Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разположение на компютъра на бюрото?

Featured Replies

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Точно така е, но не всеки го прави! И повярвай че никак не се вживявам. Попадал съм на машини дето като отовриш капака нищо не се вижда.

Не си само ти, който е попадал на "кенефи" непипвани повече от 5-6 години. Няма как такива хора да разберат. че праха е проводник и проблемите са от това. :D 

• Отговори 101
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля , че е правилно да е в ниското разположен, най-вече понеже температурата на въздуха е най-ниска и спомага за охлаждането му. Има поставки които наддигат позицията на компютъра с около средбо 10-

• Понеже нямаш достойнство - да цитираш открито, а ...  безадресно Ще ти го обясня, като на ИДИОТ! Ако си чистите помещенията редовно - прах ... няма да има!

• Моя е до бюрото на една поставка с колелца. Праши се, понеже е близо до прозореца и той е почти постоянно отворен, а съм на втория етаж. Дори и на бюрото да е, пак ще се праши, но като се почиства пер

преди 2 минути, Banesc написа:

ако иска някой неутрален с 2 компютъра едния да е затворен и другия отворен

затворения задържа много прах
отворения постоянно се издухва от някакви течения, създадени от движението на човека

преди 1 минута, дpъндю написа:

затворения задържа много прах
отворения постоянно се издухва от някакви течения, създадени от движението на човека

ето кажи му че е лъжец

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Попадал съм на машини дето като отовриш капака нищо не се вижда.

в затворени места е така

преди 7 минути, Banesc написа:

аз съм тествал че събира по-малко прах отворена машина

ако иска някой неутрален с 2 компютъра едния да е затворен и другия отворен

и след 3 месеца да каже кой компютър има повече прах-отвътре 

ето косвено си признаваш че съм прав

ако е била отворена  е нямало да се събере прах че нищо да не се вижда

Какви 3 месеца те гонят. Точно след 2 дена се е насъбрала прах, че излиза като вълна и цялата кутия е в смрад. Пак казвам спри да ръсиш простотии и отиди в другите теми да омайваш там шаранчетата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, Banesc написа:

ето кажи му че е лъжец

не е
просто не е обърнал внимание, че прахът се трупа в затворени места

Това е с диагноза от вчера - "нИ работи"

pc-old.jpg

После с след като фиксирах видеокартата която бе се поизмъкнала, нали е сложно да се затегне с болтче вече сме така

pc-new.jpg

и работи.

Та възможно е ако е отворена кутията да дразни хората като се натрупва гняс и да я пообдухват на две на три и да си мислят , че така не се замърсява :)

А виждали ли сте отворен комп с толкова прах, че да прилича на натъпкана вълна, а?!  Мурдари колкото щеш и като ти се падне такъв, се чудиш да го фраснеш ли по тиквата или да си обереш крушите НА МИГА! 

2021-02-11_093637.png

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Недей, няма смисъл! 

Може и да „няма смисъл“,. ама пък ... ако знаеш какъв кеф е!
Да набиеш на някого канчето. И той да знае  - че има за какво!

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Какви 3 месеца те гонят. Точно след 2 дена се е насъбрала прах, че излиза като вълна и цялата кутия е в смрад.

овци и зайци ли чуваш у същата стая

преди 20 минути, JohnTRIVOLTA написа:

а възможно е ако е отворена кутията да дразни хората като се натрупва гняс и да я пообдухват на две на три и да си мислят , че така не се замърсява :)

и това е вярно

преди 47 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Та възможно е ако е отворена кутията да дразни хората като се натрупва гняс и да я пообдухват на две на три и да си мислят , че така не се замърсява :)

преди 26 минути, дpъндю написа:

и това е вярно

Бах маа му!!!

Ще излезете - по-големи МУНДАРИ, отколкото бих допуснал!

преди 1 минута, jhoro написа:

Бах маа му!!!

Ще излезете - по-големи МУНДАРИ, отколкото бих допуснал!

отворения комп е винаги чист, не заради друго, а защото и най-малката запрашеност дразни
не вярвам да има човек, който да не се дразни от прах

преди 6 минути, дpъндю написа:

отворения комп е винаги чист, не заради друго, а защото и най-малката запрашеност дразни
не вярвам да има човек, който да не се дразни от прах

Значи не си виждал ... „хора“!

преди 2 часа, дpъндю написа:

Ех , как го измисли това нещо .... Не зная .  И аз правя така , отварям страничният капак на кутията и лекичко му духвам под опашката , ( на компютъра ) да не си помислиш нещо друго .  :lol6: :lol6:

преди 11 часа, Banesc написа:

овци и зайци ли чуваш у същата стая

Не знам аз дали чувам зайци, но за човек, който се занимава над 15 години с компютри гарантирам за думите си. Не ти прави чест да ръсиш глупости в този раздел. Има си такъв наречен празни приказки и забава. А колкото до този проблем лично ми се наложи заради един скапан хард диск да го тествам и гарантирам за думите си. Сега ще се опитам и да ти обясня защо става така.

Когато кутията е затворена има вентилатори, които "всмукват" и които изкарват въздуха с цел да има поток вътре, за да се подобри охлаждането. Повечето прах и частици излизат навън . Да, остават и вътре, но по-малко. 

Когато свалиш капака или капаците на кутията този поток се губи, но всички вентилатори работят и целият прах, който е в стаята или в района, където е машината се набива и влиза по хардуера, даже се получават въвлма от "вълна" и става страшно. Поучава се ефект като при прахосмукачката.

Та постващият сам да си избира какво да прави.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Каквото и да се говорим - все стигаме до ...

преди 3 часа, Емил Костов написа:

... целият прах, който е в стаята или в района, където е машината ...

В много производства, има обособени „чисти стаи“, в които няма прах изобщо.
Ако си чистите помещенията само „за Свят ден“ и се отоплявате на дърва и въглища ... проблемът си е само ваш!

Факт е, че България е на челно място по „замърсяване с фини прахови частици“, но продават доста добри прахосмукачки!

Пп. Обърнете внимание - в статията от лика - на абзаца, за офис оборудването, като източник а ФПЧ

Цитат

Лазерните принтери и копирните машини са постоянен източник на наночастици. Изследване показва, че някои от тези машини отделят до 2 милиарда частици при отпечатването на една страница. Това налага офис оборудването да бъде поставяно в отделни помещения, които се проветряват.

преди 5 минути, jhoro написа:

Каквото и да се говорим - все стигаме до ...

В много производства, има обособени „чисти стаи“, в които няма прах изобщо.
Ако си чистите помещенията само „за Свят ден“ и се отоплявате на дърва и въглища ... проблемът си е само ваш!

Факт е, че България е на челно място по „замърсяване с фини прахови частици“, но продават доста добри прахосмукачки!

Пп. Обърнете внимание - в статията от лика - на абзаца, за офис оборудването, като източник а ФПЧ

Въобще не знам за какви въглища говориш. Помещението си е съвесем чисто, само че праха ти не можеш да видиш. Направи опит и ще разбереш сам. Особено ако си чистиш къщата,апартамента или мястото където живееш. 

Човек ако няма лична хигиена смятайте какъв човек е. Та какво остава ако компютърът му е отворен, моя комп е постоянно отворен 1 път в месеца го почиствам от прахуляци и едвам се натрупват. Ама да тъпча в стаята с обувки и да разкарвам, след мен какви ли не боклуци ъъъъъъ това няма как да го допусна. Та дори и да е отворен нечий комп има ли добра хигиена в помещението машината ще си бъде чиста.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Човек ако няма лична хигиена смятайте какъв човек е. Та какво остава ако компютърът му е отворен, моя комп е постоянно отворен 1 път в месеца го почиствам от прахуляци и едвам се натрупват. Ама да тъпча в стаята с обувки и да разкарвам, след мен какви ли не боклуци ъъъъъъ това няма как да го допусна. Та дори и да е отворен нечий комп има ли добра хигиена в помещението машината ще си бъде чиста.

Ето някой,  колко добре ме разбира!  :conversation:

Независимо къде е поставен компютъра събира прах с времето.

Дали, ще повече или по-малко зависи от множество фактори като: модела/брой на вентилаторите на кутията, продължителността на работа в часове/натоварването,

средата в която се използва, оптимизирането на въздушния поток, модела на кутията и т.н.

Лично за мен съм на мерил баланса да го чистя поне два пъти в година (поне за старото PC беше така), веднъж есента и пролетта.

Този от който пиша вече 11 дълги години си е долу до масата.
Преди имаше мокет, сега няма мокет че по-лесно се чисти балатома.
Има обаче една лоша тенденция да събира прах над радиатора и да спира да работи даже.
Има една широка тръба над вентилатора, която дърпа директно въздух през дупките на страничния капак и така прахолякът влиза право върху радиатора.
Аз не обичам да си играя с прахосмукачката, пазя си я за нова, ха ха ха ...

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Този от който пиша вече 11 дълги години си е долу до масата.
Преди имаше мокет, сега няма мокет че по-лесно се чисти балатома.
Има обаче една лоша тенденция да събира прах над радиатора и да спира да работи даже.
Има една широка тръба над вентилатора, която дърпа директно въздух през дупките на страничния капак и така прахолякът влиза право върху радиатора.
Аз не обичам да си играя с прахосмукачката, пазя си я за нова, ха ха ха ...

И моята машина е така и пак си събира прах и не само върху радиаторите. Просто навсякъде в машината. Това е неизбежно.

преди 10 часа, Емил Костов написа:

който се занимава над 15 години с компютри гарантирам за думите си.

аз също гарантирам и

се занимавам от 20 години 

преди 3 часа, Mr. ?? написа:

Независимо къде е поставен компютъра събира прах с времето.

така е събира

но когато е затворен събира повече

тежките частици  няма как да излязат и малки парчета вълна от одеала влизат и се напластяват

килима също събира защото тези частици падат по него и компютъра ги засмуква като прахусмукачка

когато е на високо единствено засмуква от въздуха и не от земята

преди 5 минути, Banesc написа:

аз също гарантирам и

се занимавам от 20 години 

Добре, съжалявам само че няма как да го направим на лично и един да снима, за да престанеш с глупостите. Както и да е. Дал съм мнение, постващият сам да си преценява.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.