Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми изгуби всичко ?

Featured Replies

Здравейте днес като си стартитах компютъра и след няколко рестарта ми зареди изцяло нов декстоп все едно е преинсталиран има ли вариант да си върна старият декстоп с всички файлове или не може да се направи нищо ?

С Windows 10 съм, само някой програми от преди са се запазили но всичко друго го няма ...

image.png.f994ef04b31719bb869e426272119077.png

преди 10 минути, tu44 написа:

Здравейте днес като си стартитах компютъра и след няколко рестарта ми зареди изцяло нов декстоп все едно е преинсталиран има ли вариант да си върна старият декстоп с всички файлове или не може да се направи нищо ?

С Windows 10 съм, само някой програми от преди са се запазили но всичко друго го няма ...

image.png.f994ef04b31719bb869e426272119077.png

Това е версия на Windows 20H2. Разбира се десктопът и шорткътовете можеш да си ги направиш наново.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Това е версия на Windows 20H2. Разбира се десктопът и шорткътовете можеш да си ги направиш наново.

Не те разбирам може ли да си върна старият декстоп с всичко, всички файлове защото имах много важни неща ?

Къде си държал тези файлове? Версия 20H2 е последната версия на windows 10. Предполагам, че твоят Windows се upgrade до тази версия.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Къде си държал тези файлове? Версия 20H2 е последната версия на windows 10. Предполагам, че твоят Windows се upgrade до тази версия.

Еми снимки като цяло на декстопа бяха значи искаш да кажеш, че сам се е ъпдейтнал и не може да се направи нищо да си ги възтановя

преди 1 минута, tu44 написа:

Еми снимки като цяло на декстопа бяха значи искаш да кажеш, че сам се е ъпдейтнал и не може да се направи нищо да си ги възтановя

А с твоя профил ли си влизаш в системата?

Този компютър, диск C, програмни файлове, намираш си програмата и щоркъта, делен бутон, изпрати до работен плот/ създай пряк път. 🙂 Можеш и от старт менюто! Успех. 🙂

• Автор
преди 1 минута, Valyo68 написа:

Този компютър, диск C, програмни файлове, намираш си програмата и щоркъта, делен бутон, изпрати до работен плот/ създай пряк път. 🙂 Можеш и от старт менюто! Успех. 🙂

Коя програма по точно трябва да намеря ?

image.png.803159d098f0b26be4926a240897d91f.png

преди 5 минути, tu44 написа:

Еми снимки като цяло на декстопа бяха значи искаш да кажеш, че сам се е ъпдейтнал

виж дали няма да ги намериш във С:\Windows.old

Примерно Team Viewer. I Колегата отгоре е писал, с какъв профил си влязъл. Пусни и една търсачка ако знаеш име на папка със снимки.

Пробвай да цъкнеш долу на трите правоъгълника до търсачката, да не би да си отворил нов десктоп случайно, ако съм прав ще си видиш и нормалния в списъка.

Примерно: Team Viewer, Start меню картини. пробвай и това. Ако си знаеш име на папка със снимки пусни една търсачка.

Я си рестартирай компа! 🙂

Олеле ... Големи лакърдии!

Единия пита:

преди 1 час, tu44 написа:

има ли вариант да си върна старият декстоп с всички файлове ...

другия отговаря

преди 53 минути, Емил Костов написа:

... десктопът и шорткътовете можеш да си ги направиш наново.

Хора - мислете систематично (които трябва да можете, де).

Десктопа - това което се вижда на дисплея - е всъщност съдържанието на една папка. В различни ОС се казва различно и се намира на различни места, затова не се старая да помня подробности. При мен е „/home/jhoro/Плот“.

Иконите на програмите са файлове „с информация за работния плот“. Другите файлове (потребителските)( са си обикновени.
Тапетите пък са в друга папка.

В момента - след ъпгрейта до 

преди 53 минути, Емил Костов написа:

версия на Windows 20H2.

Windows си е решил, че ще си държи съдържанието на десктопа в нова папка.

Просто трябва да се намери старата и да се пренасочи връзката.

Ако изобщо я има тая старата папка, според мене поради грешки в инсталацията е направило зареждане от рестор поинт който напълно възможно е да е още от времето когато е инсталиран windows-a и затова липсват много от програмите.

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Била е последната 2020г, сега сме 2021-ва , докато не излезе 21H2 последната е 21H1.

преди 6 минути, ined написа:

Ако изобщо я има тая старата папка, според мене поради грешки в инсталацията е направило зареждане от рестор поинт който напълно възможно е да е още от времето когато е инсталиран windows-a и затова липсват много от програмите.

Била е последната 2020г, сега сме 2021-ва , докато не излезе 21H2 последната е 21H1.

Абе кфи папки, кфи 5 ле'а уе?
На десктопа ги няма преките пътища.
Ако случайно си направил втори, трети или шеснадесети десктоп, на него няма да се виждат преките пътища и файловете които си редил на основния.

Не се отговори на най-важния въпрос поставен от двама потребители. С какъв профил си влязъл в системата?

Изпълни командата:

whoami /user >> %temp%\log.txt & start %temp%\log.txt

и копирай резултата в следващия си пост.

Изпълни и командата

reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList" /s > 0 & notepad 0

и копирай резултата в следващия си пост.

преди 9 часа, ined написа:

Чакай, че и аз блея. Така е както ти казваш.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Абе кфи папки, кфи 5 ле'а уе? На десктопа ги няма преките пътища.
Ако случайно си направил втори, трети или шеснадесети десктоп, на него няма да се виждат преките пътища и файловете които си редил на основния.

Съгласен!

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не се отговори на най-важния въпрос поставен от двама потребители. С какъв профил си влязъл в системата?

Съгласен!

преди 32 минути, Емил Костов написа:

Чакай, че и аз блея. Така е както ти казваш.

А ти - не „изземвай“ чужди функции!
Тая работа - блеенето - е за „Чевермето“ (@Без умствен капацитет Без умствен капацитет

Пп. Вие - Windows потребителите - работите само на един десктоп.
Ако ви пусна на 4 (колкото са моите) или повече - не ми се мисли.

преди 2 часа, jhoro написа:

Пп. Вие - Windows потребителите - работите само на един десктоп.

Ако ви пусна на 4 (колкото са моите) или повече - не ми се мисли.

Грешно се изказа. Това няма никаква връзка с ползваната ОС. Множество десктопи могат да се създадат, както с вградената функция на 10, така и с външна програма като Dexpot:

https://www.kaldata.com/софтуер/dexpot-1-6-14-build-2439-final-51110.html

Ако това беше някакъв опит за обида на Windows потребителите, не ти се получи. ;)

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Грешно се изказа. Това няма никаква връзка с ползваната ОС. Множество десктопи могат да се създадат, както с вградената функция на 10, така и с външна програма като Dexpot:

https://www.kaldata.com/софтуер/dexpot-1-6-14-build-2439-final-51110.html

Ако това беше някакъв опит за обида на Windows потребителите, не ти се получи. ;)

Вие пък ... много тънкообидни ще дойдете!

Всъщност - в 30% от времето, аз също съм Windows потребител - просто не може да се ползва само една ОС!
Също така - и Линукс потребител, и Андроид потребител, и ... други. Само нещата на Apple (iMac и iOS) не ползвам.

преди 8 минути, jhoro написа:

"Тънкообиден" не съм, но лично аз обичам коректността, а пости ти бе подвеждащ. Иначе за протокола аз също ползвам чат-пат разни там Линукс дистрибуции (но основно за "basic stuff"), Mac не съм ползвал особено много, но съм имал допир и с него. Андроида той е ясен. И точно, защото ползвам няколко имам виртуалки заредени с няколко ОС + емулатори разни, но това е друг въпрос. ;)

преди 28 минути, jhoro написа:

Всъщност - в 30% от времето, аз също съм Windows потребител - просто не може да се ползва само една ОС!
Също така - и Линукс потребител, и Андроид потребител, и ... други. Само нещата на Apple (iMac и iOS) не ползвам.

Е то вече се налага да ползваш поне 2 ОС. 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Е то вече се налага да ползваш поне 2 ОС. 

Поне 2 е минимума. Пък - където 2, там и ... 12! И то - различни или „просто“ различни версии.

Два-три телефона вкъщи - ето 2-3 ОС (евентуално) + няколко ОС на компа (моите са 4) + още някое устройство ... Като добавя и приятелите, дето са simply user и все искат съдействие.

• Автор

След всяко изключване и пускане на компютъра се губи висчко примерно в google акаунта ми като се логна сега и изключа компютъра и го пусна отново акаунта в google не се е запаметил абе като цяло нищо не остава ... Kакво мога да направя ?

При зареждане на windowsa ми пише под името на Usera Preparing Windows или нещо подобно след като ме пусне на декстопа излиза това като натисна Sign out нищо не става image.png.784794e88bbcbf624f7043f402d8eff7.png

Не като го натисна ми излиза и ме оставя като в Sleep режим и като си цъкна на профила пак Preparing Windows и всичко на ново .......

Изтрий временния профил от regedit както е показано на клипа, след което преименувай истинския, който е с .bak накрая на името му. Премахваш .bak и рестартираш компютъра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.