Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за нова конфигурация

Featured Replies

Честно, не съм виждал някой по-подробен отколкото тебе. Ти го правиш да става като с доматите или с ябълките - Влизаш в магазина и искаш ябълка  -  ябълка, ама колко да е голяма? Толкова добре ли е, или по-малка? Мало по-малка, но не чак много по-малка. А червена или жълта да е? Това е голяма дилема, но... нека да е жълта. Ама жълтите са по-големи. Тогава да е червена. Ама червените са с по-твърда кожа. Колко твърда ще желаеш.... и т. н. и т. н.

Не разбрах, мен ли разпитваш за моята конфигурация, или спориш за предложенията? Ако е второто, по-добре си кажи твоето виждане и да се свършва. Уж се интересуваше какви са изискванията на авторката, а започна да налагаш своите виждания - що толкова бърз диск, що нвме, а не ссд, що малък, а не голям... и дрън дрън...

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Честно, не съм виждал някой по-подробен отколкото тебе. Ти го правиш да става като с доматите или с ябълките - Влизаш в магазина и искаш ябълка  -  ябълка, ама колко да е голяма? Толкова добре ли е, или по-малка? Мало по-малка, но не чак много по-малка. А червена или жълта да е? Това е голяма дилема, но... нека да е жълта. Ама жълтите са по-големи. Тогава да е червена. Ама червените са с по-твърда кожа. Колко твърда ще желаеш.... и т. н. и т. н.

Не разбрах, мен ли разпитваш за моята конфигурация, или спориш за предложенията? Ако е второто, по-добре си кажи твоето виждане и да се свършва. Уж се интересуваше какви са изискванията на авторката, а започна да налагаш своите виждания - що толкова бърз диск, що нвме, а не ссд, що малък, а не голям... и дрън дрън...

Ябълката винаги е златна ... знаеш приказката.

Ти каза:

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Важно е, да има бърз /NVMe/PCIe/ диск за операционната система и за програмите

и отсвири всички SATA дискове (от SSD-тата), защо?

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

и отсвири всички SATA дискове (от SSD-тата), защо?

Може би защото, NVMe-тата станаха по-евтини

ПП. Имам предвид по-евтини от сата дисковете, които не са на М2 слот.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Може би защото, NVMe-тата станаха по-евтини

ПП. Имам предвид по-евтини от сата дисковете, които не са на М2 слот.

Добре, докажи го това.

Жената поиска да има SSD+HDD - като не можа да посочи конкретни обеми - опитайте вие да предложите с какво е най-удачно да се вземе системата днес и какъв да е ъпдейта когато мястото почне да не стига. Подкрепете тезата с цени към днешна дата, както за първоначалната инвестиция така и за последвалото ъпгрейдване. Щом желаете разпишете и скоростите на трансфер първоначално и в последствие.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Добре, докажи го това.

Жената поиска да има SSD+HDD - като не можа да посочи конкретни обеми - опитайте вие да предложите с какво е най-удачно да се вземе системата днес и какъв да е ъпдейта когато мястото почне да не стига. Подкрепете тезата с цени към днешна дата, както за първоначалната инвестиция така и за последвалото ъпгрейдване. Щом желаете разпишете и скоростите на трансфер първоначално и в последствие.

Системата днес е най-удачно да се вземе от "готовите" и там нямаш много варианти, това което ти предлага търговеца или евентуално конфигуратора ако има такъв. На жената вече сме и предложили конфигурация. Няма как ние да и кажем колко обем ще и стигне, това го знае само тя или сина и.

Иначе колкото и да е бавно NVMe-то, пак ще е 2-3 пъти по-бързо от САТА. На прима виста се сещам за 500Гб модел на KINGSTON NV1, нисък клас, но пак е 3 пъти по-бързо от сата SSD и по-евтино. 

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Няма как ние да и кажем колко обем ще и стигне, това го знае само тя или сина и.

на 13.11.2021 г. в 11:18, Gabi_k написа:

Търся да закупя настолен компютър за дъщеря си, която скоро навършва 13 години.

Ще видиш ти накрая като се окаже, че SSD-то не е розово ... а кутията ... този филм вече съм го гледал.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ще видиш ти накрая като се окаже, че SSD-то не е розово ... а кутията ... този филм вече съм го гледал.

Да, моя грешка, компютъра е за дъщеря и, не за сина, ето идея какво допълнително да разпитваш по форумите. Нещо по-темата имаш ли да кажеш, говорехме за сата и nvme ssd-та последно, искаше някакви доказателства..?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

преди 41 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дъщерята не иска розово😆! Даже иска да е възможно най-“постно”! 

преди 1 час, Gabi_k написа:

Дъщерята не иска розово😆! Даже иска да е възможно най-“постно”! 

Въпреки огромното желание на колегата за разтягане на локуми, съветвам ви да побързате с решението, за да не си останете с един лаптоп, на който игрите не са от силните му страни и една купчинка пари, с които във времето ще можете да вземете все по-слаби компоненти или ще се наложи да увеличавате "купчинката"...

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

..., за да не си останете с един лаптоп, на който игрите не са от силните му страни и една купчинка пари, ...

Аз пък я съветвам тази купчина пари да я ползва да ѝ купува дрехи, обувки качествена храна и да ѝ плати и някой друг частен даскал, т.е. да ги инвестира в образованието ѝ, а не в игрички водещи единствено до затъпяване и агресивност.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Въпреки огромното желание на колегата за разтягане на локуми, съветвам ви да побързате с решението, за да не си останете с един лаптоп, на който игрите не са от силните му страни и една купчинка пари, с които във времето ще можете да вземете все по-слаби компоненти или ще се наложи да увеличавате "купчинката"...

И как точно го реши това?

Движение на цените винаги има нагоре-надолу, но техниката винаги върви само в подобряване на параметрите - чудно каква ли система ще може да вземе след една година за същите пари, а след 2? А след 3 .. Точно заради това вземането на твърде скъпи сега компоненти с идея да изкарат 5 (някой искат) и повече години и да са актуални не е препоръчително, защото понякога високия клас хардуер днес бива средния клас хардуер утре, а при 5 години може да има няколко пъти утре.

преди 35 минути, plamen_petrov_80 написа:

И как точно го реши това?

Реших го с опита ми от 20г. насам, като съм поддържал определено ниво / доста над средното / на конфигурацията си, и знам колко излизаше добра геймърска машина през годините. Ежедневно съм бил наясно с актуалните цени през цялото това време. Най-фрапиращите увеличения са естествено при видеокартите и това го вижда всеки, който решава да си подновява конфигурацията или да купува нова. Нищо не разбираш явно от перспективен хардуер. Последния домашен компютър ми е от 2013г. /дъно, процесор и захранване/ и до преди няколко години само съм го ъпгрейдвал с памет, видеокарти и SSD, като дори и в момента мисля, че е на прилично ниво след тези близо 9г. -  i7-4770/ 32GB RAM/ 3xSSD/ CM Silent pro 600/ Evga GTX 980Ti. 

Хайде заеми се с авторката на темата, и не ме занимавай с яловите си теории.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.