Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Daikin-ftxc35c свистене от вятър

Featured Replies

Здравейте.

Проблема е следният. Когато климатика работи и има вятър духащ (дори и слаб) в лявата част на климатика се чува силно свистене. 

Когато климатика не работи, при същата посока на вятъра, се чува свистене при по силно духане.

Това свистене е толкова силно, че се чува и в стаята.

Имал ли е някой такъв проблем и как го е решил?

Аз мисля да сложа ламарина пред лявата част на климатика на 10 см. разтояние от климатика (щото казаха че тази част не трябва да се затваря), дюбелирана в стената, за да спира вятъра. Какво мислите?

Благодаря.

• Отговори 81
  • Прегледи 16,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти бъди жив и здрав, а останалото са подробности.Ако климатика не топли в ход влиза половинката и става просто горещо.

• Те от днеска за днеска едвам познават, сменят постоянно прогнозата. От днеска за утре почти не е вярно, ти след месеци гледаш прогнозата...

• Ти го питаш къде, той ти казва кога... А, де!

Публикувани изображения

Ужас. Аз точно такъв капарирах и ще го слагат другата седмица.

Сега като прочетох и се чудя дали да не го сменя преди да са го монтирали с някоя друга марка. Проблемите май са фабрични и не могат да се отстранят.

https://forum.setcombg.com/климатици-daikin/41240-свистене-или-свирене-ftx25jv.html

преди 50 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ужас. Аз точно такъв капарирах и ще го слагат другата седмица

и аз съм с чешки дайкин, ама вече седем  години нямам проблеми 
единствения недостатък за мен е, че няма автоматично подсушаване и лятно време,  след изключване на охлаждането, трябва един час да продължава да духа за да не се вмирише

преди 14 минути, дръндю написа:

единствения недостатък за мен е, че няма автоматично подсушаване и лятно време,  след изключване на охлаждането, трябва един час да продължава да духа за да не се вмирише

Ама с кой точно модел си?

преди 50 минути, дръндю написа:

опс, излъгах...от шест години е, не е от седем

преди 36 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ама с кой точно модел си?

снимката е с талафоня, белким се вижда какъв модел е
лепнато е на вътрешното тяло
DSC_0000014.jpg.bfc3d9854a1a611895bd852672fa346c.jpg

пп

аве, наближават 7 години

хъх
със същото разпложение е кът мойту

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Направо се чудя дали да не звъня и да го сменя докато е време с едно Fujitsu - ASYG 12 LМCE.

Направо се обадих и го смених. Всички познати са с Fujitsu-та и не се оплакват. За Дайкина уж съм чел само позитивни неща, но не ми се рискува май.

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

За Дайкина уж съм чел само позитивни неща,

ами така е, ама само чешкото производство
казват, че произведените в турция са ужас

• Автор
преди 19 минути, дръндю написа:

ами така е, ама само чешкото производство
казват, че произведените в турция са ужас

Пиши Малайзия

https://www.marsi-pkm.bg/магазин-климатици/климатик-daikin-sensira-ftxc35c/

току-що, П.Петров написа:

Малайзия

да, сега го видях долу

през 2015г, в нашият град, имаше само от Турция и Чехия

• Автор

С опити установих, че когато запуша с нещо плътно защрихованият отвор на снимката, свистенето спира.
Вътъра влиза вътре и се случва нещо в тази точно посока.

От техника научих че този отвор не трябва да се запушва и за това си мислих за идеята за ламарина пред отвора да сложа за да предпазва от вятъра. Тя ще е на мин 10 см от отвора.

Ако някой има по умно решение, моля да сподели.

Благодаря.

image.thumb.png.9cfce880471df28b96c7f17008b3d3a8.png

преди 3 часа, П.Петров написа:

С опити установих, че когато запуша с нещо плътно защрихованият отвор на снимката, свистенето спира.
Вътъра влиза вътре и се случва нещо в тази точно посока.

От техника научих че този отвор не трябва да се запушва и за това си мислих за идеята за ламарина пред отвора да сложа за да предпазва от вятъра. Тя ще е на мин 10 см от отвора.

Ако някой има по умно решение, моля да сподели.

Благодаря.

image.thumb.png.9cfce880471df28b96c7f17008b3d3a8.png

Това всъщност не е проблем на самия климатик, явно мястото е ветровито и се получава някакво завихряне и свистящия шум.

Вариантите за решение са няколко:

1. Свикваш със шума.

2. Местиш климатика на друго място.

3. Слагаш някаква ламаринка, както си го замислил и тестваш дали ще спре шума и дали ще повлияе на работата на климатика.

4. Поръчваш си в някоя фирма, една преграда от поликарбонат например, която да отклони вятъра от климатика и тестваш.

Нещо подобно, но с подходящ размер 1529304362_5729559_104733628_big(600x450).jpg.42bb51881c3d1669dcb155de56af412f.jpg

преди 5 часа, baitexpo написа:

Това всъщност не е проблем на самия климатик, явно мястото е ветровито и се получава някакво завихряне и свистящия шум.

И все пак може и да е до марка или модел, защото четох, че на различните такива външните тела и турбините им са проектирани по различен начин и е възможно при някои да се получава този ефект, при други не. Някои имали прорези, които не позволявали такива явления и т.н. Колко е вярно не знам, просто догадки. От климатици не разбирам, но ми се наложи да почета последните дни преди да поръчам моя. Все пак е и до качество на монтаж и до късмет предполагам. Но е факт, че вече не може да се робува само на марки, защото те не са това, което бяха май...

Пример четвъртия вариант не е много приложим, защото съм на последен етаж. А да се свиква с шума не е удачно след като се дава една "чанта" с пари.

лятото мислех да слагам от същия модел, мястото е супер ветровито, а до морено почти винаги духа

то и ти се откажи от фуджицото, че има кофти клапи и има един дразнещ звук - не само ти четеш за климатик преди да де закупи :)

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

И все пак може и да е до марка или модел, защото четох, че на различните такива външните тела и турбините им са проектирани по различен начин и е възможно при някои да се получава този ефект, при други не. Някои имали прорези, които не позволявали такива явления и т.н. Колко е вярно не знам, просто догадки.

Ако тази информация е от сетком форума, от линка по-горе, там обсъждат шум от вътрешното тяло.А в тази тема, доколкото разбрах се обсъжда шум от вънщното тяло на климатика.

И мисля, че това е вярно:

преди 2 часа, baitexpo написа:

Вариантите за решение са няколко:

1. Свикваш със шума.

2. Местиш климатика на друго място.

3. Слагаш някаква ламаринка, както си го замислил и тестваш дали ще спре шума и дали ще повлияе на работата на климатика.

4. Поръчваш си в някоя фирма, една преграда от поликарбонат например, която да отклони вятъра от климатика и тестваш.

Нещо подобно, но с подходящ размер 1529304362_5729559_104733628_big(600x450).jpg.42bb51881c3d1669dcb155de56af412f.jpg

Като изключим преградата от поликарбонат!

Може да се пробва да се монтира някаква допълнителна решетка или плоскост която да промени потока на въздуха.

И да, не трябва да се затваря тази част на външното тяло.

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Ако тази информация е от сетком форума, от линка по-горе, там обсъждат шум от вътрешното тяло.А в тази тема, доколкото разбрах се обсъжда шум от вънщното тяло на климатика.

Оттам да, но там бяха няколко подобни в които имаше подобни мнения и за външните тела. Отделно в няколко други форуми също. Пък и за вътрешното да е...аз не искам да ми свисти нито външното, нито вътрешното. Искам да е тих за да "бичи" по цял ден. Досега бях с някакъв HiSense и 20г. никакви ядове с него до тази година. Все се надявам, че за 20г. са напреднали технологиите и в тази насока.

сега климатиците не са същите - макар че марката е еднаква - аз лично си мисля за мицубиши хеви да взема вместо дайкина

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

сега климатиците не са същите - макар че марката е еднаква - аз лично си мисля за мицубиши хеви да взема вместо дайкина

И какво им е различното? Термопомпа и някакви китайци писали софтуер - кога и как да работи.

преди 2 минути, baitexpo написа:

И какво им е различното? Термопомпа и някакви китайци писали софтуер - кога и как да работи.

например диамонд серията има по голям агрегат

sshot-1634342914464d8f1.png

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Досега бях с някакъв HiSense и 20г. никакви ядове с него до тази година. Все се надявам, че за 20г. са напреднали технологиите и в тази насока.

Моя е Санио, Японски 94-ти набор.Купих го втора ръка като беше 10 годишен.Нямам никакви оплаквания.Принципа на всички е един и същ.Зависи от конкретното решение на конструкторите.

Много са яки климатиците, а който плюе Дайкин - нищо не разбира.

Все пак да попитам - вентилаторът във външното тяло накъде духа? Има ли и двата варианта?

преди 33 минути, JKirilov написа:

Все пак да попитам - вентилаторът във външното тяло накъде духа? Има ли и двата варианта?

Винаги духа напред.Т.е. засмуква въздух през радиатора/кондензатора и го издухва напред.Това е с цел да се обдухва целия радиатор.Ако духа назад вентилатора, въздуха ще обдухва само тази част от радиатора която е точно зад вентилатора.Преди 15+ години се занимавах професионално с ремонт електрониката на климатици.И тези неща още не съм ги забравил.Абе пия си редовно хапчетата.Ето и една тема от скоро дето подкарах една електроника на климатик.

Цък.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.