Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се случи?

Featured Replies

• Автор

Вярвай си, не съм.

Не знам какво ти е смешното, хората не се раждаме научени за всичко, по отношение на човешката биология. Знам, че газовете не са шега работа, все пак са газове. А вие сте се събрали тук като някакви идиоти, дрънкате глупости и се хилите като хиени, вместо да дадете едни знания на човешки език.

Това сте вие:

Loop King GIF

• Отговори 70
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Петък вечер винаги е забавно 😂

• За да ти отговори някой сериозно трябва да си си направила химически анализ какви точно газове отделяш иначе ще е само чесане на клавиатурите в петък вечер.

• Кока-Колата е една от най-смъртоносните отрови измислени от американците, защо изобщо я пиеш?  

преди 7 минути, Anneliese написа:

хората не се раждаме научени за всичко

Ама ти не щеш да се учиш на нищо, как тогава да стане?

преди 44 минути, piх3l написа:

На фона на другите ти проблеми, тези със стомаха можеш спокойно да ги игнорираш. Сигурен съм, че си на отчет в психиатрията!

За жалост не е на отчет в психото :)

преди 1 час, Anneliese написа:

Като почне третата световна, ще видят тия апокалипсис.:angry:

Кога да я чакаме тая трета светоцвна?

преди 23 минути, Anneliese написа:

Вярвай си, не съм.

Не знам какво ти е смешното, хората не се раждаме научени за всичко, по отношение на човешката биология. Знам, че газовете не са шега работа, все пак са газове. А вие сте се събрали тук като някакви идиоти, дрънкате глупости и се хилите като хиени, вместо да дадете едни знания на човешки език.

Това сте вие:

Loop King GIF

Какви знания да ти дадем след като цялата биология не познава организми които могат да се самозаплят? Имаш ли идея колко газове трябва да натрупаш че  да се запалиш? Много преди запалването ще си мъртва

• Автор

Като почнат събитията в Украйна. Русия няма да се остави украинските нацисти да тормозят руснаците. Ще постави на място и САЩ и всички. Фалшивите думи и лъжите вече не вършат работа. Ще се стигне до война. САЩ треперят, защото се осъзнаха, че армията им не е чак толкова модерна. Те създадоха НАТО, за да нападнат Русия, не, за да поддържат световния мир.

Те и всички държави, които ги подкрепят, ще бъдат унищожени.

А в момента пак дават "Крале на война". Повръща ми се от опитите да лъскат имиджа на хора, които са си били чисти нацисти. Като Борис ІІІ и белгийския крал. И как Хоенцолерните се опитват да си лъскат имиджа, че Вилхелм ІІ нямал вина за нищо. Толкова е нямал вина, че е държал на важни военни постове откровени антисемити като Паул фон Хинденбург и Ерих Лудендорф.

Последните двама сигурно ги представят на децата в Германия като национални герои. Гнус.:tease2: Голяма денацфикация в Германия, няма що. Вместо днес да почетат убитите от "Фрайкорпс" Карл Либкнехт и Роза Люксембург. А за "Фрайкорпс" научаваме чак сега.

Само за нидерландската кралица не казват много, вероятно защото е подкрепяла съпротивата срещу нацизма.

Не Източна Европа в наши дни, а Германия има нужда от контрол, инспекции и доклади.

Поне италианците са проявили разум, махайки монархията. И не го обсъждат повече. А тук още се спори законен ли е бил референдумът за републиката.............. Какво не и харесвате на републиката?

преди 5 минути, Anneliese написа:

Като почнат събитията в Украйна. Русия няма да се остави украинските нацисти да тормозят руснаците. Ще постави на място и САЩ и всички. Фалшивите думи и лъжите вече не вършат работа. Ще се стигне до война. САЩ треперят, защото се осъзнаха, че армията им не е чак толкова модерна. Те създадоха НАТО, за да нападнат Русия, не, за да поддържат световния мир.

Те и всички държави, които ги подкрепят, ще бъдат унищожени.

А в момента пак дават "Крале на война". Повръща ми се от опитите да лъскат имиджа на хора, които са си били чисти нацисти. Като Борис ІІІ и белгийския крал. И как Хоенцолерните се опитват да си лъскат имиджа, че Вилхелм ІІ нямал вина за нищо. Толкова е нямал вина, че е държал на важни военни постове откровени антисемити като Паул фон Хинденбург и Ерих Лудендорф.

Последните двама сигурно ги представят на децата в Германия като национални герои. Гнус.:tease2: Голяма денацфикация в Германия, няма що. Вместо днес да почетат убитите от "Фрайкорпс" Карл Либкнехт и Роза Люксембург. А за "Фрайкорпс" научаваме чак сега.

Само за нидерландската кралица не казват много, вероятно защото е подкрепяла съпротивата срещу нацизма.

Не Източна Европа в наши дни, а Германия има нужда от контрол, инспекции и доклади.

Поне италианците са проявили разум, махайки монархията. И не го обсъждат повече. А тук още се спори законен ли е бил референдумът за републиката.............. Какво не и харесвате на републиката?

Като почнат събитията в Украйна. Русия няма да се остави украинските нацисти да тормозят руснаците

Украйна е театро САЩ и Русия няма да се счепкат помежду си но ТСВ ще има но не по начина по който си мислиш

• Автор

Питай надъханите и сбъркани украинци дали за тях това е театро. Те си искат войната.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Питай надъханите и сбъркани украинци дали за тях това е театро. Те си искат войната.

Борис 3 или въобще царска България е била на ниво в онези времена. 

Как може изобщо да го плюеш? 

Ти май повече от тях искаш да стане война, да измрът всички нацисти, и само ти да останеш!

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Борис 3 или въобще царска България е била на ниво в онези времена. 

Как може изобщо да го плюеш? 

Ще ме прощаваш ама  Борис ТРИ и царска България са били същата кочина като днешната "Демократична" България, източник баба ми и още куп възрастни хора от Видин и околията които са живели по него време.
Ниво е имало само в София и може би още някой и друг град, останалото е било пълна леш.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Ще ме прощаваш ама  Борис ТРИ и царска България са били същата кочина като днешната "Демократична" България, източник баба ми и още куп възрастни хора от Видин и околията които са живели по него време.
Ниво е имало само в София и може би още някой и друг град, останалото е било пълна леш.

Не е така.

За мен царска България си остава една от най-добрите периоди на България.

Те може да искат ама никой не ги бръсне за слива, САЩ и Русия ще си решат помежду си какво ще правят даже ме съмнява дали точно Украйна обсъждат или някакви си техни неща за които ще се разбере след 70 години или никога :)

преди 12 минути, Bubbles написа:

И тогава ква е разликата между това дали е монархия или република дет се напъва псевдоисторичката ни?

И аз имам мнение по въпроса за цар Борис трети, но ви оставям че ще ставам рано сутринта. Обещах на колегите че ще отида на лов.

преди 49 минути, АСПЕКТ написа:

Не е така.

За мен царска България си остава една от най-добрите периоди на България.

Ок, всеки има право на мнение.

преди 50 минути, petie1 написа:

И тогава ква е разликата между това дали е монархия или република дет се напъва псевдоисторичката ни?

Миии да обясни берковското височество, аз съм просто гражданин и нямам тоя капацитет.

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Остави ги, явно повечето във форума са с градски произход и с баби и дядовци от София, Пловдив, Варна и Бургас.................Буржоазия.

Голяма част от България е била селска тогава, това го знам лично от бабите ми и съседката ни, сестра на дядо ми по бащина линия.  И по двете линии имам селски баби и дядовци, но познавам по - добре семейството на едните ми баба и дядо, защото те ме отгледаха като малка и тях познавам най - много. При другите съм ходила рядко, те и първоначално си живееха в Берковица при вуйчо ми, после си отидоха на тяхното си село - Малорад. А и 4 броя внуци с почти близка възраст сигурно са били трудни за гледане.

Баба ми и дядо ми по бащина линия са от китното село Боровци. Разказвали са ми много за селото - как е изглеждало тогава, какъв е бил животът им............ И двамата идват от обикновени, селски семейства. Дядо ми е от семейство с 3 деца, а баба ми - от семейство с две. Било е голяма бедност и мизерия в Боровци. От малки децата се учели да помагат вкъщи - големите деца наглеждали по - малките, момичетата отрано са ги учели да шият на ръка и да плетат, да готвят  да чистят, момчетата ходели за дърва с бащите или на паша с животните. Всички помагали кой с каквото може в земеделската работа. Родителите им не са имали професии, нито образование, само основно, май. Работели земеделска работа, а зимата жените плетели, шиели и тъчели и после си продавали произведеното на пазара в Боровци, но и в Берковица. Рядко са идвали в града, било им е много скъпо. Пътували до града с каруци. Децата не са имали никакво детство. Ходели на училище, но и баба и дядо имат само основно образование, средното е било много скъпо. Само сестрата на дядо ми (най - голямото дете в семейството) има средно, и то защото страшно много искала да учи, а не да се омъжи (родителите и са били много бедни и са искали да я омъжат млада). Тя бяга в Монтана и там се записва да учи средно, за шивачка. А Боровци по онова време е изглеждал различно - семейството на баба ми е живяло на същото място, където днес е къщата на баба и дядо, само че са живяли в едностайна дървена колиба. Там са се хранели, там са спяли. Улици не е имало, а обикновени пътеки. Всички в селото живеели в колиби, само няколко семейства са имали тухлени къщи, те са били смятани за богати тогава. Училището е било едноетажно. Ток в селото тогава е нямало, осветявали са се със свещи, газени лампи и фенери. Нямали са водоснабдяване и канализация - вода са си носели от кладенците, и са имали външни тоалетни. Имали са много мънички парченца земя, където отглеждали малко храна. Имали са и малко животни. Разказвали са ми и за войната, германски войници са минавали през Боровци. Баба ги описваше като добре изглеждащи и възпитани, местните ги гощавали с храна и вода, защото те нямали. Другата ми баба (минавали са и през Малорад) ги описваше като много възпитани и любезни. В Боровци е имало евреи и местните са ги криели, помагали са им, също и на партизаните. Готвели им храна и пращали децата да им я занесат.

Тези хора са били много доволни, като махнали монархията и я заменили с републиката и социализма. Настанали добри времена за баба и дядо. Бащата на баба ми получил възможност да построи истински дом за семейството си - хубава къща с няколко стаи. Баба и дядо само с основно, но понеже били народни хора и не са имали вземане - даване с монархофашистите, си намерили работа. Баба е работила дълги години в ТКЗС, а дядо ми - пожарникар към горското стопанство. Съпругът на сестрата на дядо (който учил за свещеник, но взел, че избрал да стане социалист), след войната решил да си построи истински дом за семейството си, но не в Боровци, а в града. Решил да построи семеен апартамент, но не им се живеело сами и поканили баба и дядо да живеят с тях. Те се съгласили и започнали заедно да строят апартамента. Дядо ми тръгнал на курсове по електротехника и после сам окабелил апартамента. В свободното си време много са помагали на майсторите при строежа. Техните деца са първите с гимназиално образование, а майка ми е първият висшист от нейното семейство. Дядо ми е бил партиен член на БКП, ама нищо особено. А съпругът на сестра му е бил кмет на Берковица и именно на него дължим модерната градска визия на града, преди е приличал на село. Благодарение на него градът се сдобива с два централни площада, читалище,кино,  детска ясла, няколко детски градини и училища, три  средни училища, икономическа школа, помощно училище, балнеолечебница, стадион и три жилищни комплекса, както и няколко завода. Болницата, пощата и жп гарата са модернизирани. в града се построяват ресторанти и хотели.

И сега "демократичната" сметица - екскурзиантка почти ни затри града. Съсипа единия ни площад и остави спортната зала да тъне в разруха. А фестивала ни го подари на Монтана.:angry:

Никой от възрастните не говореше с добро за онова време, винаги са се надявали то никога да не се върне. Лично аз винаги съм смятала, че живеем в град,  в който хората са образовани, възпитани, лишени от антисемитизъм, учещи се от грешките. Явно не е така, щом историята на евреите в града ни е затрита. Никой не знае къде се е намирала градската синагога, няма снимки, никой не го е и грижа за красивите къщи, някога собственост на евреи - сега са адски загрозени. Аз живея на мястото, известно в миналото като "Еврейския квартал". След войната всички евреи бягат в Израел, казват че е било доброволно, но не знам..................

Много е тъжно да откриеш, че в града ти живеят хора с антисемитизъм и предразсъдъци, че еврейското наследство потъва в небитието, че хората тук не са толкова образовани и културни, колкото смятах. Тъжно е и колко хора вярват в във фалшивите сини "демократични" идеи. Иначе поне се гордея, че друга част от историята ни не е съсипана - нашият град е единственият в България, който още пази и не е бутнал паметниците си от времето на социализма. Цяла България през 9 -те се побърка на маха социалистически паметници, само ние проявихме разум. Хубава, лоша - такава ни е историята. Само не разбирам защо никой не иска да пази спомена за евреите.

преди 7 часа, Anneliese написа:

Остави ги, явно повечето във форума са с градски произход и с баби и дядовци от София, Пловдив, Варна и Бургас.................Буржоазия.

Голяма част от България е била селска тогава, това го знам лично от бабите ми и съседката ни, сестра на дядо ми по бащина линия.  И по двете линии имам селски баби и дядовци, но познавам по - добре семейството на едните ми баба и дядо, защото те ме отгледаха като малка и тях познавам най - много. При другите съм ходила рядко, те и първоначално си живееха в Берковица при вуйчо ми, после си отидоха на тяхното си село - Малорад. А и 4 броя внуци с почти близка възраст сигурно са били трудни за гледане.

Баба ми и дядо ми по бащина линия са от китното село Боровци. Разказвали са ми много за селото - как е изглеждало тогава, какъв е бил животът им............ И двамата идват от обикновени, селски семейства. Дядо ми е от семейство с 3 деца, а баба ми - от семейство с две. Било е голяма бедност и мизерия в Боровци. От малки децата се учели да помагат вкъщи - големите деца наглеждали по - малките, момичетата отрано са ги учели да шият на ръка и да плетат, да готвят  да чистят, момчетата ходели за дърва с бащите или на паша с животните. Всички помагали кой с каквото може в земеделската работа. Родителите им не са имали професии, нито образование, само основно, май. Работели земеделска работа, а зимата жените плетели, шиели и тъчели и после си продавали произведеното на пазара в Боровци, но и в Берковица. Рядко са идвали в града, било им е много скъпо. Пътували до града с каруци. Децата не са имали никакво детство. Ходели на училище, но и баба и дядо имат само основно образование, средното е било много скъпо. Само сестрата на дядо ми (най - голямото дете в семейството) има средно, и то защото страшно много искала да учи, а не да се омъжи (родителите и са били много бедни и са искали да я омъжат млада). Тя бяга в Монтана и там се записва да учи средно, за шивачка. А Боровци по онова време е изглеждал различно - семейството на баба ми е живяло на същото място, където днес е къщата на баба и дядо, само че са живяли в едностайна дървена колиба. Там са се хранели, там са спяли. Улици не е имало, а обикновени пътеки. Всички в селото живеели в колиби, само няколко семейства са имали тухлени къщи, те са били смятани за богати тогава. Училището е било едноетажно. Ток в селото тогава е нямало, осветявали са се със свещи, газени лампи и фенери. Нямали са водоснабдяване и канализация - вода са си носели от кладенците, и са имали външни тоалетни. Имали са много мънички парченца земя, където отглеждали малко храна. Имали са и малко животни. Разказвали са ми и за войната, германски войници са минавали през Боровци. Баба ги описваше като добре изглеждащи и възпитани, местните ги гощавали с храна и вода, защото те нямали. Другата ми баба (минавали са и през Малорад) ги описваше като много възпитани и любезни. В Боровци е имало евреи и местните са ги криели, помагали са им, също и на партизаните. Готвели им храна и пращали децата да им я занесат.

Тези хора са били много доволни, като махнали монархията и я заменили с републиката и социализма. Настанали добри времена за баба и дядо. Бащата на баба ми получил възможност да построи истински дом за семейството си - хубава къща с няколко стаи. Баба и дядо само с основно, но понеже били народни хора и не са имали вземане - даване с монархофашистите, си намерили работа. Баба е работила дълги години в ТКЗС, а дядо ми - пожарникар към горското стопанство. Съпругът на сестрата на дядо (който учил за свещеник, но взел, че избрал да стане социалист), след войната решил да си построи истински дом за семейството си, но не в Боровци, а в града. Решил да построи семеен апартамент, но не им се живеело сами и поканили баба и дядо да живеят с тях. Те се съгласили и започнали заедно да строят апартамента. Дядо ми тръгнал на курсове по електротехника и после сам окабелил апартамента. В свободното си време много са помагали на майсторите при строежа. Техните деца са първите с гимназиално образование, а майка ми е първият висшист от нейното семейство. Дядо ми е бил партиен член на БКП, ама нищо особено. А съпругът на сестра му е бил кмет на Берковица и именно на него дължим модерната градска визия на града, преди е приличал на село. Благодарение на него градът се сдобива с два централни площада, читалище,кино,  детска ясла, няколко детски градини и училища, три  средни училища, икономическа школа, помощно училище, балнеолечебница, стадион и три жилищни комплекса, както и няколко завода. Болницата, пощата и жп гарата са модернизирани. в града се построяват ресторанти и хотели.

И сега "демократичната" сметица - екскурзиантка почти ни затри града. Съсипа единия ни площад и остави спортната зала да тъне в разруха. А фестивала ни го подари на Монтана.:angry:

Никой от възрастните не говореше с добро за онова време, винаги са се надявали то никога да не се върне. Лично аз винаги съм смятала, че живеем в град,  в който хората са образовани, възпитани, лишени от антисемитизъм, учещи се от грешките. Явно не е така, щом историята на евреите в града ни е затрита. Никой не знае къде се е намирала градската синагога, няма снимки, никой не го е и грижа за красивите къщи, някога собственост на евреи - сега са адски загрозени. Аз живея на мястото, известно в миналото като "Еврейския квартал". След войната всички евреи бягат в Израел, казват че е било доброволно, но не знам..................

Много е тъжно да откриеш, че в града ти живеят хора с антисемитизъм и предразсъдъци, че еврейското наследство потъва в небитието, че хората тук не са толкова образовани и културни, колкото смятах. Тъжно е и колко хора вярват в във фалшивите сини "демократични" идеи. Иначе поне се гордея, че друга част от историята ни не е съсипана - нашият град е единственият в България, който още пази и не е бутнал паметниците си от времето на социализма. Цяла България през 9 -те се побърка на маха социалистически паметници, само ние проявихме разум. Хубава, лоша - такава ни е историята. Само не разбирам защо никой не иска да пази спомена за евреите.

Каква буржоазия? Какви евреи?  Моят град бе под румънско до 50 година. Крайовската спогодба прочети да видиш, какво е станало.

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

Каква буржоазия? Какви евреи?  Моят град бе под румънско до 50 година. Крайовската спогодба прочети да видиш, какво е станало.

Благодарение на художника от Австрия !!!

преди 13 часа, Bubbles написа:

Миии да обясни берковското височество, аз съм просто гражданин и нямам тоя капацитет.

И аз съм като теб просто гражданин та затва се чудя, то и соца си е бил вид монархия както спомена @Емил Костовв една друга тема

преди 10 часа, Anneliese написа:

идеи. Иначе поне се гордея, че друга част от историята ни не е съсипана - нашият град е единственият в България, който още пази и не е бутнал паметниците си от времето на социализма. Цяла България през 9 -те се побърка на маха социалистически паметници, само ние проявихме разум.

Айде по малко да лъжеш моля :lol6:

А за тая синагига дет толкоз лееш толкоз сълзи вѝеми я открий ти хем да се прочуеш хем и парилчки да изкараш

• Автор

Не лъжа - ела в града ми, да видиш колко паметници на социалисти си стоят и до днес на местата си в Берковица. Е, в моя град на Ленин, Сталин и Георги Димитров паметници няма, но на местни комунисти има - Димитър Филипов, Камен Тошев, Иван Изатовски и още един - два.  Както и общ паметник на загиналите берковчани във войните, който се намира в градската градинка и друг, посветен на освободителите на Берковица от турско робство, който е до часовниковата кула. В двора на първото ми училище има паметник на Иван Вазов, в другите две училища не знам дали има паметници на Христо Смирненски и Никола Вапцаров,  в циганското, кръстено на Георги Раковски - няма.  В по - ново време се направиха паметниците на Йордан Радичков, Васил Левски, Христо Ботев и първия кмет на Берковица. Градът още си пази и не дава и дума да се пипнат социалистическите изображения върху двата централни блока на центъра. единия го ремонтираха, без да пипнат изображенията. На тези блокове са изобразени Карл Маркс, Владимир Ленин, Георги Димитров и Васил Коларов, работници и логото на атома.

Честно, в моя град доста сме се чудили на тъпата еуфория на софиянците да махнат мавзолея или социалистическите паметници. Промяната при нас беше само в преименуването на улиците, но паметниците ги запазихме. А много хора , живеещи в къщи, задълго си запазиха табелките "Образцов дом".

Даже и заведението до Клисурския манастир си запази името си - скара "Сталин".

А пък селските улици изобщо не са преименувани и още си пазят имената.

ленин - доказан педал. Соколов го е пердолил най-редовно. Крупская е била за парлама. Ленин се разболява от сифилис и умира удушен от коба. ленин се заклева, че ще отмъсти на императора заради брат си.Тази клетва дави Русия в реки от кръв. Продава Русия на кайзера, за да си спретне отмъщението, наречено воср. Пише над 50 тома малоумия тип критицизъм и емпириокритизизъм, откоето руските сюрреалисти въздигат течението дадаизъм. По време на преврата се преоблича като жена и се крие в тайна квартира с любовника си. Троцкий всъщност върши черната работа и сече наред.

коба - грузински шизофреник, садист и параноик, Най-големият сатанист на столетието. Чистки, голодомор и малоумното върховенство по време на ВСВ губи над 50млн съветски граждани. Съсипал живота на три жени. Надежда Алилуева е правила 9 пъти аборт от него. Абсолютен пор.

жоро тарабата - роден лумпен. Продал България на Тито. Сталин унищожава жена му и двамата съратници и вследствие се алкохолизира.

маркс - немски евреин, мразещ до кръв славяните. Типичен меркантил. Спонсориран от британски фабрикант. Когато завършил "Капитала", спонсорът му от радост изтичал на улицата и преобърнал каляската. Най-после се оттървал от един хрантутник.

човекът от народа - тотален цървул. Нема лабаво и ни докара до просешка тояга.

Това са избранници на сатаната. Те не са от Бога, а от неговия антагонист. Издигнал ги е в властта, защото е познал, че с лека ръка ще зачернят милиони съдби и животи. И ти им се прекланяш? Одобряваш сатаниските им изтъпления? Малко бе да гръмнят фаранския бетонен кафез. Да бяха го направили градски кенеф, за да може всеки да сере и душата му да се мята в фекали.

На, гледай!
Ако горби не бе нагушил 4млрд марки от продажбата на Германия щеше да си поредната севернокорейка. Докарали са ги до канибализъм и тотално шлифоване на мозъка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.