Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколоните си загубиха силата на звука

Featured Replies

Здравейте! Един ден Тонколоните им се загуби силата на звука без никаква причина. Тонколоните са Viking X-8001 звука на самите тонколони е на макс и от самия компютър е на макс  о не са както преди. Някой знае ли защо? 

Ако ги включиш към друго устройство - телефон, телевизор, звука пак ли е слаб? Ако е така, значи наистина има някаква повреда, което не е учудващо, в предвид марката и цената.

Марката му е световно известна а цената - по малка от една  бутилка уиски!

преди 47 минути, JKirilov написа:

Първо провери за изгорели високоговорители.

Ако са изгорели говорителите, няма да се чува нищо бе Чук! Състезаваш се с Белгиеца по глупости, но в този подфорум той е класи над теб. И поне има що годе техника и...цигулка. А ти една гъдулка не можеш да си купиш. Изключителен шемет  в българското интернет пространство си! Поне ти честитих новата година от сърце. 

преди 58 минути, JKirilov написа:

Първо провери за изгорели високоговорители.

Може би има в предвид само един от всичките - и затова да се чува по-слабо.

Но мен ме съмнява по-скоро нещо повредено в кутията на буфера, ама можем само да гадаем.

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би има в предвид само един от всичките - и затова да се чува по-слабо.

Но мен ме съмнява по-скоро нещо повредено в кутията на буфера, ама можем само да гадаем.

За какво да гадаем? За 35-40 (толкова са стрували преди 10-тина години) лева не си заслужава дори да пита а да ги изнася към кофата за смет , на улицата.

Аз не бих ги изхвърлил просто така, имам значително по-стари и по-слаби и по-евтини (ако правилно помня ги взех за 21 лв. от един магазин, където един пич от Пловдив беше изпратил една употребявана видео карта, когато събирах първия компютър за моя по-малък брат ... ех какви времена бяха)  и си ги ползвам от време на време.

Ако знае как се разглобяват и не може да ги слуша така - не пречи да ги разглоби внимателно и да огледа поне за видими проблеми - може пък да научи нещо ново.

преди 10 часа, slavij69 написа:

Един ден Тонколоните им се загуби силата на звука без никаква причина. Тонколоните са Viking X-8001 звука на самите тонколони е на макс и от самия компютър е на макс  о не са както преди. Някой знае ли защо? 

Имаш две колонки и един субуфер.Лесно можеше да уточниш,дали всички се чуват,чрез доближаване на ухото,до всяка колона.Ако всички свирят,първо се усъмняваш в настройки на звука от компютъра.Там има разни филтри и „подобрения“,които могат да ти изхабят звука.После пробваш с друг източник на звук,различен от компютъра.След това се мисли,дали не се е скапало нещо в електрическата част на системата.

Технически данни:

Звукова система X-8001 2 in 1
2 speakers + 1 sub-woofer-  600 W

Брейййй!!!🤣

А сега малко по-сериозно. В събуфера сигурно има някакво цифрово усилвателче с операционни усилватели (опампове). И кой знае какво се е случило с някое чипче, ако това чудо на техниката постоянно е било набримчено на маххх.

• 4 седмици по-късно...

сподели дъното което използваш , има дъна като моето например с предусилватели на звуковата карта (вградена) , може да се е променил импенданса от драйвъра ти за звука , на мен лично ми се беше случило такова нещо и то май дори 2 пъти

моля професорчета като @nickolaycho и @JKirilov дори да не се опитват да ме слушат какво говоря , защото дори не трябва да са в същата стая - не говоря вашият език , а на авторът на темата ето и една снимка от на driver-a който на мен ми беше направил проблем и по точно настройката .
В категорията amplify Level имаш опции : Pefrormance , Powerful и Extreme , ако от тук ти се е променило това може да бъде потенциален проблем , ако ли не сподели да разрешим проблемът ти .

калдата.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.