временно за да привикне венеца а той реално няма как да привикне.

Кътника не се ползва затова не го мисли.

Металокерамиката също е голям проблем понеже пак венеца го мисли за чуждо тяло и се опитва да го изхвърли като се пият хапчета за да се заблуди венеца.След време венеца посинява и разклаща останалите зъби.

Ако някой нещо ще прави е циркониева коронка или мост от цирконий ако вече има проблем с неговият металокерамичен мост. Дентапрайм правят циркониеви мостове/коронки на ниска цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

моля ви се 

единственото нещо е ако има алергична реакция към материала

когато неръват  се извади зъбът става чуждо тяло и по логиката на някои трябва тялото да го отхвърли

причината за отхвърляне е когато не е плътно и има място между чуждото тяло и организма  и се  натрупват ежедневно материя за развиване на организми и инфекции и се образува гной

имал съм случай на гранулом и гной и след като спуках  и гнойта изтече и се запечати никакво отхвърляне

в турция и  унгария цените са най-ниски за импланти 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Бял Кон написа:

Скоби им викаха едно време. Носих ги близо три години.

Ясно, но много скъпо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Бял Кон написа:

Наскоро ми извадиха един кътник и обсъждахме с моя зъболекар най-доброто решение, мост за 1200 евро или имплантант за 1600. Каза, че имплантанта е вечен. Какво ще рече имплантант. Еми нещо като зъб на винт. Някаква вида ти слагат във венеца и на нея завиват порцеланова корона.Показа ми снимки на други пациенти , които са си сложили имплантант, много красиво седи  и е вечен. Не се разваля за разлика от естествения зъб. Обаче да ми пробива венеца и да ми слага тая вида, незнам честно казано. Някой има ли такъв имплант, и ако да да разкаже как е минало всичко и да ли се усеща, че си с имплантант в устата.

Импланта може да е вечен, но ченето не е. Зъбите са част от челюстта и липсата им я отслабва. Импланта е допълнително дупчене. И като всичко красиво, стои крехко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каза, че имплантанта е вечен.

излъгал те е

Все едно - ние сме вечни!!!
Ако си на 50 - колко време ще показваш този имплант?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, jhoro написа:

излъгал те е

Все едно - ние сме вечни!!!
Ако си на 50 - колко време ще показваш този имплант?

Имат в предвид, че ще надживее собственика.Това си е малко и като рекламен трик. Представи си обаче че стане бой, ти участваш в него и ти набият няколко юмрука. С имплантите е свършено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имат в предвид, че ще надживее собственика.Това си е малко и като рекламен трик. Представи си обаче че стане бой, ти участваш в него и ти набият няколко юмрука. С имплантите е свършено.
Тогава - и натуралните зъби дават фира.
Аз такива проблеми няма. Зъби! Нито имплантирани, нито естествени.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...