Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се случи?

Featured Replies

преди 3 минути, petie1 написа:

Ми ето

15861462_404.jpg

свободата е като салама
на гол тумбак, чифте пищови

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Поздрави на всички роми, с,игани, ...

оп са

• Отговори 70
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Петък вечер винаги е забавно 😂

• За да ти отговори някой сериозно трябва да си си направила химически анализ какви точно газове отделяш иначе ще е само чесане на клавиатурите в петък вечер.

• Кока-Колата е една от най-смъртоносните отрови измислени от американците, защо изобщо я пиеш?  

Поне разбрахме че Полина се оказа ламя

преди 2 минути, дръндю написа:

свободата е като салама
на гол тумбак, чифте пищови

Статуята гледай виж колко мед и желязо а сега смятай кифтаците

Поне разбрахме че Полина се оказа ламя

която страда от запек
горката тя

преди 4 часа, Anneliese написа:

Според теб какви газове могат да се отделят от пиене на кафе и "Кока - Кола", хапване на яйца (пържени, варени и гювече), препечени филийки със сирене или пастет или пък пасирано месо?:speak:

Яйцата съдържат https://www.bb-team.org/articles/2791_metionin-l-metionin .. източници на сяра.

https://medpedia.framar.bg/лечения/полезни-свойства-на-метионин

Сиренето има лактоза, кока колата има фруктоза, пастета е мазен и солен, филийките има глутен..

Цитат

Ако човек има проблеми със стомаха и червата, ако все ма газове, възможно ли е те да доведат до случай на внезапно човешко самозапалване?

Как да ти отговоря на това, без да е подигравка... 

Опитвам се да го измисля и не мога ... 

Не мога и да си представя, колко газове трябва да имаш, че от напъване да се самозапалиш ... То зор, зор, ма и той си има граници... 

Единственото, което не познава граници е вселената и човешката глупост ... като за вселената не е съвсем сигурно ... поне според Айнщайн ... 

Ама науката все открива нови и нови неща, така че стомашно-чревният ти трактат може да я опровергае и да ѝ покаже непознати ширини... 

В една друга тема, издирваха филм с някаква пръдла в главната роля.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Не мога, иначе обожавам. Но пък и сега не им е сезона. Аз ям по принцип плодове и зеленчуци само в сезон, така съм научена от малка, понеже съм израснала на село. Дали ягодите стават за сокоизстиквачка?

Думата сокоизтисквачка се състои от две думи. Сок и изстискване. 

Ягодата е ядка. Какъв сок от ядка?

Според теб какви газове могат да се отделят от пиене на кафе и "Кока - Кола"

кафето трябва да го забравиш, защото обезводнява организма...тъй де, пикочогонно средство 
комбинация от кафе и млечен продукт може да доведе до подуване на стомаха
въглеродния диоксид в колата, убива не само вредни, убива и полезни бактерии
пп

аве избягвай газираните напитки

преди 5 часа, Anneliese написа:

препечени филийки със сирене

нали страдаш от запек, какви са тези препечени филийки...баси

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Със сигурност не бивва да яде печени филийки със сирене както описва а и колата трябва да избягва

преди 20 минути, дръндю написа:

нали страдаш от запек, какви са тези препечени филийки...баси

Е нали е беззъба

преди 4 минути, petie1 написа:

Е нали е беззъба

и аз съм без зъби, ама леко препечения хляб мога да го ям
пресен не мога да ям, защото не мога да откъсна...жилав е за беззъбите хора

преди 4 минути, дръндю написа:

и аз съм без зъби, ама леко препечения хляб мога да го ям
пресен не мога да ям, защото не мога да откъсна...жилав е за беззъбите хора

Е това ми го каза в една друга тема та затва ти напомних

преди 2 минути, petie1 написа:

Е това ми го каза в една друга тема та затва ти напомних

не мога да помня всичко което съм писал във форума, но щом като викаш че съм го написал, защо пак питаш

преди 6 минути, дръндю написа:

не мога да помня всичко което съм писал във форума, но щом като викаш че съм го написал, защо пак питаш

Не питам ти питаш защо яде препечени филии а аз ти напомних че е беззъба

преди 1 минута, petie1 написа:

Не питам ти питаш защо яде препечени филии а аз ти напомних че е беззъба

аве аз ако получа запек, ям само многозърнест или никакъв хляб не ям
ама многозърнестия подува стомаха, а тя казва, че има прекалено много газове
тъй де, за това не го препоръчвам на нея

преди 1 час, дръндю написа:

никой не се сеща да ми направи подарък
горкият аз, колко съм нещастен

Айде от мене подарък :

• Автор
преди 10 часа, АСПЕКТ написа:

Опиши 1 седмица, 5 дена, какво ти е менюто.  И стига с това самолечение.

Поне си промени хранителния режим и храната.

Ми менюто ми не е кой знае какво, защото нямам зъби и не мога да ям всичко.

Ям по два пъти на ден. Просто не съм лакома и не ям много.  Другата причина за бедното ми меню, е че на мама хич не и се търсят рецепти и не и се готви, а аз от гонварство хич не разбирам. Ей тези неща ям, като гледам да не ги повтарям, ама е трудно. Ето примерно меню:

Понеделник:

(закуската я пропускам)

Обичам да спя до два следобед. Първо, като стана, пия кафенце - бавно, в продължение на час. После си сипвам една цяла чаша "Кока - Кола". Към 4 следобед хапвам. Например пържени яйца, поръсени с червен пипер и две филийки хляб.

Вечерята ми е всъщност към времето за закуска, за да не будя мама. Пасирано месо без хляб.

Вторник:

Обяд: Пържени домати и две филийки хляб.

Вечеря : Гювече и две филийки хляб.

Сряда:

Обяд: Мекици със сирене - две.

Вечеря : Супа и две филийки хляб.

Четвъртък:

Обяд: Пържени яйца, поръсани с червен пипер и дв филийки препечен хляб.

Вечеря: Пасирано месо без хляб.

Петък:

Обяд: Препечени филийки със пастет.

Вечеря: Супа без хляб.

Събота:

Обяд: Варени рохки яйца и две филийки хляб.

Вечеря: Попара с мляко.

Неделя:

Обяд: Баничка със сирене и боза.

Вечеря: Пържени домати с две филийки хляб.

Яйца ям много, защото четох, че са полезни за очите.

Проблема ми е, че ям бързо, понеже баща ми е голям нервак и се дразни, че ям бавно и все му преча (според него) да си гледа на спокойствие телевизията.

Всеки ден пия по две чаши кафе - като стана, и после към 1 към полунощ, като седна да си наглеждам лейдито. Пия още и по една - две чаши "Кока - Кола" на ден, както и сок от моркови и горещ шоколад, а когато има - и боза.  Вода пия рядко, защото купуваме минерална, понеже ни съсипаха чешмяната вода, а гледам да има вода за кафенцето ми.

На разходка ходим рядко, щото мама я хваща паниката покрай вируса. През седмица - две, ходим на пазар до Монтана. Ходим последователно в "Кауфланд", "Лидл" и "Била". В "Кауфланд" и "Била" ходим за храна, а в "Лидл" - когато има интересни находки. Разхождаме се и малко по центъра на Монтана и се прибираме.

А ето и нещата, които иначе са ми любими и обичам много да ям (и някои не съм яла вече от година):

Плодове: ябълки, череши, ягоди, грозде, сливи, малини, портокали (само за прясно изцеден сок, а преди обичах и да облизвам останките от портокала върху ръчната сокоизстисквачка с лъжицата), диня.

Зеленчуци: домати, краставици, картофи, чушки, зеле (след първата ми операция от сплетени черва се налага да внимавам много с него), моркови, лук,  чесън,  репички.

Боб (с него вече също внимавам, само на Бъдни вечер си го позволявам), ориз (най - обичам бял ориз с месо), леща, грах.

От месото най - обичам телешкото и пилешкото, но също и агнешко. Свинското ми втръсна.

Млечни продукти: прясно мляко, кисело мляко (ама истинско), сирене, кашкавал (преди много обичах сандвичи с кашкавал). Масло не обичам, но предпочитах на сандвичите да се слага масло отдолу, вместо вредния маргарин. Що маргарин изядох покрай колекцията с дисковете на "Калиакра"............. онези, с музика от цял свят.

От подправките обичам сол (малко количество), червен пипер, шарена сол и сусам. Бадеми мразя. Затова и за Великден не ща купешки козунак, а домашен.  Купешкият с бадемите е отврат.

От напитките обичам: кафе, "Кока - Кола", горещ шоколад, боза. Преди пиех и чай от лайка, но в последните години той ми действа много приспиващо. Вода пия само когато съм жадна.  Преди пиех и лимонада (само жълта), но я развалиха.

От ястията обичам супи и манджи, сандвичи, сосове.

От тестените неща - пица, мекици със сирене.

Хляб ям само по две филийки.

Мед не обичам, отврат ми е.

От сладките неща много обичам шоколад. И сладолед лятото, естествено шоколадов. Крем брюле също обичам. Липсват ми много солетите и картофените мечета. Иначе си хопвам по веднъж на ден шоколадов "Данет".

От месните неща обичам салами, луканки и пастети.

Риба обичам, ама трябва много да се чисти  и пасира.

Гъби обожавам и много ми липсват. Есента ми мирише и ми се дояждат риба и гъби.

преди 13 часа, petie1 написа:

Дааа в научната фантастика, в реалноста едва ли :)

ПолинаГаз Трейд ЕООД

Здравей и аз бях така кат видях погребалния щрифт и зацепих

Просто безумието става страшно с всеки изминал ден.

Ям по два пъти на ден. Просто не съм лакома и не ям много.  Другата причина за бедното ми меню, е че на мама хич не и се търсят рецепти и не и се готви, а аз от гонварство хич не разбирам. Ей тези неща ям, като гледам да не ги повтарям, ама е трудно. Ето примерно меню:

Понеделник:

(закуската я пропускам)

Обичам да спя до два следобед. Първо, като стана, пия кафенце - бавно, в продължение на час. После си сипвам една цяла чаша "Кока - Кола". Към 4 следобед хапвам. Например пържени яйца, поръсени с червен пипер и две филийки хляб.

Вечерята ми е всъщност към времето за закуска, за да не будя мама. Пасирано месо без хляб.

Вторник:

Сряда:

Четвъртък:

Петък:

Събота:

Неделя:

Проблема ми е, че ям бързо, понеже баща ми е голям нервак и се дразни, че ям бавно и все му преча (според него) да си гледа на спокойствие телевизията.

Всеки ден пия по две чаши кафе - като стана, и после към 1 към полунощ, като седна да си наглеждам лейдито. Пия още и по една - две чаши "Кока - Кола" на ден, както и сок от моркови и горещ шоколад, а когато има - и боза.  Вода пия рядко, защото купуваме минерална, понеже ни съсипаха чешмяната вода, а гледам да има вода за кафенцето ми.

На разходка ходим рядко, щото мама я хваща паниката покрай вируса. През седмица - две, ходим на пазар до Монтана. Ходим последователно в "Кауфланд", "Лидл" и "Била". В "Кауфланд" и "Била" ходим за храна, а в "Лидл" - когато има интересни находки. Разхождаме се и малко по центъра на Монтана и се прибираме.

А ето и нещата, които иначе са ми любими и обичам много да ям (и някои не съм яла вече от година):

Плодове: ябълки, череши, ягоди, грозде, сливи, малини, портокали (само за прясно изцеден сок, а преди обичах и да облизвам останките от портокала върху ръчната сокоизстисквачка с лъжицата), диня.

Зеленчуци: домати, краставици, картофи, чушки, зеле (след първата ми операция от сплетени черва се налага да внимавам много с него), моркови, лук,  чесън,  репички.

Боб (с него вече също внимавам, само на Бъдни вечер си го позволявам), ориз (най - обичам бял ориз с месо), леща, грах.

От месото най - обичам телешкото и пилешкото, но също и агнешко. Свинското ми втръсна.

Млечни продукти: прясно мляко, кисело мляко (ама истинско), сирене, кашкавал (преди много обичах сандвичи с кашкавал). Масло не обичам, но предпочитах на сандвичите да се слага масло отдолу, вместо вредния маргарин. Що маргарин изядох покрай колекцията с дисковете на "Калиакра"............. онези, с музика от цял свят.

От подправките обичам сол (малко количество), червен пипер, шарена сол и сусам. Бадеми мразя. Затова и за Великден не ща купешки козунак, а домашен.  Купешкият с бадемите е отврат.

От напитките обичам: кафе, "Кока - Кола", горещ шоколад, боза. Преди пиех и чай от лайка, но в последните години той ми действа много приспиващо. Вода пия само когато съм жадна.  Преди пиех и лимонада (само жълта), но я развалиха.

От сладките неща много обичам шоколад. И сладолед лятото, естествено шоколадов. Крем брюле също обичам. Липсват ми много солетите и картофените мечета. Иначе си хопвам по веднъж на ден шоколадов "Данет".

Смени си хранителния режим.  Много пържено, много захар, много кофеин и много мазно.

Не прочетох през семицата да си яла салата, плод. Или някакво движение след яденето. Само пържено, тестено, мазно и сладко през седмицата. Това пържен домат, какво е? Постоянно е в менюто ти?  Кока кола не е вода. Не можеш да заместиш водата с кафе, сок или с кока кола.

Поне чай не можеш ли да пиеш, вместо това кафе?

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Просто безумието става страшно с всеки изминал ден.

Да така е, важното е че берковската биоложка май откри драконите :lol6:

току-що, petie1 написа:

Да така е, важното е че берковската биоложка май откри драконите :lol6:

По-скоро трябва да открие лопатата и да разбере за какво служи!

преди 5 часа, Anneliese написа:

Понеделник:

(закуската я пропускам)

Вторник:

Сряда:

Четвъртък:

Петък:

Събота:

Неделя:

Менюто ти е зле а за напитките да не говорим

Менюто ти е зле а за напитките да не говорим

Но забеляза ли, колко е компетентна.

Ето един цитат от нея.

{

<<"Масло не обичам, но предпочитах на сандвичите да се слага масло отдолу, вместо вредния маргарин.

Що маргарин изядох покрай колекцията с дисковете на "Калиакра"............. онези, с музика от цял свят.">>

}

Историята на маргарина, знае ли?

преди 7 минути, Емил Костов написа:

По-скоро трябва да открие лопатата и да разбере за какво служи!

И метлата

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Но забеляза ли, колко е компетентна.

Тя е всичколог ама иначе е гола вода

• Автор
преди 5 часа, АСПЕКТ написа:

Смени си хранителния режим.  Много пържено, много захар, много кофеин и много мазно.

Не прочетох през семицата да си яла салата, плод. Или някакво движение след яденето. Само пържено, тестено, мазно и сладко през седмицата. Това пържен домат, какво е? Постоянно е в менюто ти?  Кока кола не е вода. Не можеш да заместиш водата с кафе, сок или с кока кола.

Поне чай не можеш ли да пиеш, вместо това кафе?

По принцип излизаме на разходка, но  всеки път, като по новините започнат да паникьсват хората с вируси, вълни и мрене, мама не ще да излизаме навън, а аз сама не мога. Пък и по заведенията вече не пускат без малоумния сертификат.

Преди, като чувах, много слушах музика и танцувах, но вече не чувам и няма как да танцувам. А спорта го мразя. Само от мисълта за спорт ми става лошо.

Чай пиех, от лайка, но от известно време не го пия, че ми се доспива много от него.

Нямате представа колко много мразя всичко, свързано с това скапано американско биологично оръжие. Заради него съм като в затвор, не ходим на разходка, а като излизаме, мама само зяпа некролозите, сякаш това ще върне хората. На заведение не съм била от лятото. И екскурзия нямах миналото лято. Писна ми. Даже кучетата имат повече права от мен!

Журналистите паникьори, хранещи се от страх и страдания, ми иде да ги разстрелям. Това не са журналисти, а гнусни долни червеи. Първо вещаеха апокалипсис  едва ли не, като стана онази криза, паникьосаха хората и ги отказаха да пазаруват и да се забавляват и това доведе до срив в икономиката. Никога няма да им го простя.  Сега пък вещаят апокалипсис с този вирус.

Като почне третата световна, ще видят тия апокалипсис.:angry::angry22::beat:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.