Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с wi fi-то

Featured Replies

Добър ден форум.

Понякога вифито ми изчезва в спалнята, а там си ми е лаптопа и медийната кутия, от която си гледам ip tv за която ти трябва обезателно добра връзка. Преместих модема в спалнята , да вида какво ще е положението. Още по-зле. Проблема, е че преди няколко месеца положението извън хола беше много зле, дойде монтьор прави струва, констатира, че модема е приключил курса и ми дадоха нов. Уж се поуправи проблема, обаче сега пак е много зле. Обадих се, започнаха да ми разтягат локуми, че стените може да са ми били дебели, или вифито ми да имало конфликт с това на комшиите от сто кладенеца вода дет са вика. Накрая казаха, че ще изпратят специален вифи монтьор да проучи положението и било възможно да ми изпратят някакви апаратчета, които подсилвали вифито. Обаче все си мисля, че самия модем им е скапан. Хуавей китайски боклук. Чудя се да ли да не сменям доставчика. Не ме инересува колко ще струва, искам да нямам проблеми. Точка. Спокойствието ми е безценно. Освен, което ми е блокиран достъпа до някои бг тракери.

преди 12 минути, Христофор_първи написа:

Добър ден форум.

Чудя се да ли да не сменям доставчика. 

Ако беше собственик на жилището нямаше да се чудиш, ами щеше да си прекараш кабел и един суйч в спалнята ти.
Аз съм собственик на къщата ми и съм прекарал кабели до 5 стаи.

Това wi fi-то е за жени и женчовци и разбира се за наематели които нямат право да дупчат по стените, щото иначе ги изхвърлят от социалното им жилище и става кофти с наемите на пазарни цени.

преди 13 минути, Христофор_първи написа:

Добър ден форум.

Понякога вифито ми изчезва в спалнята, а там си ми е лаптопа и медийната кутия, от която си гледам ip tv за която ти трябва обезателно добра връзка. Преместих модема в спалнята , да вида какво ще е положението. Още по-зле. Проблема, е че преди няколко месеца положението извън хола беше много зле, дойде монтьор прави струва, констатира, че модема е приключил курса и ми дадоха нов. Уж се поуправи проблема, обаче сега пак е много зле. Обадих се, започнаха да ми разтягат локуми, че стените може да са ми били дебели, или вифито ми да имало конфликт с това на комшиите от сто кладенеца вода дет са вика. Накрая казаха, че ще изпратят специален вифи монтьор да проучи положението и било възможно да ми изпратят някакви апаратчета, които подсилвали вифито. Обаче все си мисля, че самия модем им е скапан. Хуавей китайски боклук. Чудя се да ли да не сменям доставчика. Не ме инересува колко ще струва, искам да нямам проблеми. Точка. Спокойствието ми е безценно. Освен, което ми е блокиран достъпа до някои бг тракери.

И да смениш доставчика, едва ли ще ти дадат по-висок клас модем (рутер). Провери каква е ситуацията с ефира в тази стая - ниво на сигнал и какви други SSID се виждат - на кои канали са. Виж кой е най-чистия канал и настрой модема на този канал - ако говорим за 2,4 GHz... 

Основен принцип - устройства, оито искат стабилна и бърза връзка - само кабел

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Ако беше собственик на жилището нямаше да се чудиш, ами щеше да си прекараш кабел и един суйч в спалнята ти.

Това wi fi-то е за жени и женчовци и разбира се за наематели които нямат право да дупчат по стените, щото иначе ги изхвърлят от социалното им жилище и става кофти с наемите на пазарни цени.

Поредния пост, в който казваш едно голямо....нищо!

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Абе, ако знаеш колко дупки съм пробил…. не само в нас, а и на други места….. Белжоо Белжоо…… Абе не е лесно сам да се разполагаш в цял апартамент и сам да си си цар и господар. 

А ти в килията ти 4 на 4 метра, където те е наказала жена ти да стоиш през деня послушнико, да не абиш излишна нафта в къщата, то там и да ти трябва вифи, господарката на къщата има последната дума.

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

И да смениш доставчика, едва ли ще ти дадат по-висок клас модем (рутер). Провери каква е ситуацията с ефира в тази стая - ниво на сигнал и какви други SSID се виждат - на кои канали са. Виж кой е най-чистия канал и настрой модема на този канал - ако говорим за 2,4 GHz... 

Да за 2,4 GHZ иде реч. Настроен е оптимално. Преди имах кабел прекаран от единия край на хола до другия където ми беше настолния. Бях го захванал с едни пластмасови пръстени по первазите, грозна картинка за окото. Махнах го след време. Като цяло искам за в бъдеще минимум присъствие зна кабели, всичко да ми е безжично. 

преди 20 минути, Христофор_първи написа:

Да за 2,4 GHZ иде реч. Настроен е оптимално. Преди имах кабел прекаран от единия край на хола до другия където ми беше настолния. Бях го захванал с едни пластмасови пръстени по первазите, грозна картинка за окото. Махнах го след време. Като цяло искам за в бъдеще минимум присъствие зна кабели, всичко да ми е безжично. 

Разбирам те, но .... доста често, желанията и техническите възможности се различават драстично :) Като те дразнят LAN кабелите, компромисно решение е чифт PLA за окло 150 лв и второ АР в проблемната стая

преди 1 час, Белгиеца написа:

Това wi fi-то е за жени и женчовци и

и за сигънту ут нашту маалъ
сичкото точки за достъп... от кафене, съседен вход, от горните и долните етажи, от съседен жилищен блок
тъй де,  квот мой са крадни
кражбА да има ве, кражбА, инак не моа да спъ спокойно

Ало, защо Вашите техници не дойдоха на заявката ми от 7:30 часа в Събота?- Нашите техници се бият за възможността да Ви обслужат. Боят ще продължи през двата почивни дни. От техническия отдел ще Ви обявят победителя в Понеделник в 10:00 часа.

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Добър ден форум.

Много точно са ти казали даже и въобще не разтягат никакви локуми. Безжичната мрежа се влияе от доста фактори, така че е напълно нормално да имаш такива проблеми.

преди 2 часа, Христофор_първи написа:

Бях го захванал с едни пластмасови пръстени по первазите, грозна картинка за окото. Махнах го след време. 

Господин Леваков, 
сложи си това на холандски да го разбереш какво е, лепи се долу ниско и минава в него точно само един кабел

https://www.brico.be/fr/atelier-matériaux/electricité/câbles-et-rangement/moulures-cache-cables/legrand-kabelgoot-7-9mm-dlp-2-1m-wit/2605183

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Като те дразнят LAN кабелите, компромисно решение е чифт PLA за окло 150 лв и второ АР в проблемната стая

Ако холандците са му турили 3 фази като при нас в Белгия, няма да работи, ха ха ха ...

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Ако холандците са му турили 3 фази като при нас в Белгия, няма да работи, ха ха ха ...

Стига си говорил глупости! Ставаш за смях!

Остава да кажеш, че и осветителните ти тела са трифазни:lol6:

преди 21 минути, NewRedDragon написа:

Е ти все едно не знаеш, че Холандските дракони са трифазни, особено тези дето идват от Белгийските планини! Хайде малко по-сериозно сър!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Е ти все едно не знаеш, че Холандските дракони са трифазни, особено тези дето идват от Белгийските планини! Хайде малко по-сериозно сър!

Остави..... тоя е извън времето и пространството в Белгия :)

преди 33 минути, NewRedDragon написа:

Остава да ти кажа, че лампата свети щото е свързана към две от фазите, ама ти като не разбираш нищо от белгийски трифазен ток за домакински нужди и няма как да ме разбереш.
Да бе, няма нула, има само 3 фази и земно.
Пукни се от яд!

п.п.
това вече съм го обяснявал тука от времето на модераторката барбоцела ( половин италианката, самотна майка ), да си го чел.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

я им изрови темата с трифазния белгийски ток дето я заключи оная модераторката преди, да се образоват по-новите членове на колектива

преди 3 часа, Христофор_първи написа:

Обаче все си мисля, че самия модем им е скапан. Хуавей китайски боклук. 

Да, това е причината.

Купѝ си рутер Miele, и нетът ще ти хвърчи 😆 .

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Да, това е причината.

Купѝ си рутер Miele, и нетът ще ти хвърчи 😆 .

Моят модем/рутер е германски ама нарочно ги правят да са слаби и кекави, за да си купиш от същата марка и още едни джаджи, та да изкарат повече пари.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Моят модем/рутер е германски ама нарочно ги правят да са слаби и кекави, за да си купиш от същата марка и още едни джаджи, та да изкарат повече пари.

Ами купувай си джаджи тогава - и внимавай да са трифазни :) 

преди 24 минути, Белгиеца написа:

ама ти като не разбираш нищо от белгийски трифазен ток за домакински нужди и няма как да ме разбереш.

те товай за бисерите ве
чей линеен е вярно, щот от трафа идват  две противофазни напрежение със средна точка...120+120 волта и ти става на 240
ами  повечето усилватели ползват траф със среден извод, ама никой не е казал че е трифазен

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Аз като съм собственик съм на Wi-Fi, понеже ползвам лаптоп и не ме кефи да се спъвам във кабели!

преди 2 минути, ivan_pop написа:

понеже ползвам лаптоп и

и си го гушкам в леглото и  си спамя на воля във форума
представяш ли си да влача кабел в леглото
баси, требе да съм много изтрещял за да го направя
:lol6:

преди 4 часа, дръндю написа:

те товай за бисерите ве

Ще си заминеш от този свят и няма да си разбрал, че в Белгия сме на трифазен ток.
Знаеш ли как хубаво свети фазомерът и в двете дупки на контакта.
А знаеш ли като "изгубят" някъде из квартала едната фаза, как едни комшии имат ток в мазето за пералните, а няма на първия етаж, пък други имат на втория и става много весело.
Като се случи това и жена ми бърза да изчезне за работа да не е тя виновна нещо, че няма так из цялата къща еднакво.

преди 4 часа, ivan_pop написа:

..., понеже ползвам лаптоп 

Като нямаш пари за десктоп мъчи се на лаптоп.
И аз имам едно лаптопче, ама през повечето време си стои послушно в гардероба с извадена батерия. Ползваме си 4 десктопа като бели хора с 4 екрана от по 24".
Па това да си пратиш сигнала от лаптоп на 50" телевизор ще да е голяма играчка, а аз съм свързал по един 7 метров HDMI кабел и всичко работи без ядове.

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Ще си заминеш от този свят и няма да си разбрал, че в Белгия сме на трифазен ток.

това много лесно може да се провери с волтметър
ако например линейното (напрежението между фази) е 220v тогава фазовото (напрежение спрямо земя) трябва да е 220/1,73=127v
но ако, примерно,линейното  е 220, а фазовото е 110, не е "трифазно"
това със сигурност може да се установи с осцилоскоп, където ясно може да се види отместването на фазите 

преди 14 часа, ivan_pop написа:

Аз като съм собственик съм на Wi-Fi, понеже ползвам лаптоп и не ме кефи да се спъвам във кабели!

Като започнете с това спъване в кабели направо ме убивате. Има си начини кабелите да са прибрани, а не да са разхвърляни на пода. Безжичната мрежа се влияе от доста фактори и винаги ще има проблем с нея, особено когато се живее в населени блокове с доста апартаменти.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.