Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Трансгранична „терористична атака“ срещу Русия включва десетки въоръжени саботьори, атакуващи села

И така, какви са легитимните военни цели в Брянска област? Ако няма такива, това е тероризъм чисто и просто. Ще бъде интересно да видим как ционисткият военнопрестъпник Зеленски ще се измъкне от това.

Новината бързо обиколи света,това е голям шамар за Зеленски! В Капитолия също мълчат,но не попречи на Тръп буквално да я яхне!

Сега и демократите са в кофти положение! Ще чакаме да видим как ще се измъкнат!

преди 5 минути, kosyo написа:

Един много добре го е описал:

•  украинска ДРГ
  • оказва се "руски доброволчески корпус"
  • с опознавателни знаци
  • влиза 2 забравени от бога села
  • раздава листовки
  • взела фелдшера за заложник
  • целта е да се лиши РуZия от историческа памет

Логично е нали.

Да има логика!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Глупак! Актът на вандализъм ли защитаваш?! Какво ще стане ако всеки вземе чука и започне да троши каквото не му допада?! 

Дядо-чугун, само ако пишеш от Расия може някой да ти обърне внимание. 

преди 4 минути, glen написа:

Трансгранична „терористична атака“ срещу Русия включва десетки въоръжени саботьори, атакуващи села

И така, какви са легитимните военни цели в Брянска област? Ако няма такива, това е тероризъм чисто и просто. Ще бъде интересно да видим как ционисткият военнопрестъпник Зеленски ще се измъкне от това.

Новината бързо обиколи света,това е голям шамар за Зеленски! В Капитолия също мълчат,но не попречи на Тръп буквално да я яхне!

Сега и демократите са в кофти положение! Ще чакаме да видим как ще се измъкнат!

Да има логика!

Сега да започнем да се питаме кое е първото кокошката или яйцето викам ,а?  Да питам ли и в тези условия ("СВО")_къде са граничните войски?

току-що, kosyo написа:

Сега да започнем да се питаме кое е първото кокошката или яйцето викам ,а?

Не питай! Отговора е -петела!

току-що, glen написа:

Не питай! Отговора е -петела!

Радвам се че си открил отговора за себе си.

преди 34 минути, БаалБек написа:

Китай е заявил, че е готов да произведе за Русия танкове Leopand, Obrams и ракети Xiamars. Собствено производство. Доставки по Алиекспрес.

И транспортни разходи да плащат? Носят им оригиналите за без пари. Няма нужда от китайски клонинги.

Извинявам се за машинния превод

Специален поздрав за @АСПЕКТ. Възможно е и той да е този дядо. ;)

Вчера пътувах с влак за Берлин с 65-годишен дядо, с плакат срещу доставката на оръжия (той се насочваше към акция срещу доставката на леопарди за Украйна). Имахме разговор. Чудех се какво ли има в главите на такива хора? Дядо ми беше бивш инженер. Социалист в веруюто. Нарисува ми диаграми, как се свива работническата класа, как расте размерът на дълга. Той е убеден, че милиардерите са замесени в световната конспирация и цитира книгата на Збигнев Бжезински като потвърждение. Дядо вярва, че всяка война може да бъде приключена с мирни преговори. Посочвам му плаката със зачеркнат танк: "В Русия сега хората са арестувани за това. "Дядо гледаше с недоверие. Картината му на света включва прокълнати западни капиталисти и борци за лявата идея. Това не му пречи да използва удобни двуетажни влакове Siemens и да се оплаква от малка пенсия от 1200 евро. Той се оплаква от липсата на демокрация в Германия, като никой не спира протестите в центъра на столицата срещу политиката на правителството. Тоя дядо щял да отиде в Русия, за руска пенсия, а в центъра на Москва с плакат срещу танкове. Да се опита да спре поне бухалката на сержанта на Росгвардия чрез мирни преговори... Но той няма да напусне своя уютен свят на розови понита. След митинга протестиращите ще отидат в малки частни ресторанти, за бира и пържен суджук, и да псуват капиталистите.

Алексей Дуленков

@glen

Няма да престана!

Кажи ми какво е паметник на "съветската армия освободителка"? От кого ни освободи съветската армия, с коя армия воюваше в България?

преди 40 минути, Coco1 написа:

Дядо-чугун, само ако пишеш от Расия може някой да ти обърне внимание. 

Россия.  Без малко да те похваля за първо изречение без грешки.   Попугайчик!  Волнистый попугайчик | это... Что такое Волнистый попугайчик?

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Казах, че в САЩ живеят 12 години повече от руснаците. От нас 4.

Също така каза, че можеш да заминеш където си искаш, обаче факт е, че не си пратил децата си там. Нима децата ти не заслужават по-дълъг живот?

Предпочиташ да излезеш лош родител, отколкото да паднеш по гръб и да признаеш че не си прав.

Утре е 3 март и ще ви предложа една перспектива към този ден през 1878 г от руска гледна точка!

Почти от своето основаване и след падането на Константинопол през 1453 г, Руската империя, получила името си от днешния Киев (затова има символно значение градът), приема мисията на Трети Рим и в продължение на 500 години съществува чрез експанзия - наречена от днешен путински политолог не политика, а физика. Войните й с Османската империя - цели 12!- са вероятно най-много на брой в цялата европейска история. По-голямата част от тях, чак до края на 18 век са за… днешна Украйна и най-вече контрол върху днешния Крим (Кримски хаганат), който за пръв път дава излаз на Русия към топлите морета. Тогавашните украински казаци са играли основна роля в тези войни. Следващите войни са за разширяване на този излаз по цялото северно и източно Черноморие. Особен интерес представлява войната на Русия през 1829 г, когато стига чак до Одрин, а българите напразно се надяват, че Русия е дошла да ги освободи. Не, тогава още “славянската концепция” не е родена. Възползвайки се от войната на Османската империя с Гърция, подкрепена от Британия - Русия откъсва земите на юг до делтата на река Дунав и Грузия на Изток. Проблемът обаче е, че завладеният огромен материк в Северна Азия чак до Тихия Океан ( дори Атлантически с Аляска) и северно-източното Черноморие не дава морски излаз на Юг, а оттам контрол върху Средиземно море и пряк път по суша до пазарите на Арабия и Индия - които се контролират от Британия и Франция. Развитието на Русия като земна империя пречи на икономическото й развитие без достъп до световните пазари. Затова задача Номер 1 става овладяването на протоците Босфора и Дарданелите. Тези аспирации стават видни за Британия и Франция, които са силно притеснени от разгрома на Османската флота през 1853 г в Черно море, което налага намесата им и водят до загубата на Русия в Кримската война през 1856 г. Същевременно, в Европа тече териториално преразпредление на лингвистично-културна основа: Прусия обединява немскоезичните държавици в Германия; Франция помага на Пиемонт да сглоби Италия. Тогава едва възниква идеята за “максимално славянско обединение” под “бранда” България, а въстанията през 1875-1876 и големият състрадателен отзвук на Запад дават “благороден” повод на Русия за реванш. Историята е ясна. Русия стига до мечтания Константинопол, но там - между нейната армия и Султанския палат я чакат … британските кораби. И следва СанСтефано. Берлинският конгрес завинаги лишава Русия от мечтата за пробив на топлите морета, като Британия получава Кипър за крепост срещу руски пробив през проливите. А след разпада на СССР, Русия остана само с едно малко късче бряг на Черно море. Нормално е на някой следващ император да му дойде идеята за връщане на величието от едно време. И той трагично се появи от комична фигура. Какво е общото между всички инвазии на Путин в Грузия, Крим и сега Украйна? Бинго - Черно море! А има ли след Украйна по-близък и “подходящ” народ от българския, който да даде благородни мотиви за следващото “Освобождение”?

Евгени Кънев

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Също така каза, че можеш да заминеш където си искаш, обаче факт е, че не си пратил децата си там. Нима децата ти не заслужават по-дълъг живот?

Предпочиташ да излезеш лош родител, отколкото да паднеш по гръб и да признаеш че не си прав.

Не. Предпочитам, да следвам правилна посока. Тоест Западния модел.  Примера на Раша е перфектен, ясно се вижда какви не трябва да бъдем. Но човек с особеностите на твоя "мозък", няма да схване и това обяснение. Няма как да съм писал, че мога да отида където искам, защото нямам зелена карта. Може да съм писал, че за разлика от уродливият соц. , никой не ме спира да напусна България когато поискам. Иначе ти си един твърде тъп и противен трол, който спира да е интересен най много след втория спор. А този ни е сигурно десети.

преди 20 минути, parmobil написа:

@glen

Няма да престана!

Кажи ми какво е паметник на "съветската армия освободителка"? От кого ни освободи съветската армия, с коя армия воюваше в България?

Нали ти отговорих! Ако не бяха тези поредици от събития България щеше да бъде пометена!Имаме смяна на правителство,споразумение,смяна на строя в един ден!

За паметника не мога да ти отговоря,аз никога не съм посещавал,прекланял,харесвал паметници освен тези на най близките си хора!

преди 1 минута, glen написа:

Нали ти отговорих! Ако не бяха тези поредици от събития България щеше да бъде пометена!Имаме смяна на правителство,споразумение,смяна на строя в един ден!

За паметника не мога да ти отговоря,аз никога не съм посещавал,прекланял,харесвал паметници освен тези на най близките си хора!

От кой щеше да бъде пометена България? Лъжеш, няма такова нещо. Никой нито е искал да ни дели, нито нищо. Ние сме жертвали много пъти повече войници във война с хитлеристите, отколкото в подкрепата им. Ако приемем, че окупацията на Сърбия и Гърция е такава помощ. На фронта срещу СССР не сме пратили и един войник.

Всъщност излъгах те,има един паметник в с.Латрово,Гърция където след толкова много години се разбра какво е станало с прадядо ми,бил е убит в първата световна война от англичани и погребан в общ гроб с други войници!Него ще посетя още тази година!

преди 4 минути, glen написа:

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Лъжеш, няма такова нещо

Защо да лъжа? Това е историята,ние сме фашистка държава съюзник на Хитлер и във война със съюзниците!Според теб за какво влиза тука Трети украински фронт?

преди 30 минути, attj написа:

Россия.  Без малко да те похваля за първо изречение без грешки.   Попугайчик!  Волнистый попугайчик | это... Что такое Волнистый попугайчик?

Дядка-папагал доста си чугунен

преди 13 минути, glen написа:

Сигурно се изразявам лошо. Да опитам пак, става ли?

От кого ни освободи съветската армия? Кой ни беше окупирал и завзел, та СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НИ ОСВОБОДИ?

После беше окупация, но ще го бистрим след като ми отговориш.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

От кой щеше да бъде пометена България? Лъжеш, няма такова нещо. Никой нито е искал да ни дели, нито нищо. Ние сме жертвали много пъти повече войници във война с хитлеристите, отколкото в подкрепата им.

След като фронта е дошъл буквално до нас и сме поставени пред избор дали да останем на страната на Хитлер или да се обърнем срещу него? От кого щеше да бъде пометена ако бяхме останали на страната на Хитлер? Щяха да дойдат марсианците ли да го направят? В предвид какво сме жертвали вече виждам защо имаш нацистки наклонности.

преди 2 минути, parmobil написа:

Да опитам пак, става ли?

Не,не стига толкова! Имам чувство все едно някой пиян срещу мене ми задава цяла нощ един и същи въпрос!

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Никой не казва да се ходи там или да се копира лошото. 

Никой, освен теб :laughing5: Нали това беше единственото ти изискване в спора ни?

на 7.02.2023 г. в 11:08, Митко Вълчев написа:

Отговаряш със тотални глупости. "Кажи предимство на Русия пред Запада, заради което би искал децата ти да живеят там? - Няма Кончита." смЕх отвсякъде 

току-що, glen написа:

Не,не стига толкова! Имам чувство все едно някой пиян срещу мене ми задава цяла нощ един и същи въпрос!

Разбира се! Питах за пореден път - от кого ни е освободила СЪВЕТСКАТА армия? А ти не отговаряш!

Елементарен, прост въпрос.

А ти се измъкваш, че съм пиян.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.