Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко си има цена... вярно ли е?

Featured Replies

И какво излиза?

Здраве можеш да си купиш до една степен, но не и напълно.

Ами значи не може да се купи здраве... пълно здраве.

Там въпроса е или всичко или нищо...

Цял ден чета постовете Ви и накрая реших да дам и моето мнение .Съгласна съм всяко нещо си има цена ,не говорим цена като пари .И с fifa съм съгласна ,че здраве не се купува.ДА ама НЕ - много богати могат да си позволят да си купят органи и по този начин си купуват "здраве", а купуват ли човечност... sad.gif

• Отговори 52
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Хубаво говорите, че здравето и то се купува и че ако си 'с много кинти' ще получиш по-добър шанс и т.н. Защо тогава милярдерите умират? Обяснете ми моля ви!

То всички ще умрем рано или късно!

Уточнение, че отново парите та парите

Всичко си има цена... вярно ли е?

...

Под цена се разбира не само пари а и всичко останало - време, нерви, здраве, живот....

А за парите

Относно безценните неща трябва да питаме MasterCard® :angry22:

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.

С пари можеш да си купиш часовник, но не и време.

С пари можеш да си купиш легло, но не и сън.

С пари можеш да си купиш книга, но не и знание.

С пари можеш да си купиш лекар, но не и здраве.

С пари можеш да си купиш положение, но не и уважение.

С пари можеш да си купиш кръв, но не и живот.

С пари можеш да си купиш секс, но не и ЛЮБОВ..

Ако не можеш да си купиш нещо с пари, то и без пари не можеш мисля би стояло добре до горните иначе изглежда че се използват за някакво успокоение че не сме кинтаци или задоволство че и те не могат да си купуват някои неща.

Изумявате ме....

За всеки пост в който някой е написал, че здравето отчасти или в някаква степен може да се купи ще кажа, че е в дълбока грешка...Можеш да замениш, можеш да задържиш, можеш да си осигуриш всички удобства, но не можеш да се почувстваш като нормален здрав човек. А това е нещо незаменимо и непродаваемо и само човек, който е болен може да ви го обясни. Има болести срещу, които няма лек...и съм убеденаааа, че в такива моменти всеки въпреки парите си се чувства безсилен. В крайна сметка там ( сещайте се къде) всички сме равни!

Но има случаи когато парите помагат

Да помогнем на Моника!

здраве с пари не се купува, но понякога само с пари се оправя, колкото и лошо да звучи си е истина.

Хубаво говорите, че здравето и то се купува и че ако си 'с много кинти' ще получиш по-добър шанс и т.н. Защо тогава милярдерите умират? Обяснете ми моля ви!

Ботагатишите си живеят живота...Те нямат грижи, както ние - простичкият, средностатистическият (както желаете, така го наричайте) народ. Не се налага да мислят за това с какво ще хранят семейството си утре, как да купят на сина си нови обувки за учебната година и т.н. само защото парите от заплатата покриват сметките за вода, ток, парно и т.н. Дали пък тези богаташи изпадат в депресия? Не мисля :cheers: Дали си тровят нервите за дребните неща от ежедневието? Не мисля :sobbing: А ако имаш предвид защо умират млади...ами помисли си повечето от тези милиардери как изкарват парите си и как умират, и мисля, че сам ще си отговориш на въпроса.... cool.gifcool.gifcool.gif

Та всичко си има цена в материално или духовно измерение. Или както казва един друг циник, граф Хохенцолерн: - Само смърта е безплатна.

Ха, хаха biggrin.gif и тя не е безплатна, за умрелия може би, но не и за тези, които ще го погребъ biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif т

Редактирано от hekata (преглед на промените)

Ботагатишите си живеят живота...Те нямат грижи, както ние - простичкият, средностатистическият (както желаете, така го наричайте) народ. Не се налага да мислят за това с какво ще хранят семейството си утре, как да купят на сина си нови обувки за учебната година и т.н. само защото парите от заплатата покриват сметките за вода, ток, парно и т.н. Дали пък тези богаташи изпадат в депресия? Не мисля :clap: Дали си тровят нервите за дребните неща от ежедневието? Не мисля :hush: А ако имаш предвид защо умират млади...ами помисли си повечето от тези милиардери как изкарват парите си и как умират, и мисля, че сам ще си отговориш на въпроса.... cool.gifcool.gifcool.gif

Говорим за съвсем други неща. Казвам това, че милионите, дори милиардите не биха помогнали на един човек да се чувства здрав, когато е болен. Може да си купи по-хубави лекарства, по-хубаво лечение, може орган да си купи, но да се почувства пак здрав... НЕ!

Пред очите ми хора боледуват, уж се излекуват, оправят - всичко ОК, но вече не са същите!

За това говорим. А за грижите - всеки има грижи. Това, че не мислят за сметките не значи нищо!

Говорим за съвсем други неща. Казвам това, че милионите, дори милиардите не биха помогнали на един човек да се чувства здрав, когато е болен. Може да си купи по-хубави лекарства, по-хубаво лечение, може орган да си купи, но да се почувства пак здрав... НЕ!

Пред очите ми хора боледуват, уж се излекуват, оправят - всичко ОК, но вече не са същите!

За това говорим. А за грижите - всеки има грижи. Това, че не мислят за сметките не значи нищо!

Това как се чувстват вече е друго...Исках да кажа, че техните грижи не са толкова големи или поне те не смятат така. Естествено, и те са хора, и те имат грижи - нормално е. Явно одеве не съм те разбрала правилно, извинявам се cool.gif

зависи какво разбираш под израза, че всичко си има цена

прави са тези, които казват, че има много неоценими неща

аз обаче ще изразя малко по-различно мнение, защото тълкувам тази фраза по различен начин.А именно като простичкия факт, че човек си плаща за всичко, което направи, което е получил и дори за това, което не е направил. Често си мисля, че хората са имали точно това предвид, казвайки че всичко си има цена

Редактирано от Sawi (преглед на промените)

Един "умен" познат беше казал че

Цената на нещо е това, което някой е готов да плати

Следователно ако развием горното - то тези "неща", за които няма кандидати съответно и нямат цена. И очевидно това може често да се променя във времето.

• 3 седмици по-късно...

ОтстЪпете и ми направете място,за да мога и аз да се изкажа...Можеш да си купиш кЪща,но не и дом,можеш да си купиш секс,но не и любов,можеш да си купиш живот,но не и време да ги живееш.Вярно е,че богатите могат да си позволят най-качествените медицински услуги,което означава,че имат по-голям шанс да оживеят.fifa,не си прав,че и богатите умират сЪщо както бедните и че дори парите им могат да ги отЪрват.Останал си с грешно впечатление.

Представи си сега един бедняк,живеещ в крайните квартали на...на Мало Конаре примерно.Болен е от рак на стомаха.Умира.Представи си и супер-богатия и известен бизнесмен,който сЪщо има рак на стомаха и умира.Да,и двамата имат една и сЪща диагноза,да и двамата умират.Това по което се различават обаче е,че единия няма нищо и умира в ужасни мЪки.Другия има пари и умира в болница дотолкова наблЪскан с морфин,че не усеща нищо.Естествено след смЪртта на богаташа медиите грЪмват и всички разбират за това.След смЪртта на бедняка обаче най-много да разбере района,в който е живял.Докато богатия го оплакват цели тЪлпи от фенове,бедняка е забравен на 5тия ден.Ти не разбираш нищо за бедния,даже не подозираш,че е живял.За богатия обаче научаваш и сега твЪрдиш,че и богатите умират.Да,умират,но много по-рядко,защото:

1:имат пари за профилактични прегледи,а едно ранно установено заболяване е много по-предотвратимо

2:дори и да се разболеят,шанса да се излекуват е по-голям.

На ден умират стотици хиляди хора.Колко от тях са световно известни,fifa?

"Всяко нещо си има цена...вярно ли е?"-не,не всяко нещо има цена,но всяко нещо има стойност!Може примерно да сЪм сред колоездачите,които сега правят обиколка на страната ни,мога дори да спечеля и да се радвам на слава и пари.Не мога обаче да се чувствам толкова щастлив,както когато с приятелката ми карахме колела на пЪт за баща ми.Само аз и тя!Това никой не може да ми го продаде.От никой не мога да си го купя!

ИСТИНСКИТЕ НЕЩА СА БЕЗЦЕННИ,НО СТОЙНОСТНИ!

True..true... ; )

И аз съм на това мнение (особено към края му) и няма смисъл да го повтарям. Но не мога и нищо ново да кажа, защото съм наясно, че някой някога го е казал преди мен, и вероятно дори по-добре от мен. Само искам да кажа, че цената може да е материална и право-пропорционална, като размер или нематериална, с името "стойност". 1-вата е по-скоро в смисъла на "наказание", както каза Sawi или разменна стойност, когато губиш нещо, в замяна на друго - което преценяваш дали да направиш, в зависимост от това дали е "добра сделка"/"инвестиция", а 2-рото е морална или сантиментална.

И в заключение - запомнете: Няма Ненаказано Добро Дело! Мухахахахаха :)

"Всяко нещо си има цена...вярно ли е?"-не,не всяко нещо има цена,но всяко нещо има стойност!Може примерно да сЪм сред колоездачите,които сега правят обиколка на страната ни,мога дори да спечеля и да се радвам на слава и пари.Не мога обаче да се чувствам толкова щастлив,както когато с приятелката ми карахме колела на пЪт за баща ми.Само аз и тя!Това никой не може да ми го продаде.От никой не мога да си го купя!

ИСТИНСКИТЕ НЕЩА СА БЕЗЦЕННИ,НО СТОЙНОСТНИ!

Дано един ден не ти се налага да разбереш цената на едно такова изживяване.....Повярвай ми,човекът е уникално животно,което може,но не мисли за последствията,защото си "знае",че всичко може да купи....

Едно истинско приятелство няма цена.. истинската усмивка няма цена.. здравето няма цена. Много неща нямат цена, и за много такива се създава илюзията, че могат да се купят с пари..

Едно истинско приятелство няма цена.. истинската усмивка няма цена.. здравето няма цена. Много неща нямат цена, и за много такива се създава илюзията, че могат да се купят с пари..

Милосъдрието няма цена...болката за човека няма цена...детските очи нямат цена...живота няма цена...безценен е...

Но тежка е цената за вярата в тях...

Милосъдрието няма цена...болката за човека няма цена...детските очи нямат цена...живота няма цена...безценен е...

Но тежка е цената за вярата в тях...

Абсолутно си права

Ами аз мисля че всичко което искаш да постигнеш,мечтите винаги имат своята цена.например ако изградиш кариера нямаш време за личен живот а ако се ожениш рано се превръщаш в домакиня.Като цяло всяка монета има 2 страни и за да получиш трябва и да дадеш.Затова може би е добре да се замисляме от време на време дали целта си заслужава усилията преди да се втурнем да я осъществяваме :)

зависи какво разбираш под израза, че всичко си има цена

прави са тези, които казват, че има много неоценими неща

аз обаче ще изразя малко по-различно мнение, защото тълкувам тази фраза по различен начин.А именно като простичкия факт, че човек си плаща за всичко, което направи, което е получил и дори за това, което не е направил. Често си мисля, че хората са имали точно това предвид, казвайки че всичко си има цена

Интересно разсъждение...самата аз не съм поглеждала израза из под този ъгъл нещо като "Няма безплатен обяд на този свят". Преди доста години една учителка ме накара да напиша есе на тема" Какво печелим когато губим и какво губим когато печелим?" Ти ми напомни за него...благодаря ти...

А за всеки написал тук, че всичко си носи етикетче с надпис колко струва няма да споря, защото съм убедена, че рано или късно ще осъзнаете, че не всичко, което хвърчи се яде...

• 3 години по-късно...

да

да

Не.

Ето един най-прост пример - този ти пост , седенето пред компютъра, писането на теми, линковете, които обобщаваш -всичкот това няма цена.

Още много неща на света са по същия начин безценни.Неща, които сътворяваме със собствените си ръце, със собствения си ум, и които нямат и няма и да имат някаква цена.

Самият живот няма цена.

Няма как да си купиш живот.Или пък здраве.

Можеш да поставиш цена на отнемането на живот, можеш да поставиш цена и за медицински услуги, но нито едното едното, нито другото могат да ти осигурят самия живот или здравето.

Самият живот няма цена.

Няма как да си купиш живот.Или пък здраве.

Можеш да поставиш цена на отнемането на живот, можеш да поставиш цена и за медицински услуги, но нито едното едното, нито другото могат да ти осигурят самия живот или здравето.

Лесно ще те оборя. Нека допуснем, че ако едно нещо е по-малко ценно от друго, то това автоматично го изключва като безценно.

Мисля си за един филм в който терористи отвличат семейство и завързват следната фабула със заложниците и по-точно бащата. Принуждават го да играе шах, като на всяка негова фигура отговаря човек от заложниците. Изгуби ли фигура - убиват заложника свързан с нея. Бащата играе така че да не губи фигури, пасивно и избягвайки размени. Тази тактика, няма как да доведе до успех и макар наравно играта лека полека отива към своя край, а в нейният развой мнозина се отвеждат и разстрелът отеква в съзнанието. Напомня на игра на богове, не мислиш ли?

Настъпва момента в който бащата може да жертва дамата (съпругата си) за да постигне реми и спаси синът си. Как мислиш, отказал ли е тази възможност?

Тази партия е просто урок. Разстрелът е инсциниран.

Дръпчо, забелязал ли си колко са близки смислово въпросът тук и подписът ти в профила?

Продължавам да мисля като тебе, че всичко има цена.

Но тя не се ли мени според обстоятелствата и дали това точно не обърква?

(Е, някои по-малко се объркваМЕ, други повече се объркваТ) sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.