Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя личен хостинг?

Featured Replies

Може ли да ми обясните как да си направя мой хостинг? Искам да хоствам един сайт на таблета си, който е с ОС на Андроид. Да, знам, че има и евтини хостинг услуги, но предпочитам да не се знаят личните данни на мен, човекът, който е създал сайта и публикува нещата в него.

Уебсайта е изграден предимно от ХТМЛ страници, и няма форум и форма за регистрация. Съвсем обикновен е сайта.

Обяснете ми стъпка по стъпка какво да направя.

Благодаря.

Потърси в Приложения за Android в Google Play някакво приложение за Уеб сървър, после си купи от тук домейн и настрой го по начин, че да се свързва с твоя таблет. 

Успех! 

Алтернатива ...

Web Server на таблет с Android е твърде несериозно. Пробвай се все пак. По-добрия вариант е една машина на старо, купуваш някакво евтино SSD за нея. Инсталираш една стабилна Linux дистрибуция без графична среда, инсталираш сървъра и си ти. Машината я шибваш някъде в някой шкаф и забравяш за нея.

Какъвто и сървър да ползваш, помисли и на какъв доставчик на интернет си. Имаш ли статично IP? 

преди 3 часа, bootlicker написа:

но предпочитам да не се знаят личните данни на мен, човекът, който е създал сайта и публикува нещата в него.

Всеки сайт има домейн,който си плащаш и даваш там личните си данни.Няма как да заобиколиш това.

1. Ще започнаем с това че какъвто и хостинг да използваш от него информация трудно някой ще получи.
2. Информацията за собственика на една уеб платформа и ЕВЕНТУАЛНО нейните админстратори се съдържа в информацията за домейна(Надявам се знаеш какво е домейн).
3. Повечето платформи за наемане на домейн предлагат услуга за прикриване на личните данни която струва между 8 и 10 долара на година.
4. На таблет сървър, айде да не ти се смея и аз.
5. Имай на предвид че за тия цели трябва стабилна интернет връзка, постоянна работа на сървъра и още куп неща които да осигурят нормалната и безпроблемна работа на уеб платформата.

преди 5 часа, Димитър 59 написа:

домейн

Уеб сайта може да няма домейн. Да се влиза с IP примерно ... или някакво клиент ориентирано приложение хипотетично. ;)

Друг въпрос е до колко ще е законосъобразен въпросния.  

преди 3 минути, dioib написа:

Друг въпрос е до колко ще е законосъобразен въпросния.  

В такъв случай се пуска в мазето, там всички са законосъобразни.

преди 31 минути, Bubbles написа:

В такъв случай се пуска в мазето, там всички са законосъобразни.

:offtopic_s:Нейде под земята, а не в мазето ... ;) = Компютрите "греят" и развалят зимнината ... :) 

преди 10 часа, bootlicker написа:

Може ли да ми обясните как да си направя мой хостинг? Искам да хоствам един сайт на таблета си, който е с ОС на Андроид. Да, знам, че има и евтини хостинг услуги, но предпочитам да не се знаят личните данни на мен, човекът, който е създал сайта и публикува нещата в него.

Уебсайта е изграден предимно от ХТМЛ страници, и няма форум и форма за регистрация. Съвсем обикновен е сайта.

Обяснете ми стъпка по стъпка какво да направя.

Благодаря.

Намери някой друг да ти регистрира хостинг и домейн и няма да те знаят че си ти. Не разбрахте ли вече, че няма скрито/покрито щом ползвате интернет.

Що за шуротия е това уеб сървър под Андроид ОС? Да не е разработка на БрИНСПФ :biggrin:

Купува си машина на старо и сяда да учи дедо Дебиан това е решението :)

Забравихме да споменем, че за добра откриваемост на сайта ще трябва и SSL, дори и самия сайт да няма клиентска част или форма за регистрация.

Виж тия:

https://www.freewebhostingarea.com/
https://www.000webhost.com/
https://free.bg/

На таблета не можеш да направиш, можеш или на компютъра (с xampp) или на сайтовете дето ти ги давам. Безплатно е на тях.

преди 11 часа, ntm7iv написа:

добра откриваемост на сайта ще трябва и SSL

Защо да е "по-откриваем"?! 

Това се прави по - скоро, за да не се прихваща комуникацията между неговия сайт и този който го ползва. ;)

Ако замисълът му е да е "неотриваем", т.е. достъпът до сайта  му да е само за "избраници" хубаво е да има SSL. ;) 

Друг е въпроса, че трябва да прави "свои" SSL сертификати и т.н. 

Едно е ясно -> Има нечистоплътни мисли след като не желае да регистрира домейн на свое име, а навсякъде вече предлагат и безплатен хостинг. ;) 

Не знаем каква му е идеята, но определено се досещам аз (поне) за какво му е. И защо да е на таблета му и само при пуснат да може да има достъп до него. Модното да си анонимен. :) Ех ... само до известна степен си такъв, но това е друга тема на разговор ... :) 

преди 2 часа, dioib написа:

Защо да е "по-откриваем"?! 

Това се прави по - скоро, за да не се прихваща комуникацията между неговия сайт и този който го ползва. ;)

Ако замисълът му е да е "неотриваем", т.е. достъпът до сайта  му да е само за "избраници" хубаво е да има SSL. ;) 

Друг е въпроса, че трябва да прави "свои" SSL сертификати и т.н. 

Едно е ясно -> Има нечистоплътни мисли след като не желае да регистрира домейн на свое име, а навсякъде вече предлагат и безплатен хостинг. ;) 

Не знаем каква му е идеята, но определено се досещам аз (поне) за какво му е. И защо да е на таблета му и само при пуснат да може да има достъп до него. Модното да си анонимен. :) Ех ... само до известна степен си такъв, но това е друга тема на разговор ... :) 

Google не иска да индексира сайтове без SSL.

Иначе за другото и аз имам същите съмнения. :)

преди 31 минути, ntm7iv написа:

Иначе за другото и аз имам същите съмнения. :)

И един мърмот завива шоколада...

преди 56 минути, ntm7iv написа:

Нормално е да се "лансират" сайтове с такъв сертификат ... Знаеш, че всеки уважаваш себе си доставчик на интернет услуги си има SSL сертификат, който удостоверява, че платформата му гарантира поверителността на контакт между него и браузера на потребителя. 

От своя страна Google като търсачка, с приоритет, слага SSL  пред другите, за да се избегне "клик" на недобросъвестни доставчици на интернет услуги. 

Все пак показва и резултати и на сайтове без такъв сертификат. До колко правилно си конфигурирал браузера си е друга тема.

По-вероятно е: Чул че някои могат да са анонимни и ай и аз да стана такъв. :) За какво му е да е анонимен е друга тема на разговор ... :) 

Може пък да прави сайт на анонимните алкохолици ... примерно ... :) 

• 2 месеца по-късно...

И ще ти трябва реално статично IP.

• 2 години по-късно...

Има ли начин  да избегна SSL handsnake failed er 525 ?? -И да вляза в желания сайт?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.