Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с домашен интернет към А1

Featured Replies

Да. C6 V2.

• Отговори 86
  • Прегледи 16,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Рутерът е неуморния страж на домашната ти мрежа. Денонощно ти слугува на прищевките "Донеси ми това, покажи ми онова, свържи ме ей там ...", докато тайно те пази от набезите на хакери и ботове, без да

• Честито! Сам успя да си направиш хубав рутер.  Ползвай го със здраве.

• Емил Костов
    Емил Костов

Тоест използваш само през Wi-Fi. В този случай може проблемът да ти е от рутера. Разбира се това е само предположение. Без да се тества с кабел не може да се каже със сигурност. А какъв е моделът на у

преди 4 минути, ncl написа:

Да. C6 V2.

Съжалявам. Но пък, ето, сега може да е моментът за ъпгрейд към нещо по-добро. :D Или по-корав ТъП-ЛИНК, или МикроТик, или някой друг от списъка в предния ми пост. Имаш избор! :)

• Автор

Малко ме е страх с това флашване, да не направя някаква глупост без да искам. Но ще се поинтересувам.

Не съм се хвалил още в темата, но сега май му е времето. :D Имам два рутера като твоя - единият е V3, другият е V4. И двата съм ги флашнал безпроблемно с DD-WRT, работят като чук. Има детайлни инструкции как става самото флашване, само гледай да не изтеглиш фърмуерът за грешната ревизия! Ако предположим, че твоят е V4, ето линк към страницата с фърмуерите за него: https://dd-wrt.com/support/router-database/?model=WR940N_4

Интересува те първият фърмуер - DD-WRT Factory Image (EU), файлът се казва factory-to-ddwrt-eu.bin. Като изтеглиш файла, логваш се в рутера и през менюто за системна поддръжка, където инсталираш обикновените ъпдейти, му задаваш пътя към този файл и започваш инсталацията. Той си знае какво да прави, като в края на процеса ще се рестартира. За известно време може да изглежда поумрял. Минута, две, три ... изчакваш го, ще зареди.

Понеже рутерите ни са с по 3 антени, 940-ките ти дават няколко опции за преразпределяне на антените. Аз ги оставях така - антени 2+3 да приемат, а антена 1 да предава. По този начин съм сигурен, че рутерът ще долавя слабия сигнал от телефона ми през 2 стаи, а неговото усилване е достатъчно (като го надуеш на 20dB усилване), за да ми отговори на заявката, дори с 1 антена.

OpenWRT е абсолютна смешка и е ужасно аматьорско изпълнение, в сравнение с DD-WRT. Конфигурацията му е пълен кошмар.

• Автор
преди 6 минути, Rammkopf написа:

Не съм се хвалил още в темата, но сега май му е времето. :D Имам два рутера като твоя - единият е V3, другият е V4. И двата съм ги флашнал безпроблемно с DD-WRT, работят като чук. Има детайлни инструкции как става самото флашване, само гледай да не изтеглиш фърмуерът за грешната ревизия! Ако предположим, че твоят е V4, ето линк към страницата с фърмуерите за него: https://dd-wrt.com/support/router-database/?model=WR940N_4

Интересува те първият фърмуер - DD-WRT Factory Image (EU), файлът се казва factory-to-ddwrt-eu.bin. Като изтеглиш файла, логваш се в рутера и през менюто за системна поддръжка, където инсталираш обикновените ъпдейти, му задаваш пътя към този файл и започваш инсталацията. Той си знае какво да прави, като в края на процеса ще се рестартира. За известно време може да изглежда поумрял. Минута, две, три ... изчакваш го, ще зареди.

Понеже рутерите ни са с по 3 антени, 940-ките ти дават няколко опции за преразпределяне на антените. Аз ги оставях така - антени 2+3 да приемат, а антена 1 да предава. По този начин съм сигурен, че рутерът ще долавя слабия сигнал от телефона ми през 2 стаи, а неговото усилване е достатъчно (като го надуеш на 20dB усилване), за да ми отговори на заявката, дори с 1 антена.

Може да пробвам. Моят е също v4. Проблема е че за новият който поръчах май няма такъв фърмуер от DD-WRT. Става въпрос за TP-Link Archer C80, AC1900.

преди 2 минути, Ridingsplosh написа:

Може да пробвам. Моят е също v4. Проблема е че за новият който поръчах май няма такъв фърмуер от DD-WRT. Става въпрос за TP-Link Archer C80, AC1900.

Да, да, прекалено нов е и явно още никой не им е пратил тестова бройка на германците, за да го разкостят и да му напишат фърмуера. Проектът DD-WRT работи на донорски принцип - ако имаш повече пари, купуваш им един кашон рутери, различни марки и модели, опаковаш ги в колет и ги изпращаш на момчетата, да се забавляват, те си знаят как. Така ще има firmware-и за всичко. :)

преди 11 минути, Rammkopf написа:

OpenWRT е абсолютна смешка и е ужасно аматьорско изпълнение, в сравнение с DD-WRT. Конфигурацията му е пълен кошмар.

Ааааааа, уби ме ! Бих казал обратната, че DD е за лаици с основна функционалност, a OPEN може да го направиш каквото щеш - флаш да има само!

• Автор
преди 20 минути, Rammkopf написа:

Успях да го направя преди малко без проблем.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ааааааа, уби ме ! Бих казал обратната, че DD е за лаици с основна функционалност, a OPEN може да го направиш каквото щеш - флаш да има само!

Точно така е. Това на практика си е базова линукс дистрибуция модифицирана за различните рутери. Това, което не може да се настрой чрез web интерфейса става лесно през ssh. На официалния сайт има много помощници за различните видове настройки.

преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Дай ми use case и ще се съглася веднага. Аз по-тъпо нещо от това не бях виждал. Глътнаха проекта LeDe и станаха още по-тегави. DD е много далеч от основна функционалност, повервай ми. :D

преди 15 минути, Rammkopf написа:

Дай ми use case и ще се съглася веднага. Аз по-тъпо нещо от това не бях виждал. Глътнаха проекта LeDe и станаха още по-тегави. DD е много далеч от основна функционалност, повервай ми. :D

Нищо не са глътнали. Lede се появи успоредно с OpenWRT, че нещо проекта щеше да се гътне , но след 2-3г. решиха и си остана пак проекта с името OpenWRT - info ! А с DD-WRT си нямаш и на идея колко съм си играл особено с платените преди години спешъл едишъни!

• Автор

Ако случайно този фърмуер от dd-wrt ми оправи проблема с интернета, направо ще си остана със същият рутер.

Използвах препоръчителните настройки от тяхното wiki.

Джони, щом ти върши работа, няма проблем. Аз имам кофти опит с OpenWRT, за последно беше преди година и половина. DD-WRT е моят избор и е с достатъчно богат набор от функции, супер подреден и responsive интерфейс, а ресурсите, които ползва от платформата на 940N, ако се вярва на live info-то му, са просто въздишка. Дори носи OpenVPN това нещо - от какво да се оплача? Изобщо не е базово, доста добре си е пипнато. А тъпото OpenWRT едвам откъсва, супер неинтуитивно е "подреден" и наистина разчита на конфиг през SSH, като че ли. А когато се налага да го правиш с телефон или таблет, не е най-приятното изживяване. Опитай някое от актуалните DD-та и ще видиш. Ако пак не си убеден, значи просто не ти пасва на стила на работа. :D Както съм аз с OpenWRT. Наистина изглежда ужасно! 😁

@Ridingsplosh Само времето ще покаже сега! :)

Aaaa няма да ходим на изложба сега :) Като алтернативен фърм DDWRT е страхотен, никой не оспорва, особенно за броудком базирани рутери е за предпочитане и да наистина е интуитивен. Но все пак е предифиниран в настройките , докато при OpenWRT няма ограничения и има други скинове, ако не ни допада Bootstrap :wink12:

преди 3 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Дайте DDRT за Archer C50 V4 и V6

Имам същия но нищо не намерих на сайта им, иначе OpenWrt има. Тествал съм го и работи успешно. Обратната процедура по връщането на оригиналния фърмуер е малко сложна.

• Автор

2-3 часа играене онлайн по-пъсно след флаша с DD-WRT, все още не съм имал проблеми с интернета. Никакво прекъсване.

Точно, и аз преди години имах проблеми с моя TP-Link TL-WR841ND v11, откакто му сложих dd-wrt работи перфектно.

преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Нищо не са глътнали. Lede се появи успоредно с OpenWRT, че нещо проекта щеше да се гътне , но след 2-3г. решиха и си остана пак проекта с името OpenWRT - info !

@JohnTRIVOLTA Ето, тук: -> https://forum.archive.openwrt.org/viewtopic.php?id=72940

:D

преди 16 минути, Rammkopf написа:

И какво се разбира, че се обединяват и пак продължават като OpenWRT. Както писах по-горе Леде се появи успоредно за около 2-3 години, дори трябваше с него име да остане, като се слеят двата проекта. Но в крайна сметка комюнитото реши и останаха с оригиналното име. Info

Така, както си го написал в предния пост, не звучи като да казваш, че OpenWRT и LeDe са се обединявали (както аз се изразих - едното погълна другото).

Ако това си имал предвид, извинявай. Да не издребняваме повече.

• Автор

Все още нямам никакъв проблем с интернета. Разцъквам игри без да ми спира интернета. Същото е с youtube. Гледам на 1080p от другата стая без да ми спира. Не знам дали да си купувам нов рутер, тъй като в момента това ме устройва.

Благодарениe на DD-WRT. Използвах препоръчителни настройки от тяхната wiki страница.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.