Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за геймърски стол .

Featured Replies

Здравейте , моля да ми помогнете в избора ми на геймърски стол . 

Преди 3 години имах Такъв Стол  , но поради лоши обстятелства се наложи да се разделя с него . Ползвах го около половин година .  От скромния ми опит с него , заключенията са ми че е много удобен и не започна да скърза за краткото време което го ползвах , обаче седалката ми е къса . 185 см съм висок и тежа 78 кг . 

Сега дойде време да си купя пак стол . Спрял съм се на Този . В едно ревю прочетох че на някои хора с такъв след 2-рия месец започва да им скърца механизма . 

Ще се радвам ако споделите мнения и дадете предложения за геймърски стол с бюджет ~500лв . Благодаря .

Аз съм с такъв: COUGAR GAMING CG3MASBNXB0001 COUGAR Armor S BLACK Gaming Chair, Full Steel Fram----kupete-ot----PRO-BG----

Вече почти година, никакви проблеми или скърцания. Единствено скърца кожата при търкане на дрехите върху нея. По-нисък съм, но тежа 85 кг.

И аз имах подобни дерзания и накрая си купих солиден стол, без механизъм и колелца. Като цяло положението не е изобщо добро. Поради пандемията и дсрастично увеличената бройка на хора, които работят от вкъщи, цената на столовете скочи драстично. В 99.99% те са с пневматика, която не кара дълго. На евтини столове - 2-3 месеца, на скъпи - около година. На някои модели подлакътниците им се чупят след време, на други и в основата, където самата седалка е хваната за механизма.

Като цяло има два вида столове с на пръв поглед сходни функции. Единтите са "геймърски", често е ментематеряли, които запотяват седалището и гърба, по-ниска цена и най-вече дизайн. Седалката има форма наподобяваща автомобилна седалка, а не на стол. По-трудно става да подвиеш крак (някои хора си сядат върху единя крак докато са на стола). Другият вид са офис столовете. При тях компонентите са по-качествени, има повече място на седалката, често е мрежа или друг вид матерял, който предпазва от запотяване.

Ето един пример за офис стол от Амазон

Вижда се колко по-различна е седалка от тази на геймърските столове. Материялите също, няма имитация на кожа и т.н. Но, всичките с пневматика са един дол дренки. Въпросът не е дали, а кога ще се повреди. Една колежка каза, че е в шок, защото детето и се тръшка за стол, а тя е купила 3 за последните 2 години и не иска да продължава да троши пари по този начин. На всичките им е счупена пневматиката. Сяда детето и столът започва да се свлича.

На евтините столове много бързо се чупи амортисьора, въпреки че лесно се сменя и е евтин, не е нужно цял стол да се купува. На предните ми 2 стола се повреждаше, като на първия бях сменял амортисьор един път, докато самия стол не се счупи отдолу. Този засега е добре, а и амортисьора му е по-висок клас. Все още е и в гаранция. Личи си, че изработката и здравината са по-добри от на столовете от по 100 лв.

преди 49 минути, Raze написа:

На евтините столове много бързо се чупи амортисьора, въпреки че лесно се сменя и е евтин, не е нужно цял стол да се купува. На предните ми 2 стола се повреждаше, като на първия бях сменял амортисьор един път, докато самия стол не се счупи отдолу. Този засега е добре, а и амортисьора му е по-висок клас. Все още е и в гаранция. Личи си, че изработката и здравината са по-добри от на столовете от по 100 лв.

Аз търсих и не можех да намеря резервна пневматика (амортисьор) на моделите, които си бях харесал. И това, което каза, е другият проблем - изкъртват се в основата, най-слаби са на ляво и дясно. В мисъл по дължина - са стабилни заради тилда. Една дълга планка или няколко, от предната част на седалката чак до облегалката. Но много тънка за съжаление. Като ползваш често подлакътниците, за да се подпираш, и те, заедно със седалката, започват да се откъртват от основата. Столът започва да скърца и да не е стабилен на страни. Клати се на ляво и дясно. И на 7-8 модела издирих снимки, ревюта - по един и същ начин - дълго, но много тясно окачване за основата. След 3 седмици търсене тъкмо си бях харесал един стол и реших да почопля из фийдбеците в Амазон. Един човек точно това бе показал и се бе случило на 6-тия месец, а столът беше 360 паунда.

Ами на моя стол, щом още не съм повредил нищо, а се чекна как ли не и си качвам краката по подлакътниците, изглежда е доста здрав. Даже не се е налагало да затягам винтове, а това често го правех на старите столове. Всичко си е направено както трябва и съм много доволен за момента от покупката. Единствения недостатък е, че беше малко по-твърд от офисните столове, но и с това бързо свикнах.

Зарежи ги тия китайски ГЕЙмърщини, дето струват 150 кинта и ти ги продават за 500,  а си купи истински стол. Пример. Други хвалени са столовете на ИКЕА, около 350лв, но нямат регурилащи се подклакътници  и тн.

преди 33 минути, Raze написа:

Ами на моя стол, щом още не съм повредил нищо, а се чекна как ли не и си качвам краката по подлакътниците, изглежда е доста здрав. Даже не се е налагало да затягам винтове, а това често го правех на старите столове. Всичко си е направено както трябва и съм много доволен за момента от покупката. Единствения недостатък е, че беше малко по-твърд от офисните столове, но и с това бързо свикнах.

Може ли да качиш една снимка от долната му страна? Как седалката е монтирана към амортисьора. Ако може снимка в цял кадър на седалката с всичко отдолу.

Виж тук няма ли да можеш да го видиш, по-надолу има и упътване с чертежи на елементите и как се сглобява. Ако не ти свърши работа, ще го снимам.

COUGAR ARMOR S - Gaming Chair - COUGAR (cougargaming.com)

Ако искаш стол който да не запотява, да е удобен и да издържа повече време взимаш работен/офис стол или ергономичен (ако стигне бюджета) , който е меш/мрежа и няма изк. кожа. 

Пример:

https://antares-bg.net/ofis-stolove-ceni/rabotni/raboten-stol-avalon

От геймърските не бих гледал изобщо, особено кожените. 

преди 8 часа, Идвам за наема написа:

Здравейте , моля да ми помогнете в избора ми на геймърски стол . 

Преди 3 години имах Такъв Стол  , но поради лоши обстятелства се наложи да се разделя с него . Ползвах го около половин година .  От скромния ми опит с него , заключенията са ми че е много удобен и не започна да скърза за краткото време което го ползвах , обаче седалката ми е къса . 185 см съм висок и тежа 78 кг . 

Сега дойде време да си купя пак стол . Спрял съм се на Този . В едно ревю прочетох че на някои хора с такъв след 2-рия месец започва да им скърца механизма . 

Ще се радвам ако споделите мнения и дадете предложения за геймърски стол с бюджет ~500лв . Благодаря .

Аз си купих точно същият преди месец и половина и съм много доволен.Удобен,красив,стабилен и подложката за врата е супер.Достатъчно висок е, и да вярно е ,че поскърцва още от нов, не като минат 2 месеца,друг недостатък засега не съм забелязал.

• 2 седмици по-късно...

Здравей, не знам дали вече си купил стол, но ако не си - послушай колегата и си вземи ергономичен офис стол. Досега винаги съм бил с геймърски столове и изкривяването и изгърбването са ми страдание, а прекарвам голяма част от времето си зад компютър. Проблемът на повечето геймърски столове е възглавничката на кръста, която, както се оказа след едно мое дълго проучване, трябва да се застопори на едно определено място, малко над дупето. Това, съчетано с нагласянето на другите елементи по стола, трябва да ти осигури оптимална стойка на тялото, за да нямаш изкривяване и болки в бъдеще. Но при по-евтините столове (макар че 500 лв за стол не знам колко се води евтино) точно тези възглавнички са малко афиф работа... Ако държиш на геймърски стол, препоръчвам ти да се ориентираш към Secretlab, макар че там бюджетът става по-сериозен. За други марки не съм се интересувал в интерес на истината, но от Lab-а съм ги признал. В крайна сметка според мен е най-важно да има 4-way L-ADAPT™ Lumbar Support System. Поне така се нарича тяхната система. Принципът го има и в други марки, та ако се поинтересуваш, според мен ще можеш да намериш най-доброто решение за теб. Но със стол не прави компромиси отностно тази лумбална система, ъгъл на нагласяване на облегалката и подлакътниците!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.