Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Общински наем за хладилни витрини пред магазин

Featured Replies

Здравейте.Наемател съм  на малък  хранителен  магазин в провинцията.Заради малкото помещение  поставих  две от хладилните витрини  предмагазина под самата стреха.Веднага бях докладван от доброжелатели и общината  поиска да  извадя разрешително и да заплащам наем  за  тях.Въпроса  ми  е  доколко  законно е  това .И нямам ли някакви права  върху земята  която се намира под стрехата.Вече две  години заплащам  наем  на  общината  но  сега  тя  иска  да  увеличи  наема двойно .Приятел  ме  посъветва  да закача  хладилните витрини на стената  и   откажа  да плащам на общината.Как  стоят  законно  нещата. Имам ли някакъв полезен ход

преди 19 минути, kosiиии написа:

Здравейте.Наемател съм  на малък  хранителен  магазин в провинцията.Заради малкото помещение  поставих  две от хладилните витрини  предмагазина под самата стреха.Веднага бях докладван от доброжелатели и общината  поиска да  извадя разрешително и да заплащам наем  за  тях.Въпроса  ми  е  доколко  законно е  това .И нямам ли някакви права  върху земята  която се намира под стрехата.Вече две  години заплащам  наем  на  общината  но  сега  тя  иска  да  увеличи  наема двойно .Приятел  ме  посъветва  да закача  хладилните витрини на стената  и   откажа  да плащам на общината.Как  стоят  законно  нещата. Имам ли някакъв полезен ход

Консултирай се с адвокат, защото това е тънка материя. 

• Автор

по  горе  съм  написал  под стрехата  на магазина  няма тротоар

преди 58 минути, Емил Костов написа:

Консултирай се с адвокат, защото това е тънка материя. 

Не е ли по-добре - с геодезист и Кадастъра?
Да се види - къде точно е имотната граница.

току-що, kosiиии написа:

Може да няма изграден, но сградата да е на границата. Тротоар или банкет - това е част от имота, в който е улицата. Най-често е „Публична Общинска собственост“.

преди 6 минути, jhoro написа:

Не е ли по-добре - с геодезист и Кадастъра?
Да се види - къде точно е имотната граница.

Може да няма изграден, но сградата да е на границата. Тротоар или банкет - това е част от имота, в който е улицата. Най-често е „Публична Общинска собственост“.

Въобще не е тъп съвета, който съм му дал, но можеш да ми се подиграваш както пожелаеш!

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Въобще не е тъп съвета, който съм му дал, но можеш да ми се подиграваш както пожелаеш!

Емо - къде съм казал, че съветът ти е тъп???

Просто - и адвоката ще го прати в АГКК! От правна гледна точка въпроса е прост - чия собственост е това място!

преди 33 минути, kosiиии написа:

А какво има? Нещо като дворче пред магазина, което e част от имота на собственика, или?... 

Я покажи една снимка, може и от Google Street View.

преди 25 минути, jhoro написа:

Емо - къде съм казал, че съветът ти е тъп???

Просто - и адвоката ще го прати в АГКК! От правна гледна точка въпроса е прост - чия собственост е това място!

Адвокатът няма да го прати никъде, а ще му обясни как стоят нещата.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Адвокатът няма да го прати никъде, а ще му обясни как стоят нещата.

И как стоят?

Пп. Сега се сещам друго. Автора пише

преди 2 часа, kosiиии написа:

Вече две години заплащам наем на общината ...

Което предполага, че помещението е общинско и вероятно - върху общинска земя.
Ако е така - няма нужда от питане изобщо!

на тази логика - ако направи както са го посъветвали ще мине

Цитат

Приятел  ме  посъветва  да закача  хладилните витрини на стената  и   откажа  да плащам на общината

по точно ще може да се обжалва глобата

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

на тази логика - ако направи както са го посъветвали ще мине

по точно ще може да се обжалва глобата

Какво ще мине? Сградата - общинска, земята - общинска.
Освен да ги носи на гръб - витрините ...

преди 1 минута, jhoro написа:

Какво ще мине? Сградата - общинска, земята - общинска.
Освен да ги носи на гръб - витрините ...

на стената, на сграда - не съм чувам да таксуват климатици - да ги бучне с два болта за стената и да обжалва - нищо не губи да пробва - понякога глоби от общината така падат или дори се губят в папките, като се обжалват

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

на стената, на сграда - не съм чувам да таксуват климатици - да ги бучне с два болта за стената и да обжалва - нищо не губи да пробва - понякога глоби от общината така падат или дори се губят в папките, като се обжалват

преди 1 час, цър-вул написа:

Ако не стъпват на земята, а са на висящи във въздуха конзоли...

И двамата не мислите!!!

На кого е тази стена - на собственика или на наемателя?

преди 7 минути, jhoro написа:

На кого е тази стена - на собственика или на наемателя?

Не е терен на общината. Освен това укрепването на витрините към стената не води до промяна на конструкцията на сградата.

преди 11 минути, цър-вул написа:

Не е терен на общината. Освен това укрепването на витрините към стената не води до промяна на конструкцията на сградата.

Как разбра, че не е на Общината? А защо е написано

преди 6 часа, kosiиии написа:

Вече две години заплащам наем на общината

• Автор

да  поясна  постройката  е  частна  .земята  окол  постройката  е  общинска .Въпроса  е чия  е  стрехата.По  логиката  че е  общинска  излиза  че  общината  може  да разреши  на всеки  да си  постави  витрини  или вендинг  примерно  пред моя  или вашия  магазин.Приятеля  също  исказва  мнение  че  ако  не  допира  земята  не  дължа  наем.Логиката  му е климатиците  и навес.Ако навеса  не опира  на земята  общината  не търси регистрация.

Ама ще трябва да ги окачи на над 2 метра над земята :D . Иначе пешеходците не могат да минават оттам, значи заема тротоара.

Те тия, дето пишат в този раздел, са скръндзи, и не им се дават пари за адвокати. Мислят си, че с безплатна консултация в софтуерен форум ще си решат нещата.

И попадат на "обществени защитници" като Jhoro и Dioid  :lol6: 

преди 9 минути, Rudy M. написа:

И попадат на "обществени защитници" като Jhoro и Dioid  :lol6: 

По-добре - Dioid, отколкото - идиот!

Е, че щом постройката е частна, ти какъв наем плащаш на общината тогава?

п.п. и да закачиш хладилни витрини на стената - що за витрини са това.

Като е частно помещението на магазина сигурно има скица за границата на имота. Под козирката може и да е общинско, може и да е частен имот. Направи справка. Колко наем да се плаща за "тротоарно право" е решение на съответния общински съвет. В общините има разни инспектори, които гледат да си изкарат заплатата и съответно да осигурят приходи за общината. Не е много вероятно някой съсед да те е докладвал.

В мое село кметът се беше захванал да разкара аввтоматите за кафе от тротоарите. Някои ги махнаха, други ги монтираха на педя над земята върху стойка от винкели. Така че явно е работещо. Габаритите са подобни, дори и хладилниците са по-малки. При монтажа да съобразиш да има десетина сантиметра за топлообменника отзад.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.