Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разположение на компютъра на бюрото?

Featured Replies

преди 14 минути, Banesc написа:

кажи ми къде греша 

учителю

Те са ти го казали и нагледно показали. Няма смисъл да се повтарят едни и същи отговори по няколко пъти. Погледни ако искаш снимката на Joss. Tолкова ясно се вижда всичко, а ти си мислиш че сериозните фирми произвеждащи компютърни модули си слагат елементи, който каквито си иска. Има си oдобрена технология, в която е описано предварително всеки един елемент на какви параметри да отговаря. Tова, че ти или филанкишията в сервиза може да го замени с каквото му попаднe или каквото има в наличност, не те оправдават в случая. Не само не разбираш електрониката, а си много бос спрямо нея. Затова ти препоръчват хората политика, но и там като те чете човек, не си наясно. Aз когато не мога да отговоря на някакъв въпрос свързан с тази материя, просто чета и научавам нещо полезно и се старая да съм полезен на хората, а не само да се бия по гърдите, че такава ми била професията! Ясен ли съм или нищо не разбра?

Трифонов е същия специалист като теб. Няма смисъл да пускаш цитати от някого, а със свои приказки да доказваш на хората че е така, както ти пишеш.

• Отговори 101
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля , че е правилно да е в ниското разположен, най-вече понеже температурата на въздуха е най-ниска и спомага за охлаждането му. Има поставки които наддигат позицията на компютъра с около средбо 10-

• Понеже нямаш достойнство - да цитираш открито, а ...  безадресно Ще ти го обясня, като на ИДИОТ! Ако си чистите помещенията редовно - прах ... няма да има!

• Моя е до бюрото на една поставка с колелца. Праши се, понеже е близо до прозореца и той е почти постоянно отворен, а съм на втория етаж. Дори и на бюрото да е, пак ще се праши, но като се почиства пер

преди 8 минути, Kolev71 написа:

Погледни ако искаш снимката на Joss. Tолкова ясно се вижда всичко, а ти си мислиш че сериозните фирми произвеждащи компютърни модули си слагат елементи, който каквито си иска.

има 3 варианта

платките да са менте

напрежението вместо да е 16 волта е 18

не са менте платките  а са калпаво изпълнение

бих показал една дънна платка  на която има оладител и пречи на видеокартата да се пъхне в слота 

иначе всичко точно

преди 1 минута, Banesc написа:

има 3 варианта

платките да са менте

бих показал една дънна платка  на която има оладител и пречи на видеокартата да се пъхне в слота 

иначе всичко точно

Накрая - да те известя! Прави разлика от форум и ЧАТ. Но...да ти отговоря и сега и по вече няма смисъл да коментираме.

Платки от такъв род не могат да бъдат менте, по простата причина, че последните се купуват от търговците, които ги разпространяват в съответните региони. 

Напреженията не могат да бъдат каквито ти си мислиш а такива, които отговарят на технологичните изисквания. Вече ти го коментирах, но ти не знаеш как се прави производство и изискванията за неговото осъществяване. Калпаво не могат да бъдат направени защото във всяко производство има краен контрол.

По следващото - за видеокартата. В известен смисъл може да има такъв проблем по простата причина, че даден производител на видеокарти не се е съобразил с това, на какво дъно последната ще попадне. Има същите случаи и със RAM памет. Но и двата са много, много редки. 

А щом е точно, както пишеш - това е добре. Лека вечер от мен!

Къде отидохте? Питащия се чуди къде да да си държи кутията за да се замърсява по-малко, а вие и кондензаторите му сменихте чак.

Не съществува такава част, компонент, който да е вечен, всичко се разваля рано или късно, било то кондензатор хартиен, пусков, керамичен и да не ги изброявам всичките видове. Електролитните кондензатори имат най-различна облицовка, но тя не определя продължителността им на живот.

преди 1 час, Banesc написа:

има 3 варианта

платките да са менте

иначе всичко точно

Вземи и прочети това да се запознаеш с този елемент наречен кондензатор 

https://top-electrician.ru/bg/measurement/history-of-the-creation-of-a-capacitor-history-of-the-creation-and-use-of-a-capacitor/

Във конкретния случай става въпрос за електролитните кондензатори. Ето какво представляват.

Електролитните кондензатори могат да бъдат, алуминиеви и танталови. Те намират широко приложение във високоволтови вериги и нискочестотни филтри, както и в почти всички видове електроника и апаратура. И темата ще стане много дълга ако я разгърнем във тема електроника.

преди 1 час, Kolev71 написа:

А щом е точно, както пишеш - това е добре. Лека вечер от мен!

точно е защото има  друг слот за карта 

а другия или  трябва да не използва или да се махне охладителя 

преди 18 часа, Jorge написа:

Ето как не се чисти компютър от прах. Емо, от къде го намери този смехуран? 

Абсолютно така се почиства. Не го гледай този просто показвам с какво се чисти.

преди 18 часа, Banesc написа:

1 - ПО гръб не падаш

2 от 10 кладенеца вода

тази работа с духалката не се прави в затворено помещение а навън

ако това го прави  професионално

може да каже на шефа си

- ти си боклук  шефе не се крижиш за моето здраве  ще хвана ковит

белодробна инфекция

кондензаторите не се надуват

видеото не е актуално към днешна дата

човека  казва почистване с прхосмукачка

рекламира си сервиза

и  специалния компресор - влаго-масло уловител

хубаво е да може да се чете между редовете 

1. Не падам по гръб. Не съм на боксов мач, че да ме нокаутира някой.

2. Показал съм ти едно клипче и то е достатъчно. Щом си отоврен специалист ми покажи ти как се прави. Но като видях, че си писал, че използваш прахосмукачка за чистене за мен е предостатъчно. Дано никой не те послуша. Няколко пъти сме имали случаи за осмукани елементи от дъното.

3. Това не е духалка а компресор. Всеки може да си закупи такъв или да си го направи, или пък да преправи.

4. Не знам за какви белодробни заболявания говориш. Но ти си ми ясен.

5. Естествено, че почистването се прави навън или при отоврено помещение. Човекът прави просто показно на една чиста машина. Колко бързо събира прах.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Абсолютно така се почиства.

Само че е задължително да се придържат перките, че не се знае дали няма да го удари някоя в челото при такива обороти. Такъв "пистолет" с малък отвор не е направен за тази цел.

Абе пичове как се казват тия духалки и от къде се купуват, ако може на английски да ми ги кажете, че амазоните не разбират български?
За домашно ползване духалка, не за в сервиз.

преди 33 минути, Емил Костов написа:

. Няколко пъти сме имали случаи за осмукани елементи от дъното.

да разбира се  така е вярвам прахосмукачка ще засмуче запоени елементи 

тук Kolev71  да отговори  той е специалист ОТК

преди 15 часа, Kolev71 написа:

Калпаво не могат да бъдат направени защото във всяко производство има краен контрол.

колев71 отговорник по засмуканите от прахосмукачка елементи по платката 

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Абе пичове как се казват тия духалки и от къде се купуват, ако може на английски да ми ги кажете, че амазоните не разбират български?

Аз ползвам тази духалка -> Въздуходувка и прахосмукачка DWT LS 550 / 550 W , 3.5 m3/min / - Цена - Продажба (onlinemashini.bg)

преди 25 минути, Белгиеца написа:

https://www.olx.bg/d/ad/kompresor-za-vazduh-25-litra-direkten-vnos-CID1012-ID80d3b.html#ec7c6e0cba

https://www.amazon.com/air-compressor/s?k=air+compressor

преди 30 минути, Белгиеца написа:

у белгия няма ли магазини за техника косачки   мотофрези шлайфери къртачи дрелки 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Но като видях, че си писал, че използваш прахосмукачка за чистене за мен е предостатъчно. Дано никой не те послуша. Няколко пъти сме имали случаи за осмукани елементи от дъното.

ok щом казваш

Да, и аз.

Recycle Bin при мен е долу вдясно на дънната платка. Чува се как битовете цвърчат в прахосмукачката, като ги поглъща.

на 1.10.2021 г. в 20:12, Banesc написа:

поне от 10 години си държа компютрите отворени 

знам какво говоря

единствено се внимава  с отварянето на газирани напитки 

Аз си ги държа пък в отделен шкаф с минивентилация, прах и загряване няма :)

преди 4 часа, Banesc написа:

недей ще ти издуха елементите от платката 

Няма бе, на русата мацка нищо не ѝ издуха, гледай колко е смела:

преди 9 часа, Белгиеца написа:

гледай колко е смела:

и тъпа !!!

издухването се прави навън , а не вътре в стаята !

преди 5 часа, mr. 5r0ff написа:

и тъпа !!!

най- накрая адекватно мнение 

значи  прахосмукачката може да засмука елементи

но духалката не може да издуха елементи

малко двойни стандарти 

преди 13 часа, mr. 5r0ff написа:

Тя предпочита да го прави вътре на контролирано осветление, да стане готино видеото, а пък ти после си изнасяй на балкона твоите кутии.

Вие във Белгия така ли правите? Вършите си работата вътре, после излизате и спорите къде е по-добре, вътре или навън?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.