Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КРИЗА в Англия- UK

Featured Replies

преди 5 минути, цър-вул написа:

Щом не е чак, посочи една медия, която да е написала два реда по въпроса с липсата на горива в част отUK.

Само да искаш ...
Кризата с горивата на Острова повиши интереса към електромобилите

Паническо купуване остави до 90% от бензиностанциите без гориво в големите градове в Англия

https://btvnovinite.bg/svetut/opashki-vav-velikobritanija-zaradi-nedostig-na-goriva.html

Зapaди нeдocтигa: Boeнни мoгaт дa ĸapaт ĸaмиoнитe c гopивo във Beлиĸoбpитaния

А истината е, че много хора - освен резервоарите на колите, са пълнили и туби. По няколко туби!
Даже в пластмасови бутилки - от минерална вода, 10 литрови!

• Отговори 95
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защото няма такава криза!!!

• Това е в следствие на управлението на служебното правителство

• Новините първо с това започват а и големите онлайн новини медии го има на първият ред .А в Англия пишат ли за скъпият ток в БГ ?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Я, ама то имало криза с горивата, а? 😎

Има - ама във фантазиите на някой!

Ето нещо по-реално:

Какво ни разказаха българи от Великобритания

Цитат

Ние, които сме расли в България през 80-те и 90-те, просто няма как да се изплашим от случващото се във Великобритания. Но не става дума за някакъв фатален недостиг. Не е толкова драматично, както пишат някои медии. Липсите в началото на пандемията бяха по-големи. Тогава тоалетната хартия, макароните и консервите бяха изкупени. Сега има почти всичко, просто не във всеки магазин и разнообразието не е толкова голямо. Тук хората са свикнали на изобилие, разнообразие, а сега за момент го няма и за някои това не е нормално. Но за нас, расли в България и преживели какво ли не - било то еднообразието през социализма, или Виденовата зима - това, което се случва в момента на Острова, не е никаква криза. И бензин имаме. Просто в някои по-малки бензиностанции в по-малките градчета понякога свършва, но на следващия ден пак зареждат. Не сме оставали без гориво. Ако няма на едно място, на следващото ще има. Прави ми впечатление, че дизелът свършва по-бързо. Само през първите дни, след като по медиите обявиха, че се задава недостиг на гориво, имаше дълги опашки, хората се презапасяваха и това доведе до леко напрежение, но сега лека-полека ситуацията се нормализира. Дори и да останем един ден без гориво, ще работим от вкъщи. Няма да е фатално.

И как ще ме убедиш, че това, което предлагаш за разказ на очевидец не е скалъпен от някой "писател"?

Сигурно и Щатите в определени щати не е имало криза с горивата тази година...

преди 5 минути, цър-вул написа:

И как ще ме убедиш, че това, което предлагаш за разказ на очевидец не е скалъпен от някой "писател"?

ЗАЩО ДА ТЕ УБЕЖДАВАМ???

Не ми пука - какво мислиш и дали изобщо мислиш!

преди 6 минути, цър-вул написа:

Ако искаш да ида да ти направя едно видео или лайв стрийм? Да, имаше проблем с горивата, но за кратко. Магазините са пълни с продукти. Тука в такива "кризи" опразваме магазините от глупост, както стана с локдауна. Ама не като в БГ, защото няма продукти, а защото хората имат пари. За почти никой не е проблем да остави 1000 паунда в магазина вместо 50. И като станат десетки хиляди такива, и най-солидния магазин не издържа. Тука му викат паник шопинг. Просто се иска време да заредят отново магазините. Не е криза като в БГ 97-ма година, да няма нищо. Има от всичко по много, най-вече пари, и няма търговец, който да издържи на такова колосално пазаруване. Един наш сънародник остави 2 бона в Теско преди първия локдаун. Зареди се с храна и напитки за няколко месеца напред.

преди 1 минута, snood написа:

Ако искаш да ида да ти направя едно видео или лайв стрийм? Да, имаше проблем с горивата, но за кратко. Магазините са пълни с продукти. Тука в такива "кризи" опразваме магазините от глупост, както стана с локдауна. Ама не като в БГ, защото няма продукти, а защото хората имат пари. За почти никой не е проблем да остави 1000 паунда в магазина вместо 50. И като станат десетки хиляди такива, и най-солидния магазин не издържа. Тука му викат паник шопинг. Просто се иска време да заредят отново магазините. Не е криза като в БГ 97-ма година, да няма нищо. Има от всичко по много, най-вече пари, и няма търговец, който да издържи на такова колосално пазаруване. Един наш сънародник остави 2 бона в Теско преди първия локдаун. Зареди се с храна и напитки за няколко месеца напред.

И една стая с ТХ - вероятно!

преди 11 минути, jhoro написа:

И една стая с ТХ - вероятно!

Не, ама беше по рамзер нещо от сорта на половин пале. Аз го видях по време на локдауна, в опразнения магазин, търсеше зеленчуци, щото няма как да се презапаси с тях. И ми показа снимки от деливарито... Направо щях да падна.. Туби с вода, консерви, стекове с кола и уиски - в коридорите, че няма място. Два фризера заредил със замразени пици и т.н. Шкафовете пълни с пста и т.н. И спокоен, няма да умре от глад. И да няма зеленчуци и прясно месо, има какво да яде. Ама аз не се бях запасил, щото не знаех, че ще стане така. Пак имаше храна в магазина. Просто не всичко, което съм свикнал да купувам. 2-3 дена нямаше никакви домати, краставици и т.н. после заредиха.

преди 2 часа, Радул написа:

Па и да им имам кризата аз на хора, които отказват да работят за 15 паунда на час. Значи немат никъв зор тия.

Там много хора си живеят на социални помощи, които въобще не са малко. Защо им е да се напъват да работят за същите пари? Докато не спрат раздаването на такива помощи на лентяи, няма да се оправят.

Край на лесните социални помощи в UK - Чуждоземец (chujdozemec.com)

Да живееш от помощи в Англия (profit.bg)

Все повече англичани живеят от помощи, не им се работи (profit.bg)

преди 8 часа, Banesc написа:

защо българските медии не казват  нищо за  кризата в англия

липса на гориво и празните щандове в  UK ?

или се крие провала на  евроатлантизма 

Явно няма нужда.

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Защо на мен на теб, и на България трябва да и пука за Англия??

За да си свериш часовника. Какво означава "криза" в Англия и какво означава "огромен възход и благоденствие" в България и кое е по-лошото.

преди 1 час, snood написа:

Да, имаше проблем с горивата, но за кратко.

Доколкото рабирам и още има неравномерност на зареждането на бензиностанциите (в Лондон). По-голям е проблемът с бенина, отколкото с нафтата.

• Автор
преди 6 часа, jhoro написа:

Който ВЕЧЕ СА ТАМ и са си уредили нещата!

За ново-заминаващите е кофти!

нищо не са уредили

българи работещи бедни се връщат

остават само  глупавите

има 70% дефицит на енергия

демек ще живуркат само 30% които имат кеш

преди 6 часа, Радул написа:

Защото ще е много смешно, българи да говорят за криза в Англия.

няма да е смешно

англичани се бият по бензиностанции за бензин

рафтовете в магазините празни 

тук таме има нещо

не е  нямало една марка макарони и се купува друга марка както споменават горе 

преди 6 часа, Радул написа:

Па и да им имам кризата аз на хора, които отказват да работят за 15 паунда на час. Значи немат никъв зор тия.

точно затова им е кризата 

защото никой не произвежда и се дават пари на калпак и магазините се изкупуват

без да се връща по щандовете с производство

преди 4 минути, Banesc написа:

нищо не са уредили

остават само  глупавите

Е, излови на! Разкри конспирацията! Световната медийна конспирация. У Англия е такава мизерия и криза, че никъде по света я няма, а от райското място България, е скрита. Че да се поддържа пропагандата. Направо тук вода, ток, газ, горива нямаме, магазините са празни... Ама гледаме да го потулим, да не ни изловят великите в България колко сме зле.. Щото нямаме пари да се приберем в Рая.. Ти си върхът на интелекта!

• Автор
преди 5 часа, jhoro написа:
Цитат

Кризата с горивата на Острова повиши интереса към електромобилите

първото заглавие

имат 70 % липса на ел нергия какви електромобили какви параходи 

преди 5 часа, jhoro написа:

А истината е, че много хора - освен резервоарите на колите, са пълнили и туби. По няколко туби!
Даже в пластмасови бутилки - от минерална вода, 10 литрови!

недей се  изказва неподготвен

от първо лице знам

че  с тези темпове

един пълен резвоар се пълни за 1 месец

преди 4 минути, Banesc написа:

имат 70 % липса на ел нергия какви електромобили какви параходи 

Да, уа! Тука сме с режим на тока. 3 часа има, 7 - няма... На свещи сме, на китова маз.

И аз сега пиша от компът ми, който работи с китова маз, щото нямам ток.

Мда, трима англичани се сбиха за вафла, пред кулата Биг Бен.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Доколкото рабирам и още има неравномерност на зареждането на бензиностанциите (в Лондон). По-голям е проблемът с бенина, отколкото с нафтата.

Проблемът със зареждане на гориво в Лондон  си е ГОЛЯМ проблем . Жена ми чака около два часа последния път  на опашка за да зареди и това е от 20-тина дни , казва че нафтата свършва по -бързо , тя е на бензин.Дори каза , че една патка -англичанка зареждала в найлонови торби.Има затворени бензиностанции. Много се ходи по улиците пеша. Тя е кинезетерапевт  и казва , че в болниците вече се чувства сериозен недостик  на персонал, поне там където тя работи. А англичаните наистина много , много не им се работи ,това е факт.В супермаркетите наистина не е вече това ,което беше преди брекзита, има празни рафтове.Пандемията ги удари много  също,при нея не можеш да работиш , ако не си имунизиран , тестове два пъти в седмицата . Погледнато от английската камбанария , за тях това е невиждана криза , която тепърва ще се усилва.

преди 16 минути, Banesc написа:

нищо не са уредили

остават само  глупавите

няма да е смешно

англичани се бият по бензиностанции за бензин

рафтовете в магазините празни 

тук таме има нещо

не е  нямало една марка макарони и се купува друга марка както споменават горе 

точно затова им е кризата 

защото никой не произвежда и се дават пари на калпак и магазините се изкупуват

без да се връща по щандовете с производство

Как е заглавието на фентъзи-хорор романа , който цитираш ? Само да не си негов автор :fishing3:

• Автор
преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Как е заглавието на фентъзи-хорор романа , който цитираш ? Само да не си негов автор :fishing3:

то се видя че англичаните една елементарна храна немогат да си произвеждат

разчитат само на британската лира без покритие и да  купуват от баламите 

ама това свършва 

английската бабишкера пасти ще яде като няма хляб 

юк куийн

преди 5 минути, Banesc написа:

то се видя че англичаните една елементарна храна немогат да си произвеждат

разчитат само на британската лира без покритие и да  купуват от баламите 

ама това свършва 

английската бабишкера пасти ще яде като няма хляб 

юк куийн

Аха , то за това ли всичкото от източният блок е на плантацията, в месокомбинати и пр. ... щото не произвеждат ! Или просто щото имат пара и са си наели да им бачкат на место тях?

• Автор
преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аха , то за това ли всичкото от източният блок е на плантацията, в месокомбинати и пр. ... щото не произвеждат ! Или просто щото имат пара и са си наели да им бачкат на место тях?

бабишкерата да вади златото от под кревата

хартийките вече не вървят 

преди 1 минута, Banesc написа:

в месокомбинати и пр

има недостиг на касапи

било им по евтино да си купуват от чужбина ....

1  милион прасета щели да ги ефтаназират 

нямало кой да ги заколи 

преди 8 часа, jhoro написа:

Защото няма такава криза!!!

Ич нема ша знаеш.

Тепърва ще ядът попарата на рошльото жалките британци.

• Автор

на борис жонсън колко му е заплатата и какво точно произвежда за да я взима 

и колко чантажии има в англия  50 % чантажии  50 % на соц помощи

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.