Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е границата между това да помага и толерираме слабите и болните и между това те да злоупотребяват с добрината ни?

Гост

Препоръчан отговор

Миналата седмица имах гости. Хапване пийване, музика. Музика в границите на нормалното, от долу имам комшийка самотна майка с болно дете от аутизъм, както и тя самата болна от аутизъм. Не един или два пъти сме имали разправии за музиката. То не бе анонимни бележки, оплаквания в полицията, не че е успяла да ми надвие, но викам от човешка гледна точка ще се съобразя до някаква степен. Е не мога да спра да живея, защото тя и малкия са болни от аутизъм разбира се. И оная вечер ми звъни на вратата и започна да ми се кара. Изгоних я на бързо, защото обърка подхода както и човека. Пропусна първо да ми каже ,,Добър Вечер,,  С мен съм и казал може да разговоря само когато прояви нужното уважение.

После на другия ден реших да отида да поговорим, все пак не обичам да мачкам слабите. Не ми е в природата. По принцип винаги ги защитавам. Тя ми се разциври като сърничката Бамби, че малкия бил болен от аутизъм както и тя. Ами като знаеш, че са ти дефектни гените, защо създаваш още едно дефектно човешко същество? И то да се мъчи? Аз съм ли съм виновен? Или някой друг? Собствен избор миличка. Както и на ония черньо баща му. Негъра от АлаБама. Казва, че музиката не чувала, само вибрациите на баса. А ми баса пък въобще не е увеличен. Корекциите на тоновете винаги са ми на 0. А и тя като е болна има си здравни заведения. Тук е нормална жилищна кооперация, не психиатрия. От тогава не съм пускал почти телевизора ни музика, но скоро имам пак гости и смятам от тая вечер пак си пускам и стигнах до заключението, че толерирането на болни и слаби си има своите граници. Ние не сме виновни за тяхното състояние.Точка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аутизмът не е болест, аутизмът е генетично разстройство. Болестта предполага лечение, и, ако не изцерение, то облекчаване, подтискане на симптомите. С аутизъм живееш. 

Аутистите са социално неадекватни, проблемите ти с общуването с тази жена, са заради това, а не защото е проста, нахална или т.н. 

Просто като ще имаш гости и ще пускаш музика, я предупреди ден по-рано. Може да отиде някъде, при роднина, приятелка... 

А за  въпроса ти. 

Цитат

Ами като знаеш, че са ти дефектни гените, защо създаваш още едно дефектно човешко същество? 

Мисля че, това отговаря красноречиво. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, Христофор_първи написа:

Ами баса пък въобще не е увеличен.

Иди при нея да те пусне вътре и ти да чуеш как се чуват ниските честоти и в коя стая и точно къде в стаята. На някои места могат да бумкат яко, например на дивана ѝ, пък в средата на стаята ѝ да са слаби. Самите стаи действат като резонантни усилващи кутии според размера им.
Ако си поставиш колоните ти на спайкове ( като пирони с острото на долу) ще намалиш директното предаване на ниските честоти от колоните по пода или през стените та право да нея. 

И не, няма никаква нужда жената да е болна, за да я вбесяваш с твоите бум бум все едно си 19 годишен чekиджия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ставаш от маса, правилния въпрос би трябвало да бъде "Ти мене уважаваш ли ме?"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, васил козарев написа:

Ами като знаеш, че са ти дефектни гените, защо създаваш още едно дефектно човешко същество? 

Мисля че, това отговаря красноречиво. 

Ами за да постъпиш на работа където и да е, трябва да се явиш на интервю.

А за да станеш родител няма интервю!

Защо е така, аз нямам отговор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гледай филма The Accountant (2016). Главната роля изпълнява Бен Афлек - болен от синдрома на Аспергер. Филмът е 100 от 10. Просто шедьовър. Акцентът е върху аутизма и внушава, че това са хората на бъдещето, но сценария е огън и дава отговор за поведение им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, ivan_pop написа:

А, ако за да станеш родител се искаше IQ тест, питащите се подобни глупости, никога нямаше да имате деца. 

Синдромът на Аспергер е от аутистичния спектър. Илън Мъск го има. Има съмнения и за Бил Гейтс. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, васил козарев написа:

А, ако за да станеш родител се искаше IQ тест, питащите се подобни глупости, никога нямаше да имате деца. 

Това което написах е малко риторично.Това за децата е божа работа, т.е. хормони.А те не се интересуват много кой какви отклонения има от признатото за нормално.А за нормално се приема това което имат/нямат повечето от хората.А иначе всеки се е нормален за себе си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При генетичната рулетка не се знае, кой ген как ще се комбинира, както и кой протеин как ще мутира. Не е задължително условие фамилната обремененост. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Белгиеца написа:

Иди при нея да те пусне вътре и ти да чуеш как се чуват ниските честоти и в коя стая и точно къде в стаята. На някои места могат да бумкат яко, например на дивана ѝ, пък в средата на стаята ѝ да са слаби. Самите стаи действат като резонантни усилващи кутии според размера им.
Ако си поставиш колоните ти на спайкове ( като пирони с острото на долу) ще намалиш директното предаване на ниските честоти от колоните по пода или през стените та право да нея. 

И не, няма никаква нужда жената да е болна, за да я вбесяваш с твоите бум бум все едно си 19 годишен чekиджия.

ако живея на етажа над него, ще си цепя дървата, белким се усети, какво е да си отдолу

пп
и това няма нищо общо с това дали е слаб или болен
щом живее в общежитие, кооперация, жилищен блок и т.н.
трябва да се съобразява с хората, защото не живее в гората или на полето за да вика като чобанин

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ivan_pop написа:

Може в цялото Ви родословно дърво да няма никакъв проблем, няма гаранция, че вашите деца ще са "нормални",

не съдете хората, просто защото не ви се е случило на Вас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди нея от долу живееха възрастни хора на 70 години с диабет, сърдечни проблеми. Е ми никога не се оплакаха. Даже съм ги питал, те викат ,,Живей сега ти е времето,, 

От ден първи ме ненавиждаше нещо. Постоянно се оплакваше от музиката. После имаше проблем с бащата на лапето, идваше да и прави панаири, дойде да търси закрила при мен и ми се разплака пак като Бамби. Аз се погрижих повече да не идва черния. И извъднъж оплакванията с музиката спряха за около 2 години. Обаче от скоро пак почнаха.Странна птица. Иска да бърбори с мен, но на вратата. Викам и влез да пием по нещо бе душа. Неще. Викам и влез не сме толкова страшни, пак неще.Когато имаше затишие ми говореше на ,,Вие,, сега пак обърна на ,,Ти,,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо, Бамби е мъжко сърне.

Второ - изказванията ти са много нацистки и абсолютно грозни.

Трето - никой не е застрахован какво ще му е детето.

Четвърто - не сме в Третия райх, че да казваш кой има право да има дете и кой - не.

Като не ти изнася да имаш съседка аутистка с дете аутист, си свободен да си потърсиш друго жилище. Опции всякакви.

Нашите съсед отдолу са роднини и разбрани хора, а тези от близкия съседен блок, никога не са се оплаквали, като пусках музика вечер (защото стереоуредбата е в кухнята, денем идват гости, върши се работа и т. н. ). Не съм я усилвала до дупка, а и стереоурредбата беше върху кухненската секция.

В училище съучениците и учителите ми бяха разбрани хора и не ми се караха,, когато се изтощеше батерията на слуховия апарат и почнеше да пищи. Даже ме пускаха да си ида за малко вкъщи, за да ми сменят батерията с друга. И то по време на час. Това в първото ми училище, което е съвсем наблизо. Без слухов апарат не чувах и нямаше как. Учителите знаеха, че живея наблизо и ме пращаха вкъщи, да ми сменят мама или тати батерията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последно ти сега глуха ли си, или само във вторник и четвъртък си глуха, пък в сряда пускаш стерео уредбата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе много учената даже не знае че хора с психически проблеми  не могат да се женят според българските закони :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, petie1 написа:

Абе много учената даже не знае че хора с психически проблеми  не могат да се женят според българските закони :)

Тъй де.Ама тези проблеми трябва да са регистрирани някъде.А това че не могат да се женят, не пречи да създават поколение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, ivan_pop написа:

Тъй де.Ама тези проблеми трябва да са регистрирани някъде.А това че не могат да се женят, не пречи да създават поколение.

Проблема е, че тия хора струват една чанта на данъкоплатеца. Сега това лапе, постоянно идват разни здравни организации да и помагат. Скъпи хапове и прочие. Може да звучи жестоко, но такива трябва да бъдат кастрирани. Аз не съм съгласен цял живот да плащам за на такива лекарствата и здравните грижи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Последно ти сега глуха ли си, или само във вторник и четвъртък си глуха, пък в сряда пускаш стерео уредбата ?

А ти си толкова тъп, че не разбра, че говорех за допреди години, когато чувах със помощта на слуховия апарат.

Вече изобщо не чувам. На концерти не съм ходила от няколко години. На тези за празника на града не ходя, защото смети Скрудж кани разни рок диваци, дето огласят целия център.

На концерта на Валя не ходих, защото не ми е любимка, но концерта беше точно до нас, и като се качихме с мама горе на терасата към полунощ, за да снимам фойерверките, видяхме огромната тълпа. Не бях учудена, че после цъфнахме в новините.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Anneliese написа:

А ти си толкова тъп, че не разбра, че говорех за допреди години, когато чувах със помощта на слуховия апарат.

Вече изобщо не чувам. На концерти не съм ходила от няколко години. На тези за празника на града не ходя, защото смети Скрудж кани разни рок диваци, дето огласят целия център.

На концерта на Валя не ходих, защото не ми е любимка, но концерта беше точно до нас, и като се качихме с мама горе на терасата към полунощ, за да снимам фойерверките, видяхме огромната тълпа. Не бях учудена, че после цъфнахме в новините.

Ко каза ко?

Анче, да те взема аз да те взема за жена?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, Anneliese написа:

сърне

Такава простотия като мъжко сърне няма... Има сръндак... То все е  едно да кажа мъжка овца

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Такава простотия като мъжко сърне няма... Има сръндак... То все е  едно да кажа мъжка овца

Не така към жена ми, аз ще я науча, кое е сърна, кое е сръндак, кое е кошута, кое е елен. Анче, бял съм, но ако не ти харесва цветът ми, ще се боядисъм например в розово, като великденско зайче!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Anneliese написа:

Вече изобщо не чувам.

Ами тъпи сме, кво да правиш, трябват много обяснения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А на мен ми писна да се обяснявам като латерна милион пъти, че си чувах допреди 5 години!

Научете се да правите разлика между човек с увреден слух и глух човек.

Купете си тълковен речник!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...