Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си MSI GeForce GTX 1050 Ti

Featured Replies

Привет. Понеже не съм наясно кога ще свърши тази криза с компонентите се колебая дали да си взема видео или да изчакам.

Набелязах тази карта и се оказа, че мога да я взема за 360лв втора ръка почти нова.

Бях се спрял на ASUS DUAL GTX 1660 SUPER EVO, 6GB, GDDR6, но засега я има само в ценовите листи.

1050ti може сигурно да ме изкара още няколко години ама реших да питам тук заслужава ли си или да чакам още евентуално нещо по-ново да излезе.

конфигурацията ми е:

Intel Core i3-4170  @ 3.70GHz
Gigabyte H81M-S2PV  (2.0)
A-Data 8GB 1600
GT 730 2GB

Разрешен от Raze

• Решение

За подобна сума нямаш особено варианти, а цените на видеокартите не очаквай да спаднат в близките години, дори може да се качат още. Може да потърсиш и GTX 970/980 дали ще има оферти за подобна сума, те са по-мощни, но пък те са по-стари видеокарти и със сигурност ще са без гаранция и там риска е по-голям да вземеш нещо счупено. Искай тестове онлайн по скайп/вайбър/тиймс и така нататък, преди да вземеш хардуера и задължително също и тест във вас пред куриера, преди да платиш. 1660 Super не си струва, поне на тази цена, на която я намирам - 1300+ лв:

Видео карти Оферти, сравнение на цени - Видео чипсет серия: GTX 1660 Super (pazaruvaj.com)

По-добре дай още малко пари и си вземи поне RTX 3060 TI, намират се за около 1600 лв. Иначе, не е ясно и какво ти е захранването, а и процесора ще те спъва ужасно много при по-тежките игри.

преди 18 минути, Пилешка Завист написа:

1050ti може сигурно да ме изкара още няколко години ама реших да питам тук заслужава ли си или да чакам още евентуално нещо по-ново да излезе.

Зависи за какво ще ползваш компютъра ? С тази карта е трудно да играеш нови игри . Все пак от доста години е на пазара. Иначе в момента цените са абсурдни . Чисто нова 1050 Тi видях при един от търговците за 710 лева , което е безумие.

преди 11 минути, Raze написа:

По-добре дай още малко пари и си вземи поне RTX 3060 TI, намират се за около 1600 лв.

Преди месец се предлагаха 3060 Тй за 1480 - 1550 , но сега част от фирмите ги пласират за 1800 -1999 .   :)

• Автор
преди 43 минути, Raze написа:

За подобна сума нямаш особено варианти, а цените на видеокартите не очаквай да спаднат в близките години, дори може да се качат още. Може да потърсиш и GTX 970/980 дали ще има оферти за подобна сума, те са по-мощни, но пък те са по-стари видеокарти и със сигурност ще са без гаранция и там риска е по-голям да вземеш нещо счупено. Искай тестове онлайн по скайп/вайбър/тиймс и така нататък, преди да вземеш хардуера и задължително също и тест във вас пред куриера, преди да платиш. 1660 Super не си струва, поне на тази цена, на която я намирам - 1300+ лв:

Видео карти Оферти, сравнение на цени - Видео чипсет серия: GTX 1660 Super (pazaruvaj.com)

По-добре дай още малко пари и си вземи поне RTX 3060 TI, намират се за около 1600 лв. Иначе, не е ясно и какво ти е захранването, а и процесора ще те спъва ужасно много при по-тежките игри.

захранването ми е SL500A 500 вата

не знам за същата карта ли говорим, аз исках нещо до 500 лв.

това е от gamingzone bg

Screenshot from 2021-10-31 10-12-34.jpg

вероятно остарял ценови лист

в краен случай да взема един стабилен процесор и да ползвам него, виждам, че по-новите са класи над видеото, което имам

Захранването ти е за кофата, ако вземеш нова карта, дори и да е 1050 ТИ, която се захранва само от PCI-E слота, задължително го смени с нещо за поне 100 лв. със silver или нагоре сертификат, ако не искаш да изгориш всичко. Този измисления сайт изобщо не го гледай. Тази видеокарта забрави вече да я намериш за подобна цена, актуалната и цена съм ти я пратил по-горе.

• Автор
преди 23 минути, Raze написа:

Захранването ти е за кофата, ако вземеш нова карта, дори и да е 1050 ТИ, която се захранва само от PCI-E слота, задължително го смени с нещо за поне 100 лв. със silver или нагоре сертификат, ако не искаш да изгориш всичко. Този измисления сайт изобщо не го гледай. Тази видеокарта забрави вече да я намериш за подобна цена, актуалната и цена съм ти я пратил по-горе.

това направо ме уби, излиза, че половината неща трябва да сменя за това видео

досега не съм взимал видео карта и добре, че съм търпелив да питам, че тия дни направо бях готов да се обаждам за 1050

номера ми беше да заменя сегашното ми видео с нещо по-добро независимо дали е един клас или два отгоре, че е морално остаряло

а ако взема по-добър процесор как ще е?

Я кажи за какво точно се използва видеото, с какъв монитор и колко реално се натоварва графичното ядро.

Това дали е морално остаряло или не, само по себе си не е яргумент за смяна.

Както казах помисли какво имаш ти като сиситема и какви компютри има сега.

Това са ти вариантите за по-добър процесор към сегашната конфигурация:

I7 4770 - OLX.bg

или поне с 4 реални ядра: Четириядрен 4440 i5 3.7GHz процесор бартер гр. София Редута • OLX.bg

Intel core i5 4440 гр. Плевен Идеален център • OLX.bg

или там какъвто намериш от списъка с поддържани процесори на дънната платка.

преди 1 час, Raze написа:

2022 се очаква да се подобява положението. След лятото би трябвало да има доста наличности, съответно близо до нормални цени. 

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Я кажи за какво точно се използва видеото, с какъв монитор и колко реално се натоварва графичното ядро.

Това дали е морално остаряло или не, само по себе си не е яргумент за смяна.

Както казах помисли какво имаш ти като сиситема и какви компютри има сега.

GT 730 колко да се натоварва ? Все едни безсмислени тъпотии питаш :D 

То и за края на тази година се чуваше това, но нещата стават по-зле. Аз не бих се надявал особено. Дори за телефони трудно се намират чипове и има проблеми с производствата, но да видим...

Иначе към автора, с такива ниски бюджети, гризваш дръвцето. По-изгодно е да си търсиш втора ръка PS4. Компютъра си го остави за интернет и работа. 

преди 1 минута, Raze написа:

То и за края на тази година се чуваше това, но нещата стават по-зле. Аз не бих се надявал особено. Дори за телефони трудно се намират чипове и има проблеми с производствата, но да видим...

Чуваше се, но от обикновени лийкъри в Туитър. Очакванията за 2022 са от СЕО-тата на всички големи компании тоя път. Не че е невъзможно да продължи по-дълго кризата, ама нека говорим с актуална информация само. 

преди 6 минути, N1K17Y написа:

GT 730 колко да се натоварва ? Все едни безсмислени тъпотии питаш

Да видим:

- не знаеш дори с каква памет е картата

- не знаеш на какъв монитор и с каква резолюция се ползва

- не знаеш дали се използва за филми или за игри и тези игри какво искат повече - процесор или видео

Но знаеш, че аз питам безмислени тъпотии ... без коментар.

В момента при дистрибуторите се чака на опашка за карти като 1650 и 1660 и то могат да се вземат само в комплект с още компоненти като дъно, процесор, памети и т.н. Затова някоя компютърна фирма трудно ще се навие да ти продаде само картата без да купиш и компютъра от тях. Евентуално може да дебнеш в емага при румънците излизат подобни карти от време на време за що годе нормални цени. Няма никакъв смисъл да се изхвърляш на i7 - при 4-тото поколение I7-цата не е кой знае колко по-бърза от I5-ца, а е двойно по-скъпа. Смислен ъпгрейт е видеокарта, ССД ако нямаш и чак тогава процесор.

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да видим:

- не знаеш дори с каква памет е картата

- не знаеш на какъв монитор и с каква резолюция се ползва

- не знаеш дали се използва за филми или за игри и тези игри какво искат повече - процесор или видео

Но знаеш, че аз питам безмислени тъпотии ... без коментар.

Достатъчно ми е да знам, за какво е достатъчна GT 730. За нищо освен да вади картина. Щом автора пита за нещо доста по-мощно, очевидно че му трябва. 

преди 12 минути, ined написа:

В момента при дистрибуторите се чака на опашка за карти като 1650 и 1660 и то могат да се вземат само в комплект с още компоненти като дъно, процесор, памети и т.н. Затова някоя компютърна фирма трудно ще се навие да ти продаде само картата без да купиш и компютъра от тях. Евентуално може да дебнеш в емага при румънците излизат подобни карти от време на време за що годе нормални цени. Няма никакъв смисъл да се изхвърляш на i7 - при 4-тото поколение I7-цата не е кой знае колко по-бърза от I5-ца, а е двойно по-скъпа. Смислен ъпгрейт е видеокарта, ССД ако нямаш и чак тогава процесор.

Карта може да се вземе без проблем и от чужбина. Наличности имат, проблемът са цените. 

преди 1 час, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

С тази карта е трудно да играеш нови игри . ,

Брей ти да видиш, пък аз със същата(4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (ASUStek Computer Inc)) играя Фифа 22 и GTA V на най високите настройки, явно съм ударил кьоравото.

преди 2 часа, Пилешка Завист написа:

се колебая

преди 2 часа, Пилешка Завист написа:

по-ново да излезе

преди 46 минути, Пилешка Завист написа:

е морално остаряло

Не знам, аз не съм сигурен какво точно иска да постигне питащия. А до колкото знам никой тук не може да чете мисли. Затова се пита - хора сме.

Но нека просто да следва вашите съвети, аз пари за видео няма да дам, захранването ми заради нови видео също няма да се развали, а дали ще отнесе още нещо .. божа работа.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Брей ти да видиш, пък аз със същата(4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (ASUStek Computer Inc)) играя Фифа 22 и GTA V на най високите настройки, явно съм ударил кьоравото.

Брей , ти да видиш ... Кога точно Фифа е била критерий и е изисквала висок клас графична карта за да играеш ? Аз съм написал конкретно  Нови заглавия . Ако си търсиш повод мога да ти изброя поне 15 Нови игри при които с 1050Тй ще имаш 12 -30 фрейма в зависимост от резолюция , филтри ,настройки и процесор .   

преди 7 минути, Bubbles написа:

Тези игри не са особено взискателни и тежки, а и GTA V е доста стара игра. С тази карта ще трябва да намаляваш при някои игри настройките на минимум, за да можеш да имаш около 30-40 кадъра при 1080p резолюция.

преди 21 минути, Bubbles написа:

Като бивш собственик на GTX 1050 ti. Мога да потвардя, че GTV 5, върви средно с 50fps на . Вече за нови заглавия е друго положението.

Все, пак ако си решил да се мяташ на стара видеокарта, то по добре погледни към GTX 1060 6GB (като минимум).

Това е най срещаната карта в Steam.

За нова карта: GTX 1660 super или RX 6600 (ако ти се дават 1к) ,като минимум, при стегнат бюджет (ако изобщо може да го наречем стегнат, при тези ненормални цени).

преди 16 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Аз съм написал конкретно  Нови заглавия

Викаш Фифа 22 излезе преди 10 години...

преди 15 минути, Raze написа:

Тези игри не са особено взискателни и тежки, а и GTA V е доста стара игра. С тази карта ще трябва да намаляваш при някои игри настройките на минимум, за да можеш да имаш около 30-40 кадъра при 1080p резолюция.

Абе сигурно има и по-тежки игри, ок, но към този момент надали са толкова много или пък добри че да си заслужава да набуташ една торба пари за видео карта.

Зависи от предпочитанията и бюджета. А и ако се вземе нова видеокарта и става за mining е задължително да се пуска да копае, за да се избият колкото се може повече от парите. И 100 лв/месец да изкарва, все е файда. Аз, за момента, тъкмо тези дни си избих моята 3070, за която дадох 1500 лв. преди няколко месеца.

преди 3 часа, Пилешка Завист написа:

Привет. Понеже не съм наясно кога ще свърши тази криза с компонентите се колебая дали да си взема видео или да изчакам.

Набелязах тази карта и се оказа, че мога да я взема за 360лв втора ръка почти нова.

Бях се спрял на ASUS DUAL GTX 1660 SUPER EVO, 6GB, GDDR6, но засега я има само в ценовите листи.

конфигурацията ми е:

Intel Core i3-4170  @ 3.70GHz
Gigabyte H81M-S2PV  (2.0)
A-Data 8GB 1600
GT 730 2GB

1050ti си е ентри левъл модел за резолюция FHD и повечето игри ще вървят в диапазона 30-60 фрейма на максимални графични настройки. Но има и доста заглавия на игри при които ще трябва да се намалят за да се плейва плавно, а да не забравяме и фактора на какво поколение компютър ще се използва. Цената за втора ръка мисля твърдо трябва да е под 300лв. за такава карта. Картата с нейните 75w би трябвало да тръгне спокойно, но е добре за компютъра като цяло да има нещо по качествено, като захранване. Като минимум : Fortron 550-51ACC  - 550W за около 80лв. или по-малкият 350W  модел , който е с 15на лева по-евтин, ако няма в бъдеще да се слага друга по-лакома карта .

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

повечето игри ще вървят в диапазона 30-60 фрейма на максимални графични настройки

Друг път! Повечето игри от последните няколко години ще вървят трудно на ниски настройки, ти за максимални си мечтаеш с нисък клас видеокарта!

преди 10 минути, Raze написа:

Друг път! Повечето игри от последните няколко години ще вървят трудно на ниски настройки, ти за максимални си мечтаеш с нисък клас видеокарта!

То е ясно, че ще има игри на които ще е трудно да се играе на високи детайли. Единствено което ще окаже ефект е че може да спъва пърформънса самият компютър с тези си характеристики - сравнително слаб процесор и малко системна памет за игри!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.