Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избера страна за имиграция?

Featured Replies

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Ами няма сняг в южна Белгия, всеки може да го провери в интернет, трябва само да знае да търси и да си превежда с гугъл. И децата могат да го проверят.

Аааа, южна Белгия! Няма нужда да го проверявам или търся, защото сигурно съм обиколил Белгия много повече от теб, макар че не живея там.

• Отговори 86
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вземаш глобуса, затваряш очите, завърташ силно и туряш пръста някъде. Ако ти се падне КНДР си извадил късмет, само ще целуваш портрета на другаря Ким и порцията ориз ще ти е уредена. Ся сериозно

• Да, аз щеше да попитам същото. Освен език (но е важно как се знае този език, защото не винаги Hello, my name is... не е достатъчно), какво друго можеш да правиш? Ще кажеш, че можеш да работиш. Добре,

• Задай си въпроса защо си решил да мигрираш и тук не можеш ли да се реализираш? Не си мисли, че навън е мед и масло. Замисли се какво можеш да работиш, къде ще живееш /квартира/, разходи за битови нужд

Абе първия милион никога не е честно изкаран, пък дори и на запад (освен ако не е от тотото).

преди 23 минути, ДзВяРа! написа:

Затова ли покривите на Белгийските бараки (къщурки), са остри като връх на ракета? Защото няма сняг?:hush: Същите като Австрийските кочини.

Австрийските къщи са си много хубави. Луда работа, но всеки с мнението си. За някои Кранево сигурно е по-хубаво от истински добър морски курорт.

Авторе, проучи как вървят заплатите в съответната държава, която избереш. Това мога да те посъветвам и също така, виж дали ще може да си намериш работа, защото заради ковид, има безработица в мн страни.

Отворих Джобс.бг за първи път от много месеци насам и какво да видя - за София обявите са основно за кол центрове, готвачи, крупиета, агенти недвижими имоти и разбира се ИТ/програмисти. А за Варна пускат и по-креативни позиции като криейтив директор в рекламна агенция. В няколко малки общини пък търсеха служители чрез сайта. Поредното доказателство, че в София става чрез директно кандидатстване до фирмата, а не по обяви. А за общината и други институции явно трябва и гръб. София е само ако си ИТ или искаш да бъдеш готвач, сервитьор, кол център агент или бек офис чиновник да бухаш някакви тъпи данни по цял ден като робот.

Изглежда има по-добри възможности извън София в България вече. А за чужбина - бих първо опипал почвата чрез приемно семейство, така ще разбера харесва ли ми да живея в такава страна. По-нататък ще разкажа за едно мое приемно семейство в чужбина.

Не мога да си коригирам мнението, а има много да пиша по моята история с приемно семейство, затова първо ще пусна текста на един мой състудент - българин в Холандия. И двамата бяхме в едно и също градче, но той отседна при приемно семейство и му беше в пъти по-лесно. Докато аз съвсем сам се чувствах супер зле, макар, че бях в студетстко общежитие. А той видя как живее едно холандско семейство отвътре:

Цитат

Когато отидох да следвам в чужбина временно реших да отдедна при приемно семейство. И преди съм отсядал, но най-много за седмица при езикови ваканции. Та отседнах при това семейство. Те са типично холандско семейство, но понеже децата им бяха също студенти и университета им не беше далече се прибираха почти всеки уекенд и за ваканциите. Така беше и с бабата - имаше си своя къща, но понеже правеше ремонт, а и беше на близо и едва ли не се пренесе временно у семейството. Това е рядко на запад, но имах късмета да попадна в семейство, където хората са си близки, а и градчето е малко.

Още помня аромата на чай рано сутрин и как бабата печеше кекс. Чрез тях разбрах много неща за местната култура, живот, навици и привички. За първи път живях в къща там. Имаха си задно дворче, където през лятото сядахме. Аз лично обичах да да се разхождам пеша из задните алеи между къщите, на моменти се чувствах като дете, попаднало в лабиринт, защото там къщите не бяха отделни, а съединени дълги редици. Човек никога не знаеше какво ще открие и беше приятно вместо по шумната улица да заобиколя през задната алея между къщите. С децата ходихме да пазаруваме и на дискотеки, предлагаха ми джойнт но аз не исках. Родителите повече работиха, но и с тях сме излизали, дори ходихме на къмпинг със семейството чак до Франция (там обичат да пътуват с каравани до Франция). Още като видя холандски кекс се сещам за тези хора. Имаше и комични моменти, както в началото, когато бабата не беше доволна от моите "балкански" дрехи и фрази като "тук не носим такива неща". Но не смятам, че беше с лошо, напротив, те просто искаха да ми покажат как по-лесно да се впиша в местното общество. Бабата говореше за техните традиции, а майката беше модерна и практикуваше йога. С бащата ходихме на риболов. Аз често излизах с децата за по питие или на купон. В същото време много от състудентите ми от чужбина се чувстваха доста некомфортно толкова далече от семействата и приятелите си и никой студентски запой не можеше да замени домашния уют. Определено бих повторил отсядане в приемно семейство, макар, че знам, че не всички семейства са толкова готини.

преди 23 часа, Белгиеца написа:

Ами няма сняг в южна Белгия, всеки може да го провери в интернет, трябва само да знае да търси и да си превежда с гугъл. И децата могат да го проверят.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ардени

преди 5 часа, tonio23 написа:

А за чужбина - бих първо опипал почвата чрез приемно семейство, така ще разбера харесва ли ми да живея в такава страна. 

Няма да е лошо приемното семейство да има пълнолетна дъщеря за влюбване.

Така си е, човек ако има местно гадже всичко е в пъти по-лесно.

Така е. Апселютно верно. Като една моя позната Раличка от Стара Гъзора, беше студентка тука по туризъм. И тя имаше мисленото на белгийската мида и подобни. Хвана се с един местен холандец. Той я лъжеше, че техните имат частен самолет и няколко имения. Тя се надяваше той да и уреди живота, включително да и направи и нидерландски паспорт, обаче чиляка се оказал най-обикновен готвач в някакъв смачкан ресторант, изпуква заплата за една седмица за вино и коз, и после три седмици кара на заеми и мускули до следващата заплата. Един път се изпусна пред мен, че това му четвърта българка студентка. Причаквал ги в началото на всеки семестер с едни и същи номера, и после като го изкласи си я изпраща по живо по здраво в бегето. Сега Раличка е на 500 леа заплатка в някаква туристическа агенция в Търново и живее още в къщата на техните. Ех мамините ми чукундурчета недодяни, на запад само с оная работа пробив не се прави.

Що, твоята бабичка българка ли е?

Едит: Ти да не си лъвът от един форум за ЖП транспорт?

преди 42 минути, Студент-красавеца написа:

Едит: Ти да не си лъвът от един форум за ЖП транспорт?

Не баш….. аз съм лъвът-началник влак София-Мездра-Горна Оряховица-Павликени(пази багажа) Плевен( пази булката) Русе-Варна

преди 48 минути, Христофор_първи написа:

Ех мамините ми чукундурчета недодялани, на запад само с оная работа пробив не се прави.

Трябва си и акъл да знаеш как да си уважаваш булката и да си я обичаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.