Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пералня и сушилня заедно или отделно?

musicmania

Препоръчан отговор

Здравейте. Предстои ми да купя сушилня. Чувал съм, че общите уреди не са добри и е хубаво да са отделни. Дали има нещо вярно и защо? Не сме доволни и от пералнята и затова се чудих дали два отделни, макар че мястото ми е доста ограничено или един общ, в който да инвестирам повече? Благодаря ви

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо трябва да се отговори на въпроса може ли да се поместят физически две устройства? Колко лесно може да се направи мястото за второ устройство?

Бюджет? Изисквания към устройствата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

въпросът опира до две неща - място и средства

аз имах място и взех отделни пералня и сушилня

и двете са беко - лично аз съм много доволен от марката и цената

за последните над 30г ползвам 3 пералня винаги над 10г и при двете проблемът беше с помпата за изхвърляне на водата

но понеже и двете бяха над 10-12г предпочетох нова

а сушилнята вече 3г е ок

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, plamen_petrov_80 написа:

Първо трябва да се отговори на въпроса може ли да се поместят физически две устройства? Колко лесно може да се направи мястото за второ устройство?

Бюджет? Изисквания към устройствата?

Нямам достатъчно място. Сушилнята в банята или в гардероба, който е в коридора. Бюджет около 1000. Ако го взимам отделно 800 бих дал за сушилня и по натам и пералнята ще сменя. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Две в едно винаги е компромис - по отношение качеството!

Ако пералнята е за 7 кг. сухо пране и е пълна - преди цикъла сушене, една част трябва да се извади!

преди 8 минути, musicmania написа:

Нямам достатъчно място. Сушилнята в банята или в гардероба, който е в коридора. Бюджет около 1000. Ако го взимам отделно 800 бих дал за сушилня и по натам и пералнята ще сменя. 

Първо - помислете за вариант едно върху друго.  Нещо такова

37317-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F-faq-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B8-20200921_223613.jpg

Ако няма възможност - търсите друго решение. Пералнята е „по-капризна“ по отношение място. Иска ток, водопровод и канал. Сушилнята има нужда само от ток. Може в мокро помещение, килер, коридор, ниша някаква, затворена „остъклена“ тераса ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, jhoro написа:

Две в едно винаги е компромис - по отношение качеството!

Ако пералнята е за 7 кг. сухо пране и е пълна - преди цикъла сушене, една част трябва да се извади!

Първо - помислете за вариант едно върху друго.  Нещо такова

37317-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F-faq-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B8-20200921_223613.jpg

Ако няма възможност - търсите друго решение. Пералнята е „по-капризна“ по отношение място. Иска ток, водопровод и канал. Сушилнята има нужда само от ток. Може в мокро помещение, килер, коридор, ниша някаква, затворена „остъклена“ тераса ...

Много добре изглежда. Може би ще са по отделно. Пералня имаме, Беко е, на нея пише Volumax 5. Причината за смяна на пералнята е, че според мен съсипва дрехите с дългите програми и невъзможността да се регулират, за 5-6кг на 40 гр. пере близо 3 часа.  Новите дрехи след 3 пранета изглеждат като носени години. Работните ми тениски, в сравнение с на колегите ми изглеждат 3-4 тона по избеляли. Вкъщи се пере само с прах Персил или Ариел. Жената разчита на хубавите прахове, правилно се дозират, но дрехите много изхабени изглеждат. Центрофугата също е на минимално 400-500 оборота.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, musicmania написа:

а 40 гр. пере близо 3 часа.

беко - на 40гр 800 об центрофуга -38чин

на 90 гр 1200об - 1,28 мин

трябва да има начин да намалиш времето - виж упътването за програмите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, musicmania написа:

Много добре изглежда. Може би ще са по отделно. Пералня имаме, Беко е, на нея пише Volumax 5. Причината за смяна на пералнята е, че според мен съсипва дрехите с дългите програми и невъзможността да се регулират, за 5-6кг на 40 гр. пере близо 3 часа.  Новите дрехи след 3 пранета изглеждат като носени години. Работните ми тениски, в сравнение с на колегите ми изглеждат 3-4 тона по избеляли. Вкъщи се пере само с прах Персил или Ариел. Жената разчита на хубавите прахове, правилно се дозират, но дрехите много изхабени изглеждат. Центрофугата също е на минимално 400-500 оборота.

Пералня LG ... (не помня модела), 7 kg, Direct Drive. Ползват се само течни препарати - марката според случая. Центрофугата - от 400 до 1200, но рядко над 1000.
Никакви проблеми с дрехите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, musicmania написа:

Здравейте. Предстои ми да купя сушилня. Чувал съм, че общите уреди не са добри и е хубаво да са отделни. Дали има нещо вярно и защо? Не сме доволни и от пералнята и затова се чудих дали два отделни, макар че мястото ми е доста ограничено или един общ, в който да инвестирам повече? Благодаря ви

Задължително отделно. Без сушилня можеш, но без пералня не. Комбинираният уред е доста по-сложен. Освен това сега нещата се правят да изкарат до гаранция, но в повечето случи и това не се случва. Избери си евтини сушилня и пералня, с гаранция до 5 години, за да си спокоен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, musicmania написа:

Пералня имаме, Беко е, на нея пише Volumax 5. Причината за смяна на пералнята е, че според мен съсипва дрехите с дългите програми и невъзможността да се регулират, за 5-6кг на 40 гр. пере близо 3 часа.  

Eто тези са качествени продукти
https://www.miele.be/fr/c/lave-linge-1561.htm

имам и една Bosch и си пере и тя добре.
Да бе, имаме две перални щото сме в къща и място има много.
И сушилня имаме, аз дрехи на простор почти не слагам, у сушилнята и готово.
Жена ми обаче нейните ги слага на простор да съхнат, вътре в къщата и за това имаме място.
Що не вземеш да си купиш къща, това в апартамент да се завираш не си е работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mr. 5r0ff написа:

беко - на 40гр 800 об центрофуга -38чин

на 90 гр 1200об - 1,28 мин

трябва да има начин да намалиш времето - виж упътването за програмите

beko wml 15055 това е модела, стара машина. Няма нищо за регулиране, само програмите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Белгиеца написа:

Eто тези са качествени продукти
https://www.miele.be/fr/c/lave-linge-1561.htm

имам и една Bosch и си пере и тя добре.
Да бе, имаме две перални щото сме в къща и място има много.
И сушилня имаме, аз дрехи на простор почти не слагам, у сушилнята и готово.
Жена ми обаче нейните ги слага на простор да съхнат, вътре в къщата и за това имаме място.
Що не вземеш да си купиш къща, това в апартамент да се завираш не си е работа.

или просто да дойде да живее при теб, направо с цялата рода .. до 9 коляно ... нали има много място, все пак това е къща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за отделно и аргумента ми не е, че не е добра идея, а че е: За сам човек може, но за семейство не е удачно. Докато сушилната суши предното пране, то пералнята пере следващото. Проявявам чист прагматизъм в случая. 

Успех!

п.п. Принципно съм за разделното пране. Когато си сам и (си ерген) може да переш цветно с бяло и прочие, но когато си семеен е друго. Да не говорим, че синтетичните дрехи определено трябва да се перат на различна програма от естествените и т.н. за температурите и прочие... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, JKirilov написа:

За който не знае - сушилнята освен за сушене се използва и за гладене!

Даже и „бъркани яйца“ прави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, JKirilov написа:

За тебе специално и имамбаялдъ... :happy-minion:

Т'ва е за имама - да баялдиса!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, JKirilov написа:

При по-малък обем пране ... да. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо не потърсиш някоя втора употреба пералня Миеле рециклирана с гаранция.Беко, Меко,Самсунг, Ел Джи, това са пародии на перални. Марките, които стават са Бош и Миеле точка по въпроса. Най-хубаво е човек да има някакво екстра помешение да си опъне два три сгъваеми простора. Тогава дрехите съхнат по естествен начин,  и не се разсипват. Цялата ми била техника е на Бош, много дуракоустойчева. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Бял Кон написа:

Най-хубаво е човек да има някакво екстра помешение да си опъне два три сгъваеми простора. Тогава дрехите съхнат по естествен начин,  и не се разсипват. 

Аз съм опънал от стена до стена въженца, който се откачват и автоматично се навиват сами, което им се случи чак тази година по време на смяната електрическия бойлер.
Проблемът е, че жена има лошия навик да си ги ползва като временен гардероб, не сваля изсъхналите си дрехи от тях. Та заради детето съм купил и 2 сгъваеми простора и единият е за него, а другият началничката пак го ползва по нейната си система да не сваля дрехите когато са изсъхнали, ами тича сутрин до там да си вземе сутиен и гащи и т.н. преди да се облече да ходи на работа.

ВНИМАНИЕ !
В помещенията където сушите дрехи, трябва да има постоянно проветряване, ако не искате да ви почернеят стените от разни микроорганизми обичащи застоял въздух.

преди 19 часа, plamen_petrov_80 написа:

или просто да дойде да живее при теб, направо с цялата рода .. 

Няма как да стане това, човекът има хубава млада булка и жена ми няма да е съгласна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Няма как да стане това, човекът има хубава млада булка и жена ми няма да е съгласна.

Ти мъж под чехъл ли си? За какво изобщо ще питаш жена си, съобщаваш й и толкова. Ако толкова не и изнася - да се премести в северното крило на обширната къща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

За какво изобщо ще питаш жена си, съобщаваш й и толкова. 

Защото си обичам любимата ми русокоса белгийка и държа на нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Защото си обичам любимата ми русокоса белгийка и държа на нея.

Еми дръж си я, кой те кара да правиш нещо друго? Ти други жени не срещаш ли в живота си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, dioib написа:
преди 16 часа, JKirilov написа:

При по-малък обем пране ... да. 

Това зависи и от конкретната материя.

Имам ризи, дето задължително се гладят и други - изобщо не ги гладя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.09.2021 г. в 12:12, musicmania написа:

Здравейте. ... Благодаря ви

Два отделни. Зимата знае защо, а при вас зимите са много по-сериозни. Пералнята купих по препоръка на консултанта. 10г гаранция ме спечели на мига. Пера всеки ден, че и по два пъти и вече 4-ри години никакви ядове. До този момент бе турско Beko - тотално гуано. За сушилнята се наложи да чакам внос. Без забележки. Наричам я на галено ярмомелка. Барабан с адски сешоар, за което на отделен токов кръг - това е целия фокус. И след центрофугиране мятам в сушилнята, а после на дъската с пинизчийската ютия. Резултат - 100% манекен.

spacer.png

От личен опит ви препоръчвам, да си купите датчик за наводнение. Превантивна мярка. Например, този:

spacer.png

Поставяте на пода под тръбите на машините и при теч сигнализира, че има пробив, което спестява нерви. Вграденият акумулатор служи над две години.

spacer.png

поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...