Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо избрах "Калдата" като среда където да изразя себе си?

Featured Replies

Този пост получи награда от Kalin Karaboychev!

(:IдioiдI:) получи за награда значка 'Страхотно съдържание' и 5 точки.

Качествата на платформата ме впечатлиха. После се позаинтересувах кой я е направил и с каква цел. 

Това ми допадна, и съм тук, а Вие?!

п.п. Не очаквах и тук да има тролове, но уви ... въпреки това виждам добронамерени и прощаващи грешките. Уви изпитвам емпатия към тоя форум, а Вие?!

преди 9 минути, dioib написа:

Уви изпитвам емпатия към тоя форум, а Вие?!

Що така ? Мисля , че проблема на по-младото поколение , че градят повече виртуални връзки от колкото е нужно! От там и пресъздават в реалността виртуалната такава! То е ясно, че не сме еднакви , но не може да изграждаш социална среда основана на електронните платформи само. Тя може да бъде само една малка допълваща част!

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мисля , че проблема на по-младото поколение , че градят повече виртуални връзки от колкото е нужно!

Това е така, НО тук виждам и истински личности. Или какво, в IT сектора няма "боклуци"?!

п.п. Все пак считам, че IT сектора е иновативен ... а ти?!

Аз съм се регистрирал в този форум още преди доста години и през повечето време съм бил неактивен.
В интерес на истината за всичките години бях влизал буквално няколко пъти тук и все с въпроси по някаква хардуерна/софтуерна тема.
Сега влизам тук най вече за да контактувам с българи, защото модерацията позволява по-свободен език и защото друго си е да чуеш(прочетеш) дори "Ма****а ти" на български...
...абе дето казал Ран Босилек  "Родна реч, омайна, сладка...".

• Автор
преди 3 минути, Bubbles написа:

..абе дето казал Ран Босилек  "Родна реч, омайна, сладка...".

То ест, по, този начин изразяваш  носталгия ли?!

п.п. Знаеш ли къде се намира платформата?! 

п.я. Тя е туа, но явно ти слугуваш за друг!!! = Не признаващ пред друг, е парите те управляват, а не сакаш България да има твоите пари ...

Ай на профан език: Защо си в "Калдата"?! Да си ти или да получаваш информация пo IT технологии?!

п.п. Форумът е "странична форма" на замисъла. Ти проумяваш ли какъв е?! = Правило Едно .... ... Хората свобно да общуват ....... ( по мой начин казано ....

....

Да Ви питам ли кой Ви дава тази свобода да сте каквито искате?! = Калин е отговора .....

А, другите за какво му завиждате?! 

Регистрирах се главно защото обичам IT, като цяло дори по време на работа съм чел теми в раздел, Операционни системи -  Windows.

Като цяло съм останал с впечeтлението, че тук има много умни хора, които помагат. :)

Пък и от тук си сглобих компютъра от който пиша сега сайта е топ.

преди 29 минути, dioib написа:

То ест, по, този начин изразяваш  носталгия ли?!

п.п. Знаеш ли къде се намира платформата?! 

п.я. Тя е туа, но явно ти слугуваш за друг!!! = Не признаващ пред друг, е парите те управляват, а не сакаш България да има твоите пари ...

Ай на профан език: Защо си в "Калдата"?! Да си ти или да получаваш информация пo IT технологии?!

п.п. Форумът е "странична форма" на замисъла. Ти проумяваш ли какъв е?! = Правило Едно .... ... Хората свобно да общуват ....... ( по мой начин казано ....

....

Да Ви питам ли кой Ви дава тази свобода да сте каквито искате?! = Калин е отговора .....

А, другите за какво му завиждате?! 

Никаква носталгия не изпитвам, просто ми е приятно да контактувам с някой и на родния език.
На кого според теб слугувам? Ако аз слугувам тук, то ти слугуваш там, разликата е, че аз съм щастлив тук, а ти там хвърляш огън жупел по управниците.
България получава част от парите защото ги пращам на старите.
Вече казах защо съм в този форум. А сайта почти не го отварям, с други думи ползвам 99/100 форума.

Калин може да е собственик тук, обаче ако не са модераторите и нй вече ако несме ние потребителите тук, ще си пише сам, затова той трябва да се съобразява с нас, както разбирасе и ние с правилата.

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Ако аз слугувам тук, то ти слугуваш там, разликата е, че аз съм щастлив тук, а ти там хвърляш огън жупел по управниците.

Явно не проумяваш, защо съм щастлив тук ли?!

= Дават ми свобода, стига да не поругая друг тук.  

п.п. Не е въпроса да обидиш някой, а да го .... ;) = Възможно е тук да обиждаш по интелигентния начин, а който се обиди е .... ниско интелигентен ... 

НО, тук не се прави дискриминация!!! = Виж историята на "Мохикана" ....

Има и полезни раздели, но като цяло тука е свърталище на комплексари, които са ги баннали из другите големи форуми. Слаба модерация, спама дори не е забранен и да се наказва. Трафикът и парите са по-важни явно. 

Защо предпочитам Калдата, заради два фактора - либерализъм и професионална компетентност. Свободата на словото е незаменима част за по-добро и качествено изразяване на всеки потребител, така че той да бъде добре разбран в това каква ненавист храни към заблудите на даден ламер или към търтеите (лентяи), които идват само да флудят излишно. Като платформа - форумът е доста остарял! Като начин на функциониране държи 1-во място в свобода на словото и спазва правата на всеки потребител да бъде себе си до колкото е възможно! Истинският администратор не налага цензура на "теорията", цензура трябва да се налага само и единствено върху открояващи се обидни вулгарни думи и квалификации. При сравнение с най-популярният международен и свободен форум в същата категория, който е с по-добра иновативна платформа от тази тук, прави впечатление, че нашият е в пъти по-активен и по-продуктивен... тук не визирам ограниченият mydigitallife, който се натрапва чрез насилие над гостите. В международен план админите бързат да режат всички коментари наред, които водят до спор, но за сметка на това се губи и голяма информираност. Защото понякога в спора се ражда и истината! Независимо от политиката, този международен форум си остава някак си празен откъм компетентност! Често за елементарни неща няма отзиви, потребителите са много по-рядко на линия, а това води до отправяне на въпроси към други конкурентни форуми. Като чели едното идва за сметка на другото, особено изразено е то у нас - повече свобода, повече дебати и яснота, но по-слаба учтивост! Тъй като ние изглежда се стремим да сме първи и напред. Нещо като Ганьовщина да се наложим, да се докажем и да бъдем първи, нашата дума да се чува над останалите. :) Като чели сме започнали да градим някаква йерархия на специалистите! Не говоря лично за мен, а давам анализ от психологичен план.

предпочетох калдата преди 13 години, бях във форума с други 2 потребителски имена, и винаги съм намирала приятели тук, независимо по какви теми съм разговаряла и дискутирала. Мога да намеря тук всичко , от което се нуждая. БЛАГОДАРЯ ВИ, ФОРУМ КАЛДАТА!

Форумът от такъв с IT насоченост постепенно се е превърнал в платформа със социална насоченост. Т.е. % на IT тематиката значително е намалял, докато темите с различна не IT тематика нараства постоянно.

Преди имах профил в друг форум (бгмама), но имам много лоши впечатления оттам, а тук в Калдата е супер. Благодарение на потребителите в бгмама, аз се комплексирах и станах още по-затворен в себе си. Питам ги нещо, те ми отговарят "Проблема си е в теб" и разни други такива глупости. Чашата обаче преля, когато в една от темите в бгмама бях коментирал със снимка и потребителите ме обвиниха в неща, които изобщо не са верни, казаха ми че харесвам неща, които не са нормални. После си изтрих профила оттам.

Тук в Калдата, се чувствам много по-добре, прекрасно място е. Хората в Калдата, са много по-отзивчиви и добри, помогнаха ми за някои мои запитвания. Затова избрах това място, усещах че тук ще ми е по-приятно :) 

преди 1 час, Mystery__22 написа:

Преди имах профил в друг форум (бгмама), но имам много лоши впечатления оттам, а тук в Калдата е супер.

Ъъъ..дай си време, още си зелен. Не вярвам в бгмама да са ти изпилили главата още първите седмици.

Аз се регнах, защото е активен сайт. Открих съмишленици, чудесни и забавни. Но с времето и тук се навъдиха много тъпанари.

И както навсякъде в бг сайтовете модерацията не им обръща внимание освен ако не е нещо супер сериозно или крайно специфично. Затова и стават повече.

преди 21 часа, dioib написа:

Качествата на платформата ме впечатлиха.

преди 4 часа, нушо написа:

И мен.

Платформата е зле. В други форуми можеш да редактираш стари постове, като в редакцията е посочено кога е станало, и се дава възможност да вметнеш каква е причината. Тук се лепва перманентно и дадени линкове губят своята давност и стават невалидни! В другите форуми се предпазват сполучливо от пиратски злоупотреби с ръчни манипулации на модератори! Платформата им е мигрирала напред и има силна гъвкавост с HTML5.

• Автор
преди 11 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Платформата е зле.

Многократно съм го казвал: Всеки може да си направи платформа по негово усмотрение и принципи, и да си привлече "клиенти" в нея. = Тук не сме клиенти, а потребители (гости)! 

ОК, ти имаш различна концепция, но кое ти пречи да я реализираш?! 

Що се касае за редактиране на стари постове, то това ще е порочност. Новите си постовете може да ги редактираш нали?! 

на 29.11.2021 г. в 1:54, цър-вул написа:

Форумът от такъв с IT насоченост постепенно се е превърнал в платформа със социална насоченост. Т.е. % на IT тематиката значително е намалял, докато темите с различна не IT тематика нараства постоянно.

Цитат

Информационните технологии (ИТ) са група технологии, предназначени за събиране, обработка, съхранение и разпространение на звукова, графична, текстова и числена информация,

Самия форум е IT технология с която се събира информация. ;) IT-тематиката е в основния сайт. 

Примерно: На мен е важно да видя и получа информация как мислят хората с "IT разбирания", защото все повече светът ползва тези технологии, за да се информира и IT специалистите  индиректно (хипотетично) могат да повлияват върху въпросната информация. 

Всеки си има някакви пристрастия. Всеки си има някакви мании. До колко един IT специалист може да се абстрахира от тях и да е обективен?!

Тук не съм, за да променя "Калдата", а да получавам информация! С мой си способ успявам да "изтръгна" необходимата за мен информация. Интересите ми ясно съм ги декларирал! Считам IT специалистите за по-интелигентни, защото именно от тази инженерна дисциплина зависи бъдещето на обществото и въобще на човечеството.  

И пак да наблегна на една част от правилата във форума която най-много ме впечатли тук:

Цитат

Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит ...

... дискусии и да се отсее в тях истината.

От една страна споделям моя опит, а от друга винаги ще влизам в "спор", за да може чрез дискусията другите да отсеят истината. 

п.п. Характерно за човек е да не признава грешките си, а за да признаеш грешката си се изисква доза смелост. Аз съм слаб (страхливец), а вие?! 

И да наблегна и на друго: IT сектора вече се е "наместил" в социалния живот на човек, защото за щяло и не щяло се обръщаме към него, за да си набавим информация, за да вземем най-удачното решение за себе си. В много случаи една проблематика няма само и единствено едно решение.   

преди 1 час, dioib написа:

Самия форум е IT технология

Да ползваш IT технология и да се коментират проблеми с IT технология не са едно и също! И по телефона говориш, но не е задължително да си телекомуникационен специалист.

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

проблеми с IT технология

Проблемите в IT сектора са много. ОсновнияТ проблем обаче си остава кой ги ползва и за какво. = Това е съществено в социалния живот и аспект. 

За тесните IT специалисти е дадена възможност да си сформират група. Кое им пречи там да водят по-смислени дискусии в нея?! 

Разбирам възмущението ти, но до колко този който се мисли за IT специалист е такъв?! 

И да те попитам: Етичността сред IT специалистите не е ли социално явление?! До колко в IT сектора няма възгордели се?! 

И един наивен въпрос: Според теб кои правят "зло" в тази платформа, при положение, че всички сме на добра воля тук?! 

Така, че платформата е добра, а качеството на информация зависи от съвестта на потребителите. ;) 

преди 3 часа, dioib написа:

И един наивен въпрос: Според теб кои правят "зло" в тази платформа, при положение, че всички сме на добра воля тук?! 

Така, че платформата е добра, а качеството на информация зависи от съвестта на потребителите. ;) 

Наивно е, но няма ли начин да се направи така, че когато някой знаещ напише нещо,
да не може да идват безброй незнаещи и да отричат и оспорват всяка негова дума.

Често виждам, че става така и не мисля че е добре.

• Автор
преди 44 минути, NVJ написа:

Наивно е, но няма ли начин да се направи така, че когато някой знаещ напише нещо,
да не може да идват безброй незнаещи и да отричат и оспорват всяка негова дума.

Често виждам, че става така и не мисля че е добре.

Как се разбира, че някой е знаещ?! 

Мисля, че интелигентният човек гледа аргументите и успява да различи кой е знаещия и кой не. Нормално е да не обръща внимание на незнаещия. Дори има функция "игнорирай". Аз лично не съм я ползвал, но за да не ги виждаш въпросните просто си направи списък от незнаещи и не ще виждаш мненията на въпросните "безброй" незнаещи .... 

Хм, може би е добра тази функция (по подразбиране да не виждаш никакви мнения докато не се ориентираш кой е знаещияТ = да си като кон с капаци) .... т.е. да избираш да виждаш знаещите само, но все пак как ще се ориентираш кой е знаещ и кой не?! 

• 2 седмици по-късно...
на 29.11.2021 г. в 7:10, Mystery__22 написа:

Преди имах профил в друг форум (бгмама), но имам много лоши впечатления оттам, а тук в Калдата е супер. Благодарение на потребителите в бгмама, аз се комплексирах и станах още по-затворен в себе си. Питам ги нещо, те ми отговарят "Проблема си е в теб" и разни други такива глупости. Чашата обаче преля, когато в една от темите в бгмама бях коментирал със снимка и потребителите ме обвиниха в неща, които изобщо не са верни, казаха ми че харесвам неща, които не са нормални. После си изтрих профила оттам.

Тук в Калдата, се чувствам много по-добре, прекрасно място е. Хората в Калдата, са много по-отзивчиви и добри, помогнаха ми за някои мои запитвания. Затова избрах това място, усещах че тук ще ми е по-приятно :) 

Това е женски сайт бе? Това е форума на мамите. Повечето лузъри там… опа сори юзъри са самотни майки прехвърлили 40-ка емоционално изхабени и подтискани от бащите им на техните деца, които те сами са си избрали или от разни тяхно бивши. За това с удоволствие биха смачкали някой по-слаб психически и комплексиран мъж. Направо биха свършили от кеф.

Корав се става между мъже не между мами бе! За това едно време имаше казарма. За това едно момче до като расте трябва да бръмчи с баща си и да правят разни мъжки работи. Един мой познат мароканец заведе 14 годишния си син на боксов мач в Хамбург, след това на червените фенери и му плати за сефтето. От малък да знае кое е правилния път

Бащата на времето ме научи на три много важни принципа:

Парите трябва да са ти в ръцете.

Жените в краката.

А в къщи, ако ще хляб и лютеница да ядеш, на улицата трябва да си с клечка за зъби в устата. Точка.

на 11.12.2021 г. в 15:20, Христофор_първи написа:

Корав се става между мъже не между мами бе! За това едно време имаше казарма. За това едно момче до като расте трябва да бръмчи с баща си и да правят разни мъжки работи. Един мой познат мароканец заведе 14 годишния си син на боксов мач в Хамбург, след това на червените фенери и му плати за сефтето. От малък да знае кое е правилния път

Той и моят е на 14 и половина и тази година две си го свалят, не може да се откачи. 
Ама пусти закони не дават преди 16г да им прави кеф.

А това да си платиш за СПИН или сифилис си е ... , абе питай на бгмамките те да ти кажат.

• 2 седмици по-късно...

Първо заради ревютата на софтуера.

В началото ми беше интересно да пробвам, да тествам всяка програма.

За форума....ми не поВня...Я за хубаво...я някой ме е провокирал....

И всяко действие, всеки така да го наречем-ритуал, изпълняван в рамките на 21 дни, се превръща в навик...

Не са много сайтовете, платформите които посещавам всеки ден....Три са основно-калдата, флагман и тубата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.