Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Усилвател sony мнение

Featured Replies

Здравеите какво ви е мнението за усилватели на sony и кои модели по точно бихте препоръчили. Колоните са klipsch

преди 7 минути, Миладин Марков написа:

Здравеите какво ви е мнението за усилватели на sony и кои модели по точно бихте препоръчили. Колоните са klipsch

Усилватели Сони,има от нисък и от висок клас,същото се отнася и за колоните klipsch.Въпроса ти не струва,без да дадеш модели.Аз лично,не бих взел усилвател Сони,какъвто и модел да бъде.

• Автор

Колоните са klipsch rp280f. За sony ми го препоръча един приятел а не и знам и моделите, кли е нискък и кои висок клас. Ако имаш по добро предложение като марка слушам

Избягвай Sony усилвателите.

Бюджет и изисквания към усилвателя, източници: ТВ, грамофон, CD плеър, PC?
Разгледай интегрираните стерео усилватели (с подходяща мощност) от марките:Denon, Marantz, Yamaha.

Като първите две са за препоръчване, поради по острото звучене на Klipsch ОТ.

преди 23 часа, Миладин Марков написа:

Благодаря ще го имам впредвид,че гледах и една qmaha as501 

Добър е: Yamaha A-S501 2x85W ;Кратко описание:Интегриран стерео HiFi усилвател с вграден DAC. Модел 2018г.

преди 3 минути, ^Li^ написа:

Също и Denon PMA 800NE може да бъде разгледан като вариант. 

И този е хубав,но мощността е малко по-малка,спрямо Ямахата.Ако помещението не е голямо,е добър избор също.

Човекът е написал, че има озвучителни тела  Klipsch rp280f. Те са с висока чувствителност - 98 dB. Т.е. не е необходим усилвател с много голяма мощност. Още повече, че е абсурдно в жилищно помещение да слушаш аудиосистема с големи озвучителни тела при пълна мощност на усилвателя.

По-добре е, ако можеш да чуеш усилвателите в магазина и да си избереш този, на който звукът ти харесва повече. По принцип Ямахите имат малко по-остро и агресивно звучене в сравнение с Денон. Въпрос на предпочитания.

току-що, Михайлов написа:

Още повече, че е абсурдно в жилищна помещение да слушаш аудиосистема с големи озвучителни тела при пълна мощност на усилвателя.

Ще събори полюлея на комшиите :giggle1:

Прозорците и стъклените витрини се трошат на сол, пада мазилка, плочки и мивки...😂

Идеята да ползваш мощен усилвател не е да го надуваш до дупка, а в това, че мощният усилвател дава по-голяма динамика на музиката - по-мощен "удар", с по-"плътен" звук, с повече "месо".

• Автор
преди 1 час, Михайлов написа:

Човекът е написал, че има озвучителни тела  Klipsch rp280f. Те са с висока чувствителност - 98 dB. Т.е. не е необходим усилвател с много голяма мощност. Още повече, че е абсурдно в жилищно помещение да слушаш аудиосистема с големи озвучителни тела при пълна мощност на усилвателя.

По-добре е, ако можеш да чуеш усилвателите в магазина и да си избереш този, на който звукът ти харесва повече. По принцип Ямахите имат малко по-остро и агресивно звучене в сравнение с Денон. Въпрос на предпочитания.

Ами разглеждал съм обяви и на двата, но не като нови, такаче няма как да ги чуя и двата кои ще бъде по добрият избор 

• Автор
преди 1 час, Михайлов написа:

Е, ако аз трябваше да избирам между Денон и Ямаха, бих избрал Денон. Но това е чисто субективно.

Ами маи и аз се спирам на denon 

преди 16 часа, Миладин Марков написа:

Ами маи и аз се спирам на denon 

Аз съм сменявал доста усилватели,но също се спрях накрая на Денон.Идеален звук, мощност 2 по 80 на канал,което за един апартамент е напълно достатъчно.

• Автор
преди 21 минути, Димитър 59 написа:

Аз съм сменявал доста усилватели,но също се спрях накрая на Денон.Идеален звук, мощност 2 по 80 на канал,което за един апартамент е напълно достатъчно.

Да съгласен съм с тебдоста ми допадна като характеристика специално pma800na нл не намирам обяви за него

преди 47 минути, Миладин Марков написа:

Да съгласен съм с теб,доста ми допадна като характеристика специално pma800na нл не намирам обяви за него

Има стари модели,които са класи над новите.В случая спрямо избрания от теб.Съответно цената им е по-малка,само заради това,че нямат цифров вход.Което пък не е никакъв проблем,защото може да се реши,като си купиш отделнo качествен DAK,за да свързваш през него цифровите източници на звук.Виж колко много модели,могат да се намeрят втора употреба:OLX   ,  bazar.bg ,a има и други сайтове.

• Автор
преди 47 минути, Димитър 59 написа:

Има стари модели,които са класи над новите.В случая спрямо избрания от теб.Съответно цената им е по-малка,само заради това,че нямат цифров вход.Което пък не е никакъв проблем,защото може да се реши,като си купиш отделнo качествен DAK,за да свързваш през него цифровите източници на звук.Виж колко много модели,могат да се намeрят втора употреба:OLX   ,  bazar.bg ,a има и други сайтове.

Да имаш право, като вариант става но от тея Дак-ове си немам на идея

DAC (digital to analog converter) на български ЦАП (цифрово аналогов преобразовател) е устройство като звуковата карта на компютъра. Преобразува цифровия сигнал от компютър или външен източник - CD плейър, мрежови стриймър и т.н., в аналогов сигнал, който подаваш на вход на усилвателя. Хубавите ДАКове са външни устройства, от които получаваш много по-качествен аналогов сигнал. Те преобразуват не само цифрови сигнали  от mp3 файлове, но и от файлове с много по-високо качество на звука. 

При наличие на такива добри колони като твоите Клипшове, след като се обзаведеш и с хубав усилвател, просто е задължително да помислиш и за качествен външен ДАК. И да минеш на висококачествена музика, записана в Hi Resolution (HiRes) формат -  FLAC до РСМ 24bit/ 192 kHz, както и в DSD формат.

Откъде ще се снабдяваш с музика? Примерно от руската "Замунда".😀 

Т.е. от торент тракерите. Само трябва да се обзаведеш с няколко външни хард диска с голям обем.

И да инсталираш на компютъра качествен софтуерен плейър. Примерно - безплатния Foobar2000. Или "платения" JRiver.

• Автор
преди 20 минути, Михайлов написа:

При наличие на такива добри колони като твоите Клипшове, след като се обзаведеш и с хубав усилвател, просто е задължително да помислиш и за качествен външен ДАК. И да минеш на висококачествена музика, записана в Hi Resolution (HiRes) формат -  FLAC до РСМ 24bit/ 192 kHz, както и в DSD формат.

Откъде ще се снабдяваш с музика? Примерно от руската "Замунда".😀 

Т.е. от торент тракерите. Само трябва да се обзаведеш с няколко външни хард диска с голям обем.

И да инсталираш на компютъра качествен софтуерен плейър. Примерно - безплатния Foobar2000. Или "платения" JRiver.

Благодаря за ценна информация винаги съм се радвал на такива хора като теб, да се изказват точнл и ясно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.