Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референция за видео карта

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми кажете дали за това дъно(A320M-H-CF) може да се монтира RX 6600xt, и ако да, колко вата минимално трябва да е захранването. Благодаря предварително!

Разрешен от plamen_petrov_80

• Отговори 55
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Защо да не може? Казват, че качествено 450W стига, но винаги е добре да имаш запас - така, че сложи го минимум 500W Gold. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6600-xt.c3774 Д

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Две страници и пак нищо не си разбрал. Къде видя да твърдя, че лъжеш за собствена изгода, написах, че поста ти е подвеждащ. Няма как да предлагаш захранване за 6600xt (или която и да е) с изискване ми

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Когато накрая кажеш една истина, тя не замазва подвеждащите преди това съвети. Това е типична черта на както аз ги наричам форумните лъвове, надявам се не си един от тях, защото когато губят спор и ня

• Решение

Защо да не може?

Казват, че качествено 450W стига, но винаги е добре да имаш запас - така, че сложи го минимум 500W Gold.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6600-xt.c3774

Добре е избраната карта да се събере в кутията също!

И все още не го разбирам това да слагате толкова скъп хардуер около дъно с 320 ... ЗАЗ с двигател на Ferrari ..

Картата не е лакома, максимум малко над 140 вата и дават:

Radeon RX 6600 (Sapphire Pulse) review - Hardware setup | Power consumption (guru3d.com)

Въпроса е каква е консумацията на останалите компоненти и какво точно захранване като марка и модел имаш в момента?

• 2 седмици по-късно...
на 23.11.2021 г. в 18:05, plamen_petrov_80 написа:

Защо да не може?

Казват, че качествено 450W стига, но винаги е добре да имаш запас - така, че сложи го минимум 500W Gold.

Добре е избраната карта да се събере в кутията също!

И все още не го разбирам това да слагате толкова скъп хардуер около дъно с 320 ... ЗАЗ с двигател на Ferrari ..

Сигурно автора вече си е взел захранване, но само да вметна за пореден път, че качеството на захранването няма нищо общо със сертификата му за ефективност.
Дъното е ЗАЗ, а картата Ферари... Ти сериозно ли? Това е нисък към среден клас карта, нищо че е на такава цена. 

Чак нисък клас карта не е.

За качеството има резон, но все пак gold не го лепят на най-ниския клас захранвания.

За да се посочи наистина правилно  нещо то трябва да е точен модел, ревизия, държава на сглобяване, firmware, ... бла бла бла, цена, гаранция, конкретен търговец - говоря за всякакъв вид хардуер иначе всичко е относително. И накрая пак остават факторите късмет и ЗКУ.

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Чак нисък клас карта не е.

За качеството има резон, но все пак gold не го лепят на най-ниския клас захранвания.

За да се посочи наистина правилно  нещо то трябва да е точен модел, ревизия, държава на сглобяване, firmware, ... бла бла бла, цена, гаранция, конкретен търговец - говоря за всякакъв вид хардуер иначе всичко е относително. И накрая пак остават факторите късмет и ЗКУ.

Е добре, но така както си му писал в първия пост е много подвеждащо. Защо да не си купи с бронз сертификат? Ще му харчи много повече ток от това със златен ли? :)
Има много захранвания нисък клас с уж златен сертификат за ефективност, които даже не го покриват. Пак ще се повторя, този сертификат няма никакво отношение към качеството на едно захранване.  

ПП. Това със сертификатите си е чист маркетингов трик, защото хората наистина асоциират сертификата с качество, колкото по-висок, толкова по-качествено, а то не е баш така. Сертификата има отношение единствено към ефективността на захранването. Т.е. колко W дърпа от контакта при определено натоварване. А ако искаме да пестим ток, много по-резонно е да подберем така захранването като мощност, че да работи максимално ефективно, повечето захранвания работят максимално ефективно при 50-60% товар, но това трябва да се провери, за всеки модел е различно.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Ако правилно следя мисълта си - съм казал качествено захранване и след това съм добавил да е поне 500W и да има Gold сертификат - последните два параметъра не изключват качествено захранване, а добавят изискванията към него, защото има качествени 200-300W захранвания също, нали?

Какво пречи да е качествено бронз 450W?

Както съм казал, не пречи ама е хубаво да има аванс.

Ти качествено захранване в моето изречение виждаш ли, защото аз го виждам и как няма да има качествено 500W GOLD, това не е като искам - хубав, бърз, лек, студен и евтин лаптоп ...

Го - ясно говоря за захранването от началото на изречението (Казват, че качествено 450W стига), а не просто "сложи някакво захранване там минимум".

Не знам, прочети още веднъж изречението ми.

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Какво пречи да е качествено бронз 450W?

Както съм казал, не пречи ама е хубаво да има аванс.

Ти качествено захранване в моето изречение виждаш ли, защото аз го виждам и как няма да има качествено 500W GOLD, това не е като искам - хубав, бърз, лек, студен и евтин лаптоп ...

Го - ясно говоря за захранването от началото на изречението (Казват, че качествено 450W стига), а не просто "сложи някакво захранване там минимум".

Не знам, прочети още веднъж изречението ми.

Аз никъде не те питам защо 500W, а не 450W. Мисля, че поста ми беше достатъчно изчерпателен за да разбереш въпроса ми. Както вече казах поста ти е подвеждащ, защото си писал минимум 500W Gold . Пак ще те питам, защо да не е 500W качествено Bronze?

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

И като ги премериш отново Gold дава повече, нали и двете са качествени?

Като премерим какво? Килограмите, цената..? Пак не ми отговори на въпроса какво пречи да си вземе 500W Bronze

Автора може да вземе каквото пожелае (и вярвай ми точно така ще стане накрая), както казах гради една система върху A320, с доста скъпи компоненти (надявам се да си му чел другите теми също) ...  може дори китайска бомба с лепенка 550W да си вземе защото това все пак е повече от твоето и моето предложение, нали?

Аз не съм му предлагал нищо, защото не е задал бюджет. Така както ти си му казал минимум 500W Gold и ако е с ограничен бюджет, може и да се опари, защото той със сигурност не знае кое е качествено и кое не, и има вероятност да сметне, че щом е Gold това стига за да е качествено захранването. Бомби има и с лепенки Голд, та даже някои не са и китайски ;) 

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Аз не съм му предлагал нищо, защото не е задал бюджет. Така както ти си му казал минимум 500W Gold и ако е с ограничен бюджет, може и да се опари, защото той със сигурност не знае кое е качествено и кое не, и има вероятност да сметне, че щом е Gold това стига за да е качествено захранването. Бомби има и с лепенки Голд, та даже някои не са и китайски ;) 

Дори да му посочиш конкретно захранване - отива (обажда се) в предпочитания от него магазин и .. познай - точно това го нямаме (ние с тази марка не работим), но ето това е същото ... (не знам за теб, но аз този филм съм го гледал N пъти, затова винаги съм казвал - харесваш си по 3 различни варианта за всеки компонент и ако все пак нямат нито един от 3-те вземаш техните оферти и казващ - ще помисля и ще Ви се обадя. Такова нещо - ами добре шом е същото сложете него - никога!

Имаше едно предаване - попитахме 100 мъже/жени ... (фирми, потребители тук) Кое качествено 450W захранване ще ми препоръчате - и ще има много различни варианти, единствено няма шанс да са повече от 100 ( евентуално).

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дори да му посочиш конкретно захранване - отива (обажда се) в предпочитания от него магазин и .. познай - точно това го нямаме (ние с тази марка не работим), но ето това е същото ... (не знам за теб, но аз този филм съм го гледал N пъти, затова винаги съм казвал - харесваш си по 3 различни варианта за всеки компонент и ако все пак нямат нито един от 3-те вземаш техните оферти и казващ - ще помисля и ще Ви се обадя. Такова нещо - ами добре шом е същото сложете него - никога!

Имаше едно предаване - попитахме 100 мъже/жени ... (фирми, потребители тук) Кое качествено 450W захранване ще ми препоръчате - и ще има много различни варианти, единствено няма шанс да са повече от 100 ( евентуално).

Разговора отива в съвсем друга посока, но както и да е. Аз не бих му препоръчал захранване, което нямаме в наличност. Той, както и всеки може да си поръчва от където желае. Конкретно в случая автора даже не пита за препоръка за конкретен модел, а колко W минимум му трябват. Ти си му отговорил 500W, но това на края Gold така и не разбрах защо си го сложил и какво пречи (ако е с ограничен бюджет) да е с Бронзов сертификат за ефективност. 
ПП. От чисто любопитство, ако две захранвания са еднакви с еднаква гаранция и тн., но едното е със златен сертификат, а другото с бронзов и това със златния е с 30-40-50лв. по-скъпо, ти или някой друг в темата правил ли си си труда да сметнеш за колко време се избива тази разлика в цената. 

Всъщност аз казвам, че качествено 450W стига, както казвам, че винаги е добре да имаш запас (което също си е вярно), и ако така е по-приемливо - аз лично бих заложил на качествено 500W (а защо не и повече - тук зависи колко е стъпката в цената до 600W (примерно) и бих го преценил спрямо бъдещите ми планове за системата, а те тук са голям X) като бих предпочел да си взема Gold, а защо не и нещо повече - купувам го за себе си. Бих гледал също и кое захранване с каква гаранция го дават (тъй като не е само едно единствено "качествено захранване с 500W мощност и Gold (ех този Gold)" логично е да има поне 5-10 различни марки и модели които отговарят на това условие - бих избрал това с по-голямата гаранция.

Колкото до бюджета му - готов е да даде 150 лв. за 250GB SSD ... не мисля, че бюджета му е най-големия проблем.

Бюджета си го определя автора на темата, няма какво да гадаем там. Иначе имам чувството, че с теб водя монолог. Като си писал минимум 500W Gold, нормалния човек разбира, че не трябва да се пада под 500W и под Gold сертификат. За това те питах какво пречи ако захранването е с Bronze сертификат. 

Ако вземам запас - аз бих взел минимум 500W Gold. Тук е на лична преценка (в случая моята) някой може да се застрахова с 550, 600, 650 ...

Моето мнение е да заложи на Gold, твоето на Bronze - въпрос на лична преценка е.

Иначе отговора на питането му е дадено качествено 450W захранване - без значение за сертификат (на времето нямаха и пак бяха качествени).

А реално дали може да мине с 400W - мога да се обзаложа, че може. И преди да влезем в спор да напомян, че имаме само зададено дъно и видео карта - ще завъртя така нещата, че ще го направя стабилно работещо с компонентите с които аз преценя, само за да ми излезе сметката :)

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако вземам запас - аз бих взел минимум 500W Gold. Тук е на лична преценка (в случая моята) някой може да се застрахова с 550, 600, 650 ...

Моето мнение е да заложи на Gold, твоето на Bronze - въпрос на лична преценка е.

Иначе отговора на питането му е дадено качествено 450W захранване - без значение за сертификат (на времето нямаха и пак бяха качествени).

А реално дали може да мине с 400W - мога да се обзаложа, че може. И преди да влезем в спор да напомян, че имаме само зададено дъно и видео карта - ще завъртя така нещата, че ще го направя стабилно работещо с компонентите с които аз преценя, само за да ми излезе сметката :)

Не, никъде не съм му предлагал да залага на каквото и да е, нито голд, нито бронз, защото не знам какъв бюджет е заложен за захранване. Ако бюджета е без значение и не го бъркат парите, нека си вземе голд. Въпрос на лична преценка е когато си купувам нещо за себе си, в случая автора може да не държи да има лепенка голд и да спести някой лев като пак ще има качествено захранване. Всичко е въпрос на бюджет.

На една от машините си още търкалям едно качествено захранване вече 10 години (Coole Master Silent PRO M600), което даже няма сертификат Bronze, а си е просто 80+

Аз мисля, че по начина по които е питал той, му е отговорено съвсем конкретно, аз също нищо не продавам (изобщо), за мен няма никакво значение какво и от къде ще избере той.

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз мисля, че по начина по които е питал той, му е отговорено съвсем конкретно...

Аз мисля, че първият ти отговор беше леко подвеждащ, но после изяснихме нещата, че не е нужно да е Gold за да подкара 6600XT

Не бих казал подвеждащ, ясно е отговорено и е дадена връзка, че се изисква минимум 450W захранване и тъй като там не го пише ясно съм добавил, че трябва да е качествено, до тук е отговора му за минимално, не гледай, че след това повтарям думата минимално след казването, че е хубаво да имаш запас (имането на запас означава , че не се говори за абсолютен минимум вече). Аз поне така разбирам структурата на изреченията и логиката на мислене. А степеннта на застраховане може да е различна за всекито, някой се застраховат, други се презастраховат и така. А той може да се презастрахова и на моето застраховано предложение, още повече, че той евентуално има по ясна обща картина върху компютъра ... на неговия приятел ... както виждаш стана дебела работата.

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не бих казал подвеждащ, ясно е отговорено и е дадена връзка, че се изисква минимум 450W захранване и тъй като там не го пише ясно съм добавил, че трябва да е качествено, до тук е отговора му за минимално, не гледай, че след това повтарям думата минимално след казването, че е хубаво да имаш запас (имането на запас означава , че не се говори за абсолютен минимум вече). Аз поне така разбирам структурата на изреченията и логиката на мислене. А степеннта на застраховане може да е различна за всекито, някой се застраховат, други се презастраховат и така. А той може да се презастрахова и на моето застраховано предложение, още повече, че той евентуално има по ясна обща картина върху компютъра ... на неговия приятел ... както виждаш стана дебела работата.

Тя работата не е дебела, ти я правиш такава. Аз от самото начало говоря само и единствено за сертификата за ефективност и понеже си писал минимум 500W Gold, се намесих и аз. В случая минимум златен сертификат е подвеждащото, не мога да повярвам, че ти е трудно да го разбереш. Няколко поста пиша едно и също с различни думи и ти пак се правиш на разсеян. 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Тя работата не е дебела, ти я правиш такава. Аз от самото начало говоря само и единствено за сертификата за ефективност и понеже си писал минимум 500W Gold, се намесих и аз. 

Само, че този минимум е за запасяването, а не за подкарването. Този минимум не е минимума за които той пита. Ако искаш отправи писмено запитване към N брой фирми (наши и чуждестранни) и събери отговорите им - там ще има и конкретни предложения - направи анализ и после ми кажи, че аз съм го излъгал или подвел най-зле от всички.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.