Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор или телевизор

Препоръчан отговор

Здравейте, търся малко помощ при изборът на монитор или теллевизор за компютър,тъй като не съм много запозната по темата и каква точно е разликата се надявам на малко съдействие. Имам две предложения едното е за телевизор  

Ѕаmѕung UЕ32Т4002

Източник: https://brosbg.com/samsung-ue32t4002-product-19230

а другото е монитор  SAMSUNG LC24F396FHRXEN или SAMSUNG LF27T350FHRXEN.  Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква да е разликата, очевидната е, че едното е 32 инча, друго е 24. Откъде да знаем колко място имате и какъв размер искате? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От тези 3 предложения - за мен единствения разумен избор е SAMSUNG LF27T350FHRXEN.

Глобално е важно на Вас какво Ви трябва!

Помислете какъв размер и с каква резолюция Ви трябва на Вас, помислете дали Ви е необходимо да хваща телевизия, за какво точно ще се използва системата, добре е все пак да видите и с какъв компютър разполагате - заради видео портове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко зависи дали искате да гледате ефирна телевизия. 

Компромиса е SAMSUNG LF27T350FHRXEN ... 32" ... хм ... Монитори на изгодни цени | BestPC.BG - електронен магазин

Разликата е, че ще можете да го ползвате и самостоятелно без да е включен компютъра ви. 

Ако предимно интернет (При съвременните 'умни" ТВ), то в някои отношения не ви трябва компютър даже. 

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телевизорите са направени да гледаш на тях телевизия и филми,но не и да ти щадят очите,както го правят мониторите.В случая,рeзoлюцията 1,366 х 768 на този телевизор,е твърде слаба за се използва като монитор.Мониторите,които са избрани,са в пъти по-добри от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На практика няма разлика за очите дали ще гледаш LCD телевизор или монитор. Разликата, както казаха по-горе, е че телевизора може да хваща и телевизия. Има и монитори, които са с ТВ тунер, но се рекламират като монитори. Реално, ако не ти трябва тунер за телевизия си вземи само монитор. А и на него пак можеш да гледаш онлайн телевизия през компютъра, ако е нужно, както и филми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не останаха монитори с TV тунер, IPS матрица и FullHD на пазара, а преди ги имаше ... странно уж се развиваме, нови технологии, а ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То реално нямаше особен смисъл от тях. Преди ги продаваха, понеже телевизорите бяха с по-ниски резолюции и не беше удобно да се ползват за монитор. Сега има дори и 4К телевизори на 43" и за 500 лв., а и почти всеки телевизор 32" е fullhd, като може да се ползва и за монитор. Даже намирам тук-там и някой 24", може да има и по-малки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

24" TV с IPS или сходна матрица и FullHD - може ли линк?

Някак не е удобно да сложиш един 43" екран на едно средно статистическо бюро особенно с дълбочина на бюрото 60 см. - като махнеш стъпването и ... най-добре вземи тъч TV, защото с нос ще е най-лесно и удобно да движиш курсура .. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В търсачката на емаг излизат някакви, не съм ги гледал, като маркирам fullhd. За IPS също не съм ги гледал дали са такива, сега ще видя.

LED FHD LED телевизор 24PFS5535/12 | Philips

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Tania Simeonova написа:

Здравейте,

Здрасти,

купи си и монитор и телевизор, аз така съм направил и двете съм ги свързал към компютъра.
Рахат работа, на масата 24" а на отсрещната стена 50".
Като видя някакво хубаво красиво предаване на малкия екран, си го пускам на големия телевизор.
А предимството на големия телевизор е, че мога да си пускам на него SD 576p сигнал в реалния му размер, а не да е разтегнат и да е станало мазало.
Значи душа, от комбинирания приемника Енигма2 DVB-S2X & DVB-T2 сигналът за тв каналите потегля към компютъра през рутера и от компютъра заминава в реален размер към големия телевизор.
Ето това моето експертно мнение на Голем разбирач, безплатно специално за теб.
Възползвай се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Raze написа:

То реално нямаше особен смисъл от тях. Преди ги продаваха, понеже телевизорите бяха с по-ниски резолюции и не беше удобно да се ползват за монитор. Сега има дори и 4К телевизори на 43" и за 500 лв., а и почти всеки телевизор 32" е fullhd, като може да се ползва и за монитор. Даже намирам тук-там и някой 24", може да има и по-малки.

Масово 32-ките са само HD. Много малко от моделите са 1080p. И не си заслужават цената. Това е, защото ТВ поевтиняха и се търсят по големи диагонали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Raze написа:

32" ги водят HD, но поддържат през HDMI 1080p, евентуално може да има изключения.

Е как ще стане това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея. Например имам този телевизор: Specs LG 32LN540B TV 81.3 cm (32") HD Black (32LN540B) (icecat.biz)

Водят го HD, но си приема 1080p сигнал през HDMI и го разпознава като такъв, ако искаш мога да ти кача снимка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Нямам идея. Например имам този телевизор: Specs LG 32LN540B TV 81.3 cm (32") HD Black (32LN540B) (icecat.biz)

Водят го HD, но си приема 1080p сигнал през HDMI и го разпознава като такъв, ако искаш мога да ти кача снимка.

Знам, че можеш ..

Свързал си го - провери с програма каква матрица има точно и колко хардуерни пиксела има тя - ясно ти е, че не може 1360 x 768 да предава 1920 х 1080 - 1:1 - просто няма как да стане това, иначе той може да ти казва какъв сигнал приема на видео входа, но само това ще е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ето тук намерих описание: LG 32 inch LED TV LN540B | LG Egypt

Цитат
Resolution 1366 x 768
Цитат
Just Scan (1:1 Pixel Matching) 0% OverScan (HDMI/Component/RF) 1080i / 1080p / 720p

Закачал съм го и на компютър и си приема [email protected] Hz. В момента е с един андроид бокс, бокса му подава 1080p, телевизора си разпознава тази резолюция, в менюто я показва..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай го насам, вадя лупата и ги почвам .. колко са те 1920 х 1080 ... всъщност дори няма да са толкова много ...

Добре задай от компютъра друга резолюция (по-малка и за да не ме нахокаш после първо запиши с DesktopOK местоположението на иконите си) и виж какво ще ти каже - пак ще я познае ама и двамата знаем, че LCD не е като CRT и там си има една единствена нативна резолюция, нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма връзка с компютър, закачен е на стената, няма да си играя да го свалям сега от кухнята. Дал съм и описание, а и други телевизори съм виждал да работят по този начин, а да ги дават hd.

Лаптоп също не ми се разнася до там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си решаваш, за мен твоя телевизор си има нативно само "Resolution 1366 x 768"  както е и по описание, и всичко друго си е опция за видео входовете - примерно цифров до 1080p, аналогов понякога и повече ... странно, но факт :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е, че в сайта на ЛГ по-горе го дават през HDMI 1080p и си приема и разпознава такъв сигнал, за теб какво има е без значение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Raze написа:

Въпроса е, че в сайта на ЛГ по-горе го дават през HDMI 1080p и си приема и разпознава такъв сигнал, за теб какво има е без значение.

Разпознаване и приемане на сигнала, не означава, че имаш на едкара тази резолюция!

Чувал ли си как хората гледат 1080p видео от YT върху лаптоп с HD резолюция на екрана? Е нещо нечувано ли е? А могат ли да го пуснат на 4K ако останалия хардуер го поддържа - могат, а имат ли реално 4К картина - не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution#/media/File:Vector_Video_Standards8.svg

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

А какво е FullHD? Може би 4K?

чети Ганчо

Ганчо не чете

а иска да яде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...