Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Добър вечер имам няколко задачки по програмиране на езика Javascript, ако може малко съдействие и помощ от ваша страна !🙂


Елис1
 Сподели

Препоръчан отговор

преди 7 минути, killchain написа:

Започни, ние ще помагаме.

Може би ... там се затруднява - със започването!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как пък един не видях да напише. "Колеги написах следния код но ми дава тази грешка при компилация или изпълнение, къде сгреших?"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Елис1 написа:

Screenshot_20220116-004246_Drive.thumb.jpg.e4de1ddf51d355013458e80243954ae4.jpgScreenshot_20220116-004246_Drive.thumb.jpg.e4de1ddf51d355013458e80243954ae4.jpgScreenshot_20220116-004257_Drive.thumb.jpg.087959a9dc431ce7794d690f0bae892f.jpg

Screenshot_20220116-004252_Drive.jpg

Интересно, мисля, че задачите са от СофтУни, мисля, че ги имам решени някъде, хаха... С какво точно се затрудняваш ? Задачите са елементарни, та дай повече конкретика

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В СофтУни не даваха ли задачите на английски? Аз съм помагал на приятели да си вземат изпитите там и задачите винаги са били на английски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, piх3l написа:

В СофтУни не даваха ли задачите на английски? Аз съм помагал на приятели да си вземат изпитите там и задачите винаги са били на английски.

От Fundamentals модула нагоре са на английски. Специално тези задачи не знам от кое издание са, аз мисля, че съм ги решавал на JS Core модула, първите лекции, които реално са въвеждащи за хората идващи от други езици, да свикнат с езика. Иначе самите задачи като трудност са ниво Бейсик курс. А и нищо чудно преподавателя тактично да си ги е отмъкнал наготово, като гледам са премахнати всякакви стилизации, логота и като цяло неща на СофтУни, но примерите са едни и същи с тези, които аз съм решавал, начина на задаване също.

преди 1 минута, kyoshinn написа:

От Fundamentals модула нагоре са на английски. Специално тези задачи не знам от кое издание са, аз мисля, че съм ги решавал на JS Core модула, първите лекции, които реално са въвеждащи за хората идващи от други езици, да свикнат с езика. Иначе самите задачи като трудност са ниво Бейсик курс. А и нищо чудно преподавателя тактично да си ги е отмъкнал наготово, като гледам са премахнати всякакви стилизации, логота и като цяло неща на СофтУни, но примерите са едни и същи с тези, които аз съм решавал, начина на задаване също.

А това колко е коректно да правиш изпитите на определени индивиди, няма да го коментирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, jhoro написа:

Може би ... там се затруднява - със започването!

Да имам затруднения със започването

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми, ти докато я започнеш, тя вече е свършила...

function sumFirstAndLast(array) {
  console.log(Number(array[0]) + Number(array[array.length - 1]));
}

function dayOfWeek(day) {
  let dayOfWeek = "Invalid day!";
  
  switch (day) {
    case 1:
      dayOfWeek = "Monday";
      break;
    case 2:
      dayOfWeek = "Tuesday";
      break;
    case 3:
      dayOfWeek = "Wednesday";
      break;
    case 4:
      dayOfWeek = "Thursday";
      break;
    case 5:
      dayOfWeek = "Friday";
      break;
    case 6:
      dayOfWeek = "Saturday";
      break;
    case 7:
      dayOfWeek = "Sunday";
      break;
  }
  
  console.log(dayOfWeek);
}

function reverseArray(array) {
  console.log(array.reverse().join(" "));
}

function sumEvenNumbers(array) {
  let sum = 0;
  
  for (let num of array) {
    num = Number(num);
    
    if (num % 2 == 0) {
      sum += num;
    }
  }
  
  console.log(sum);
}

function sumsDifference(array) {
  let sumEven = 0;
  let sumOdd = 0;
  
  for (let num of array) {
    num = Number(num);
    
    if (num % 2 == 0) {
      sumEven += num;
    } else {
      sumOdd += num;
    }
  }
  
  console.log(sumEven - sumOdd);
}

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, piх3l написа:

Мен не ме интересува дали е коректно или не, да му мисли Наков, докато им търси работа. ^^

Ееми.. точно, теб не те интересува това, втори друго, трети също и така, никой нищо не го интересува, не мисли за другия и после се реве, че всичко в тази държава е изгнило. А и преди да кажеш, че ти си си добре, то и ти да си добре, то това не променя факта, че нещата не са, що ? 'Щото на някой олиг*френ  "не го интересува". За съжаление единственото, което аз мога да направя е да ти тегля една майна, както на тези където си изхвърлят боклуците наляво-надясно пак с думите "А, мен не ме интересува".. ама кво да си прави, бих ти пожелал да си жив и здрав, но света ще е по-хубаво място без теб

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, kyoshinn написа:

Ееми.. точно, теб не те интересува това, втори друго, трети също и така, никой нищо не го интересува, не мисли за другия и после се реве, че всичко в тази държава е изгнило. А и преди да кажеш, че ти си си добре, то и ти да си добре, то това не променя факта, че нещата не са, що ? 'Щото на някой олиг*френ  "не го интересува". За съжаление единственото, което аз мога да направя е да ти тегля една майна, както на тези където си изхвърлят боклуците наляво-надясно пак с думите "А, мен не ме интересува".. ама кво да си прави, бих ти пожелал да си жив и здрав, но света ще е по-хубаво място без теб

Преди да постнеш коментар/тема, прочети поне веднъж това, което си написал... да не се мъчим с въпроси от типа "какво е искал да каже автора". Като студент на СофтУни, очевидно си от 90-те процента, които за нищо не стават, така че, мнението ти може единствено да ме накара да си го преместя в другия крачол. ^^

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, piх3l написа:

Преди да постнеш коментар/тема, прочети поне веднъж това, което си написал... да не се мъчим с въпроси от типа "какво е искал да каже автора". Като студент на СофтУни, очевидно си от 90-те процента, които за нищо не стават, така че, мнението ти може единствено да ме накара да си го преместя в другия крачол. ^^

Ами, като не можеш да четеш, то каквото и да напиша все ще е "Какво е искал да каже автора", но това е твой проблем, а не мой. И впрочем, наистина си много, ама много нагъл. Първо, че по мой скромни наблюдения СофтУни изкарва наистина добри специалисти и това съм го видял и в познати, и в непознати, а това, че заради пак казвам О Л И Г О Ф Р Е Н И като теб, които нищо не ги интересува, то репутацията на академията се срива, понеже сульо и пульо "завършват" с жокер. По същия начин даден университет завършват разни гаменчета с пари, които нищо не знаят и не могат, но диплома имат и след това всички плюят по дадената институция, че не ставала. Второ, аз колко съм успешен или неуспешен, изобщо не ти влиза в работата. Единственото, което е свързано с мен и твоя избор е кое от трите да хванеш, а пък вече ти дали мЪдо ще избереш или к*р за мен е все тая. Та, като човек, който реално създава проблеми и наглее, видиш ли е хванал господ за оная работа, то единственото, което може и трябва да направиш е да наведеш глава, но като гледам това няма как да стане, тъй като май ти липсват няколко години в началото.

 

П.П. Преди някой да е казал, че съм някакъв фен на Наков или нещо подобно, да уточня, че това не е така. Да, харесвам това, което прави, има доста неща, които не харесвам също, но тук се паля специално заради наглостта на определени индивиди.

П.П.2 Няма нищо по-грозно на този свят от наглостта, лъжата и това да преебеш някого за лична изгода

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По твои скромни наблюдения? Че ти пък кви наблюдения имаш, като очевидно не си стигнал дори ниво джуниър? ^^ Пък и все ми е тая колко си неуспешен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, piх3l написа:

По твои скромни наблюдения? Че ти пък кви наблюдения имаш, като очевидно не си стигнал дори ниво джуниър? ^^ Пък и все ми е тая колко си неуспешен.

То, ти нали си стигнал много далеч.. Гледай барем по-добър човек да станеш.

Иначе се надявай никога да не бъдем колеги, че аз съм много кротък човек и на мравката път правя, ама имам един голям кусур - падне ли ми пердето, далеч от мен, че с линейка ще те изкарват 😄 жив и здрав

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не можем да станем колеги, понеже не работя с малoумни. Виж, не е лоша идея, да караш линейка повече ти отива, помисли по въпроса. ^^

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.01.2022 г. в 6:08, ntm7iv написа:

Как пък един не видях да напише. "Колеги написах следния код но ми дава тази грешка при компилация или изпълнение, къде сгреших?"

Ааа, аз съм го правил в началото като започвах да се занимавам с питоня. И грешката ми би трябвало да е  елементарна за старите кучета(една скоба). Само че пак не получих помощ. Явно тук трябва проблема да ти е в много тесен диапазон. Да не е съвсем без код, ама да не е и нищо сложно, че пък тогава вече не го разбираме кода...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е това зависи вече, колко добри програмисти има тука. Аз лично се занимавам с програмиране като любител. Имам опит с различни езици но начално и средно ниво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Ако още оттука искаш помощ, по-добре се откажи. Не знам защо си губиш времето. Софтуерното инжинерство е скъпо платено, защото няма шуробаджанащина и няма кой да ти решава задачите. Не можеш ли сам да решиш толкоз елементарни задачи, не виждам смисъл защо се занимаваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.01.2022 г. в 13:56, Елис1 написа:

Да имам затруднения със започването

“Въведение в програмирането с Java” (introprogramming.info)

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, mr mcwolf написа:

Чудя се, да се смея ли, да плача ли...

И аз дълго време се чудих ... НО това е положението ... след като има някакви затруднения в започването ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...