Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между два усилвателя

Featured Replies

Здравейте. Искам да попитам, колебая се между ресивър Sony STR-DA5000ES и Sony STR-DE995. Искам ресивъра да предлага чисти и кристални високи честоти , както и дълбок, мек, и нисък бас. Държа също така претендентът да е със 7 отделни, независими канали, както и да изцяло транзисторен (а не както на някой смесено - хем транзистор, хем интеграла). Дано съм пояснил правилно.

За какво ще се използват въпросните AV ресийвъри: многоканална система или..?

Ако, е за изграждането на домашна система за гледане на филми: много стари AV ресийвъри. Липсват HDMI..

Нямат поддръжката на съвременните аудио/видео формати.

AV ресийвър се взема обикновено съвремен, поради тази причина.

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

За какво ще се използват въпросните AV ресийвъри: многоканална система или..?

Ако, е за изграждането на домашна система за гледане на филми: много стари AV ресийвъри. Липсват HDMI..

Нямат поддръжката на съвременните аудио/видео формати.

AV ресийвър се взема обикновено съвремен, поради тази причина.

Dolby® Pro Logic® / Dolby® Digital / DTS Decoder
Dolby® Pro Logic® II
Dolby® Digital EX / DTS-ES (discreet 6.1, matrix 6.1), DTS NEO-6, DTS 96/24
Digital Cinema Sound EX, Digital Cinema Sound/Digital Concert Hall
Super Audio CD-tuned - Какво още му трябва,dolby atmos? И моя няма HDMI,но за това ползвам оптика.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Научи първо какво е рисийвър, после спами кое къде се включва!

По важното е че при мен работи,а ти си разбирай както ти харесва.

• Автор

Ресийвърът момчета ще се ползва основно за слушане на качествена музика. Филмите не са ми приоритет.

И от какъв източник ще ти идва качествената музика? И откога е многоканална?  Практически над 99% е създадена и смесена за класическо стерео. Всякакви изкуствени многоканалности са си изгъзици и нямат нищо общо със замисъла на музикалното произведение от създателите му.

преди 19 часа, Miskinina написа:

Здравейте. Искам да попитам, колебая се между ресивър Sony STR-DA5000ES и Sony STR-DE995. Искам ресивъра да предлага чисти и кристални високи честоти , както и дълбок, мек, и нисък бас. Държа също така претендентът да е със 7 отделни, независими канали, както и да изцяло транзисторен (а не както на някой смесено - хем транзистор, хем интеграла). Дано съм пояснил правилно.

Здравейте!

Ще се постарая да ви отговоря сбито, но и разбрано на въпросите ви! 

Моделите са от периода 2002-2003 година.

Изборът между двата тунер усилвателя е нито единият, нито другият. Така зададен въпросът идва да подчертае че търсите техника за домано кино, което веднага след това го отричате:

"Искам ресивъра да предлага чисти и кристални високи честоти , както и дълбок, мек, и нисък бас"

За да искате това, значи ви е необходима аудиотехника от висок и скъп клас а не както вие си мислите.  Дори и тогава едва ли ще имате нужното желание за " чисти и кристални високи честоти , както и дълбок, мек, и нисък бас"

Трябваше да почнете от тонколоните - с какво в момента разполагате като ОТ или на какво сте се спрял за закупуване. Източниците ви на сигнал и тунер усилвателя или само усилвателя могат да са от най висок клас и да струват изключително скъпо, но когато ви липсват нужните колони, това няма как да се случи. Точно и ясно. Също така не на последно място е акустиката на помещението и неговият интериор. В HI-FI техниката няма 5,1 ,7,2 нито 11,2 канални усилватели за ползване а само и единствено - ДВУКАНАЛНИ!  (ляв и десен).  Няма и такива източници на сигнал защото няма кой да ви предостави оригинални записи от професионални студия (много канални). Подчертано е във следващият ви пост:

По въпроса за това дали е само с дискретни елементи или има и интегрални схеми - това са приоритети на фирмите. Щом държите последният да е само на дискретни елементи си правите специална поръчка към фирмата и чакате за отговор, който няма да получите никога!

"Ресийвърът момчета . Филмите не са ми приоритет."

По крайната чат от първият ви въпрос:

"Държа също така претендентът да е със 7 отделни, независими канали, както и да изцяло транзисторен (а не както на някой смесено - хем транзистор, хем интеграла)"

Техника от подобен характер с 5, 7 и 10 стъпала има но това  за мен отпада поради посоченото основно ваше изискване:  "...ще се ползва основно за слушане на качествена музика"

И накрая на темата:

Струва ми се, че тази тема е поредната Фейк без да Ви обвинявам за нищо, но в този форум има един двама човека, които си сменят Никовете всеки месец и съм срещал такива от подобен характер. Дай Боже, тази да не е от тях, щото не си заслужава коментарите от хората.

Запознайте се по добре във всичко, решете какви жанрове музика ще слушате и въз основа на тях ще почнете изграждането на системата от тонколоните а не както до сега. Направете го с разбиране а не като чалкаджия!  Успех от мен!

преди 6 часа, Miskinina написа:

Ресийвърът момчета ще се ползва основно за слушане на качествена музика. Филмите не са ми приоритет.

Тогава, се насочи към качествен стерео интегриран усилвател (според бюджета) с ниско изкривяване/THD:

Denon,, Marantz, Yamaha, Nad , Onkyo, и т.н.

В спецификациите на единия AVR, пише THD 6 %

При старата техника трябва да се внимава (винаги има рискове). Oще, повече че това са AV ресийвъри, по на 18-20 години.

• Автор

Благодаря Ви все пак за изчерпателните и съдържателни отговори. Тонколоните с който си слушам основно музика са Sony APM-66ESG, Sony SS-XB80V, Sony SS-XG900AV и Sony SS-XB8V. 

преди 12 минути, Miskinina написа:

Благодаря Ви все пак за изчерпателните и съдържателни отговори. Тонколоните с който си слушам основно музика са Sony APM-66ESG, Sony SS-XB80V, Sony SS-XG900AV и Sony SS-XB8V. 

Посочените модели колони са ДАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЧЕ от това, което искате да постигнете. Крайният резултат е музиката. А ТЯ се слуша единствено от колоните, които я възпроизвеждат. Независимо от това, благодаря че ми отговорихте. Приятен ден от мен! Истинската HI-FI  техника е много скъпо удоволствие, приятелю!

• Автор

И аз искам да блатодаря за бързия отговор. Да, определено качеството е скъпо удоволствие, така е. Приятен ден и от мен!

преди 32 минути, Miskinina написа:

Sony не са лидери в аудиотехника при тонколоните (ако говорим за hi-fi)

Така, че е ако ще слушаш качествена музика е желателно да смениш и тях: с известен/доказал се производител на тонколони от Европа.

преди 1 час, Miskinina написа:

Жалко, но има съфорумец, притежаващ Stradivarius. И за да ме убори, изтъкна, че неговите тонколони стоят на крачета произведени от прихванат метеорит. Пред него аудиофилите са по-малки от джуджета. Нека боговете, го включат в темата ви!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.