Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Миграция от Win 8.1 до Win 10 на Sony Vaio

Featured Replies

преди 2 минути, jhoro написа:

Това си личи още от първия пост!

Ами тогава защо според теб едва ли не съм му постнал линкове да сменява нещо си ? Той  ако иска да смени нещо по лаптопа си ще го направи и плюс това процесорите за тоя лаптоп не са скъпи ем хубав процесор ще си сложи ем ще пърка

преди 1 минута, lupis написа:

Владко, мноо си зле, спирай вече, че тая вечер няма да заспя от смях.

Аз да спирам с кое ? Ти на й добре вземи по прочети нещо да се ограмотиш четивото е много хубаво нещо не хапе и не е срамно човек да е начетен

• Отговори 90
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Това е просто абсурдно твърдение!Виждал ли си въобще 8.1 на живо дето се вика , или само си чел легенди.Чиста 8ца може да се каже,че беше недоизкусурена и преходна,8.1 си е много стабилна,оптимизирана

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Някой, някъде казал, че ядрото на 10 е по-оптимизирано ... много хубаво ама мен това какво ме грее като идва с толкова много плява? И само ядрото ли е важното? А там има ли написано какво става а

• Всъщност лаптопът е нов. Взех го преди седем-осем години от Виваком, но си стоеше в кутията с лепенките. Наскоро го отворих и работи безупречно с 8.1. Не, че правя кой знае какво - статии и чат-пат фи

Я стига сте мъчили човека да слага 10. После да почете малко как да си оптимизира системата и да махне това, което няма да ползва да не товари системата излишно и е щастлив.

Голямо кандърдисване тука пък диска, процесора, паметта...

Бил Гейтс е категоричен!

МАШИНАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА WINDOWS 10!

КРАЙ!

преди 7 часа, ntm7iv написа:

8.1 е преходна версия на Windows, която не е добре оптимизирана и в някои отношения дори по-тежка от 10.

Това е просто абсурдно твърдение!Виждал ли си въобще 8.1 на живо дето се вика , или само си чел легенди.Чиста 8ца може да се каже,че беше недоизкусурена и преходна,8.1 си е много стабилна,оптимизирана и много по-лека от 10ката.При зареждане без стартирани програми 64бит 8.1 заема около 800мб рам,докато 10ката не пада под 1,4-1,5 гб.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Ами тогава защо според теб едва ли не съм му постнал линкове да сменява нещо си ? Той  ако иска да смени нещо по лаптопа си ще го направи и плюс това процесорите за тоя лаптоп не са скъпи ем хубав процесор ще си сложи ем ще пърка

Па де да та знам! Ти  ако не знаеш - аз ли да ти подсказвам?

Иначе автора си казва, че го е извадил от шкафа и е издухал праха! Дали няма нещо друго или е чакал 7-8 години  - да отлежи този?

преди 35 минути, Слави Маринов написа:

При зареждане без стартирани програми 64бит 8.1 заема около 800мб рам,докато 10ката не пада под 1,4-1,5 гб.

Абе ... най-добре си пълни едни 1,3 - 1,4 GB RAM.

За другото си прав!

преди 22 минути, jhoro написа:

Па де да та знам! Ти  ако не знаеш - аз ли да ти подсказвам?

Иначе автора си казва, че го е извадил от шкафа и е издухал праха! Дали няма нещо друго или е чакал 7-8 години  - да отлежи този?

Абе ... най-добре си пълни едни 1,3 - 1,4 GB RAM.

За другото си прав!

Автора си знае сам най добре защо толкова дълго време не го е ползвал лаптопа. И аз преди 7-8 години когато взех мойто, дъно https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352 го взех от един приятел. Взех го евтино от него за 5лв и той не беше ползвал много платката. Съвсем малко я е ползвал и даже и беше слагал някъв биос та неискаше да пали въобще и аз си я оправих. Взех я с семпрон процесор на 1.8 след няколко дни смених процесора като взех този с който съм атлон 4200+ него го взех от 1 друг приятел пак за 5лв. И му дадох 2 сървърни памети ддр2 2х2гб от битака си взех паметта с която съм ддр2 круциал и хиникс 2х2гб взех ги двете памети общо за 2лв на риск без да знам да ли бачкат с тях взех и още 6 броя сървъни памети на самсунг общо за 6лв и шесте памети и след 1 седмица ги продадох на друг приятел.

Не ми е ясно защо да сменя Win  8.1 с 10.  Поради какви причини?   

преди 10 минути, attj написа:

Не ми е ясно защо да сменя Win  8.1 с 10.  Поради какви причини?   

За да е модерен.

преди 4 минути, ntm7iv написа:

За да е модерен.

Win 11 тогава му трябва  - ако е с редовно закупена ОС, ще има ъпгрейд.

• Автор

Хей, Момчета, златни сте, макар и доста да сте те пописали, за което ви благодаря.

Наистина.

Идеята беше съвсем проста:

На почти чисто нов лаптоп и неползван, който е закупен с лиценз за Windows 8 ОЕМ по времето на първото Бойково управление, дали ще може до го надстроя до Win 10 без да се налага да додавам/доплащам за ъпдейта при положение, че и хал хабер си нямам как би се държал. (Все си мисля, че има доста потребители, които се интересуват от същото... Донякъде.).

Това едното.

Въобще не се интересувам дали съм модерен, както беше писано по-горе.  Последна грижа ми е.

Ползвам два служебни, но те на са ми база за сравнение откъм параметри и лична употреба. Затова всичките, които се включихте определено - помагате. 

Хрумна ми, че след време (месец, два или три). Съществува вероятност да реша да сложа "тежък" софтуер или да го ползвам по-интензивно. Чувам/чета, че 10 върви по-гладко, затова попитах, а не да се караме. Повече от ясно е, че хардуерът е слаб. И слепец би го разбрал. 

И второ: Съвсем скоро изтича поддръжката на 8. Все някога трябва да продължа напред. :)

Сърдечно ви благодаря.

Утре или вдругиден ще тествам да видя какво ще стане.

Поддръжката на XP изтече и хората продължават да я ползват ..

Поддръжката на 7 изтече и хората продължават да я ползват ..

Поддръжката на 8,1 ще изтече след година и хората ще продължават да я ползват ..

Същото се отнася и за 10, 11, 12 ... и всяка друга.

Виж тежкия софтуер които мислиш да слагаш си е съвсем друго нещо - той си има име, версия и изисквания - към хардуера и към софтуера - а сметка без кръчмар - знаеш, че никога не излиза.

Сега ще ми кажеш, че всичко на твоя лаптоп е легално и платено? И така ще бъде винаги?

преди 57 минути, Sageth написа:

На почти чисто нов лаптоп и неползван, който е закупен с лиценз за Windows 8 ОЕМ

Странна птица. Казваш, че ползваш 8.1 а лиценза е за 8. Да ти кажа пък АЗ! Лиценз на 8 не поддържа лиценз на 8.1! Тоест, серийния номер е до 8, след това се изисква покупка за ъпгрейд. Това от личен опит. Другото което - ако не ти върви лиценза за следващите билдове, има скрипт, който лъже веднъж и после оставаш с ОЕМ активиран до последната версия Windows! Скрипта предполагам знаеш къде е.

преди 40 минути, plamen_petrov_80 написа:

Поддръжката на XP изтече и хората продължават да я ползват ..

Поддръжката на 7 изтече и хората продължават да я ползват ..

Поддръжката на 8,1 ще изтече след година и хората ще продължават да я ползват ..

Същото се отнася и за 10, 11, 12 ... и всяка друга.

Да не говорим за по-стари версии на Windows, които все пак работят!

преди 55 минути, Sageth написа:

Хрумна ми, че след време (месец, два или три). Съществува вероятност да реша да сложа "тежък" софтуер или да го ползвам по-интензивно. Чувам/чета, че 10 върви по-гладко, затова попитах, а не да се караме. Повече от ясно е, че хардуерът е слаб. И слепец би го разбрал. 

Изобщо не ти е слаб хардуера! На малко по-слаба машина, пак със Windows 8.1 - имам натъпкани почти всички тежки програми (без игри).

преди 1 минута, Клонинга написа:

Странна птица. Казваш, че ползваш 8.1 а лиценза е за 8. Да ти кажа пък АЗ! Лиценз на 8 не поддържа лиценз на 8.1! Тоест, серийния номер е до 8, след това се изисква покупка за ъпгрейд. Това от лич

Много наивно подхождаш! Човека каза само - така е купен!

преди 8 часа, Sageth написа:

Хей, Момчета, златни сте, макар и доста да сте те пописали, за което ви благодаря.

Наистина.

Идеята беше съвсем проста:

На почти чисто нов лаптоп и неползван, който е закупен с лиценз за Windows 8 ОЕМ по времето на първото Бойково управление, дали ще може до го надстроя до Win 10 без да се налага да додавам/доплащам за ъпдейта при положение, че и хал хабер си нямам как би се държал. (Все си мисля, че има доста потребители, които се интересуват от същото... Донякъде.).

Това едното.

Въобще не се интересувам дали съм модерен, както беше писано по-горе.  Последна грижа ми е.

Ползвам два служебни, но те на са ми база за сравнение откъм параметри и лична употреба. Затова всичките, които се включихте определено - помагате. 

И второ: Съвсем скоро изтича поддръжката на 8. Все някога трябва да продължа напред. :)

Сърдечно ви благодаря.

Утре или вдругиден ще тествам да видя какво ще стане.

Спокойно ние тук така си пишем. Мерим се кой от кого по-голям специалист и разбирач е, така ни е забавно. Ти си отсей от плявата това, което ти е полезно. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.