Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой каноколит или моментно лепило препоръчвате ?

Featured Replies

Здравейте , 
бяхме говорили отдавна за каноколит , моментно лепило и т.н. преди време обаче не може да намеря темата 
Та ако не ви пречи - кажете си мнението за моментните лепила , има такива и GEL , 
които според мене са най-добрите защото не се стичат , а където капнеш - там си седи капката без да се разлива . 
Имало и такива , които не побеляват после и не "горят" мястото 
Дайте по едно мнение и ПРИМЕР . 

преди 15 минути, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 
бяхме говорили отдавна за каноколит , моментно лепило и т.н. преди време обаче не може да намеря темата 
Та ако не ви пречи - кажете си мнението за моментните лепила , има такива и GEL , 
които според мене са най-добрите защото не се стичат , а където капнеш - там си седи капката без да се разлива . 
Имало и такива , които не побеляват после и не "горят" мястото 
Дайте по едно мнение и ПРИМЕР . 

Аз ползвам ето това. За целите които ползвам показва отлични резултати. 3 лева за тубичка от около 30 грама. Използвам го предимно за лепене на пластмасови изделия и конструкции по компютрите. Съхранявам го в хладилник

IMG_20211018_042902.jpg

Навремето имаше три вида каноколит (моментно лепило): Е за елементарни нужди (за елементи който не им е необходима определена здравина след залепването), Д за по-специални нужди (за изделия които им е необходима някаква здравина след залепването) и Б (за медицински цели).  

Принципно за отговорни детайли или изделия за предпочитане е ползването на епоксидни смоли, защото "създават" по-висока адхезия.

Затова и при избора на моментно лепило трябва да се вземе под внимание кое е с по-добра адхезия спрямо другите.

Цитат

При изпълнението на лепилните фуги физико-химичните свойства на лепилото са най-важните фактори. Също така важни при определянето дали адхезивната фуга ще работи адекватно са видовете залепващи елементи (т.е. компонентите, които се съединяват - например метална сплав, пластмаса , композитен материал) и естеството на предварителната обработка на повърхността или грунд. Тези три фактора - адхезив, слепване и повърхност - оказват влияние върху експлоатационния живот на залепената конструкция. Механичното поведение на свързаната конструкция от своя страна се влияе от детайлите на конструкцията на фугата и от начина, по който приложените натоварвания се прехвърлят от едното прилепващо към другото.

от тук

Успех!

каноконлит се казва българското моментно лепило, всички моментни лепила са на базата на цианоакрилат и реално е все тая какво точно е лепилото, тия дето са гел първо че не са съвсем моментни, второ че не лепят толкова здраво, но пък имат някаква еластичност... аз ползвам jip че са най евтини (също си го пазя в хладилник - цианоакрилата втвърдява от влага, а в хладилника е сухо и хладно - разтворителя също се изпарява по бавно, а при лепене от конденза лепилото втвърдява и по бързо)...

След залепяне на детайлите поръси обилно със сода бикарбонат и натисни малко с пръсти  да полепне по-добре около залепеното. Резултата е много по-добър. 

Първо - уточнете какво ще лепите!
Някой лепила се запазват еластични, други - се втвърдяват и стават крехки!

Преди време съм ползвал „Двукомпонентно лепило маджун-заварка“ и бях много доволен.

Като това  Двукомпонентно лепило SUN-FIX маджун-заварка 40gr Цена но не съм сигурен за марката.

Хлапето не пита, а просто търка клавиатурата. Без да е ясно ще лепи ли нещо въобще всичко е безсмислено.

Има и за лепене на транспорти ленти в добива на подземни изкопаеми до човешка кожа и медицина.

За моите цели ползвам едно с допълнителен втвърдител като спрей. И още едно с ултравиолетова полимеризация (от син светодиод).

преди 16 минути, цър-вул написа:

Колко моментно е то, защото се пита за моментни лепила.

„Времето е относително понятие.“
Малкият принц

преди 17 минути, Филипов написа:

ползвам едно

Нали знаеш, че така изложено няма никаква стойност... Ни марка, ни модел.
Като "Абе, имам едно нещо, дето с него таковам едни неща"

Аз ползвам "Капчица". Много по-силно и бързо съхнещо от обикновените секундни лепила, които се предлагат по магазините и железариите.

0f4084287292a60eb6dee849143dc435b3cc08d0.jpg.62747273bf1ced5f48cf68c5fe1c1ed5.jpg

• Автор

някой беше споменал в друга тема за едни моментни лепила в тубичка , даже и снимка на лепилото в гаража си качи , ама като не мога да намеря темата ............... 
не капе а е гъсто , не прави бяло около мястото където е лепено ..... 
уф , да е*а ! винаги правя снимки точно тогва пропуснах 

преди 36 минути, Dalaidido Lama написа:

някой беше споменал в друга тема за едни моментни лепила в тубичка , даже и снимка на лепилото в гаража си качи , ама като не мога да намеря темата ............... 
не капе а е гъсто , не прави бяло около мястото където е лепено ..... 
уф , да е*а ! винаги правя снимки точно тогва пропуснах 

Добре де толкоз ли е трудно да кажеш какво точно ти се налага да лепиш или просто така си разпитваш от обща култура?

• Автор
на 18.10.2021 г. в 18:11, Емил Костов написа:

Добре де толкоз ли е трудно да кажеш какво точно ти се налага да лепиш или просто така си разпитваш от обща култура?

@Емил Костов

1. естествена кожа + плат 
става с моментно лепило , опитвал съм , става ! ааакО е гел ( джел , желе ) - става 
после му бия и един ред на шевната машина - един път !!!!!!!!!!!!!!!!!! 
2. пластмаса на смартфон но мястото е ВИДИМО 
и трябва да е с онзи каноколит - който след като изсъхне НЕ БЕЛЕЕ , не гори 

Една тема бях отворил без тагове и сега не мога да я намеря , там няколко човека дадоха много добри 2-3 примера 
и снимки на лепилата , и какво и какво са успяли да залепят - наистина впечатляващо 

[mention=157204]Емил Костов[/mention]естествена кожа + плат

Това са еластични материали, моментните лепика („Капчица” и подобните) са твърди и крехки, след изсъхване! И се чупят.
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 18.10.2021 г. в 4:37, Kolev71 написа:

Аз ползвам ето това. За целите които ползвам показва отлични резултати. 3 лева за тубичка от около 30 грама. Използвам го предимно за лепене на пластмасови изделия и конструкции по компютрите. Съхранявам го в хладилник

IMG_20211018_042902.jpg

@Kolev71  
Не ми зарежда снимката , може ли да ми я пратип на ЛС ? 

преди 6 часа, Dalaidido Lama написа:

@Kolev71  
Не ми зарежда снимката , може ли да ми я пратип на ЛС ? 

Ето:

Погледни зеленото капаче как е издължено. В най тънкият му край отрязваш много малка част от него, за да го ползваш.Ще видиш че вече има малко отверстие за течността. Много внимателно без да натискаш го движиш по повърхността, която ще лепиш. (и на двете части. Не трябва да се трупа а да се разнася равномерно. Процедурата се прави бързо. След това слепваш двете части и ги задържаш 3-4 минути, след което ги оставяш половин  1 час за да изсъхнат слепените части. Лепилото е опасно най вече за очите. Попаднало по ръцете ти, много бързо ще се втвърди и малко неприятно ще го премахнеш. Попаднало по дрехите ти, прави непоправими дупки на текстила. Много добри резултати дава върху пластмасови изделия (особено полистирол). Използвам го почти 10 години и се намира по железарските магазини. Тубичка от 20 грама струва 3 лева. Последната е във картонена зеленикава кутийка!

А снимката не ти я зарежда, защото съм я премахнал. Линкове и други от този характер, в този форум значи, че вече са изтрити. Записвай си ги тези неща,  Така ще научиш много работи. Успех.

IMG_20211104_122749.jpg

на 27.10.2021 г. в 0:03, jhoro написа:

моментните лепика

Не всички моментни! Има и гъвкави - пример LOCTITE Super Bond Power Flex Gel

А най-якото лепило за гъвкави елементи е IP-TOP - двукомпонентно. С него лепят гумено-транспортни ленти.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Не всички моментни! Има и гъвкави - пример LOCTITE Super Bond Power Flex Gel

А най-якото лепило за гъвкави елементи е IP-TOP - двукомпонентно. С него лепят гумено-транспортни ленти.

Прави си, но не съм казал „ВСИЧКИ“!

Използването на абсолюти и инфинитиви - в повечето случаи - е много опасно нещо!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.