Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор или телевизор

Featured Replies

преди 2 минути, Banesc написа:

https://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution#/media/File:Vector_Video_Standards8.svg

чети Ганчо

Ганчо не чете

а иска да яде

И къде там виждаш 1080p да е само "HD"?

16:9

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

И къде там виждаш 1080p да е само "HD"?

въобще видя ли линка и стана ли ти ясна картинката какво е HD и 4к  И uhd

преди 4 минути, Banesc написа:

16:9

въобще видя ли линка и стана ли ти ясна картинката какво е HD и 4к  И uhd

Хайде да приемем, че аз съм тъп и нищо не знам.

Ти много ги разбираш - обясни ми за "HD', "FullHD", "1080p" и за всичко което ти душа желае.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Хайде да приемем, че аз съм тъп и нищо не знам.

Ти много ги разбираш - обясни ми за "HD', "FullHD", "1080p" и за всичко което ти душа желае.

hd  e 720p

fullhd  и 1080p e  едно и също нещо 

преди 16 минути, Banesc написа:

много  сте зле

1080 p e  HD

720p също

преди 1 минута, Banesc написа:

hd  e 720p

fullhd  и 1080p e  едно и също нещо 

няма какво да коментирам повече, ти всичко каза ...

преди 19 минути, Banesc написа:

720p също

Ако викаш на това HD ти тряя да си по кьорав от кьоравия и да виждаш иерогливи .

Впрочем тази резолюция 720р трябва да я спрът от поддръжка и да се забрани да се прави формати с нея супер остаряла версия вече всичко кара на 1080p и на горе .

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

няма какво да коментирам повече, ти всичко каза ...

мразя да споря с радио точки

New-Bitmap-Image-12.png

преди 5 минути, adersa написа:

Ако викаш на това HD ти тряя да си по кьорав от кьоравия и да виждаш иерогливи .

Впрочем тази резолюция 720р трябва да я спрът от поддръжка и да се забрани да се прави формати с нея супер остаряла версия вече всичко кара на 1080p и на горе .

за тебе същото

се отнася

вземете прочетете някоя книга 

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

За съжаление не останаха монитори с TV тунер, IPS матрица и FullHD на пазара, а преди ги имаше ... странно уж се развиваме, нови технологии, а ...

:offtopic_s:Дълга е историята, но който търси -> Намира. 

От САЩ са ми доставели едно нещо, което морално е остаряло, а преди това на един познат му бяха доставели ел.ролетка, защото не е знаел как да си поръча лазерна. :) Доста се "измъчил" зет му, но я намерил ... :) = Говорим за ролетка която работи с батерии и се разпъва/събира с бутон на нея и захранвана от батерии тип AA ,,, 

преди 4 часа, Tania Simeonova написа:

Здравейте, търся малко помощ при изборът на монитор или теллевизор за компютър,тъй като не съм много запозната по темата и каква точно е разликата се надявам на малко съдействие. Имам две предложения едното е за телевизор  

Ѕаmѕung UЕ32Т4002

Източник: https://brosbg.com/samsung-ue32t4002-product-19230

а другото е монитор  SAMSUNG LC24F396FHRXEN или SAMSUNG LF27T350FHRXEN.  Благодаря предварително!

улазиш у магазино с калните обуща  и гледаш и си избираш 

аз бих избрал монитор

но това съм аз 

друг би избрал друго 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Като видя някакво хубаво красиво предаване на малкия екран, си го пускам на големия телевизор.

а жена ти питаш ли дали може

или когато я няма го правиш 

преди 19 минути, adersa написа:

По сателит всички немски,австрийски и швейцарски обществени телевизии предават  в 1280x 720  и се виждат по-хубаво от много тв. които предават в 1920x 1080.

1_0_19_283D_3FB_1_C00000_0_0_0_20220129172923.jpg

Щом за неща, изяснили се още преди 10-15 години спорите, значи сте мнооооо зле!

Терминът, с който баламосваха българските балъци е HD Ready, капиш? FullHD беше временно, вече е съкратено на HD!

преди 2 часа, Banesc написа:

мразя да споря с радио точки

New-Bitmap-Image-12.png

Въпросът е ,че аз мога да ти покажа много картинки дето срещу 1080p пише Full HD,това прави ли ме радио точка,а теб заради показаната картинка-не?

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Въпросът е ,че аз мога да ти покажа много картинки дето срещу 1080p пише Full HD,това прави ли ме радио точка,а теб заради показаната картинка-не?

те го па и тоя

покажи

наистина  вземете прочетете  нещо за резолюция

съотношение

размен на екрана- инчове

какво е инчове

брой пиксели

какво е пиксели 

преди 1 час, Banesc написа:

те го па и тоя

покажи

наистина  вземете прочетете  нещо за резолюция

съотношение

размен на екрана- инчове

какво е инчове

брой пиксели

какво е пиксели 

Ти от много четене ли си писал по-горе такива противоречащи си небивалици?

преди 9 часа, JKirilov написа:

И вие сте болни от синдрома на Дънинг-Крюгер, цяр няма, но трудно се търпите!

Таня вече никога няма да влезе да пита...

Ако поразгледаш темите във форума и направиш анализ кой къде и колко пише , с изненада ще установиш,че ти си основен кандидат за носител на този синдром!

• Автор
преди 23 часа, Banesc написа:

улазиш у магазино с калните обуща  и гледаш и си избираш 

Много благодаря за вежливият отговор, това дава яснота какъв човек си всъщност! Не всички разбират от техника и не смятам, че има нещо срямно в това да се допиташ до някого за помощ!

Един съвет от мен, ако имаш проблеми с нервите или някакви психични заболявания отиди на преглед и се лекувай, не обиждай напразно хората!

преди 1 час, Tania Simeonova написа:

Не всички разбират от техника и не смятам, че има нещо срамно в това да се допиташ до някого за помощ!

Няма нищо срамно да се пита, НО проблемът е че материята е комплексна.
А да питаш отказвайки категорично да се научиш да разбираш, си е същото като да питаш у магазин и да ти продадат каквото имат и те така.
Жена ми му е намерила цаката, има си мъж натоварен със задачата да избира вместо нея.
Но съпругите на неразбиращите мъже трябва да се научат самите те да разбират, щото иначе цял живот им пробутват търговците неподходящи стоки.
Аз например нищо не разбирам от лак за нокти, боя за коса и гримове.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Аз например нищо не разбирам от лак за нокти, боя за коса и гримове.

Това ти е най-големия пропуск! Вземи да ги научиш, че жена ти само ще те лъже и ще ти харчи парите!

"Аз например нищо не разбирам от лак за нокти, боя за коса и гримове."

Жените се раждат научени да ги разбират тези неща. А ти си толкова захлюпен в тази област, че русата красавица може да те мята по върбите през час, когато си поиска. По добре е да си купиш едно добро трионче  за рогца от Германия и да си ги подрязваш от време-навреме , за да можеш спокойно да си влизаш във входната врата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.