Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко си има цена... вярно ли е?

Featured Replies

Всеки от нас е чувал поне веднъж умната приказка че "Всичко на този свят си имало цена"

Дали наистина абсолютно всичко на този свят си има цена... Можем ли тук с ваша помощ да открием нещо което няма цена. Което е безценно.. в смисъл не толкова скъпо а просто няма цена. Има ли такова нещо .... аз не се сещам честно казано сега. Под цена се разбира не само пари а и всичко останало - време, нерви, здраве, живот....

• Отговори 52
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

здравето няма цена... :speak:

Може да имаш милиарди, но нямаш ли го отиваш си - както ако нямаш и пукнато петаче

• Автор

Може да имаш милиарди, но нямаш ли го отиваш си - както ако нямаш и пукнато петаче

Абе така е ама не е точно така ..... Ако имаш пари можеш да инвестираш в здравето си и да го поддържаш на добро ниво. В смисъл на ядеш само първокачествени (и скъпи) храни, да ходиш при най-добрите доктори и т.н. Богатите хора могат да си позволят най-добрата терапия и понякога да се излекуват от някоя болест която може да убие някой беден човек....

ами не винаги - реално е пълно с какви ли не скъпоструващи изпълнения които могат да ти спасят живота или да те излекуват, само ако имаш пари.

Цена си има всичко/като цена не само в пари/ - това си е като скачените съдове. Но пък може да "пазаруваме" изгодно cool.gif

Така е, но ако можеш да се излекуваш, а нямаш пари? В България ще си пукнеш като нищо angry.gif

Ами май Любовта. Можеш да си купиш секс, лицемерие и лъжи, но истинската любов - не. Защото не се влюбваме заради парите на някого, а заради самия него. Макар че, като се замисля, един мъж с пари и правилен подход може да накара избраната жена да се влюби в него.

Сетих се за още нещо - ПРИЯТЕЛСТВО. Вие кажете може или не може да се купи!?

е защо все на пари се обръща? цена е всяка жертва която правиш за гаджето си, всички компромиси, реално не ги усещаме но тя си съществува, заради гаджето си може да изоставиш всичко и всички и да си вземеш куфарите нали? е това си е цена, а когато си влюбен си готов да платиш и най-голямата заради нея/него

И не само заради гаджето може да се правят жертви, а и заради идеали, деца, кариера и т.н. Но това е твой избор. Ти решаваш каква цена можеш да платиш и докъде да стигнеш. В такъв случай, "жертвата" не би трябвало да е жертва, а компромис.

Относно безценните неща трябва да питаме MasterCard® :wors:

Да ви кажа...май въздуха, който дишаме, няма цена...А...има,има... - белите ни дробове са цената,която плащаме. Дамс, май няма нищо безплатно.

Не съм съгласен,че всичко си има цена.Има неща,които изобщо не са подвластни на парите - любовта,приятелството,усещането за красотата на природата. Парите са просто едни хартийки,символизиращи стремежа на хората към по-високо положение в обществото и към повече материални блага. Но има и хора,които не се интересуват изобщо от тези неща.Как би могъл да бъде "купен" такъв човек?

С две думи - парите са хубаво нещо,но трябва ние да ги използваме,а не те нас.

безценни неща няма.които има кинтиго знае най-добре cool.gif

Как би могъл да бъде "купен" такъв човек?

Ами..за всичко си има хора. В случая - има хора, които дори желаят да бъдат купени. Колкото за любовта, прочети малко по-нагоре cool.gif

Аз говорех за хората,които не могат да бъдат купени,а не за тези,които желаят да бъдат купени...

Иди в парламента,там всички желаят да бъдат купени - ще се наредят на опашка. Докато има хора,които са се насочили към духовното и не се интересуван от пари - пробвай да купиш примерно Далай Лама...

здравето няма цена... :)

Как да кажа- вярно е и не е вярно!

Хората, които живеят добре, които нямат твърде много грижи, които не са подложени на голям стрес и си угаждат на душата, са си доста добре не само със здравето!

Но от друга страна има и такива, които въпреки своите пари са бедни откъм здраве!

Общо взето здравето е енда непостоянна величина!

Така е, но ако можеш да се излекуваш, а нямаш пари? В България ще си пукнеш като нищо angry.gif

Съгласна съм с теб,desert_rose,и здравето в някой случаи може да се купи с пари.Богатите могат да си позволят скъпоструващи лечения и операции.А колко често ставаме свидетели на отчаяни родители,търсещи средства за операция на болното си дете,които не винаги успяват да ги набавят.Ето това ме натъжава,че много често парите,или по-точно тяхната липса,са критерий дали ще живее едно невинно дете...

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.

С пари можеш да си купиш часовник, но не и време.

С пари можеш да си купиш легло, но не и сън.

С пари можеш да си купиш книга, но не и знание.

С пари можеш да си купиш лекар, но не и здраве.

С пари можеш да си купиш положение, но не и уважение.

С пари можеш да си купиш кръв, но не и живот.

С пари можеш да си купиш секс, но не и ЛЮБОВ..

Надявам се с това стихче да съм ви убедил че не всичко се купува с пари.

Редактирано от PIT_BULL909 (преглед на промените)

РАзбира се, че на този свят всичко си има цена (не говоря само за пари, а изобщо- за емоционална, интелектуална и всякаква цена). Разбира се, че когато получаваш нещо, ти губиш друго (т.е. това е цената, която плащаш). Няма безплатни обеди на този свят biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifcool.gif

Например, влюбваш се силно, летиш в облаците, около 3 месеца не знаеш къде се намираш, морето е до колене и т.н., но в един момент нещо се променя и се налага да се разделиш с този партньор- е, питам аз малка ли ще е емоционалнатта цена, която ще трябва да платиш за това,което си преживял?.....

"Не всичко е пари приятелю, не всичко е пари"!

Парите ти дават много неща и естествено е по - добре да ги имаш отколкото да ги нямаш...но все още има неща, които не могат да се купят...и слава Богу за това...

Да,всичко си има цена....За съжаление в днешно време дори и здравето има цена,защото имаш ли кинти,вероятността да бъдеш излекуван,доколкото е възможно се увеличават.... sad.gif Дали в буквалния или преносен смисъл на думата "цена",то определено съм съгласна с тази констатация....Забелязвам също,че упорита навлиза и това че "което не се купува с пари,се купува с много пари"... :sobbing:

Човек всеки ден се сблъсква с трудностите на ежедневието и си мно-о-огото нерви,които отиват са една висо-о-ока цена.... :wors:

Хубаво говорите, че здравето и то се купува и че ако си 'с много кинти' ще получиш по-добър шанс и т.н. Защо тогава милярдерите умират? Обяснете ми моля ви!

Просто ще получи срещу парите си малко по-добро лекарство.Малко повече лекарско внимание и нещо,което вероятно ще пооблекчи болките.

Съгласна съм с fifa здравето ,няма цена.

Цяла Варна знаеше,един с много пари дето си умря от левкимия. Ковчега му беше заринат с пачки.Ееее,интересно дали ги е изхарчил...

Редактирано от lili-zora (преглед на промените)

Хубаво говорите, че здравето и то се купува и че ако си 'с много кинти' ще получиш по-добър шанс и т.н. Защо тогава милярдерите умират? Обяснете ми моля ви!

Защото в крайна сметка и милиардерите са хора.... ;) След като с пари не се е намерил начин за спасение,значи остава да вярваш,че ще оцелееш...е,понякога и вярата ме помага.... sad.gif Затова казах,че доколкото е възможно,парите помагат....Но,когатото говориш за "всичко',обикновено и любовта е в групата на нещата,които не се купуват с пари...А дали е така?Никога не се знае със сигурност на къде ще те завърти живота.... :)

Не съм съгласен,че всичко си има цена.Има неща,които изобщо не са подвластни на парите - любовта,приятелството,усещането за красотата на природата. Парите са просто едни хартийки,символизиращи стремежа на хората към по-високо положение в обществото и към повече материални блага. Но има и хора,които не се интересуват изобщо от тези неща.Как би могъл да бъде "купен" такъв човек?

С две думи - парите са хубаво нещо,но трябва ние да ги използваме,а не те нас.

Уви, както казва старият циник кардинал Ришельо: - Измяната е въпрос на време. Иде реч, който не може да бъде купен с пари, може да бъде купен със знания, с доброта, с принуда, с убеждения, с времето...

Та всичко си има цена в материално или духовно измерение. Или както казва един друг циник, граф Хохенцолерн: - Само смърта е безплатна.

Защото в крайна сметка и милиардерите са хора.... :) След като с пари не се е намерил начин за спасение,значи остава да вярваш,че ще оцелееш...е,понякога и вярата ме помага.... sad.gif

И какво излиза?

Здраве можеш да си купиш до една степен, но не и напълно.

Ами значи не може да се купи здраве... пълно здраве.

Там въпроса е или всичко или нищо...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.