Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да си сменя, или премахна паролата за влизане в уиндоус?

Featured Replies

преди 15 минути, цър-вул написа:

Писахме заедно, но ти ме изпревари с 5ns.
За тоя, дето ти се е изхилил в реакциите, ставаше дума.

Къде го прочете това? А дали не е, защото на авторкката й е досаден процесът на вписване? Не казва, че не знае как или неможе да се впише, а не иска!

Кое в стъпките, описани от меен, е трудно за повторение? А и ако сбърка ОС е достатъчно интелигентна, за да нее й позволи да продължи при грешкка.

Досаден е процесът на вписване. Казваш, че понеже ми тежи ключодържателят или не ме кефи ключът може ли да ми кажете как да си разбия вратата, за да не я отключвам. (Здравейте 😊 Уиндуса е 10, когато заспи или включа лаптопа иска парола, но как мога да я премахна или сменя и от кои настройки се прави това?

• Отговори 57
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.laptopmag.com/articles/disable-windows-10-password-prompt-on-wake   Start>Run> пишеш gpedit.msc Разгръщаш в левия панел: Computer Configuration > Administrative Templates

• How to Disable Windows 10 Login Password & Lock Screen - 2021 Working

• Без умствен капацитет
    Без умствен капацитет

ползвай гугъл

Публикувани изображения

преди 23 минути, Емил Костов написа:

Досаден е процесът на вписване.

досаден е
именно за това съм си инсталирал джама без парола

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Казваш, че понеже ми тежи ключодържателят или не ме кефи ключът може ли да ми кажете как да си разбия вратата, за да не я отключвам.

именно за това сме с чип, за да не търсим дупки, дето да ръгаме ключове

преди 1 минута, дръндю написа:

досаден е
именно за това съм си инсталирал джама без парола

именно за това сме с чип, за да не търсим дупки, дето да ръгаме ключове

Досаден - 5 секунди от живота ти са досадни, за да си въведеш паролата за елементарна сигурност! Аз ли изперквам или верно ни ръсят с нещо.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Досаден - 5 секунди от живота ти са досадни, за да си въведеш паролата за елементарна сигурност

не съм маниак на тема сигурност
пп
катинара няма да те опази, само съобщава на извънземните, че влизането е нежелателно

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Онзи ден един познат изгоря с 2000 евро, защото не е маниак на теми сигурност.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Онзи ден един познат изгоря с 2000 евро, защото не е маниак на теми сигурност.

виж, на туй му се вика съдба
като щеш и сто супер секретни ключалки да сложиш, като ти е писано да бъдеш ограбен, няма да се размине
и аз исках да не се раждам циганин, ама такова ми е писано...съдба
горкият аз, колко съм нещастен

Какво пази тази парола на този Windows? Да не би някой да изпълнява команди на машината вместо мен? Това ли е?

преди 59 минути, Емил Костов написа:

Досаден е процесът на вписване. Казваш, че понеже ми тежи ключодържателят или не ме кефи ключът може ли да ми кажете как да си разбия вратата, за да не я отключвам. (Здравейте 😊 Уиндуса е 10, когато заспи или включа лаптопа иска парола, но как мога да я премахна или сменя и от кои настройки се прави това?

Досаден ставяаш и ти като повтаряш едно исъщо ГРЕШНО нещо по няколко пъти. Ако компютърът е у дома и никой друг не го ползва, какъв е смисълът от ключ и ключалка? Весе едно да си сложа патрон и ключ на тоалетната в апартамента или вътре в къщата...

току-що, цър-вул написа:

Досаден ставяаш и ти като повтаряш едно исъщо ГРЕШНО нещо по няколко пъти. Ако компютърът е у дома и никой друг не го ползва, какъв е смисълът от ключ и ключалка? Весе едно да си сложа патрон и ключ на тоалетната в апартамента или вътре в къщата...

С кое съм досаден, че не е прочетен коментарът на постващия? Не мисля.

Някога да си казал "Сгреших"? Аз приключих тая тема, която мина на прехвърляне от пусто в празно!
@Емил Костов, добре е когато не можеш да помогнеш, да не пречиш!!!

Голяма дискусия,голямо чудо....всъщност въпросът е

"...но как мога да я премахна или сменя и от кои настройки се прави това?"

останалото е леко залитане в посока сигурност....Щом питащия(та) е решил(а) да я махне или промени,не разбирам защо и давате друг акъл!?

Можеше (и всъщност е казано де..)простичко да обясните,че в настройките има секция "Акаунти" и "Опции за влизане"...а пък те да си преценят кога да ползват опцията...

преди 3 минути, цър-вул написа:

Някога да си казал "Сгреших"? Аз приключих тая тема, която мина на прехвърляне от пусто в празно!
@Емил Костов, добре е когато не можеш да помогнеш, да не пречиш!!!

1. Не се перча и никога не съм го правил и 2. Ако ми прегледаш коментарите ще видиш, че не само съм казвал, че греша но и съм се извинявал и 3. Знам, че не ме харесвате по неведоми от мен причини, но това е ваше право.

преди 1 час, Емил Костов написа:

3. Знам, че не ме харесвате по неведоми от мен причини, но това е ваше право.

От няколко часа съм във форума и вече и аз не Ви харесвам.
На всяка манджа мерудия е причината, окей?

преди 5 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Можеш да махнеш паролата без да я знаеш за 5 минути! :)

Това бъг ли е? Според мен ще го оправят в някой бъдещ пач.

преди 32 минути, S197 написа:

Това бъг ли е? Според мен ще го оправят в някой бъдещ пач.

Къв бъг? Такава му е функционалността на Windows още от 2000-та година!

преди 8 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Къв бъг? Такава му е функционалността на Windows още от 2000-та година!

В такъв случай да си махна паролата, няма смисъл о нея.

преди 15 часа, Емил Костов написа:

Човекът не може да си напиша паролата при логване

Не, че не може, а не иска да я пише всеки път при логване/събуждане! А това е съвсеем различно!

преди 16 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Можеш да махнеш паролата без да я знаеш за 5 минути! :)

И защо трябва да я маха за пет минути, като може да я заобиколи за една?? Ай да не караме дамата да си преинсталира системата...

• 1 месец по-късно...

Наскоро инсталирах W10 pro и не можах да премахна искането на парола при влизане по познатия отдавна начин с "control userpasswords2" (netplwiz), явно Майкрософт скоро са го изключили. Познавам много хора, които не искат и смятат за досадно и ненужно въвеждането на парола при входа в ОС.

преди 1 час, цър-вул написа:

Изтегли файла на десктопа и го добави към регистратурата.
Стартирай control userpasswords2

DevicePasswordLessBuildVersion.reg 354 B · 0 изтегляния

Току що го направих, но не стана -- само се появи акаунта на "Гост". Уиндоус-а е 21H2. Интересна работа, в нета не пише нищо за тези "нововъведения"

преди 14 часа, dimi073 написа:

А защо акаунта е на "Гост"? И аз съм Н2 и съм си изключил искането за вход по същия начин.,,Гост" не е ли с ограничени права?

Не знам, преди да стартирам скрипта го нямаше, както писах се появи лед това.

преди 14 часа, цър-вул написа:

Покажи картинка на netplwiz и на 
Стартирай ms-settings:signinoptions и покажи картинката

За съжаление не мога да продължа с експеримента (имаме гости). Картинката е без реда "...User....". Сетих се, че май съм имал подобен случай с Hоme версията. Пиша от моя лаптоп, който е на Линукс. Весела Нова Година Ви пожелавам!

В cmd as admin постави и изпълни следното:

reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device"

и покажи картинка на резултата

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.