Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с домашен интернет към А1

Featured Replies

преди 7 минути, Ridingsplosh написа:

Все още нямам никакъв проблем с интернета. Разцъквам игри без да ми спира интернета. Същото е с youtube. Гледам на 1080p от другата стая без да ми спира. Не знам дали да си купувам нов рутер, тъй като в момента това ме устройва.

Благодарениe на DD-WRT. Използвах препоръчителни настройки от тяхната wiki страница.

Точно за това говорех, че нещата опират до настройките за самия wi-fi. Радвам се, че си решил проблема.

• Отговори 86
  • Прегледи 16,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Рутерът е неуморния страж на домашната ти мрежа. Денонощно ти слугува на прищевките "Донеси ми това, покажи ми онова, свържи ме ей там ...", докато тайно те пази от набезите на хакери и ботове, без да

• Честито! Сам успя да си направиш хубав рутер.  Ползвай го със здраве.

• Емил Костов
    Емил Костов

Тоест използваш само през Wi-Fi. В този случай може проблемът да ти е от рутера. Разбира се това е само предположение. Без да се тества с кабел не може да се каже със сигурност. А какъв е моделът на у

преди 1 час, Ridingsplosh написа:

Все още нямам никакъв проблем с интернета. Разцъквам игри без да ми спира интернета. Същото е с youtube. Гледам на 1080p от другата стая без да ми спира. Не знам дали да си купувам нов рутер, тъй като в момента това ме устройва.

Благодарениe на DD-WRT. Използвах препоръчителни настройки от тяхната wiki страница.

Честито! Сам успя да си направиш хубав рутер. :D Ползвай го със здраве.

Ако всичко вече е наред с интернета, не го пипай повече! Дори и да има обновления, щом работи, най-добре да не се пипа. Ако няма проблеми, забравяш за рутера и това е.

преди 2 минути, Raze написа:

Ако всичко вече е наред с интернета, не го пипай повече! Дори и да има обновления, щом работи, най-добре да не се пипа. Ако няма проблеми, забравяш за рутера и това е.

Старо администраторско поверие, което е валидно и днес. "Ако нещо работи не го пипай!" :)

• Автор

За съжаление не бях доволен. Беше временно подобрен интернета и така помислих, че е решен проблема но имаше моменти, които беше доста бавничък. Купих си нов рутер, и сега работи като пушка. Доста по-бърз е и е така постоянно. И получавам доста по-добър ping/latency в игрите онлайн, и по добро покритие в другите стаи. До момента няма прекъсвания. 

Другото ми впечатление е, че една от лампичките на модема светеше оранжево със стария рутер, а сега с новия рутер е зелено.

Редактирано от Ridingsplosh (преглед на промените)

преди 4 минути, Ridingsplosh написа:

За съжаление не бях доволен. Беше временно подобрен интернета но имаше моменти, които беше много зле. Купих си нов рутер, и сега работи като пушка. Доста по-бърз е. И получавам доста по-добър ping/latency в игрите онлайн. До момента няма прекъсвания. 

Другото ми впечатление е, че една от лампичките на модема светеше оранжево със стария рутер, а сега с новия рутер е зелено.

Какво купи ? Зелено в повечето случаи означава "гигабит" !

• Автор
преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво купи ? Зелено в повечето случаи означава "гигабит" !

Ясно. Ето това https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tp-link-ac1900-full-gigabit-dual-band-mu-mimo-wi-fi-wave2-archer-c80/pd/D7RDLWBBM/

Не ми се дават повече пари честно казано.

преди 8 минути, Ridingsplosh написа:

За съжаление не бях доволен. Беше временно подобрен интернета и така помислих, че е решен проблема но имаше моменти, които беше доста бавничък. Купих си нов рутер, и сега работи като пушка. Доста по-бърз е и е така постоянно. И получавам доста по-добър ping/latency в игрите онлайн, и по добро покритие в другите стаи. До момента няма прекъсвания. 

Това не бира да те притеснява. И при мен прави този проблем с индикатора. А може би е направен така, че в оранжево да свети при мегабитова свързаност, а в зелено при гигабитова. Не съм си играл да ровя в упътването.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това не бира да те притеснява. И при мен прави този проблем с индикатора.

А и със стария рутер днес, много неприятно ми прекъсна за около 1 час интернета. На рутера му мигаха лампичките, което не беше така преди доколкото помня. Но и проблема с игрите онлайн беше досаден. Като цяло май DD wrt пак подобри положението, но малко.

Така, както го представяш, ми мирише на опечен хардуер (малко вероятно) или недостиг на захранване (скапано адаптерче, коеъо е по-вероятно). Такъв проблем ми сервираха с един Mercusys миналата година - всичко свети, уж нормално, но връзката прекъсва. Оказа се, че рутерът е захранен с някакво адаптерче, само Бог знае откъде прибрано, с токов капацитет от половин ампер, а рутерчето си иска един ампер. Смяна на захранването (сложих оригиналното от комплекта на рутера) реши проблема из корен. Та, може да не обвиняваме рутера, все още. Опитай с друго захранване, ако можеш.

Относно цвета на индикацията на модема: +1 за зелена светлина за гигабитовата връзка, преди е било на 100Mbps и затова е светело в "кехлибар".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.