Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшифициране на подпис

Препоръчан отговор

Здравейте,

Реших да споделя един казус, който е свързан с един развод(на родителите ми) и дело за една къща, която беше открадната чрез фалшифициране на един подпис. Надявам се, че разбираемо ще разкажа историята и ще получа правилната насока и съвет.

Аз съм на 24г. и както вече казах съм дете на разведени родители. По време на брака, майка ми получава една къща от баба си, която къща е прехвърлена с ПОКУПКО - ПРОДАЖБА. След известно време, поради ред причини(много дълга история) се стига до там, че майка ми и баща ми стигат до развод. Започват да се водят дела за родителски права и т.н., както и за самата къща (баща ми е собственик на 1/2, след като тя е придобита по време на брака.) Майка ми намира роднина, който работи в съда, за да й помогне баща ми да бъде лишен от неговия дял и къщата да остане изцяло за майка ми. Започва дело, по време на което адвокатът на майка ми измисля една декларация, в която се пише, че бабата на майка ми (продавача) не е искала да даде къщата с ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на внучката (майка ми), а е искала да бъде дарение. Тази декларация е направена след смъртта на бабата, като подписа й е фалшифициран. По време на делото в РАЙОНЕН СЪД, ответника(баща ми) иска експертиза на подписа. Прави се експертиза на подписа, която доказва, че подписа е фалшифициран. След подадена жалба от ответника(баща ми) в полицията, те също правят експертиза, която също доказва, че подписа е фалшифициран. Въз основа на тези две експертизи РАЙОНЕН СЪД решава, че делът си остава на баща ми, което означава, че баща ми печели делото в РАЙОНЕН СЪД.

Следва завеждане на дело от ищеца(майка ми) в ОКРЪЖЕН СЪД, като поддържа искането си. ОКРЪЖЕН СЪД разпорежда да се направи тройна експертиза на подписа от декларацията, която също доказва, че подписа е фалшифициран. След три експертизи( еднолична, тройна и на полицията), ОКРЪЖЕН СЪД решава делото в полза на ищеца(майка ми). Традицията била бабите или родителите да даряват имотите на децата или внуците си.

По искане на ответника(баща ми) делото отива във ВЪРХОВЕН СЪД, като ВЪРХОВЕН СЪД потвърждава решението на ОКРЪЖЕН СЪД без да има дело. Казват, че всички изисквания са спазени и решават повече да не се гледа.

Това накратко е историята, надявам се, че максимално ясно съм я разказал.

Решението на Окръжен съд не искам да го коментирам, защото е повече от ясно, че им е повлияно по някакъв начин(начините не са много и са ясни за всички).

Това, което ме интересува е:

.Може ли отново да се заведе дело за същото нещо?

.Има ли някакви давностни срокове?( решението на Районен съд е от 2008, а на Окръжен съд от 2009).

.По какъв начин може да се поднови отново делото?

Благодаря предварително!

Поздрави! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко е съмнително при фалшиви документи да се произнесе и върховен съд в ползва на другия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, BARTONE написа:

Традицията била бабите или родителите да даряват имотите на децата или внуците си.

ами тъй де, ако искам точно определено лице да ме наследи, документите се оформят чрез покупка продажба с цел други наследници да не могат да имат претенции...братя, сестри
смятам, че баща ти иска да открадне къщата на майка ти
ено време, нашту сигън, тоя номер го играеха в Гърция
омъжваха се за дръти пенсии и кът умрат или се разведат да им земат част от имота
ама Гърците не са толкус тъпи
виш  американците са тъпи, плащат издръжка на женската/мъшкото ку не съ омъжила/оженил...плащат до гроп
ами не знам дали е така, ама така разправят ората

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, дръндю написа:

олелей
ко толкус написах та станах розаф кът джендър

Не те разбрах?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, дръндю написа:

вече пущиха тва дек написах, та белким си разбрал

Ама ти като пишеш на някакъв измислен диалект филтърът нормално да те блокира, защото мисли че това е спам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, BARTONE написа:

защото е повече от ясно

Не е ясно. 

Нещо убягва от историята ти децата на прабабата ти. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

ами тъй де, ако искам точно определено лице да ме наследи, документите се оформят чрез покупка продажба с цел други наследници да не могат да имат претенции...братя, сестри
смятам, че баща ти иска да открадне къщата на майка ти
ено време, нашту сигън, тоя номер го играеха в Гърция
омъжваха се за дръти пенсии и кът умрат или се разведат да им земат част от имота
ама Гърците не са толкус тъпи
виш  американците са тъпи, плащат издръжка на женската/мъшкото ку не съ омъжила/оженил...плащат до гроп
ами не знам дали е така, ама така разправят ората

Така е! И понеже тогава не е успял, сега аз го "юркам" да пробваме пак. ХАХА-ХАХА-ХАХА

Прочетете това, което съм написал още един път и анализирайте(ако ви се занимава, разбира се) :)

Със здраве!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе нещо не ми е ясно, ти си на 24 ама вашите като се развеждали уреждали родителски права, как става тоя номер?
Или развода е бил преди повечеко години когато още си бил малолетен?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dioib написа:

Не е ясно. 

Нещо убягва от историята ти децата на прабабата ти. ;) 

При подписването  на договора за покупко-продажба се подписват както бабата, така и лелята на майка ми, както и нейния баща(на майка ми), с който подпис те се съгласяват сделката да бъде по този начин.

Ако това имате предвид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

олелей
ко толкус написах та станах розаф кът джендър

Хафтеее, нема се пуашиш, то сега е феНшън да си розаф.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Bubbles написа:

Абе нещо не ми е ясно, ти си на 24 ама вашите като се развеждали уреждали родителски права, как става тоя номер?
Или развода е бил преди повечеко години когато още си бил малолетен?

Ами сега съм на 24(2022г),едното решение е от 2008, а другото от 2009.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, BARTONE написа:

подходили сте грешно
ти се явяваш наследник на майка ти и съответно на баба ти
ако баща ти те е отгледал, трябвало е да иска дял за теб, а не да го иска за него

преди 8 минути, Bubbles написа:

Хафтеее, нема се пуашиш, то сега е феНшън да си розаф.

забелязох го ве
като напиша м@йка и поста става розов
те ся пак порозовя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, BARTONE написа:

Разбрах, извинявай.

Значи историята е доста дълга и сложна очевидно и не мисля че по форумите ще й намериш решение.
Най добре е да се обърнеш към кадърен и свестен адвокат в съответната област и с негова помощ да се търси решение.
Щом става дума за фалшифициран подпис ще трябва да се докаже че подписа е фалшив, а това минава през графолог или както там се казваше съответния специалист в тази област.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, BARTONE написа:

При подписването  на договора за покупко-продажба се подписват както бабата, така и лелята на майка ми, както и нейния баща(на майка ми), с който подпис те се съгласяват сделката да бъде по този начин.

Ако това имате предвид.

Има някаква нередност във въпросния НА, но това може да Ви го разясни само адвокат. 

В Окръжния съд са довнесени факти. 

Това са толкова лични неща, че във форум не може да се обсъждат. 

Наследници на прабаба ти са нейните деца и може да се е доказало, че не е била в адекватно състояние при създаването на въпросния НА, а така също, че пари, т.е. реално плащане да не е направено. 

Много са хипотезите, но без преглед на документацията е да хвърляме боб и да гадаем, а ти си решил, че ти е ясно. :) 

И като ти е ясно, защото се допитваш, а?! :) 

Забавлявай се, а сериозните работи ги остави на възрастните. ;) Те родителите ти по-знаят какво е станало.   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Bubbles написа:

Разбрах, извинявай.

Значи историята е доста дълга и сложна очевидно и не мисля че по форумите ще й намериш решение.
Най добре е да се обърнеш към кадърен и свестен адвокат в съответната област и с негова помощ да се търси решение.
Щом става дума за фалшифициран подпис ще трябва да се докаже че подписа е фалшив, а това минава през графолог или както там се казваше съответния специалист в тази област.

Е, далеч съм от мисълта, че тук ще се намери решение, но ми е интересно да видя мнението на хората и какво биха ме посъветвали.

Благодаря за Вашето мнение! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, BARTONE написа:

Ако това имате предвид.

може да са се подписали, че отстъпват техният дял, а не за сделката
не знам
както ти казаха, намери всички документи и иди при адвокат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дръндю написа:

може да са се подписали, че отстъпват техният дял, а не за сделката
не знам
както ти казаха, намери всички документи и иди при адвокат

Точно така! Не се изразих правилно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, BARTONE написа:

Точно така! Не се изразих правилно.

както казах, продажбата, сделката между баба ти и майка ти е формална и се заплащат само данъци и ти се явяваш единствения наследник...тъй де, ако нямаш братя и сестри
ако баща ти докаже, че е платил от собствения си джоб за тази къща, само тогава може да спечели
не съм адвокат...много филми гледам
:wub:
а във филмите не е като в живота

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Малко е съмнително при фалшиви документи да се произнесе и върховен съд в ползва на другия.

Цитат

Касационно производство е възможно само при наличието на касационни основания. В касационното производство, съдът се произнася само по посочените в жалбата касационни основания. Това е задължително и ВС не може да излезе извън посочените в жалбата касационни основания. Касационните основания са:
1. Нищожност на съдебното решение;
2. Недопустимост на съдебното решение;
3. Неправилност на съдебното решение, поради съществено нарушение на съдопроизводствените правила или необоснованост.

Върховният съд не гледа доказателства и експертизи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, BARTONE написа:

Има ли някакви давностни срокове?( решението на Районен съд е от 2008, а на Окръжен съд от 2009).

Има разбира се, освен това в решението на ВС пише (вероятно):
„Решението е окончателно и не подлежи на обжалване!“

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...