Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернета ми прекъсва за секунди?

Featured Replies

• Автор

Работата е там, че ми сложиха един нов сега, China Mobile, беличък, и пак го направи веднъж. Ще тествам тия дни и ще ги викам пак да сменят кабела до рутера (казаха ми, че вече не ползват такъв кабел, какъвто аз имам) + рутера (на тоя китаец не могат да му пуснат 5G да работи) и да си видят кутията да не би оттам да идват проблемите. 

Нета прекъсва на компютър с кабел и на лаптоп чрез wifi, но трябва да има пуснат трафик. 

• Отговори 58
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Опитай само на кабел, без рутер, но нека да е по продължително време, за да не те подведе. (примерно 24 часа)

• Понеже не си написал конфигурацията за интернет, аз само предполагам как е, защото има няколко разновидности, още по вече че ползваш и телевизия.. Независимо че вече не е така топло, ако имаш някакво

• Димитър 59
    Димитър 59

Две?Груба грешка.Тя една е в състояние да ти спира интернета,когато „засече“ нещо,което не и хареса!А ти си с две,при което може дори да се получи конфликт между тях.

Значи проблемът не е в рутера. Как разбираш, че прекъсва интернета?

• Автор

Няма как да ти го обясня за 3-ти път, как ми прекъсва нета, ще се почувствам неудобно вече. Може да е от кутията им нещо, няма как на 2 машини да го прави. 

преди 2 минути, qnkov написа:

Няма как да ти го обясня за 3-ти път, как ми прекъсва нета, ще се почувствам неудобно вече. Може да е от кутията им нещо, няма как на 2 машини да го прави. 

Аз не твърдя, че проблемът е при теб ако си забелязал. Кажи точен модел на новото устройство. Със сигурност си с комбинирано такова, за да видим като ти прекъсне връзката кои индикатори изгасват или премигват при него. А това дали аз ще се почуствам неудобно няма значение, важното е да се опитаме да ти решим проблема.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, qnkov написа:

На какъв интервал се получават прекъсванията? Ако имаш възможност пусни между две машини във вас да се прехвърля някакъв/ви/ файл или файлове и виж дали ще има подобно прекъсване!

• Автор

То е относително човек. Може за цял ден веднъж, може 10 пъти. Трудно ще го хвана, затова и имам адон, който ми издава звуков сигнал когато се получи това - https://prnt.sc/1xxvmf8

преди 2 минути, qnkov написа:

То е относително човек. Може за цял ден веднъж, може 10 пъти. Трудно ще го хвана, затова и имам адон, който ми издава звуков сигнал когато се получи това - https://prnt.sc/1xxvmf8

Това е жично или безжично? Понеже мисля , че е безжично може проблема да е от радиото на компютъра от който се получава това. Тествай само жично също. Имаш ли възможност и с друго PC да тестваш ... да не се окаже проблемно дъно нещо!?

• Автор

ОТ PC с кабел и от лаптоп на wifi. И при 2-те ги прави, но трбява да се върти трафик. Ако на компютъра играя онлайн игра, а лаптопа седи idle, само на компа ще спре нета. Но ако и 2-те въртят трафик, ще стане и при 2-те. Шантаво е, и аз не мога да му хвана началото и края. 

преди 27 минути, qnkov написа:

Ти имаш ли твои мрежови устройства зад тяхното /рутер, суич, AP .../ или директно от тяхното пробваш?

• Автор

Нямам суичове и т.н., директно от рутера, който е на бюрото ми. Кабелчето за него идва от долния етаж от кутията на доставчика, която разхвърля по етажите. Тия дни се очаква да ги викам да сменят кабела с по-съвременен и пак ще ги разпитам за този проблем, да не би в тая кутия, тая платка да прави ядове. Но щом ми пускат тестове до мен и следят нива/сигнал и т.н., и казват, че не виждат проблем... Не знам. Също така днес ще оставя лаптопа на 20 часов микс във youtube чрез Wifi, както и компютъра чрез кабел и ще видя дали ще дисконеткната и дали ще го направят и 2-те машини. 

преди 1 минута, qnkov написа:

Нямам суичове и т.н., директно от рутера, който е на бюрото ми. Кабелчето за него идва от долния етаж от кутията на доставчика, която разхвърля по етажите. Тия дни се очаква да ги викам да сменят кабела с по-съвременен и пак ще ги разпитам. Също така днес ще оставя лаптопа на 20 часов микс във youtube чрез Wifi, както и компа чрез кабел и ще видя дали ще дисконеткната и дали ще го направят и 2-те машини. 

Ще се моля, сървърите на YouTube да не падат в следващите 20 часа.

• Автор

То няма значение дали ще паднат или не. На мен адона ще ми каже какво се случва с интернета ми и колко пъти е прекъснал. Просто ми трябва нещо, което да генерира интернет трафик, а един дълъг микс в тубата е добро начало. Докато отварях сайта и да напиша поста си получих звуков сигнал, че интернета е прекъснал - https://prnt.sc/1y2uzeb

За човек, който играе игри и се изсиква постояннство на интернета, е супер дразнещо да се намериш мъртъв след 10-15 секунди, когато ти зацикли нета. 

преди 28 минути, qnkov написа:

То няма значение дали ще паднат или не. На мен адона ще ми каже какво се случва с интернета ми и колко пъти е прекъснал. Просто ми трябва нещо, което да генерира интернет трафик, а един дълъг микс в тубата е добро начало. Докато отварях сайта и да напиша поста си получих звуков сигнал, че интернета е прекъснал - https://prnt.sc/1y2uzeb

За човек, който играе игри и се изсиква постояннство на интернета, е супер дразнещо да се намериш мъртъв след 10-15 секунди, когато ти зацикли нета. 

Алтернатива има ли на ISP ?

• Автор

Да пробвам с друг интернет ли имаш предвид? Трябва да ползвам мобилния нет, ама с тия 6гб-та, докъде ще стигна... Другия вариант е да хвана комшията и да го питам дали мога да му ползвам wifi-то ;)

преди 39 минути, qnkov написа:

Да пробвам с друг интернет ли имаш предвид? Трябва да ползвам мобилния нет, ама с тия 6гб-та, докъде ще стигна... Другия вариант е да хвана комшията и да го питам дали мога да му ползвам wifi-то ;)

Т.е. няма друг доставчик ? Много кофти е този нет .... и аз бях дълго време на единственият възможен ADSL на Виваком, докато не се появи алтернатива, която е в пъти по-висока класа. Не стига , че незаслужено скъпо беше за 20/5 down/up ми то не се достигаше и толкова. Реално бе около 12/1  та дори се и губеше често та бях се принудил да ползвам и 4Г модем няколко години.

• Автор

Само да кажем, че проблема може да е от дъното ми. Дъното ми е с вградена лан карта и wifi, двете свързани ли са? Демек ако се случи нещо с лан картата, wifi-то ще ти прави ли същият проблем или са отделни компоненти. Както се казва, ако след всичко, което направим и ти не успеят да намерят решение на проблем, да взема един безжичен адаптор, тия wifi-та през USB и да пробвам така през него - emag.bg/bezzhichen-adapter-asus-usb-n10-nano-150mbps-usb-n10-nano/pd/DR2HLBBBM/

преди 8 минути, qnkov написа:

Само да кажем, че проблема може да е от дъното ми. Дъното ми е с вградена лан карта и wifi, двете свързани ли са? Демек ако се случи нещо с лан картата, wifi-то ще ти прави ли същият проблем или са отделни компоненти. Както се казва, ако след всичко, което направим и ти не успеят да намерят решение на проблем, да взема един безжичен адаптор, тия wifi-та през USB и да пробвам така през него - emag.bg/bezzhichen-adapter-asus-usb-n10-nano-150mbps-usb-n10-nano/pd/DR2HLBBBM/

Както прецениш , има и гигабитиви лан адаптери на юсб!

на 23.10.2021 г. в 20:27, plamen_petrov_80 написа:

Пускаш ping към:

- ip адреса на рутера ти

- DNS сървърите на доставчика ти

- към външен ресурс (като тук може да бъде към конкретна услуга която си забелязал, че ти пада)

Съответно гледаш в момента на прекъсването до къде имаш връзка.

Да се повторя! Може този път да го прочетеш!

Чипа за Lan и Wi-Fi е различен, но и двете са на дънната ти платка! Принципно може да спре да работи само едното.

• Автор

Демек, щом го прави и на ЛАН картата и на WIFI, проблема няма как да е от компютъра. Това с пинга го правих. От cmd ping и ип на рутера, или google.com и такива. Всичко приключваше за по 2-3 секунди като няма загуби. 

преди 8 часа, qnkov написа:

Демек, щом го прави и на ЛАН картата и на WIFI, проблема няма как да е от компютъра. Това с пинга го правих. От cmd ping и ип на рутера, или google.com и такива. Всичко приключваше за по 2-3 секунди като няма загуби. 

Пусни пинг да е повече време и да са няколко в отделни cmd

ping google.com -t

ping рутерати -t

ping dir.bg -t

за всеки прозорец пинга го спираш с ctrl+C

• Автор

Добре, ще пусна 3-4 пинга като единия е към рутера. За колко време да ги оставя и за какво да внимавам?

като пуснеш няколко с различни дестинации включително и домашния ти рутер би могло да видиш къде се дъни връзката 

• Автор
на 2.11.2021 г. в 18:45, rostislaf написа:

като пуснеш няколко с различни дестинации включително и домашния ти рутер би могло да видиш къде се дъни връзката 

Демек да ги пусна цяла вечер и на сутринта да видя? Нещо като лог образува ли се някъде или...

преди 30 минути, qnkov написа:

Демек да ги пусна цяла вечер и на сутринта да видя? Нещо като лог образува ли се някъде или...

Вместо да пишеш този пост - защо не пробва за 5 мин. като може да симулираш спиране на интернета - вадене на кабела от компютъра ти, вадене на входящия кабел на рутера. Да анализираш какво и къде се случва. Защо и т.н.

• Автор

Защото вече съм го правил това и не виждам смисъл. Когато прекъснеш интернета чрез вадене на кабел или спиране на wifi, просто ти дава request-time-out. 

Дори в момента от 10 минути ми върви пинг към рутера и към гугъла, а преди това интернета мио заби. Спря, мъчеше се да отваря страници, но не успяваше. Рестартирах рутера, оправи се за 10 секунди и пак се загуби (забравих да погледна телевизията). От телефона също не можеше да отвори страници или да пуснеш youtube клип. Разбира се, след някакво време се оправи, а когато се обадих на доставчика, ми казаха, че не виждат проблеми при тях и всичко си работи. Не е имало прекъсвания. Дори днес идва едно момче да го погледне, и каза, че всичко изглежда наред и да търся вина в устройствата, с които се свързвам. Демек вече не е проблем само компютъра и лаптопа, но и телефона... Откъде на мен ми се паднаха тия проблеми, не знам. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.