Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си да изчакам да паднат цените на компютърните компоненти?

Featured Replies

преди 1 час, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Ти да не си на 10 години ? Начина по който пишеш е доста странен . Хубаво му предлагаш 12700 К , но там качествените дънни платки са над 920 лева . Да не споменавам ,че е по-удачно да се купи рам памет ддр 5 . Първо почти никъде нямат налични китове при търговците ,второ и цената и е " великолепна " . Тоест, дотук само процесор , дъно и рам ще надвишат посочения бюджет. После добави и сравнително прилично охлаждане Ноктуа , което е още 180 -220 лева ( NH D 15 Chromax black или NH U 12 A Chromax black )  и ако се купува нов качествен захранващ модул и кутия цената е става много над посочената сума .  :cool:

Лелел хора и предния път питах за съвет и нищо какво да ви кажа. 920 лева дънни платки какви са тези филми толкова тестове на Z690 дъна Msi по 400лв които са перфектни с ддр4. Един 12700К е по-малко от 900 лева нито изисквания повече за захранване и кутия от 5800 и 5900, нито нищо, незнам какво ви е прихванало. АМД ФЕНчета.

• Автор
преди 53 минути, MAdZh4R написа:

Лелел хора и предния път питах за съвет и нищо какво да ви кажа. 920 лева дънни платки какви са тези филми толкова тестове на Z690 дъна Msi по 400лв които са перфектни с ддр4. Един 12700К е по-малко от 900 лева нито изисквания повече за захранване и кутия от 5800 и 5900, нито нищо, незнам какво ви е прихванало. АМД ФЕНчета.

Ами аз от клипвете в youtube където се тества 12000 серията, виждам, че процесора натоварен иска по 230 wat-а, докато Ryzen-a натоварен върви на 100 wat-а, което означава и че ще грее значително повече от Ryzen.

Аз имам следния въпрос - каква е реалната разлика в цената и в производителността за теб между 10400F и 5800X?

Особенно идвайки от i5-3xxx.

Ей така за размишление: http://nikem-bg.net/cart/64158p1r64979p1r65119p1r64172p1r64593p1r63579p1r61071p1rf.html

Преди си имал 4 нишки, сега ще са 12, като реалните ядра са 6 и брой останалите 6 с КПД 30% - тоест все едно още 2 реални. До тук си скочил два пъти сегашната ти происводителност. От 3-то до 10-то поколение имаш 7 скока, сложи им минималните 3% подобрение на скок и имаш още 20% подобрение на такт.

И накрая - погледни какви процесори имаш в служебните лаптопи - направи няколко теста на едното и другото - сравни го с резултати спрямо 10400F и 5800X.

Също така, не забравяй, че ако личния ти компютър е много по-бърз от служебните лаптопи, то последните ще почнат да те дразнят :) както сега твоя стар компютър.

• Автор
преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз имам следния въпрос - каква е реалната разлика в цената и в производителността за теб между 10400F и 5800X?

Особенно идвайки от i5-3xxx.

Ами реално ще платя малко над двойно повече за 5800x а ще е само 30% - 35% по-бърз мисля че, ама като ще си взимам искам да е най-новото :D, много назад ме прати, да си взимам процесор 2 генерации по-стар.

преди 5 минути, NerdyBurdy написа:

Ами реално ще платя малко над двойно повече за 5800x а ще е само 30% - 35% по-бърз мисля че, ама като ще си взимам искам да е най-новото :D, много назад ме прати, да си взимам процесор 2 генерации по-стар.

https://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core i5 i5-10400F.html

Introduction date

April 30, 2020

https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen 7 5800X.html

Introduction date October 8, 2020 (announcement)
November 5, 2020 (availability)

Ти ако желаеш може да разгледаш от кога точно е Zen3 Microarchitecture.

Явно е по същото време, значи 5700G излиза по-нов процесор от 5800X :)

на 26.11.2021 г. в 23:04, NerdyBurdy написа:

Ами аз от клипвете в youtube където се тества 12000 серията, виждам, че процесора натоварен иска по 230 wat-а, докато Ryzen-a натоварен върви на 100 wat-а, което означава и че ще грее значително повече от Ryzen.

Нее не значи виж клипчета колко е топъл 5800Х. Амд фенчетата предлагат, но питай ги защо 5800 а не 12700К и мълчат. 12700К е на ниво на 5900 в мулти тред.

• Автор

В момента Ryzen 5700G е на 690 лв в JarComputers и мисля направо да го взимам, на какво мнение сте?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.